Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Μετά το σημείο χωρίς επιστροφή

Στο πληγωμένο σκαρί της παγκόσμιας οικονομίας, οι υδατοστεγείς πόρτες που απομονώνουν την «πρώτη θέση» από τις υπόλοιπες έκλεισαν με γδούπο την τελευταία εβδομάδα – την ώρα που η στάθμη του νερού στις καμπίνες της τρίτης ανεβαίνει ανησυχητικά: η απόφαση της Fed, να μειώσει κατά ακόμη $10 δισ. τον μήνα το ρευστό που διοχετεύει στις παγκόσμιες αγορές κλείδωσε τις κακές προοπτικές των αναδυόμενων οικονομιών και αναζωπύρωσε την αιμορραγία κεφαλαίων από αυτές.

Ο Σακελλαρίδης δίνει την πρωθυπουργία στον Τσίπρα

Είναι μία από τις πιο σωστές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα η επιλογή του νεαρού Σακελλαρίδη για τον δήμο της Αθήνας. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που μας είχαν συνηθίσει στις πατάτες στο πρόσωπο του πιτσιρικά χτύπησαν διάνα.

Θεός φυλάξοι!

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξαμε μάρτυρες μιας αντιπαράθεσης για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα. Είναι άθεος ή όχι; Εχει άραγε αυτό πολιτική σημασία ή αποτελεί προσωπικό του θέμα;

«Φάκελος Ολυμπιακοί ‘04»

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΨΑΞΑΜΕ για μελανές «στιγμές» του εθνικού-κοινωνικού μας βίου. Μας χτύπησε η μπόχα και περιμένουμε. Τη Δικαιοσύνη. Για ενόχους και αθώους. Για το δίκαιο και την ιστορία.
ΜΙΛΑΜΕ για «Ολυμπιακούς» της ρεμούλας (σε πρώτη ματιά και δια γυμνού οφθαλμού). Για την προετοιμασία τους επί Σημίτη και την εκτέλεσή τους επί Κ. Καραμανλή.

Μόνος στις εκλογές ο Σαμαράς


Απέρριψε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο συνεργασίας μαζί του» δήλωσε απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του μετά την παντελή ...

«Ευρωεξεταστική», όπως στα καθ’ ημάς Εξεταστική της Βουλής!

Οταν πριν από 2-3 μήνες ακούσαμε ότι το Ευρωκοινοβούλιο πήρε την απόφαση να διερευνήσει τον ρόλο της τρόικας και τα ενδεχόμενα λάθη που διέπραξε στο ελληνικό πρόβλημα, αφελώς πιστέψαμε πως υπάρχουν και δυνάμεις μέσα στο ευρωπαϊκό διευθυντήριο που μπορούν να διαπιστώσουν την αποτυχία του πειράματος με πειραματόζωο μια χώρα και να συμβάλουν στην αλλαγή πορείας.

Κάποιος να μας προστατεύει...

 Οι 3.000 αγελαδοτρόφοι που απέμειναν στην Ελλάδα χρήζουν προστασίας εξόδοις των νοικοκυριών. Ολες οι ελληνικές οικογένειες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, πρέπει να πληρώνουν 5-10 λεπτά περισσότερο ημερησίως για «να μην καταστραφεί ο κλάδος». Το γάλα θεωρείται αγαθό πρώτης ανάγκης για τους πωλητές, όχι για τους αγοραστές.

Κομπίνα με βουλγαρικές πινακίδες για λιγότερους φόρους, τέλη, ασφάλιστρα

Οπου κι αν ταξιδέψεις στην Ελλάδα, συναντάς βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα. Από τη Θράκη και τη Μακεδονία, που ήταν πιο συνηθισμένο το φαινόμενο, μέχρι την Αθήνα και τις νότιες περιοχές της χώρας, Πελοπόννησο, ακόμα και Κρήτη. Μάλιστα, τα αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες είναι ακριβά μοντέλα, συχνά πολυτελείας, και όλα μεγάλου κυβισμού. Τι έχει συμβεί λοιπόν;

