Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Ομάν, Κόρδοβα και Γενεύη

 Για μήνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στο Σουλτανάτο του Ομάν οι διμερείς συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν κατέληξαν στη διαπίστωση ότι υπάρχει κοινός παρονομαστής ζωτικών συμφερόντων αρκετά ισχυρός που να αποτελεί κίνητρο για το κλείσιμο των μέχρι στιγμής ανοικτών μετώπων.

Στον ρυθμό της... Europop

Η μουσική Europop έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1970 (σχεδόν ταυτόχρονα με την ενηλικίωση της ΕΟΚ). Είναι εύπεπτη και κεφάτη. Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia εξηγεί πως μια από τις βασικές της διαφορές από την αμερικανική ποπ μουσική σήμερα, είναι πως έχει περισσότερες επιρροές από την trance. Στο αντίστοιχο λήμμα διαπιστώνεις πως trance σημαίνει είδος μουσικής με γρήγορο ρυθμό - αλλά και ανθρώπινο αίσθημα υπέρμετρης ευφορίας, σχεδόν έκστασης.

Αγονες... αντιπαραθέσεις

 Φοβούμεθα ότι όσο έρχονται πιο κοντά οι εκλογές τόσο οι στείρες αντιπαραθέσεις, που υπόκεινται στις πολιτικές σκοπιμότητες της συγκυρίας, θα καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο χώρο στην τρέχουσα επικαιρότητα. Σ' αυτό συμβάλλει κι ένας... «σωτηριολογικός διπολισμός», που δεν διευκολύνει ούτε καν ένα ελάχιστο πεδίο μιας αναγκαίας συνεννόησης.

Απομόνωσε πολιτικά τον Σαμαρά σύσσωμη η αντιπολίτευση

 Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε ο Κουτσούμπας! Κανένας πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης δεν παραβρέθηκε στις τελετές της επίσημης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα! Εχουμε την εντύπωση ότι ποτέ και πουθενά στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα!

Αλαλα τα χείλη των αφελών

 Μπορεί οι γραφές να θέλουν άλαλα τα χείλη των ασεβών, όμως, εν προκειμένω, τη μιλιά τους έχουν χάσει τα χείλη – και τα πλήθη - των αφελών: όλων εκείνων που για χρόνια πίστευαν και εξέφραζαν με πάθος και κενή βεβαιότητα την άποψη ότι ο σχηματισμός μιας γερμανικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών θα άλλαζε τη δήθεν “δεξιά” γερμανική πολιτική της Μέρκελ.

Ο Συνήγορος, η κρίση και η κοινωνία

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Βασίλης Καρύδης
 Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι ένας ιδιαίτερος τύπος θεσμού, φαινομενικά αντιφατικός: Πρόκειται για μια συνταγματικά αναγνωρισμένη Ανεξάρτητη Αρχή, που έχει όμως ως αποστολή την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών έναντι του ίδιου του κράτους. Αποτελεί δηλαδή έκφραση της αυτοδέσμευσης ενός κράτους δικαίου.

Economist: Ξεπερνά τις προσδοκίες η Ελλάδα, το «προβληματικό παιδί»

Με ασυνήθιστη ροή καλών ειδήσεων ξεκινά το 2014 η Ελλάδα, το μέχρι πρότινος προβληματικό παιδί των χαμένων οικονομικών στόχων, που τώρα ξεπερνά όλες τις προσδοκίες, σύμφωνα με τη στήλη «Charlemagne» του βρετανικού περιοδικού The Economist, που αναφέρεται στο πρωτογενές πλεόνασμα, τη συρρίκνωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, την πιθανότητα επιστροφής της στις αγορές εντός του έτους και την απομάκρυνση του κινδύνου εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Ξανά-μανά διλήμματα

Νόμισμα με μία όψη ή με τρεις και τέσσερις δεν νοείται. Ολα δύο έχουν. Είτε για τα σημερινά αβαρή πρόκειται είτε για τα υπέρβαρα σιδερένια που έκοψε ο Λυκούργος στη Σπάρτη αντί των χρυσών και των ασημένιων, για να αποθαρρύνει την πλεονεξία· σκέφτηκε, σωστά όπως φάνηκε, πως αν χρειάζεσαι ένα ζευγάρι ζώα για να το φορτώσεις σίδερο και να βγεις για ψώνια, θα σου κοπεί η όρεξη για χλιδή.

