Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στις περιφέρειες της Ελλάδας

Στις 18.747 ευρώ περιορίστηκε το 2011 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα, μετά και από τη νέα μείωση κατά 1.171 ευρώ ή κατά 5,9% σε σύγκριση με το 2010, αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία μάλιστα, με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα διαμορφώνεται και ο χάρτης με τις πλουσιότερες και τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας:

Σκι

 Είναι ωραίοι οι έλληνες υπουργοί, γρήγοροι. Κάτι ακούστηκε για «λευκές διακοπές», για επιμήκυνση της αργίας της Καθαράς Δευτέρας. Πότε θα γίνει αυτό, αν γίνει; Τώρα, μπαμ και κάτω. Ιδέα Ιανουαρίου, εφαρμογή Μαρτίου. Όχι σαν τους άλλους, τους Γάλλους, που το κουβεντιάζουν από το 1964 και έχουν μετατρέψει σε μείζον επιστημονικό ζήτημα την εναλλαγή εβδομάδων διδασκαλίας με εβδομάδες ανάπαυλας.

Η Χρυσή Αυγή, ο Ξηρός και οι Ξεροκέφαλοι που μας κυβερνούν

Σαμπάνιες πρέπει να ανοίξουν στη Χρυσή Αυγή ύστερα από τις τρεις νέες συλλήψεις βουλευτών του κομμάτος οι οποίοι βρίσκονται πλέον πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Οι ξεροκέφαλοι της κυβέρνησης θεωρούν πως βάζοντας όλη τη Χρυσή Αυγή μέσα σε ένα κελλί, αυτόματα θα αντιμετωπιστεί και το όποιο πρόβλημα.
Οι ξεροκέφαλοι αδυνατούν να καταλάβουν το αυτονόητο που ...

Και οι Ευρωπαίοι ας διδαχθούν από τα λάθη τους

To 2014 ξεκίνησε μεν με την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας καθώς και με χοντρά ξεκαθαρίσματα στο μέτωπο των δανειοδοτήσεων, που δείχνουν μια πρόθεση αδυσώπητου ελέγχου για τα πεπραγμένα και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, εκείνο όμως που θα παίξει τον αποφασιστικό ρόλο έχει να κάνει με τη διαμόρφωση των προσδοκιών.

Δεν θα’ ταν στα…κελιά τους

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΝΑΙ ρητορικό το ερώτημα, ωστόσο, περιμένουμε απάντηση. Απ’ τους πολιτικούς-κυρίαρχους και ρυθμιστές του παιχνιδιού. Για θέματα «εν ου παικτοίς».
ΣΗΜΕΡΑ, έκαναν πίσω και «πρωταγωνιστής» είναι η Δικαιοσύνη. Εξωτερικά αγνώριστη και στο βάθος η ίδια, σταθερή και αναλλοίωτη. Δεν μπορεί κι ούτε πρέπει (η Δικαιοσύνη) να υποδεικνύει ενόχους ...

Ευρώπη χωρίς Γερμανία;

Οσοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τη λογική “έτσι που τα κάναμε φτάσαμε ως εδώ”, έχουν απόλυτο δίκιο ως προς τις φοβερές ευθύνες που έχουμε οι ίδιοι για τα χάλια μας, αλλά δεν εξηγούν στο ελάχιστο το τι συμβαίνει ευρύτερα στην Ευρώπη σήμερα, όπου καλπάζει ο ευρωσκεπτικισμός, ο οποίος είναι εντελώς άσχετος με την καταστρεπτική ελληνική κακοδιοίκηση. Επίσης, δεν εξηγούν κάτι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα: ...

Στο ψυγείο οι αλλαγές στις Πανελλαδικές

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Πιλοτικά, σε επιλεγμένα σχολεία, θα εφαρμοστεί φέτος η εξέταση των μαθητών της Α' Λυκείου από τράπεζα θεμάτων. Η εφαρμογή του νέου συστήματος αναβάλλεται για να μελετηθεί στις λεπτομέρειές του από εμπειρογνώμονες.

«Η διαφθορά κι η ηθική εξαχρείωση της κυβερνητικής κλίκας φτάνει στο κατακόρυφο» (*)

 Διαβάζουμε:
«Κάθε Έλληνας με ακέραια εθνική περηφάνια και φιλότιμο δεν μπορεί παρά να διαβάσει με μεγάλη, μ' απέραντη θλίψη την ιστορία της χώρας μας όλες αυτές τις δεκαετίες του 19ου αιώνα. Μας φαίνεται απίστευτο ότι τις διάφορες κυβερνήσεις τις αποτελούσαν Έλληνες. Κι όμως, και την περίοδο αυτή, την ... 

Σφαίρες

Δυο λόγια για τις Χρυσές Σφαίρες. Ετσι χωρίς πρόγραμμα. Για να μην μας εκλαμβάνουν κοθώνια
Ενα. Μην ψαρώνετε. Η γνώμη σας μετράει. Του καθενός. Η δική σου και η δική μου. Το υποκειμενικό κριτήριο είναι το κυρίαρχο για κάθε καλλιτεχνικό έργο

Ήπειρος: Θλιβερή πρωτιά στη φτώχεια….

