Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Πράγα 1948, Μόναχο 2014;

 Τον Φεβρουάριο του 1948 ο κομμουνιστής πρωθυπουργός της Τσεχοσλοβακίας Γκότβαλντ απέρριψε τη βοήθεια του Σχεδίου Μάρσαλ και αμέσως όλοι οι μη κομμουνιστές υπουργοί παραιτήθηκαν, ενώ μαζικές διαδηλώσεις υποχρέωσαν τον πρόεδρο Μπένες να μην αντιδράσει.

Ολοφύρονται για τον... καταναλωτή!


Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για την άρση των στρεβλώσεων της αγοράς σε χοντρικά τέσσερις κλάδους, οι αρμόδιοι υπουργοί να «ολοφύρονται» υπέρ των... καταναλωτών! Προφανώς υπάρχουν εκατοντάδες στρεβλώσεις και απαρχαιωμένες ρυθμίσεις, που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα επαγγελματικών ομάδων, και όχι των καταναλωτών, στην αγορά. Πρέπει να αρθούν; Οπωσδήποτε... Αρκεί να μην είναι αφορμή για να πριμοδοτηθούν κάποια άλλα συμφέροντα, στο... όνομα της προστασίας των καταναλωτών, όπως έχει γίνει επανειλημμένα στο παρελθόν!

Το ευρώ υπονομεύει τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη


Για αριστερισμό ουδέποτε διανοήθηκε κανείς να κατηγορήσει τους... «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου! Αντιθέτως οι αριστεροί καταγγέλλουν μονίμως την εφημερίδα αυτή ως «όργανο όχι μόνο της βρετανικής, αλλά και της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας»!

Ποιοι "εκτέλεσαν" τον Κοτρώτσο από το ραδιόφωνο του Real

 
Η πλάκα είναι ότι ακούγαμε σήμερα το πρωί των Νίκο Χατζηνικολάου να απαντά σε ακροατή του υποστηρίζοντας ότι κάθε παραγωγός του Realfm έχει την ανεξαρτησία και την ελευθερία έκφρασης που απαιτεί ένα πλουραλιστικό ραδιόφωνο.

Θεσσαλονίκη: Ζημιά 4 εκατομμυρίων ευρώ από τις υπεραγορές αντιδραστηρίων στο Ιπποκράτειο

Διευρύνεται το κατηγορητήριο για την 61 ετών γιατρό, που ήταν διευθύντρια του ανοσολογικού εργαστηρίου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και φέρεται ότι πρωταγωνίστησε στο ‘πάρτι' με τις προμήθειες αντιδραστηρίων. Μετά την προ μηνών άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βάρος του ...

Η Ντόρα πάει για Επίτροπος στις Βρυξέλλες

Γερμανοί και Γάλλοι στηρίζουν την αξιοποίησή της στη νέα Επιτροπή
Πλώρη για τις Βρυξέλλες έχει βάλει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τους τελευταίους μήνες κινείται όλο και πιο έντονα στο εξωτερικό, αναβαθμίζοντας το ευρωπαϊκό πολιτικό της προφίλ. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών απολαμβάνει σημαντικής εκτίμησης και αναγνώρισης στο διεθνές περιβάλλον και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ένταξή της στο κεντρικό σύστημα λήψης των αποφάσεων της ΕΕ.

Αποκαλύφθηκαν στην Καστρίτσα τα τείχη της Αρχαίας Ακρόπολης.. Σε εξέλιξη το έργο προστασίας κι ανάδειξης

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ευρήματα που αποκαλύπτονται στην Καστρίτσα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο που εκτελεί η Εφορεία Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων. Η Αρχαία Τέκμων, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βασιλείου των Μολοσσών κρύβει πολλά και όσο οι επιστήμονες αναζητούν, τόσο καταφέρνουν να διαβάσουν τα μυστικά της. Να τα αποκαλύψουν και να τα παραδώσουν στην κοινωνία.

Όταν ο Βουδούρης δίνεται πακέτο με τη Γεροβασίλη…

Με ανησύχησε η εξέλιξη που είχε η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή υποψήφιων περιφερειαρχών.
Δεν περίμενα τόσο γρήγορα και τόσο ωμά και κυνικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσει αντιδημοκρατικές εσωκομματικές πρακτικές, όπως αυτή που εφάρμοσε για να περιορίσει τις διαφωνίες, που εκφράζονται για ορισμένους υποψήφιους, με κορυφαίο παράδειγμα τον Οδυσσέα Βουδούρη.