Πάνω από τα όρια και πάλι η αιθαλομίχλη

Πάνω από όρια μετρήθηκαν και πάλι τα αιωρούμενα σωματίδια και η αιθαλομίχλη κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στα Γιάννινα.
Η ανακοίνωση για την υπέρβαση των ορίων έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου, ύστερα από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στο σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Κατασχέθηκαν 5.800 τόνοι αποβλήτων ξυλείας

Απόβλητα ξυλείας, τα οποία είχαν εκφορτωθεί στο λιμάνι του Λαυρίου, κατέσχεσε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής).
Έπειτα από ελέγχους που διενήργησαν στις 8 και 9 Ιανουαρίου οι «Ράμπο» του περιβάλλοντος, εντοπίστηκαν 5.800 τόνοι από καμένα και βρεγμένα παράγωγα ξυλείας (μοριοσανίδες και κόντρα πλακέ).

O Γιώργος Παπανδρέου στο νέο διαδικτυακό δημιούργημα της Αριάνα Χάφινγκτον

Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετέχει στο νέο διαδικτυακό δημιούργημα της Αριάνα Χάφινγκτον, η οποία μόλις την Τετάρτη ανακοίνωσε το φιλόδοξο λανσάρισμα του ιστοτόπου World Post, την πλατφόρμα απόψεων της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ του πλανήτη.

Βούτσης σε Στάινμαγερ: Οι μεταρρυθμίσεις σας «μυρίζουν αίμα»

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ
Συνάντηση με διακομματική επιτροπή της Βουλής και με την συμμετοχή βουλευτών από όλα τα κόμματα είχε το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Στάνμαγερ. Ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ του είπε ότι το κόμμα του επιζητά την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του επαχθούς χρέους, όπως το χαρακτήρισε.

Με χειρόγραφη επιστολή και... στραβά γράμματα ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής για την παραίτηση Τατσόπουλος [εικόνα]


Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ειδοποίησε και τον πρόεδρο της Βουλής για την ανεξαρτητοποίησή του.

Παίξαμε στις Βρυξέλλες ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ με το ευρώ και χάσαμε. Ώρα να γυρίσουμε στην έδρα μας και τη δραχμή

Νομίζω ότι όσο περνά ο καιρός τόσο καθίσταται πλέον κατανοητό ότι το ευρώ δε φτιάχτηκε για εμάς, δεν κάνει για εμάς αλλά και εμείς ούτε κάναμε για αυτό, ούτε θελήσαμε να έρθουμε στα μέτρα του.
Η ένταξη της χώρας μας στο ευρώ, για να μιλήσουμε λίγο ποδοσφαιρικά μου θύμισε εκείνες τις εποχές όπου έβγαινε μια ελληνική ομάδα πρώτη φορά στην Ευρώπη, άρπαζε πέντε γκολ, έριχνε τις ευθύνες στον καιρό, το διαιτητή και την ατυχία και γύριζε πίσω.

Τα 58 δισ. ευρώ της μικροπολιτικής διαχείρισης!

Από όποια άποψη και να το δεις είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα χρόνια του μνημονίου: Πόσο μάλλον εάν ένας Έλληνας πολίτης κλήθηκε να σηκώσει μέτρα 58 δισ. ευρώ! Ναι το νούμερο δεν είναι λάθος. Το δίνει το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών. Χρειάστηκαν μέτρα 58 δισ. για να «προσαρμοστούμε» κατά 33 δισ.!!!

Δεν αποκλείει εθνικές εκλογές μέσα στο 2014, ο Κουβέλης ...

Την εκτίμηση ότι μέσα στο 2014 είναι δυνατό να έχουμε και εθνικές εκλογές έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον REAL FM.
«Στη χρονιά που ξεκίνησε οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι πυκνές και  θα γίνουν επιλογές που θα επιδράσουν σημαντικότατα στην πορεία των πραγμάτων. Βεβαίως, θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα συνεχισθεί η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα μας, θα υπάρξουν ...