Χωρίς να δειλιάζουμε, χωρίς να υπνοβατούμε


Ελα με τη βέσπα, άνοιξαν οι ουρανοί, χαρά Θεού! Το επείγον τηλεφώνημα του Γιώργου με οδήγησε ώς το μπαλκόνι, να διαπιστώσω το γλαυκό θάμβος πάνω απ’ τον Λυκαβηττό. Δεν είχα καλοξυπνήσει, βρισκόμουν ακόμη στην προηγούμενη νύχτα, υπό βροχήν, στη μακριά συζήτηση με τον ομήλικο Χρήστο. Ψαύαμε ολονυχτίς καταγωγικά ίχνη, παγωμένες κουβέντες αμίλητων γερόντων, συναντήσεις με σαλούς και λεβέντες, πλαγιομετωπικές με ...

Αγαπητέ κύριε Σαμαρά...

Αγαπητέ πρωθυπουργέ, όταν ξυπνάς το πρωί της Δευτέρας και βλέπεις πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι οι Ελληνες πρέπει να πληρώσουν πέντε φόρους σε πέντε μέρες, ύστερα και από όλα όσα έχουν τραβήξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τότε θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πάει λάθος στον σχεδιασμό των δικών σου ανθρώπων.

Εθνικοποίηση ευρωεκλογών;

Ολο και περισσότερο γίνεται εμφανές ότι οδηγούμεθα σε ευρωεκλογές με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα εθνικών εκλογών και μάλιστα... παλαιού τύπου! Κυριαρχούν ήδη δύο χαρακτηριστικά: Πρώτον, ένας τυφλός «διπολισμός» με πολλά γνωρίσματα από τον μεταπολιτευτικό «δικομματισμό». Αναφέρομαι στην τεχνητή οξύτητα και τις «κοκορομαχίες» που βλέπουμε να εντείνονται καθημερινά «δι' ασήμαντον αφορμήν» και να ...

Ελεγχόμενη ανατίναξη κτηρίου στη Φραγκφούρτη (VIDEO und FOTOS)

Το γνωστό (για τους εδώ στη Φραγκφούρτη παρεπιδημούντας) AfE, όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Γκαίτε για τις ανθρωπιστικές σπουδές (Παιδαγωγικά, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία κτλ), αυτός ο επιβλητικός τσιμεντένιος πύργος με τους 36 ορόφους και τα 116 μέτρα ύψος, που χτίστηκε στη δεκαετία του 60 και φοιτούσαν 2.500 φοιτητές, δεν υπάρχει πια. Σήμερα το πρωί στις 10.05  έγινε η μεγάλη επιχείρηση κατεδάφισης με επιτυχημένη ελεγχόμενη ανατίναξη.

«Προσφορά» 160 εκατ. ευρώ από τον Λαυρεντιάδη για να διακοπεί η προφυλάκισή του

Ετοιμος να καταβάλλει περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προκειμένου να διακοπεί η προσωρινή του κράτηση και να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους.
Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πως ο ...

Πολιτικοί «νάνοι» γκρίζαραν τα Ιμια

 Πέρασαν 18 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, όταν οι τότε πολιτικοί ηγέτες αποδείχθηκαν «νάνοι» αποδεχόμενοι διπλωματική ήττα και «γκριζάρισμα» μιας περιοχής του Αιγαίου που αποτελεί ελληνικό έδαφος. Εχο­ντας στην ουσία να αντιμετωπίσουν μόνο την Τουρκία, αφού οι Αμερικα­νοί για πρώτη φορά στη νεότερη ελληνική ιστορία ...

ΣΥΡΙΖΑ: Διεργασίες, συνεργασίες, ένταση και διαφωνίες για τις υποψηφιότητες

Διχάζει ο Οδ. Βουδούρης και το άνοιγμα σε πρώην Πασόκους- Το εσωκομματικό πεδίο «ηλεκτρίζεται» και από δύο υποψηφιότητες, που προτείνει η ηγετική ομάδα - Η αριστερή πτέρυγα διαφωνεί με την υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία και του Σπύρου Μπενέτου στο Ν. Αιγαίο Η επιμονή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει για τις περιφερειακές εκλογές και έναν υποψήφιο ... 

