Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Το τέταρτο κύμα της κρίσης

 Καλύτερη τόνωση ηθικού δεν θα μπορούσαν να έχουν οι εξ Ευρώπης σύνεδροι του Νταβός: Οι πιο δημοφιλείς δείκτες των τελευταίων χρόνων, οι δείκτες PMI (που προκύπτουν από ερωτηματολόγια σε στελέχη επιχειρήσεων και δίνουν ενδείξεις για την τάση της παραγωγής, της πραγματικής οικονομίας) επιβεβαιώνουν το επιχείρημα πως η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη ενισχύεται:

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Μεγάλο πράγμα οι σπουδές...!
Ένας νέος ρώτησε μια κοπέλα, στην βιβλιοθήκη: "Σε πειράζει να καθίσω δίπλα σου";
Το κορίτσι απάντησε με δυνατή φωνή: "ΔΕΝ ΘΕΛΩ να περάσω τη νύχτα ΜΕ ΕΣΕΝΑΑΑ... !!! ".

Αφήστε τους Ελληνες να δουλέψουν!

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν ό,τι σωρεύει η καθημερινή εμπειρία: το ρεύμα μετανάστευσης αυξάνεται εντυπωσιακά. Από το 2009 έως το 2011, η μετανάστευση Ελλήνων προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αυξήθηκε κατά 170%. Το 2012, ένας στους τέσσερις Ελληνες επιθυμούσε να μεταναστεύσει μόνιμα, το 4% το σχεδίαζε για τον επόμενο χρόνο.

Απόκρυψη κινδύνου...

Ας μην περιμένουμε εκπλήξεις από τη φετινή Σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Την ώρα που στην Ευρωζώνη κυριαρχεί η επικοινωνιακή έξοδος από την κρίση, την ώρα που ο Ολάντ παρουσιάζει την υποταγή του στη Μέρκελ ως εθνική στρατηγική προσαρμογής, την ώρα που χρειάζεται όσο ποτέ τεχνητή αισιοδοξία σε αποταμιευτές και επενδυτές, ακόμη και η επικεφαλής του ΔΝΤ Λαγκάρντ θα διατυπώσει πιο προσεκτικά τις αυστηρές της προειδοποιήσεις για τις παρενέργειες της πολιτικής του Βερολίνου.

Οι ζάπλουτοι στο Νταβός θεωρούν ότι ξεπέρασαν την κρίση

 Κλίμα άκρατης ικανοποίησης και αυτοπεποίθησης αποπνέει φέτος το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Οι ζάπλουτοι που συγκεντρώνονται εκεί εκτιμούν ότι ξεπέρασαν την κρίση και αυτοθαυμάζονται. Η κατάρρευση των τραπεζών αποφεύχθηκε με έξοδα που φόρτωσαν στα κράτη - δηλαδή στους φορολογούμενους ηλίθιους! Τα χρηματιστήρια καλπάζουν στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιαπωνία. Η εξαθλίωση μιας σειράς χωρών του ευρωπαϊκού ...

Πρώτα η κοινωνική ατζέντα


Τα προβλήματα που είναι πρώτα στην ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία είναι η ανεργία, η φτώχεια και η κοινωνική ανασφάλεια. Πολύ χαμηλότερα βρίσκονται άλλα θέματα -επίσης σημαντικά- όπως η τρομοκρατία, οι πολιτικοί θεσμοί, η διαφθορά κλπ. Προκύπτει και από τις ελληνικές έρευνες κοινής γνώμης, αλλά και από την έκθεση για την απασχόληση της ΕΕ.

Φυλακές υψίστης σπατάλης

 Μπορεί να είναι νέος στην πολιτική ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου αλλά έχει πιάσει το νόημα της. Ή τουλάχιστον εκείνο που ο Γκρούτσο Μαρξ είχε πρωτοδιατυπώσει: «Πολιτική είναι η τέχνη να ψάχνεις για λάθος προβλήματα, να τα βρίσκεις παντού, να τα διαγιγνώσκεις εσφαλμένα και να δίνεις λάθος φάρμακα». Eτσι στην παταγώδη αποτυχία του δικαστικού συστήματος να επιτρέπει σε κατηγορούμενους και φυλακισθέντες για τρομοκρατία να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ο εποπτεύων ...

