Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Δεν θα έβρισκαν λαγούμι να κρυφτούν οι Σαμαράς-Βενιζέλος με τον Νίκο αρχηγό της Ενωμένης Αριστεράς

Σ΄αυτή τη χώρα της ιδιότυπης νεκρολαγνείας, συνήθως προσπερνάμε με μεγάλη ευκολία τούς εν ζωή ήρωες, τις σπουδαίες εκείνες προσωπικότητες που κάνουν την εμφανισή τους μία φορά στα 100 χρόνια για να μας διδάξουν τι σημαίνει άνθρωπος, τι σημαίνει αξιοπρέπεια, τι σημαίνει αγώνας.

«Οι ελληνικές μετοχές συνάρτηση της πολιτικής»

Οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για το δημοψήφισμα στην Ελβετία, που περιορίζει τη μετανάστευση από την ΕΕ και η σύνδεση της πορείας των ελληνικών μετοχών με τις πολιτικές εξελίξεις σχολιάζονται από το διεθνή τύπο.

Πέρα από τις κάλπες

Τα πάντα για τις τοπικές εκλογές του Μαρτίου, είναι η γραμμή του Ερντογάν: Από τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο μέχρι και την καθυστέρηση της αύξησης των επιτοκίων, όλα υπηρετούν την προσπάθεια περιορισμού των απωλειών στην πρώτη μετά την έκρηξη της κοινωνικής δυσαρέσκειας τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο εκλογική δοκιμασία για το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ.

Εσωστρεφείς σκιαμαχίες

 Στην ΕΕ η εκλογή των ευρωβουλευτών αλλού γίνεται με «λίστα» και αλλού με «σταυρό». Επιχειρήματα υπάρχουν και για τον έναν τρόπο εκλογής και για τον άλλον. Και εν πάση περιπτώσει, η αλλαγή του τρόπου εκλογής είναι γενικά νόμιμη, θεμιτή και θεσμικά επιτρεπτή. Παρ' όλ' αυτά, υπάρχει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα που συνδέεται με την «έξωθεν καλή μαρτυρία» της λειτουργίας των θεσμών και τη σταθερότητα του εκλογικού συστήματος.

Πλησιάζει η ώρα να πάρουν ρεβάνς οι «ανανιστές»


Σήμερα στις 11.30 το πρωί, στο εγκαταλελειμμένο εδώ και σαράντα χρόνια αεροδρόμιο της Λευκωσίας που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, θα συναντηθούν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου. Θα συνυπογράψουν το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος και θα αρχίσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού. Πριν από 10 χρόνια, το 2004, οι Ελληνοκύπριοι είχαν απορρίψει με τη συντριπτική πλειοψηφία του 76% το απαίσιας μνήμης σχέδιο Ανάν, το οποίο οι Τουρκοκύπριοι είχαν υπερψηφίσει σε ποσοστό 65%.

Απόφαση με ταπεινά ελατήρια


 Τι ακριβώς είναι στην πολιτική ο τυχοδιωκτισμός; Αυτό ακριβώς που έκαναν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος με την αιφνίδια απόφαση να εκλέγονται οι ευρωβουλευτές με σταυρό προτίμησης. Για συγκεκριμένους λόγους.

Αμοραλισμός και πανικός

Ο αμοραλισμός είναι ένα βασικό στοιχείο της ελληνικής πολιτικής και δυστυχώς πολύ σεβαστό. Εκείνοι που δεν θυσιάζουν τα πάντα για ένα εκλογικό αποτέλεσμα θεωρούνται «βλάκες», ενώ όσοι δεν ορρωδούν προ ουδενός χαίρουν αναγνώρισης ως «έξυπνοι». Ο αμοραλισμός είναι εμφανής επί των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού.

Πειθαρχικές ποινές σε 19 σωφρονιστικούς υπαλλήλους για το «ρεβεγιόν» του Χρ. Ξηρού

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ασκήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πειθαρχικές διώξεις σε συνολικά 19 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού, για επισκέψεις του Χριστόδουλου Ξηρού στην πτέρυγα των «Πυρήνων της Φωτιάς» και για το πάρτι που έγινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Πέρα από τις βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής και την άσκηση, υπάρχει άλλος τρόπος να «ρίξω» τη χοληστερίνη μου;

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες διεθνών επιστημονικών οργανισμών, μια σωστή διατροφή, όπως η μεσογειακή, θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία μειώνουν τη χοληστερίνη.