Τρία σενάρια για τις ευρωεκλογές

Η χώρα, καλώς ή κακώς, εισήλθε σε προεκλογική περίοδο. Καιρός, λοιπόν, να αρχίσουμε να μελετάμε τα μετεκλογικά σενάρια με βάση τα πιθανά αποτελέσματα.
Σενάριο Α’. Η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει να κλείσει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ και μειώνει στο ελάχιστο τη διαφορά. Ο πρωθυπουργός θα δηλώσει ότι «πήρε το μήνυμα» και η κυβέρνηση θα συνεχίσει έως τις προεδρικές εκλογές του 2015 ή όσο αντέξει πολιτικά.

Ελβετοί εισαγγελείς ερευνούν στην Αθήνα

 Κλιμάκιο της ελβετικής ομοσπονδιακής Εισαγγελίας φτάνει απόψε στην Ελλάδα με σκοπό να εξετάσει τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τον Νίκο Ζήγρα και τη Βίκυ Σταμάτη. Στο μικροσκόπιο μπαίνει το σύνολο των τραπεζικών τους σχέσεων με την Ελβετία, καθώς και οι ευθύνες των τραπεζών και ειδικότερα ανώτατου πρώην στελέχους αμερικανικής τράπεζας στη Ζυρίχη στο «ξέπλυμα» 30 εκατ. ελβετικών φράγκων. Η «Κ» φωτίζει σήμερα άγνωστες πτυχές της ιστορίας που ερευνούν οι Ελβετοί.

Ικανοποίηση αλλά και ανησυχία για Σουμάχερ

Ελπίδα και χαμόγελα στα πρόσωπα της οικογένειας, των φίλων και των θαυμαστών του Μίκαελ Σουμάχερ σκόρπισε την Πέμπτη η είδηση ότι ο πρωταθλητής της Formula 1 αντιδρά θετικά στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας αφύπνισης που έχουν ξεκινήσει οι γιατροί του από προχτές.

Τραλαλί τραλαλό...

Λίγες μέρες πριν η ΝΔ ανακοινώσει τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο στη Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ενώ το όνομα του Γιάννη Ιωαννίδη παίζει ήδη για το δήμο του βορρά, η Φωτεινή Πιπιλή ξαφνιάζει, καθώς ζητεί από το κόμμα της να στηριχθεί ο νυν δήμαρχος, Γιαννης Μπουτάρης.

Διλήμματα για την Ουκρανία. Αντιπαράθεση Μόσχας-Βερολίνου

Η πολιτική κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά στην Ουκρανία και κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει η βία στη χώρα αυτή. Το πρόβλημα της Ουκρανίας έχει δύο όψεις, μια εσωτερική και μια εξωτερική. Η εσωτερική όψη έχει να κάνει με τη διαίρεση του πληθυσμού σε δύο μεγάλες, σχεδόν ισόπαλες μερίδες. Η μια έχει τα μάτια στραμμένα στη Δύση και πιστεύει ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον της χώρας, ενώ η άλλη έχει τα μάτια στραμμένα στη Μόσχα και πιστεύει στις πατροπαράδοτες σχέσεις που ενώνουν τις δύο χώρες. Το δράμα είναι πως αυτή η διαίρεση  έχει και γεωγραφικά όρια αλλά και εθνικά.

Ο Χίμλερ ήταν τέρας ή ερωτευμένος σύζυγος;

Γράφει στο aixmi.gr ο: Θανάσης Γκότοβος
Μόλις πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκαν στο Ισραήλ προσωπικές επιστολές του Χάινριχ Χίμλερ στη σύζυγό του, 69 χρόνια μετά την αυτοκτονία του τρομερού αυτού δήμιου εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών από Ανατολή και Δύση, κατά κύριο λόγο πολιτών με εβραϊκή ρίζα, αλλά και τσιγγάνων, κομμουνιστών, διαφωνούντων, ομοφυλόφιλων, αιχμαλώτων πολέμου – ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Κληρονομιά απ' τους Νεάντερταλ πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες

Ακόμη και ο εθισμός στο τσιγάρο... 
Η γενετική κληρονομιά του ανθρώπου του Νεάντερταλ τελικά αποδεικνύεται μεγαλύτερη για τον σύγχρονο άνθρωπο, απ' ότι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, αφού σύμφωνα με δύο νέες έρευνες ένα γονίδιο που «εμποδίζει» τους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο, φαίνεται να έχει την καταγωγή του στους μακρινούς μας προγόνους.