Στήνονται επιτέλους εργοτάξια σε Ιόνια Οδό και Ε-65…. Ως το 2015 η ολοκλήρωση των δύο οδικών αξόνων

Με τέσσερα εργοτάξια, να ετοιμάζονται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς, ξεκινούν οι εργασίες στην Ιόνια Οδό, τον μεγαλύτερο οδικό άξονας της Βορειοδυτικής και Δυτικής Ελλάδας. Από τον Φεβρουάριο και σταδιακά οι εργασίες θα αναπτυχθούν πλήρως με στόχο ο οδικός άξονας, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Τα φαρμάκια της θάλασσας

 Αν θέλει κάποιος να νίψει τας χείρας του, και το αλμυρό νερό κάνει τη δουλειά του. Και το Αιγαίο έχει άφθονο. Ευτυχώς ίσως γι’ αυτόν, δυστυχώς για τους ικέτες που θαλασσοπνίγονται, δυστυχέστατα για την τιμή του τόπου, που διαφέρει από την «εικόνα» του. Ας μη θίξουμε εδώ το πόσο έτοιμοι είναι να ...

Σε διαθεσιμότητα τέσσερις αστυνομικοί που έκλεψαν αλλοδαπούς...

Έκαναν παράνομη έρευνα, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν...
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα ένας αστυφύλακας και τρεις ειδικοί φρουροί, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή, σωματικές βλάβες, κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση οικιακού ασύλου, σε βάρος τεσσάρων μεταναστών από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι, επίσης, συνελήφθησαν για ναρκωτικά.

Καλόόόόό!!!

Ψάχνοντας 
 
σε Μπλέ και Πράσινους κάδους 
 
σκουπιδιών:
 
 Ειρωνεία !!!

 

Συνεχίζεται ο σάλος για το Φαρμακονήσι

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε πως «έχουμε δύο αποστολές ως Σώμα, να προστατέψουμε τα σύνορά μας και να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα».

ΣΕΕ: Αδιανόητη η απελευθέρωση των απολύσεων...

Την αντίθεση της ΓΣΕΕ, στην απελευθέρωση των απολύσεων, που ζητάει η τρόικα, εξέφρασε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο: "Είναι αδιανόητο σε μια χώρα που σπαράσσεται από την ανεργία που ...

Σμύρνη και Φαρμακονήσι

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠ’ το ’22 στο 2014 κι από την προκυμαία της Σμύρνης, στο Φαρμακονήσι. Παραδίπλα η Λέρος με τη μελαγχολική της ιστορία και την απόσταση να παλαντζάρει ανάμεσα Ελλάδα-Τουρκία.
ΕΤΡΕΧΑΝ αλλόφρονες οι Μικρασιάτες κοιτώντας με τρόμο τη Σμύρνη στις φλόγες. Ξοπίσω τους τσέτες να τους σημαδεύουν με το τουφέκι και με το μαχαίρι στα δόντια. Η ελπίδα(;) στα «Συμμαχικά» καράβια, μέχρι να χαθεί στα νερά γεμάτα κουφάρια ελλήνων.

ΟΙ 10 + 1 ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΝΟΣ …ΩΤΟΤΜΗΤΟΥ

Ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης ή πολιτικο-ιδεολογικής τοποθέτησης υπάρχουν ορισμένα πράγματα που, εφόσον βεβαίως κάποιος δεν είναι ultra φανατικός, αποτελούν περίπου κοινό τόπο. Και αυτά είναι:
Πρώτον, η χώρα, που πριν δύο χρόνια ήταν ξεγραμμένη, άντεξε. Δεν χρεοκόπησε και παραμένει στο ευρώ. Φυσικά ο λαός το πλήρωσε πολύ ακριβά. Με περικοπές, στερήσεις και αίμα. Και συνεχίζει να το πληρώνει. Το αίτημα ότι αυτό πρέπει να σταματήσει γίνεται πάνδημο και ανεξάρτητα από το διαχωρισμό σε «μνήμονες» και «αμνήμονες».

Εξωφρενικό… Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κρατά παγωμένες επενδύσεις εκατομμυρίων για την Ήπειρο

Παγωμένες για δύο χρόνια περίπου, κρατά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επενδύσεις άνω των δέκα εκατομμυρίων ευρώ! Σε μία εποχή όπου η Κυβέρνηση, υποτίθεται ότι καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια για να προσελκύσει κεφάλαια, να μειώσει την ανεργία και να αντιμετωπίσει την ύφεση, τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας και η αδιαφορία των δημόσιων λειτουργών, δεν επιτρέπουν ούτε καν την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων στην ώρα τους....