Μεγάλος και σίγουρος

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς κρατείται φρουρούμενος σε κλινική.  Το ένταλμα σύλληψης τού προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα, μια κάποια ασφυξία. Έτσι θα έχει  λίγο χρόνο να σκεφτεί την στρατηγική του. Οχι, όχι, δεν αναφερόμαστε στην υπερασπιστική του γραμμή. Αυτά τα αναλαμβάνουν οι δικηγόροι. Εκείνοι θα βρούν απαντήσεις στο κατηγορητήριο για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα ασχοληθεί με τον Alpha, κανάλι ιδιοκτησίας του. Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί εκτάκτως.

Με τα…ντουβάρια του κελιού του!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΙ πώς να (τους) άντεχε η Ελλάδα; Τη γονάτισε η κλεφτουριά που ζει και βασιλεύει και τώρα τελευταία…διώκεται. Και αντιδρά και μάχεται. Με τους «καλύτερους» δικηγόρους και με τη συσκευή συσκότισης των πεπραγμένων τους. Είναι μαστόρια, ήταν ελεύθεροι και...μεγαλούργησαν. Ακαταδίωκτοι, σε συνθήκες ατιμωρησίας και κομματικής προστασίας.

Αν κάνετε δίαιτα μην κάνετε συνέχεια την ίδια γυμναστική

Πολλοί είναι εκείνοι που κάνοντας δίαιτα για να χάσουν κιλά κάνουν και γυμναστική. Ωστόσο η μονοτονία στο είδος της άσκησης, π.χ. το τρέξιμο συνέχεια σε ένα διάδρομο ή το στατικό ποδήλατο όλη την ώρα, κάποια στιγμή θα σταματήσει να βοηθάει όσο θα θέλατε.

Τα αυτοκίνητα που ξεχώρισα

Παρά τις Κασσάνδρες, που χτυπάνε την τελευταία πενταετία αυτή την εποχή, η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου είναι ακόμα ζωντανή, έστω κι αν είναι ιδιαίτερα λαβωμένη...
Μεταξύ άλλων αυτό αποδείχτηκε και με τα αυτοκίνητα που μας παραχωρήθηκαν προς δοκιμή, είτε εντός Ελλάδος, είτε εκτός στις παγκόσμιες ...

Χρησιμοποιήστε αυτά τα μη τοξικά καθαριστικά κουζίνας!

Απαλλαγείτε από τα χημικά και δοκιμάστε αυτές τις πράσινες λύσεις για ένα πεντακάθαρο (και υγιεινό) σπίτι.

Η κέτσαπ καθαρίζει φυσικά το φούρνο σας 
Εάν ένα επίμονος λεκές συνεχίζει να καίγεται στο φούρνο σας, βάλτε το φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να ζεσταθεί.

Η ευλογία του Χριστόδουλου

Πόσο επικίνδυνος είναι στ' αλήθεια ο φυγάς και αδέσποτος Χριστόδουλος Ξηρός; Σε αυτή την απορία θα απαντήσει πιθανότατα η επανα-σύλληψή του και η ενδεχόμενη αποκάλυψη των πραγματικών λόγων που τον μετέτρεψαν σε δραπέτη
Ωστόσο, το «πόσο επικίνδυνος» είναι ίσως το λάθος ερώτημα. Διότι όταν κάπου εκεί έξω κυκλοφορούν ...

Ποτέ ζεστό φαγητό στο ψυγείο

Οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και ένας τρόπος να κάνουμε οικονομία είναι να πετάμε όσο το δυνατόν λιγότερα τρόφιμα και φαγητά, επειδή έχουν χαλάσει.
Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πώς θα συντηρούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τρόφιμα, για να μην χαλάνε εύκολα και γρήγορα.

Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσπρωτία…

 Σε αυξημένη επιφυλακή η Αστυνομία
Σε εγρήγορση βρίσκεται και η τοπική αστυνομία μετά τη «μεγάλη φυγή» του Χριστόδουλου Ξηρού που έχει προκαλέσει πολιτικό πόλεμο αλλά και πόλεμο μεταξύ των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Σπείρα αλλοδαπών έκλεβε τσάντες από θαμώνες καταστημάτων

Ζευγάρι Αλβανών υπηκόων, 33 και 28 ετών, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στη Γλυφάδα, γιατί άρπαζε τσάντες πελατών των καταστημάτων της περιοχής.
Σε βάρος των συλληφθέντων και άγνωστων συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Η γυμναστική που θα απογειώσει τη δίαιτά σας

Το έχουμε ξαναπεί: δίαιτα και άσκηση πάνε πακέτο. Για να έχουμε όμως καλύτερα αποτελέσματα και να μην κολλήσουμε, τι γυμναστική πρέπει να κάνουμε;

Πρώτα και κύρια αερόβια άσκηση. Ο κύριος ρόλος της αερόβιας άσκησης είναι η καύση του λίπους κατά την διάρκεια της άσκησης. Εκτελώντας λοιπόν την άσκηση ...