Το καρτέλ του καταναλωτή

Η «αριθμητική» που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στο γάλα, στα φάρμακα και στο... αζύγιστο ψωμί μας, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία των νοικοκυριών μας. Πόσο πιθανό είναι, όμως, να επιβιώσει ένα οικονομικό «μοντέλο» που στοχεύει στη διαφύλαξη συμφερόντων συγκεκριμένων ...

Εκατοντάδες φίδια, νεκρά και ζωντανά, βρέθηκαν σε σπίτι στην Καλιφόρνια

Εφιάλτης στο σπίτι του γείτονα
 Πάνω από 400 πύθωνες, κάποιους νεκρούς για μήνες και κάποιους ζωντανούς, βρήκε η Αστυνομία σε σπίτι δασκάλου στην Καλιφόρνια μετά από έφοδο.
Οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία επειδή η ανυπόφορη μυρωδιά από το σπίτι είχε προκαλέσει υποψίες πως ο δάσκαλος μπορεί να είχε κρύψει πτώμα.

Ευκαιρία για καριέρα

Τα μάθατε τα νέα; Οι 58 ψάχνουν για αρχηγό. Και ο τρόπος που τον ψάχνουν, αποκαλύπτει και την αντίληψη που έχουν για την πολιτική. Μόνο αγγελία δεν έχουν βάλει ακόμη –αν με κάποιο τρόπο το κάνουν κι αυτό. Γενικά, ψάχνουν με μεθόδους μάρκετινγκ. Να είναι έτσι, να είναι αλλιώς, να κι αυτό να έχει και το άλλο. Σαν να ψάχνουν γαμπρό.

Βγάζουν τους ετεροδημότες εκτός εκλογών...

Την κατάργηση της δυνατότητας των ετεροδημοτών να ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα στον τόπο διαμονής τους για τις ευρωεκλογές θα εισηγηθεί το υπουργείο Εσωτερικών στη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει εντός της εβδομάδας για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών με τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Επρεπε να μπείτε στο ευρώ τρία χρόνια αργότερα

Χάρη στις πεποιθήσεις του, τις δεσμεύσεις και το όραμά του για την Ευρωπαϊκή Ενωση, απέκτησε το παρωνύμιο «πατέρας της Ευρώπης». Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1985-1994) δήλωσε το 2011 ότι η Ευρώπη και το ευρώ βρίσκονταν «στο χείλος του γκρεμού».

Αντώνης Vs Αλέξης: Η τελική αναμέτρηση...

Το νέο χαρακτήρα της ελληνικής Αριστεράς, ως υπολογίσιμης πλέον δύναμης στην Ευρώπη, επιβεβαιώνει η πρόσφατη επιεικώς άκομψη παρέμβαση του Οτμαρ Κάρας, γνωστού υποστηρικτή της γερμανικής πολιτικής, που στην εξέλιξη αποδείχθηκε πέρα ώς πέρα συκοφαντική.
Αδειάζοντας το χριστιανοδημοκράτη συνάδελφό του ο σοσιαλδημοκράτης Λιεμ Χοάνγκ-Νγκοκ, άθελά του ακύρωσε και το βασικό κυβερνητικό επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ...