Ίμια: η θυσία, η καπηλεία, η υποκρισία


 Η επέτειος των Ιμίων συνοδεύτηκε – και φέτος – από άθλια καπηλεία. Και από μπόλικη υποκρισία.
   Στην κορυφή των πατριδοκάπηλων βρίσκονται τα χιτλεροειδή της «Χρυσής Αυγής» που προσπάθησαν για μια ακόμα φορά να λερώσουν τη μνήμη των τριών παλικαριών που χάθηκαν εκείνο το βράδυ (του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα ...

Λυσσώδης (τηλεοπτικός) «αγώνας»

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΡΙΣΗ στην οικονομία, στην πολιτική, στα…σκυλάδικα. Μας ξάφνιασε και κάποιους τους αφάνισε. Τρέχουμε, κρατώντας αποστάσεις από παλιές…καλές συνήθειες. Και το πιατικό με ρέγουλα στην πίστα και οι αοιδοί με κουτσουρεμένες μέρες και ωράριο εμφανίσεων. Γι αυτό και στα τηλεοπτικά μας πρωινά το αδιαχώρητο από καλεσμένους. Απέναντι οι λάτρεις της φθηνής και φτηνιάρικης τηλεθέασης.

Κατατέθηκε το καταστατικό της «Εθνικής Αυγής»

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Δήλωση ίδρυσης κόμματος με την επωνυμία "Εθνική Αυγή" κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου, εκπρόσωπος της "Χρυσής Αυγής", ενώ παράλληλα κατατέθηκε και το καταστατικό του νέου κόμματος.

Ο Οτσαλάν αναζητά τη στήριξη της Αρμενίας από το Ιμραλί

Ο φυλακισμένος ηγέτης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) έστειλε μια επιστολή προς την τουρκική - αρμενική εβδομαδιαία εφημερίδας Agos καλώντας την αρμενική κοινότητα να υποστηρίξει τα αιτήματα των Κούρδων στην Τουρκία.

-Άγγελε, don’t look back! Mην είσαι κορόιδο να γυρίσεις στην Ελλάδα!

Κορόιδο είναι ο Άγγελος να επιστρέψει στην Ελλάδα και να πάει από φυλακή σε φυλακή;
Οι Τούρκοι του ξηγήθηκαν εντάξει και δεν τον εκδίδουν με διάφορες προφάσεις. Οπότε ο Άγγελος μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο της νέας του ζωής στην Τουρκία ή όπουδήποτε στον κόσμο δεν ισχύει το διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν πατίνι!

Τα πράγματα απλά. Σχεδόν απλοϊκά. Α, Βου, Γου. Δηλαδή. Από τι πράγμα έχει ανάγκη αυτή η κατεστραμμένη χώρα;
Από αύξηση παραγωγής. Οπωσδήποτε. Από την καταπολέμηση μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής. Εντελώς. Από το συμμάζεμα της κρατικής μηχανής. Φυσικά. Από την καρατόμηση της κομματικής πελατείας της εκλεκτής. Βεβαιότατα. Αμάν και πότε. Από τι άλλο;

Καθορισμός διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης ειδικών περιπτώσεων του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ)

Ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης με σχετική απόφασή του (εγκ. πολ 1035/2014) καθόρισε τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης ειδικών περιπτώσεων του ΕΕΤΗΔΕ ως ακολούθως;

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα που ανακοίνωσε τους υποψηφίους του για τις 13 περιφέρειες της χώρας. Όλοι τους κομματικά στελέχη. Εξαιρουμένης της Ρένας Δούρου, για την περιφέρεια Αττικής, απουσιάζουν τα «ηχηρά» ονόματα.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ : Τον έφαγε η σαύρα για τον οίκο "ΑΥΡΑ"!

Ως «άμεσο συνεργό» στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και «υποκρυπτόμενο διαχειριστή» στον οίκο ευγηρίας «Αύρα- Άγιος Χαράλαμπος ΑΕ» παρουσιάζει τον βουλευτή και τέως υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο διαβιβαστικό σημείωμα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Κυβερνητικά αδιέξοδα σε εσωτερικό και εξωτερικό…

Και όμως, όπως όλα δείχνουν αυτή την φορά οι δανειστές δεν «τσιμπάνε» στο «χαρτί» που «παίζει» η Κυβέρνηση πως εάν δεν στηριχθεί η Αθήνα τότε στις επερχόμενες εκλογές (…είτε διπλές, είτε τριπλές) το «πάνω χέρι» θα το πάρει η αριστερά του κ. Τσίπρα… Τώρα το γιατί δεν «τσιμπάνε» είναι μία άλλη ιστορία, για την οποία εάν κάποιος εκφέρει άποψη ίσα που μπορεί να θεωρηθεί ...