Aνάκαμψη των πωλήσεων στην αγορά αυτοκινήτων

Συνεχίστηκε και το Δεκέμβριο η ανάκαμψη των πωλήσεων στην αγορά αυτοκινήτων με αποτέλεσμα το 2013 να κλείσει με αύξηση πωλήσεων κατά 1,2%.
Οπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 5.237 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 4.859 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2012,

Ο Μηταράκης και πώς θα αλλάξει το επενδυτικό κλίμα …γρήγορα

Προ ολίγων ημερών διάβασα ένα δελτίο τύπου που εξεδόθη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη  Μηταρακη. Έλεγε λοιπόν:
”Ο αναπτυξιακός νόμος 4146 και οι αλλαγές που επέφερε, συνέβαλλαν στη ραγδαία βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς το 2013 υποβλήθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο 379 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού €1,4 δις.

Πιέσεις στην κυβέρνηση να επιμείνει… μνημονιακά

Μήνυμα Στουρνάρα για στροφή στον ρεαλισμό  
Μετά τον Μπαρόζο και ο Στάινμάγερ καλεί την κυβέρνηση να επιμείνει μνημονιακά. Μήνυμα Στουρνάρα προς τρόικα για... ρεαλισμό. Ασφυκτική είναι η πίεση που ασκούν οι δανειστές προς την ελληνική κυβέρνηση, την ίδια ώρα που ακόμη και στελέχη,

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Τατσόπουλου και Διαμαντόπουλου

Αν η δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διαμεσολαβείται από τον αναρχικό βουλευτή Διαμαντόπουλο και τον Πέτρο  -“έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα”- Τατσόπουλο τότε η ΝΔ του κ. Σαμαρά μπορεί ακόμη να ελπίζει.
Το να λες ότι είσαι αναρχικός Βουλευτής χωρίς να έχεις το νοητικό εργαλείο και την γνωστική επάρκεια για να αντιληφθείς το παράδοξο δεν δείχνει ιδιαίτερη ευφυία. Τα σκετσάκια ως παπά-σούρας εμπίπτουν στην κακουγουστιά ως έκφραση βλακείας.

Μηχανή προσωπικού πλουτισμού στο Τ.Τ.

Χορός εκατομμυρίων ευρώ σε παράνομες και παράτυπες δανειοδοτήσεις, που χρησιμοποιήθηκαν, όπως αναφέρεται και στο πολυσέλιδο εισαγγελικό πόρισμα της κ. Πόπης Παπανδρέου, «όχι για την ενίσχυση ή επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αλλά για την αύξηση του πλούτου συγκεκριμένων επιχειρηματιών», συγκροτούν τον «καμβά» μιας από τις σοβαρότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τελευταία τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Βαρουφάκης: Δεν αλλάζει τίποτα με την ελληνική προεδρία-ΒΙΝΤΕΟ-

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως πλέον είναι ελάχιστες οι δυνατότητες παρέμβασης της προεδρεύουσας χώρας ως προς την ατζέντα των Ευρωπαίων ...

ΔΕΝΔΙΑΣ

Σκεφτείτε  το  διαφορετικά. Ανάποδα και σατανικά. Να  αμόλυσαν  επίτηδες τον Χριστόδουλο τον Ξηρό.  Να τον παρακολουθούν  στενά. Τόσο οι μπάτσοι της  αντιτρομοκρατικής όσο και οι λεβέντες  του FBI. Να  τον μαρκάρουν αθόρυβα και  στενά. Και μόλις  ο Χριστουδουλάκης έρθει σε επαφή με τις  φιλάρες  του κάποιας νεοφώτιστης ομάδας «ανταρτών»   τσουπ να τους  μπαγλαρώσουν στην   φυλακή. Μ ένα  σμπάρο    δύο τρυγόνια.