Επανάσταση

Σωστός  ο  Δημήτριος Χριστογιάννης. Που  μέχρι  πριν από  δύο μέρες μόνο  οι πολιτικοί συντάκτες, οι συγγένεις,  οι δικοί του και μερικοί   ψηφοφόροι του, εκ της Πιερίας προερχόμενοι,  γνώριζαν την ύπαρξή του. Ο  άνθρωπος  είπε  την  αλήθεια. Τη  δική του. Και των ομοίων του

Πρόταση-βόμβα για κατάργηση του κατώτατου μισθού

Με τη βούλα κατάργηση του κατώτατου μισθού για τους νέους 15 έως 29 ετών, με πρόσχημα τη διευκόλυνση της εισόδου τους στην αγορά εργασίας προτείνει στην πρώτη μηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Αργεντινή

Σκήνες χάους βιώνει και πάλι η Αργεντινή μετά την πτώχευση του 2001. Με τη χρεοκοπία να απειλεί ξανά τη χώρα, οι λεηλασίες και οι αιματηρές διαδηλώσεις συνθέτουν ξανά ένα τρομακτικό σκηνικό.
Στο Μπουένος Άιρες οι άνθρωποι λεηλατούν τα σούπερ μάρκετ γιατί δεν έχουν να φάνε, ενώ οι έμποροι ...

Μοιράζουν χρήματα του ΕΣΠΑ σε εισφοροδιαφυγή - κατάφωρες αδικίες στην εργασία

 Επειδή τις ερχόμενες ημέρες θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε διάφορα για   επενδύσεις στο Ελληνικό ( mall, Καζίνο κλπ ) ας θυμόμαστε ότι, πρώτον, οι ξένοι παρακολουθούν απο κοντά το θέμα, ακριβώς όπως κάνουν για τις τράπεζες και το νομοσχέδιο.   Αυτή είναι η δουλειά τους, κοιτάζουν να την κάνουν καλά,  και μπορεί αν δεν αργήσει η ...

Ποιoς τελικά θα διαδεχτεί τον Σάκη Τσιώλη;

Σε αναζήτηση του νέου τεχνικού είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης, με τον Γιάννη Πετράκη να έχει το προβάδισμα και δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο νέος τεχνικός.

Ένα διατροφικό κολπάκι για να μην ανεβαίνει απότομα το σάκχαρό σας

Αν έχετε υψηλό σάκχαρο ή κληρονομικό υψηλού σακχάρου τότε σίγουρα ο γιατρός ή ο διατροφολόγος σας θα σας έχει πει να αποφεύγετε τους πολλούς υδατάνθρακες όπως το ψωμί, το παξιμάδι, το ρύζι, τα ...

Κουπί, σαρδέλα και αλμυρό νερό θα φέρουν την ανάπτυξη

 Και όμως πρόκειται για σύμβουλο της Κυβέρνησης.. Και όμως μετά από έξι χρόνια ύφεσης, χιλιάδες επιχειρήσεις που κατέβασαν «ρολά», σχεδόν 1,4 εκατ. ανέργους και ελαστικές μορφές εργασίας του χειρίστου είδους, η πρόταση του … «συμβούλου» της ελληνικής Κυβέρνησης για να «ζωντανέψει» η αγορά ήταν –ούτε λίγο, ούτε πολύ- να δουλεύουν αμισθί (!!!) οι νέοι έως 29 ετών και να «πριμοδοτηθεί» η … μετανάστευση!!

Ξηροί καρποί. Σούπερ τρόφιμα για την καρδιά

Οι ξηροί καρποί έχουν και επιστημονικά κατοχυρώσει το χαρακτήρα των καρδιοπροστατευτικών συστατικών.
Για το λόγο αυτό και οι περισσότεροι διεθνείς φορείς του χώρου της διατροφής και της υγείας, συστήνουν την κατανάλωση μίας χούφτας ανάλατων ξηρών καρπών ημερησίως, για τη θωράκισης της καρδιάς και των αγγείων μας.

Ο Θεοχαρης , το Facebook , και η μείωση των προστίμων ..Να ένα καλό νέο ….

 Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα πρόστιμα που υπάρχουν στην φορολογία είναι πολύ μεγάλα.  Διαβάστε για παράδειγμα τι πόσταραν χθες το απόγευμα στο Facebook 4 φοροτεχνικοί οι οποίοι ήταν λάβροι εναντίον του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης:  «Δεν μπορεί ένας ολόκληρος κλάδος Λογιστών -Φοροτεχνικών να μην Εχει δικαίωμα να αρρωστήσει, να ξεχάσει , να αμελήσει . Γιατι μας τιμωρείται με αυτό τον τρόπο ; Αναστείλετε τις αποφάσεις για τα πρόστιμα στο ΦΠΑ - και τις μήνιες συγκεντρωτικές που μπορεί να γίνουν τριμηνιαίες…

Ο σκύλος και η ουρά του...