Ελπίδες για μερική αποκατάσταση της όρασης τυφλών

ΜΕ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΟΤΕΣ
Δοκιμές με πειραματόζωα, οι οποίες έγιναν από βρετανούς επιστήμονες, έδειξαν ότι υπήρξε μερική αποκατάσταση της όρασης στα τυφλά ζώα μέσω εμφύτευσης στα μάτια τους κυττάρων που είχαν ληφθεί από νεκρούς ανθρώπους - δωρητές, οι οποίοι έβλεπαν κανονικά όσο ζούσαν.

Αποκάλυψη-βόμβα: Ποια νοσοκομεία «κρύβουν» καρκίνο

Καρκινογόνες στέγες συνεχίζουν να έχουν νοσοκομεία, παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου, και την αποξήλωση εδώ και χρόνια όλων των κατασκευών από ελενίτ από δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Ψευδάργυρος και πλύσιμο χεριών ασπίδα για το κρυολόγημα

ΝΕΑ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
Το συχνό πλύσιμο των χεριών και η λήψη ψευδαργύρου αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για την προστασία του οργανισμού από το κοινό κρυολόγημα, σύμφωνα με μία νέα καναδική μελέτη.

Στον 7ο της ΓΑΔΑ: Μία μικρή ιστορία

Η Σωτηρία Χριστούλη ήταν μία από τους 47 φοιτητές και φοιτήτριες που την Πέμπτη το πρωί βρέθηκαν σιδηροδέσιμιοι στο κτίριο της ΓΑΔΑ, μετά την αναίτια επίθεση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ στη συγκέντρωση της Αριστερής Ενότητας, έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού του Φαρμακονησιού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Αντιδράσεις στον light διαχωρισμό τραπεζικών δραστηριοτήτων

Οι προτάσεις της Κομισιόν για την αποτροπή των μεγάλων τραπεζών από επισφαλείς επενδυτικές δραστηριότητες συναντούν αντιδράσεις. Διαφωνίες εκφράζουν, όχι μόνο οι τράπεζες αλλά και μέρος του πολιτικού κόσμου.

Το «ατύχημα» της πόλωσης...

Η ακραία πόλωση που «εγκαθίσταται» εκ νέου στην πολιτική μας σκηνή το τελευταίο διάστημα, με τις καθημερινές, σφοδρές συγκρούσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενόψει των επικείμενων δημοτικών και ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου, συνιστά για τη χώρα μείζον «ατύχημα».

Κεφαλαιακός φόρος, όχι τρίτο πακέτο στην Ελλάδα

Διαφωνεί το κόμμα της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα. Προκρίνει ως λύση την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου από τους Έλληνες πλούσιους.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Αναβολή για τη δίκη του δολοφόνου στις Κεραμάτες Αρτας

Αναβλήθηκε για τo πρωί της Τρίτης η δίκη του 37χρονου Νίκου Γκόγκου καθώς η φίλη του που ήταν παρούσα στο έγκλημα ζήτησε αναβολή λόγω αδυναμίας του συνηγόρου της να παραστεί στην δίκη 
Πηγή: 

Το Δημόσιο μάζεψε 249 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη «βομβαρδίζοντας» ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά τους οφειλέτες

Οι οχλήσεις υπενθύμισης προς τους οφειλέτες, που είχαν... ξεχάσει τα χρέη τους προς το Δημόσιο, απέδωσαν καρπούς. Υπολογίζεται πως με το διπλό «βομβαρδισμό» τους, μέσω e-mail και τηλεφώνου, μπήκαν στα ταμεία του κράτους 249,2 εκατ. ευρώ.

Σύνταξη στα 58 με 35ετία

Σύνταξη στα 58 ή στα 59 μπορούν να κατοχυρώσουν και το 2014, χιλιάδες ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες , αξιοποιώντας τον χρόνο ασφάλισης που είχαν μέχρι το 2012 και αποφεύγοντας τις παγίδες που μπορεί να τους πάνε στα 67.