Η «Εθνική Αυγή» είναι η... ρεζέρβα της Χρυσής Αυγής

Την ίδρυση του κόμματoς «Εθνική Αυγή» ανακοίνωσε το Σάββατο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, και κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας σε συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ασαφείς φορολογικοί νόμοι προκαλούν χάος και εξοργίζουν τους πολίτες

Χαμένοι στη μετάφραση, εφοριακοί, λογιστές και φορολογούμενοι που προσπαθούν, ματαίως, να ερμηνεύσουν τις διατάξεις των τελευταίων φορολογικών νόμων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα απίστευτο φορολογικό αλαλούμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κείμενα των τελευταίων φορολογικών νομοσχεδίων συντάχθηκαν στα αγγλικά. Εξαιτίας της κακής μετάφρασης του κειμένου, εισήχθησαν στη νομοθεσία ορολογίες οι οποίες είναι άγνωστες ακόμα και στους εφοριακούς και τους λογιστές.

Νέο, μικρό δάνειο προς την Ελλάδα προαναγγέλλει ο Σόιμπλε

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι μικρότερη σε σχέση με τη δανειακή βοήθεια που έχει δοθεί έως τώρα. Την ίδια ώρα η Bild εξαπολύει νέα επίθεση προς την χώρα μας.

Ρουμελιώτης: Πριν το μνημόνιο δεν μπορούσαν να μας βγάλουν από την Ε.Ε (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις επιλογές που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, μίλησε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τονίζοντας ότι: «η κυβέρνηση Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε επιμείνει μέχρι τέλους για την αναδιάρθρωση του χρέους», ενώ συνέχισε λέγοντας: «δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα τα επιχειρήματα προς όφελος της χώρας».

Τρεις ποινικοί πίσω από τη διπλή δολοφονία των μελών της ΧΑ -Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ.

Ενώπιον των πιο ανησυχητικών αποδείξεων για τη συνεργασία ποινικών με αντιξουσιαστές για τρομοκρατικά «χτυπήματα» βρίσκονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που είναι στα ίχνη των δραστών της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο. Δύο Ελληνες και ένας Αλβανός κακοποιός ...

BBC: Αυτός είναι ο Κύπριος με το μυαλό των...$400 εκατ.

Αφιερώματα από BBC και FOX στην ιδιοφυΐα του Ντέμη Χασάμπη
Εγγονός Κυπρίων μεταναστών στη Βρετανία, με καταγωγή από την Αμμόχωστο, ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Ντέμης Xασάμπης, ο οποίος –σε ηλικία 37 ετών– εντάχθηκε στον ...

Ποιος είναι ο "πατέρας" του Κάντα και της διαπλοκής

Σε κάποιον που το κύκλωμα του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος στην Ελλάδα,αποκαλούσε "πατέρα" αναφέρθηκε ο Αντώνης Κάντας στη συμπληρωματική απολογία του.Ο Κάντας αναφέρεται σε διάφορα πρόσωπα τα οποία είχαν σημαντικό ρόλο στις επιτροπές που προωθούσαν τα αμαρτωλά οπλικά συστήματα,χωρίς να δηλώσει ξεκάθαρα πως έπαιρναν μίζα.

Υπέρβαρο το ¼ των παιδιών στα Γιάννινα

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία έρευνας του υπ. Παιδείας
Υπέρβαρα είναι περίπου ένα στα τέσσερα παιδιά ηλικίας από 5-16 ετών στα Γιάννινα, ενώ σχεδόν ένα στα δέκα πάσχουν από παχυσαρκία, σύμφωνα με το Ε.Υ.ΖΗ.Ν.. Το πρόγραμμα δηλαδή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που στοχεύει στη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων

Tαμειακές μηχανές-ζόμπι υπέκλεπταν αριθμούς καρτών

 Συσκευές ανάγνωσης πιστωτικών καρτών σε «δεκάδες» καταστήματα ανά τον κόσμο ήταν μολυσμένες με τον δούρειο ίππο «Τσιουμπάκα», σχεδιασμένο να υποκλέπτει τα στοιχεία των αγοραστών, ανακοίνωσε εταιρεία ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων.

Ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς δίνουν Ιάπωνες επιστήμονες

  Χρησιμοποιώντας μία πολύ απλή μέθοδο, ιάπωνες επιστήμονες βρήκαν έναν εύκολο τρόπο να φτιάξουν βλαστοκύτταρα από απλά κύτταρα δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.