Πιο θλιβερή η απουσία προοπτικής και διεξόδου
Μετά από μία ολόκληρη δεκαετία και όσα είχαν επιτευχθεί με κόπο και αγώνες, η Ήπειρος επέστρεψε εκεί που βρίσκονταν προ του 2004. Καταγράφει και πάλι την θλιβερή πρωτιά στην φτώχεια!!

Τι απέγιναν οι 3+1 γυναίκες της 17Ν

Πού βρίσκονται σήμερα οι τρεις γυναίκες των σκληρών της τρομοκρατίας - Το ερωτικό καλοκαίρι του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ικαρία με την 27χρονη η οποία ανακρίνεται τώρα στην Αντιτρομοκρατική Tο καλοκαίρι του 2002 έκλεψαν τα περισσότερα φλας των φωτογράφων, μεγάλο μέρος των δημοσιογραφικών αναφορών και κέρδισαν ένα μεγάλο μέρος από τη δημοσιότητα των «επαναστατών» συντρόφων τους. Ηταν τα κορίτσια της «17 Νοέμβρη» όχι με την έννοια της συμμετοχής τους στην οργάνωση, αλλά επειδή βγήκαν στην πρώτη γραμμή και στάθηκαν στο πλευρό των σκληρών της άλλοτε οργάνωσης-φάντασμα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη δύο με τρία χρόνια»

Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για να βγει η Ελλάδα στην ελεύθερη αγορά κατά την άποψη του οικονομολόγου Αναστάσιου Φραγκουλίδη. «Ο δρόμος εξόδου πάντως είναι εφικτός και οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι τα χειρότερα πέρασαν».

ΣΔΟΕ: Εντολές ελέγχου σε 266 φυσικά πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ

Στις 266 ανέρχονται οι εντολές ελέγχου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για τα 1700 φυσικά πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Neue Zürcher Zeitung: "Από τελευταίος μαθητής πρόεδρος της τάξης"

Το τρέχον εξάμηνο η Ελλάδα είναι κάτι σαν πρόεδρος της τάξης στην ΕΕ, αν και μέχρι πρότινος κινδύνευε με αποβολή από το σχολείο λόγω κακών επιδόσεων, σημειώνει η Neue Zürcher Zeitung σε άρθρο με τίτλο: «Από τελευταίος μαθητής πρόεδρος της τάξης».

Υπάρχουν «γιαλαντζί» Χρυσαυγίτες;

 Οι προφυλακίσεις άλλων τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, δεν είναι απλά μια ποινική διαδικασία και μια δικαστική εξέλιξη, η οποία αφορά στις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης. Είναι, πολύ περισσότερο, το προοίμιο πολιτικών εξελίξεων, που αναμένεται να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο τοπίο που διαμορφώνεται, εν όψει των ευρωεκλογών.

Προσοχή! Nέος ιός στο Facebook. Πως να τον αντιμετωπίστε.

Ένας νέος ιός έκανε την εμφάνισή του στο Facebook τρομοκρατώντας τους χρήστες.
Ο ιός παρουσιάζει τους χρήστες του να έχουν κάνει like σε συνδέσμους με ακατάλληλο υλικό, πράγμα το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.

Πέντε συμβουλές για σκασμένα χείλη!

Όταν ο καιρός αρχίζει και γίνεται ψυχρός, ακολουθήστε αυτές τις πέντε συμβουλές για να κρατήσετε τα χείλη σας λεία.Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση
Αν τα χείλη σας είναι σκασμένα συνεχώς, πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα ή και περισσότερα, αν μπορείτε. Αν και αυτό δεν θα εμποδίσει την ξηρότητα, αλλά θα βοηθήσει να μην γίνουν χειρότερα.

Ουτε για θυρωρός δεν κάνει ο Ακης...


Αιχμές Πάγκαλου κατά Τσοχατζόπουλου...
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, με αφορμή την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα εξοπλισιτκά.

Ληξιπρόθεσμες ποινές και ισόβια δάνεια

Επειδή η προηγούμενη εβδομάδα μόνο έλλειψη ειδήσεων δεν είχε, να μερικές σκέψεις γύρω από τις υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, είτε πρόκειται για την ελευθερία του λόγου ενός βουλευτή, όπως στην περίπτωση του Τατσόπουλου, είτε για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είτε για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Γρίφος οι υποψηφιότητες για τον Αλ. Τσίπρα

Αυτοδιοικητικά «αγκάθια» στον ΣΥΡΙΖΑ
Με τις αρνήσεις των «κορυφαίων» να πέφτουν... βροχή, το σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει στα πρόσωπα και τις συμμαχίες των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Φορολογικό πογκρόμ

Ο Γιώργος Μ. είναι γιατρός. Πριν από λίγες ημέρες ενώ πήγαινε στο ιατρείο του με το αυτοκίνητο, του έκανε σήμα ενα περιπολικό που τον ακολουθούσε να σταματήσει.
Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ζήτησε να μάθει γιατί τον σταματούσαν αφού δεν είχε κάνει καμία οδική παράβαση. Ο αστυνομικός που είχε ήδη βρει από την πινακίδα τα στοιχεία του, του είπε “κ. Μ. δεν σας σταματήσαμε γι αυτό, θέλουμε να ελέγξουμε μέσω του TAXIS αν έχετε οφειλές στην εφορία”.