Γιατί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στον Τσίπρα

Δύσκολη η συγκατοίκηση στον ΣΥΡΙΖΑ 
 Μείζον πρόβλημα προέκυψε για τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής για την επισημοποίηση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αφού τις επιλογές του αμφισβήτισε ανοιχτά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος ερευνώνται 137 υποθέσεις

Ξεπέρασαν τις 8.500 οι μηνυτήριες αναφορές που υπέβαλαν το 2013 οι εφορίες, τα ελεγκτικά κέντρα και το ΣΔΟΕ σε περιπτώσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής.
Συγκεκριμένα, οι φορολογικές ελεγκτικές αρχές υπέβαλαν μηνύσεις σε περιπτώσεις παράλειψης υποβολής ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, σε ...

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Στα δικαστήρια ο δράστης του φρικτού εγκλήματος στις Κεραμάτες Αρτας το 2013, που είχε ...παγώσει την Ηπειρο(βίντεο)

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Ιωαννίνων οδηγήθηκε πριν απο λίγο ο Νίκος Γκόγκος που το 2013 είχε δολοφονήσει άγρια έναν 48χρονο στις Κεραμάτες Αρτας.Ο 36χρονος τότε Νίκος Γκόγκος είχε πυροβολήσει και στη συνέχεια προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του άτυχου 48χρονου, τον είχε βράσει ,ενώ τα κομμάτια του... 

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο για τα βιβλία των αγροτών προανήγγειλε ο Αθ.Τσαυτάρης

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία θα αφορά επιμέρους ζητήματα, που θα ελαστικοποιούν το μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες, πρόκειται να εκδώσει ακόμα και τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, προανήγγειλε σήμερα από την 25η Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ρ.Δούρου: Σκληρή η Περιφέρεια Αττικής, αλλά θα δώσω αγώνα

Μετά την έγκριση των υποψηφίων για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τον δήμο Αθηναίων από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5 αποφασισμένη να δώσει τη δύσκολη μάχη.

Επιστροφή στην αφετηρία

Η προεκλογική εσωτερική επικαιρότητα και η φορτωμένη διεθνής επικαιρότητα υποβάθμισαν, μιντιακά, την επίσκεψη Ολάντ στην Τουρκία στις αρχές της βδομάδας.
Γαλλία και Τουρκία δίνουν έμφαση στην ολόπλευρη εμβάθυνση των διμερών σχέσεων καθώς καμιά πλευρά δεν ενδιαφέρεται επί της ουσίας για την ουσιαστική πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Νέες αυξήσεις στα διόδια Αθηνών-Κορίνθου


Οι οδηγοί θα πληρώνουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις των σταθμών της Ελευσίνας και του Ισθμού, ενώ θα λειτουργήσουν και πλευρικοί σταθμοί διοδίων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Πολύ ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας την Κεφαλονιά ενώ έγινε αισθητή ακόμη και στην Αθήνα.

Ανασυγκροτήσεις διά της μεθόδου της προσθαιρέσεως

Ισως είναι και αυτό ένα από «τα θεϊκά σημάδια προ της ελεύσεως του Αντίχριστου», που αναγγέλλει πρωτοσέλιδα τις μονές μέρες η γνωστή εφημερίδα της Αποκαλύψεως, και όχι των ανούσιων αποκαλύψεων όπως οι άλλες, αφού διαθέτει ειδικό ανταποκριτή στην Πάτμο. Αλλά μπορεί να είναι κι ένα από τα επίσης «θεϊκά σημάδια προ της επανεμφανίσεως του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και της παλινορθώσεως της ...

Τατσόπουλος: Τον τελευταίο χρόνο όλη η χώρα ζει με μία φαντασίωση


Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει την εξουσία, για να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατσόπουλο. Ο ανεξάρτητος βουλευτής τοποθετήθηκε υπέρ των επιλογών της Κουμουνδούρου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και πρόσθεσε πως θα προτιμούσε κεντροαριστερά και ΣΥΡΙΖΑ με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Βάρος και υψηλό σάκχαρο σκοτώνουν

Το υψηλό σωματικό βάρος όταν συνδυάζεται με υψηλό σάκχαρο μπορεί να μειώσει σημαντικό το προσδόκιμο επιβίωσης ενός ανθρώπου.
Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκε μια μεγάλη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.