Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Αχ αυτοί οι ... πανεπιστημιακοί !!!

(ανέκδοτο, να μην παρεξηγηθούμε!!!)
Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, βοτανολόγος, ερευνούσε σε ένα χωριό τη φύση.
Ξάφνου πιάνει μια τρομακτική καταιγίδα και μουσκεμένος όπως είναι χτυπάει την πρώτη πόρτα που βλέπει.

Ημιτελής στροφή

 Πώς θα μείνει στην Ιστορία ο Σαρόν; Ως ο στρατηγός που βάδιζε ασυγκράτητος προς το Κάιρο τον Οκτώβριο του 1973, ως ο υπεύθυνος που επέτρεψε στους φαλαγγίτες να σφάξουν τους άμαχους Παλαιστινίους στη Σάμπρα και Σατίλα το 1982; 'Η ως ένας δυνάμει ή παραλίγο νέος Ντε Γκολ -που βρήκε την τόλμη να εγκαταλείψει την Αλγερία για να εισπράξει απόπειρες πραξικοπήματος και δολοφονίας- που επέβαλε το  ...

Ποιοι ήταν οι βουλευτές που αθώωσαν τον Τσοχατζόπουλο στην εξεταστική επιτροπή του 2005 - Όλα τα ονόματα!

Είναι αλήθεια ότι η συνέντευξη Τραγάκη στην Ελευθεροτυπία για τους εξοπλισμούς τάραξε τα νερά, θάφτηκε όμως από τα περισσότερα ΜΜΕ αλλά και από όλα τα κόμματα της βουλής. Ο Τραγάκης υπενθυμίζουμε ότι το 2005 ήταν πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τους εξοπλισμούς μιας επιτροπής που στην ουσία αθώωσε τότε τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Απάτριδες» είναι φορολογικά σε όλη τη Γη οι εφοπλιστές

Παραμένει «μέγα το της θαλάσσης κράτος» των Ελλήνων σε ό,τι αφορά στον εμπορικό στόλο που βρίσκεται στην ιδιοκτησία εφοπλιστών από τη χώρα μας, έστω και αν συνεχίζει να συρρικνώνεται το ποσοστό του στο σύνολο του παγκόσμιου εμπορικού στόλου. Συνεχίζει, λοιπόν, ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος να παραμένει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης αναφορικά με τη χωρητικότητά του βάσει της αρμόδιας αρχής του ΟΗΕ (UNCTAD), με 294,4 εκατομμύρια τόνους.

Λάθος εκτιμήσεις της τρόικας για την Ελλάδα, διαπιστώνει η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου

Η τρόικα εκτίμησε λανθασμένα την κατάσταση κατά τη διάσωση της Ελλάδας,της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, διαπιστώνει η έκθεση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον αντιπρόεδρό του, Αυστριακό Oτμαρ Κάρας, γράφει στο σημερινό της φύλλο η αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ».

Ερευνες και επιπτώσεις...

Ενα ερώτημα που ουδείς μπορεί να υποτιμήσει είναι οι επιπτώσεις στην πολιτική ζωή του τόπου των δικαστικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο για τα εξοπλιστικά προγράμματα όσο και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κυρίως γιατί συνδέονται στενά με τις λειτουργίες του πολιτικού συστήματος, τις ευθύνες της στρατιωτικής ηγεσίας και της τραπεζικής και επιχειρηματικής ελίτ. Εν πάση περιπτώσει, κάποιων σημαντικών τμημάτων τους.

Ο πληθωρισμός το 2013 κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση από το 1959

Σε ποια προϊόντα μειώθηκαν οι τιμές και πόσο
Τη μεγαλύτερη πτώση από το 1959 κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το 2013. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωισμός υποχώρησε μέσα στο 2013 κατά  0,9% σε σχέση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2012.