Μέσα στον γενικό χαμό, με τα προαπαιτούμενα της τρόικας, το επαχθές χρέος, τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠαΣοΚ να συγκαλούν ο μεν ένας Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο άλλος πολιτικό συμβούλιο, μέσα στον κυκεώνα της μίζας, της διαφθοράς και των επαχθών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ... 

Τρία εσωτερικά «μέτωπα» στην κυβέρνηση

Aδωνις κατα Χατζηδάκη για την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ: «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες» - Χαρακόπουλος κατα Χατζηδάκη για το φρέσκο γάλα - Αθανασίου με υπαινιγμούς κατα ΕΛΑΣ (Δένδιας) για Ξηρό - Κύκλοι της Αστυνομίας: Δεν είναι σύννομες οι παρακολουθήσεις ...

Πεθαρχική ποινή στη Ζαρούλια

Η Ελ. Ζαρούλια φώναξε «αληταράδες» μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Αμέσως ο Χρ. Μαρκογιαννάκης πρότεινε την επιβολή της ποινής που συνεπάγεται περικοπή του ¼ της μηναίας αποζημίωσης του βουλευτή.

Δεμένοι χειροπόδαρα


Υπό δραματικές συνθήκες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν και πάλι στα νερά του Αιγαίου: άνθρωποι τραγικοί, που μέσα στην απελπισία τους γίνονται θύματα των δουλεμπόρων που αφού τους παίρνουν ότι έχουν και δεν έχουν, στη συνέχεια τους οδηγούν απροστάτευτους στη μανία της θάλασσας. Οι τυχεροί ανάμεσά τους καταλήγουν ζωντανοί στην ελληνική χερσαία επικράτεια. Οι πιο άτυχοι, χάνονται στη θάλασσα.

Ποιος έχει αρμέξει περισσότερα πρόβατα;

Τζαμτζής ή Κασσής; Ιδού το ερώτημα...
Άρχισαν οι… πολιτικο-βουκολικές αναμετρήσεις ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Αντίπαλοι ήταν εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μιχάλης Κασσής. Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», θέμα της αντιπαράθεσης ... 

Βερολίνο: "Όχι στην επαναπροώθηση προσφύγων"

Η γερμανική κυβέρνηση απαντά σε κοινοβουλευτική επερώτηση για την αντιμετώπιση των προσφύγων στην ΕΕ και προπαντός από τις ελληνικές αρχές.
Στο ασυνήθιστα μικρό χρονικό διάστημα του ενός μήνα η γερμανική κυβέρνηση έδωσε απαντήσεις σε 32 ερωτήσεις που είχε καταθέσει το Κόμμα της Αριστεράς.

Συνεχίζεται το «μπρος- πίσω» για τις αποδείξεις

Τι εξετάζει τώρα το ΥΠΟΙΚ για συνταξιούχους-χαμηλόμισθους
Νέο επεισόδιο προστέθηκε στο σήριαλ των αποδείξεων, καθώς μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πληροφορία ότι οι δαπάνες για τρόφιμα και καύσιμα θα μετράνε στο 50%, το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τρόπους αναδίπλωσης.

Μακρή για τη Ρεπούση: Ποια είναι αυτή;...

Η Ραχήλ Μακρή όταν πληροφορήθηκε πως η Μαρία Ρεπούση συντάσσει Κώδικα Συμπεριφοράς για τους βουλευτές εκτός Βουλής εξεμάνη, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

Διαβάζουμε στη στήλη:

Άντρας μπροστά από τον Λευκό Πύργο απειλεί να ανατιναχτεί

Ισχυρίζεται ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά
 Ένας νεαρός άντρας έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή έξω από τον Λευκό Πύργο, καθώς απειλεί να ανατιναχτεί.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Στο μεγάλο και βαθύ πόνο, για τον πρόωρο χαμό του αδερφού μου, συγγενείς και φίλοι συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο για να μας δώσουν κουράγιο.
Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους εγκάρδια.
Ιδιαίτερα, όμως, θα πρέπει να εκφράσω τα ειλικρινή και από πολύ παλιά (από τα μαθητικά μας χρόνια) αισθήματα αγάπης στον παιδικό και ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αισθάνομαι βαθιά την  ανάγκη να εκφράσω  κι εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειάς μας τις πιο θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους συγγενείς και φίλους, που μας συμπαραστάθηκαν και βρέθηκαν κοντά μας στο βαθύ πόνο και την απαρηγόρητη κατάσταση που βρέθηκε η οικογένειά μας από τον πρόωρο κι άδικο χαμό του πολυαγαπημένου μικρού μας αδερφού.