Mάθετε μέσω taxisnet πόσα χρωστάτε για το χαράτσι και για ποια ακίνητα

Τη δυνατότητα να μαθαίνουν μέσω taxisnet το ποσό που χρωστούν για απλήρωτα χαράτσια θα έχουν περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες, χωρίς να απαιτείται έτσι η φυσική τους παρουσία στις εφορίες. Εκτός από το ποσό του χαρατσιού που τους έχει βεβαιωθεί, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται και τον αριθμό παροχής με τη διεύθυνση του σχετικού ακινήτου.

Αποκλείει κούρεμα του χρέους ο Στουρνάρας

Διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και φέτος, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών ακόμη και εφάπαξ και φόρο ακινήτων μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα υποσχέθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Επανέλαβε ότι οι δανειστές πιέζουν για τη λήψη νέων μέτρων ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ...

Ψάχνουν μέχρι τη Βενεζουέλα τον Γριβέα και τη γυναίκα του

Με «πράσινη ενέργεια» και φίλο τον Αντρίκο πήρε 17 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εξαφανίστηκε Κοντά στους δύο καταζητούμενους για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κυρ. Γριβέα και Αν. Βάτσικα φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές γνωρίζουν πού βρίσκεται το ζευγάρι, εις βάρος του οποίου υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Οι δικηγόροι του ζεύγους ήρθαν μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» σε επαφή με τις δικαστικές αρχές ζητώντας να μην συλληφθούν προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιόν τους.

ΤΩΡΑ- Άρχισε η απολογία Κοντομηνά...

Πριν από λίγα λεπτά άρχισε η απολογία του Δημήτρη Κοντομηνά στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Ο ανακριτής Γ.Ανδρεάδης και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ανέβηκαν στον ένατο όροφο,πέρασαν σε ένα δωμάτιο απέναντι από εκείνο που νοσηλεύεται ο επιχειρηματίας και...

Καθαρά λόγια για τα «Καθαρά Χέρια»

 Προσοχή, το παρακάτω περιστατικό δεν είναι ανέκδοτο! Συνέβη στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Καθαρά Χέρια». Ενα πρωί, δυο καραμπινιέροι χτύπησαν το κουδούνι στο σπίτι ενός σοσιαλιστή βουλευτή. Αυτός, μόλις τους άνοιξε, άρχισε να κλαίει, τους ομολόγησε δυο-τρία σκάνδαλα, τους έδειξε όλα τα χαρτιά και δικαιολόγησε τον εαυτό του λέγοντας ότι αυτός δεν έφταιγε, άλλοι τον έμπλεξαν κ.λπ. Λεπτομέρεια: οι καραμπινιέροι τού χτύπησαν για να του επιδώσουν μια κλήση της Τροχαίας.

Αντρίκος Παπανδρέου: Τα CDS αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή

Ο Ανδρίκος Παπανδρέου με γραπτή δήλωση του απαντάει σε όσα ακούγονται για την εμπλοκή του στην υπόθεση της αγοράς και της πώλησης CDS από την διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο κ.Παπανδρέου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Το γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε, ο κατ' επάγγελμα υβριστής μου κ.Καμμένος».

Σχέδιο για «λευκή εβδομάδα» με δυο ημέρες χωρίς σχολείο για την ενίσχυση του τουρισμού

Τη θέσπιση «λευκής εβδομάδας», με ορισμένες ημέρες σχολικής ανάπαυλας τον Μάρτιο προκειμένου να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός, εξετάζουν τα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού ύστερα από πρόταση των ξενοδόχων.

NEO ΣΟΚ τέλος Ιανουαρίου!!!

Αυξάνονται οι κρατήσεις σε όλες τις συντάξεις
Αυξήσεις σοκ από 27 έως και 200 ευρώ, στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων, αναμένεται να προκαλέσει ένα νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), το οποίο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά, με την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Τι μπορείτε να κάνετε με τη μουστάρδα!

Χρησιμοποιήστε μουστάρδα για να περάσει ο πονοκέφαλος , η βουλωμένη μύτη και άλλες κοινές ασθένειες.

Αποσυμπιέστε τη μύτη σας
Ένας στενός συγγενής του μπρόκολου και του λάχανου, η μουστάρδα, περιέχει μια ποικιλία χημικών ενώσεων με εντυπωσιακά διαπιστευτήρια επούλωσης. Ας ξεκινήσουμε με το ρόλο της μουστάρδας ως αποχρεμπτικό. Όταν η μύτη σας μπλοκαρισμένη και αναπνέετε με δυσκολία, μια κουταλιά