Περιμένοντας τη νέα «φουρνιά»

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΝΑΙ και η συμπεριφορά τους που εκνευρίζει. Νεόπλουτοι (με τα λεφτά μας), κι άλλοι «κληρονομικώ δικαιώματι». Με πλούτη αφιλτράριστα (ποιοτικώς) και αφορολόγητα (ποσοτικώς) περασμένα στα παιδιά τους.
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ απ’ τον θρασύτατο κ. Φιλιππίδη, που οι φυλακή του Μάλτεπε (=λόφος θησαυρών) του συγκρατεί τη γλώσσα, κατεβάζει τους τόνους και του μαυρίζει την ψυχή. Σιγά-σιγά, με ρέγουλα και βαθμηδόν, μέχρι να σταθεροποιηθεί στου (ελληνικού) κελιού τη σιγουριά.

Στην BP το πετρέλαιο από τα κοιτάσματα του Πρίνου

H συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, μεταξύ της εταιρείας Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της εταιρείας BP Oil International. Παράλληλα, υπεγράφη ...

63 μείον 27, πόσο κάνει;

 Κάτι ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά και για τα διερευνώμενα περί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κάτι ο απόηχος «θαυμάσιων» ιστοριών (Λιάπης, Τομπούλογλου κ.λπ), έχουν ως αποτέλεσμα μια από τις σημαντικότερες ομολογίες του τελευταίου διαστήματος να έχει περάσει στα «ψιλά».

Εθνικό χρέος!

Το 2014 είναι το έτος στη διάρκεια του οποίου θα κριθεί οριστικά το μείζον εθνικό θέμα του χρέους της χώρας μας και κατά συνέπεια η μελλοντική της πορεία. Και είναι βέβαιο ότι από την έκβαση της κρίσιμης αυτής διαπραγμάτευσης θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό ο χρόνος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Αν και πότε, δηλαδή, θα κλείσει επιτέλους ο κύκλος της ύφεσης και θα επιστρέψει η οικονομία μας σε τροχιά ...

Πήραν προθεσμία οι δύο συλληφθέντες Μπέλτσιος και Εμμανουήλ

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο συλληφθέντες Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην μέλος του Δ.Σ. των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ο Γιάννης Μπέλτσιος, εκπρόσωπος εταιρείας που διαμεσολάβησε στην προμήθεια των εξοπλιστικών.

Οταν «μοιράζει» ο μιζαδόρος

Η περίφημη γερμανική εταιρεία HDW είναι στο επίκεντρο των ερευνών των δικαστικών Αρχών σε Γερμανία και Ελλάδα για τις τεράστιες μίζες που μοίρασε στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει τις συμβάσεις δισεκατομμυρίων για τα υποβρύχια. Μόνο αυτές οι συμβάσεις θα εξασφάλιζαν (και εξασφάλισαν) δουλειά και κέρδη για 5 ολόκληρα χρόνια στη Γερμανία.

ΟΙ ΕΞΙ ΠΗΓΕΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Μετά τον Κάντα, ο Φιλιππίδης. Μετά τα εξοπλιστικά, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μετά τις μίζες, τα θαλασσοδάνεια. Το νέο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε αναμένεται να μεταβάλει ριζικά και την πολιτική αντιπαράθεση.

Ντοκουμέντα σοκ στον υπολογιστή του Κασιδιάρη -Εικόνα στην οποία «χαϊδεύει» το όπλο του και άλλες με την παρασκευή «περίεργης σκόνης» [εικόνες]

Nέα ντοκουμέντα «φωτιά» από την καθημερινότητα των νεοναζί ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται σε φωτογραφία να «χαϊδεύει» το όπλο του, ενώ σε άλλη εικόνα που βρέθηκε σε υπολογιστή του απεικονίζεται η επεξεργασία μιας περίεργης «σκόνης».

Καταιγίδα φόρων μέσα στον Ιανουάριο –Κάποιοι χρωστούν και δεν το ξέρουν!