Παπαδάκης: Μου πρότειναν να με πληρώνουν μέσω off shore - ΒΙΝΤΕΟ-

Στην αποκάλυψη πως αντίπαλο κανάλι του πρότεινε στο παρελθόν μεταγραφή και πληρωμή του μισθού του στο εξωτερικό, προέβη ο Γιώργος Παπαδάκης στο ξεκίνημα της σημερινής του εκπομπής και με αφορμή την τεράστια συζήτηση για της off shore εταιρείες.

Ημέρα της κρίσης για Τατσόπουλο, αλλά και… Τσίπρα

Η πορεία προς το «διαζύγιο»
Δοκιμασία όχι μόνο για τον Πέτρο Τατσόπουλο, αλλά και για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα θα αποτελέσει η σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα συνεχή «φάλτσα» του βουλευτή και η διστακτικότητα που επιδεικνύει η Κουμουνδούρου να τον θέσει εκτός πλήττει την ίδια την «κυβερνησιμότητα» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ που έχουμε... ήδη πληρώσει ζητά η εφορία!

«Λυπητερή» και σε ιδιοκτήτες αν οι ενοικιαστές «ξέχασαν» να πληρώσουν τη ΔΕΗ Σοκ για δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους που βλέποντας στο taxisnet τι χρωστάνε, διαπιστώνουν ότι από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου έχει βεβαιωθεί προς είσπραξη και ΕΕΤΗΔΕ του 2012 που, όμως, το έχουν ήδη πληρώσει!

Σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής των ΑΕΙ...

Ξεκινάει σήμερα η εκδίκαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής των οκτώ πανεπιστημίων που εντάσσονται στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.
Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων προσφεύγουν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο υπό την πίεση των ...

ΓΣΕΕ: «Κρύβουν» την ανεργία

Οι απαισιόδοξοι προφήτες δυστυχώς επιβεβαιώνονται
Στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, αναφέρεται η ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης. 
Η εργατική συνομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι: "Τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις προβλέψεις για τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν στην ...

«Η Ελλάδα δεν σώθηκε με τη βοήθεια των εταίρων της»

Η επίσημη ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα σχολιάζεται εκτενώς και σήμερα στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, με τα περισσότερα σχόλια να συνδέουν το νέο ρόλο της Αθήνας με το αίτημα για ελάφρυνση του χρέους.

Πήρε Αγγέλη το Κουτσελιό

Την πρώτη του μεταγραφή ανακοίνωσε ο Π.ΑΟ. Κουτσελιού αποκτώντας από τον Ατρόμητο τον 24χρονο στόπερ Βασίλη Αγγέλη (φωτο).
Το Κουτσελιό αναμένεται τις επόμενες ...

ESET : Το Orbit Downloader έχει trojan!

Ερευνητές της εταιρείας ESET που ασχολείται με τη δημιουργία λύσεων λογισμικού ασφάλειας, ανακοίνωσαν ένα πολύ σημαντικό κενό ασφαλείας σε γνωστή εφαρμογή των Windows.

Το δίλημμα του Τσίπρα

Ακατανόητη, από όποια πολιτική «σκοπιά» κι αν το δει κανείς, ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραστεί στη χθεσινή εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας. Ο επίδειξη αντι-ευρωπαϊσμού, γιατί έτσι θα ερμηνευθεί από πολλούς η απόφαση που έλαβε ο Αλ. Τσίπρας και οι σύμβουλοί του, δεν βοηθά προφανώς τη χώρα σε αυτή τη συγκυρία, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν βοηθά και τον ηγέτη που φιλοδοξεί να κυβερνήσει μια χώρα - μέλος του σκληρού πυρήνα της Ενωμένης Ευρώπης.

Πια τρόφιμα μέσα και πια έξω από το ψυγείο

Μερικά τρόφιμα για να κορυφωθεί η ωριμότητα και η γεύση τους, χρειάζεται να μείνουν έξω από το ψυγείο, ενώ άλλα θα πρέπει να διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ασυνήθιστες χρήσεις για τα τσόφλια του αβγού!

Την επόμενη φορά που θα κάνετε μια ομελέτα, μην πετάξετε τα τσόφλια, έχουν πολλές χρήσεις, όπως και τα ίδια τα αβγά!
Βάλτε τα στο πρόσωπό σας
Για να επαναφέρετε τη νεανική λάμψη στο δέρμα σας, κονιορτοποιείστε καθαρά,