Επτά φόρους καλούνται να πληρώσουν εκατομμύρια πολίτες
Το ένα μετά το άλλο καταφθάνουν τα «ραβασάκια» της Εφορίας που στέλνουν εκατομμύρια φορολογούμενους στα γκισέ για να εξοφλήσουν δυσβάσταχτους φόρους: Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα βρεθούν προς εκπλήξεως νομίζοντας ότι έχουν πληρώσει τους φόρους που τους αναλογούν, αλλά θα ανακαλύψουν πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η κατανάλωση κρέατος βασική αιτία για καρκίνο

Το τσιγάρο και η κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του αποτελούν τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης καρκίνου.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients και αξιοποίησε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε σχέση με την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Η Μέρκελ κοπανάει το ντέφι και η μαϊμού χορεύει

Eπειδή σουλατσάρουν και φωτογραφίζονται σαν γύφτικα  σκεπάρνια ευρωπαϊκά. Χα χα χα! Να σούρνεσαι χάμω από άφθονα και ασυγκράτητα χαχανητά. Επειδή σουλατσάρουν και συνομιλούν ως ισότιμα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Στα χαρτιά. Δηλαδή η Ανγκελα Μέρκελ ίσα κι όμοια με τον Αντώνη Σαμαρά. Χα χα χα! Να σούρνεσαι χάμω από άφθονα και ασυγκράτητα χαχανητά. Αλλά επειδή ακόμα κι εμείς βαυκαλιζόμαστε με την ευρωπαϊκή ιδέα, ενώ στην πραγματικότητα -θέλουμε δεν θέλουμε- χοροπηδάμε σαν την μαϊμού, εκλιπαρώντας λίγα ψίχουλα φιλανθρωπίας από τα αφεντικά. Γι’ αυτούς και πολλούς παραπλήσιους λόγους, μερικά πράγματα απλά:

Επέλεξαν να "πνίξουν" με πατητή το λιμενικό στη Ζουράφα!


Οικονόμου: Ο Στουρνάρας προκαλεί

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου σε δηλώσεις του στη Δημόσια Τηλεόραση, τόνισε μεταξύ άλλων για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα:
«Ο Υπουργός Οικονομικών, Ιωάννης ...

Πληρώνουμε ακριβά τις… βόλτες του Φούχτελ

Επιστολή-καταπέλτης από τον Γιάννη Μπουτάρη 
Σπατάλη δημοσίου χρήματος, πηγαινέλα Γερμανών και Ελλήνων, τραπεζώματα, δράσεις και εκδηλώσεις χωρίς κεντρικό προγραμματισμό στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης καταγγέλλει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Νέα μέτρα 1,2 δισ. έστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα


“Πακέτο” δημοσιονομικών παρεμβάσεων για την κάλυψη του κενού του 2014 απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα προκειμένου να καλυφθεί η “απόσταση” που χωρίζει τις δύο πλευρές και να επιστρέψουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι επικεφαλής στην Αθήνα.

Ο Βαξεβάνης θα αποζημιώσει το Βατοπέδι

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 
Χρηματική αποζημίωση 10.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το οποίο έκρινε συκοφαντική και προσβλητική σειρά δημοσιευμάτων του.

Σοκ από τη βουτιά θανάτου του 58χρονου επιχειρηματία… Σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του 58χρονου επιχειρηματία Ν.Β. με καταγωγή από την Αγία Παρασκευή Κόνιτσας.
Ο 58χρονος, πατέρας ενός παιδιού, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έβαλε τέλος στη ζωή του, όταν το πρωί βούτηξε με το αυτοκίνητό του στη λίμνη.

Έλεος με τον ραγιαδισμό απέναντι στη Μέρκελ

Στη μόνη χώρα που οι Γερμανοί κυβερνητικοί παράγοντες γίνονται δεκτοί με δόξα και τιμή – εννοώ σε κυβερνητικό επίπεδο  - είναι στην Ελλάδα. Είναι η ελληνική κυβέρνηση που αποθεώνει και εξιδανικεύει τον κάθε τυχάρπαστο κολαούζο και ορντινάντσα της Μέρκελ, που φτάνει στη χώρα μας για να μας δώσει συμβουλές και να μας παροτρύνει – ή να μας απειλήσει αλήθεια; - να συνεχίσουμε τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσουμε την πολιτική σταθερότητα – δηλαδή να ψηφίσουμε όπως θέλουν εκείνοι και να μην αντιδρούμε στις επιλογές του Βερολίνου!

Τουρκική Hurriyet: Ο εκπεσών Αγγελος Φιλιππίδης ήταν ένας ερασιτέχνης

Από το αστυνομοκρατούμενο Πέρα, ο Αγγελος Φιλιππίδης, έδινε συνεντεύξεις σε ελληνικά Μέσα, κατέλυσε σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, έφερε πάνω του δύο διαβατήρια (ένα εκ των οποίων είχε λήξει) και κάμποσα χρήματα στις τσέπες. Ηταν άραγε ένας ερασιτέχνης;

Η ελληνική τραγωδία και η κάθαρση

Η Ελλάδα ήταν εκείνη που «γέννησε» το δράμα, την τραγωδία και μια τέτοια βιώνουν για ακόμη μία φορά τα παιδιά της: Μόνον που αυτή την φορά δεν υποφέρουν από πολέμους της Αρχαιότητας, των Βυζαντινών Χρόνων ή από την σκλαβιά των Τούρκων ή των Συνταγματαρχών. Τα τελευταία τρία χρόνια ζουν την σκλαβιά των αριθμών.

Τι αλλάζει στην Ελλάδα

Με τις παρακινήσεις των πιστωτών οι Έλληνες φέρνουν τα πάνω κάτω. Όπου κι αν γυρίσεις στην Αθήνα βλέπεις ότι κάτι αλλάζει στην καθημερινότητα ή το δημόσιο. Η εφημερίδα Die Welt επιλέγει 50 χαρακτηριστικές αλλαγές.

Η ζωή στη χώρα της μαϊμούς

Σίγουρα δεν είμαι ο αρμοδιότερος, ούτε και έχω γνώση των ευρημάτων της έρευνας των ανακριτών σχετικά με τα ακάλυπτα δάνεια που φέρεται να έδινε η διοίκηση του Τ.Τ. σε επιχειρηματίες. Πάντως, δεν έπεσα από τα σύννεφα για τη διαπίστωσή τους ότι πολλά από αυτά δεν πήγαιναν στον σκοπό για τον οποίο δίνονταν.

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Κρίσιμη για την συνοχή του κόμματος η συνεδρίαση της ΚΟ το μεσημέρι

Π. Καμμένος: «Όσοι με πρόθεση δημιουργούν πρόβλημα θα αποκεφαλιστούν»- Τ. Κουίκ: «Οι φράξιες δεν γίνονται αποδεκτές»- Β. Καπερνάρος: «Εάν κάποιος δεν ξέρει τι είναι φράξια τότε είναι ανόητος»- Γ. Νταβρής: «Θα γίνουμε σκόνη στον άνεμο» Πολιτικό βέρτιγκο προκαλεί στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων η σφοδρή σύγκρουση των βουλευτών η οποία τις τελευταίες ημέρες λαμβάνει διαστάσεις… εμφυλίου.

Θεοχάρης στους ληξιπρόθεσμους: «Δώστε κάτι έναντι για να γλιτώσετε την κατάσχεση»

"Δώστε ό,τι μπορείτε" είναι το νέο δόγμα της Εφορίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις 12 δόσεις της ισχύουσας ρύθμισης.

Ισοδύναμος (αλλά μάταιος) λαϊκισμός

Μας έχουν τρελάνει στην κυβέρνηση και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ με την απύθμενη δόση ενός βλακώδους και μάταιου λαϊκισμού που φυσικά δεν τους βοηθά σε τίποτα εν όψει των εκλογών του Μαΐου (διπλών ή τριπλών).
Αναφέρομαι στην απίστευτη υπόθεση «ισοδύναμα μέτρα», δηλαδή στο πώς αντικαθίσταται ένα μέτρο από ένα άλλο με ισοδύναμη οικονομική ισχύ.

Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του Παπακωνσταντίνου

Το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, αποφάσισε,σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα (δύο κακουργήματα και το ένα πλημμέλημα), σε βάρος του πρώη υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, μετά την εξέλιξη αυτή, ξεκινάει η διαδικασία της ανάκρισης.