Δήλωση για σταυροδοσία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την διαφαινόμενη πρόθεση των κυβερνητικών εταίρων για ψήφο στις ευρωεκλογές με σταυρό προτίμησης, οι “Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες” εξαρχής έχουμε διευκρινίσει ότι πιστεύουμε στη δημοκρατική εκπροσώπηση των Πολιτών.

Λίστες και σταυροί στην εποχή του θεάματος

Η αιφνιδιαστική αλλαγή στον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών, πέρα από την κριτική για τον χρόνο αναγγελίας και τον εμπεριεχόμενο τακτικισμό, προκαλεί μια αναγκαία συζήτηση για την ουσία και τη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Σπηλιωτόπουλος και Κακλαμάνης υποψήφιοι για το δήμο Αθηναίων

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα είναι ο επίσημος υποψήφιος από τη Νέα Δημοκρατία για το Δήμο Αθηναίων και ο Νικήτας Κακλαμάνης ο ανεξάρτητος, σύμφωνα με τις διαδοχικές ανακοινώσεις που έγιναν το απόγευμα της Τρίτης.
Με την απόφασή της αυτή η ΝΔ κλείνει μία εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε εδώ και καιρό το κόμμα για την επιλογή του προσώπου που θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων.

Προπαγανδιστική σύγχυση

Είναι σε ελαφρά σύγχυση η κυβερνητική προπαγάνδα: από τη μία προβάλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα που έχει θα οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή. Από την άλλη υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πρόγραμμα. Μα ή διαθέτει πρόγραμμα το οποίο όταν εφαρμόσει θα καταστρέψει την χώρα ή δεν διαθέτει.

Μια παλινωδία για τα διόδια

Δεν είναι πολλές οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας, σε όλες τις φάσεις της, που γνωρίζουμε τον πατέρα τους. Ξέρουμε ποιες χρωστάμε στους τραγωδούς (προπάντων στον Αισχύλο), αφού ουδείς τις είχε χρησιμοποιήσει πριν από αυτούς, αλλά και ουδείς έπειτα, και ποιες –πολυσύλλαβες συνήθως– στον ...

Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013

Οδεύουμε σε συμφωνία με την τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι θα είναι υψηλότερο του στόχου για 812 εκατ. ευρώ και αποφεύγοντας να προσδιορίσει το ακριβές ύψος του. Πάντως, ο αναπληρωτής ...

Tι θέλω από έναν δήμαρχο

Τα πολιτικά «πιστεύω» του δημάρχου μου με απασχολούν όσο τα θρησκευτικά του ηλεκτρολόγου μου. Με ενδιαφέρει να διατηρεί την πόλη καθαρή, να συντηρεί τα πάρκα και τους αθλητικούς χώρους και να μην κάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους δήμους σημαίνει ένα μπουλούκι ηθοποιών που παίζουν κάτι «κλασικό», που αν το ανεβάζανε σε κανονικό θέατρο θα φεύγανε και οι ...

Αλλαγή

Ο Βασίλης Κικίλιας  της  γαλάζιας  Νέας Δημοκρατίας.  Η Μαρία Ρεπούση της ροζέ «Δημοκρατικής Αριστεράς».  Ο Βασίλης Καπερνάρος των φανατικών,  ωρυόμενων και αντιμνημονιακών «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Παρέα  με την  σύζυγο του πράσινου  σοσιαλιστή Νίκου Σηφουνάκη. Ολοι  αυτοί   υποτίθεται ότι «ροκάνισαν» από  φοροδιαφυγή  3. 5 εκατομμύρια euros.   Ωραία; Μπα η ιδέα σου  είναι...

Όμορφα διόδια – όμορφα ξηλώνονται!

Ληστεία άνευ προηγουμένου! Για την ακρίβεια: Η άνευ προηγουμένου ληστεία και το χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων κάθε φορά που διασχίζουν κάποιο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, συνεχίζεται. Και εντείνεται!

Κατατέθηκε η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για το νέο ΕΣΠΑ

Δηλώσεις του δημάρχου στα τοπικά ΜΜΕ 
Η δημιουργία πόλης με ταυτότητα, είναι ο βασικός στόχος της πρότασης που υποβλήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών στο νέο ΕΣΠΑ. Η πρόταση, θα υποστεί περαιτέρω επεξεργασία, το επόμενο διάστημα,όπως επιβάλλουν οι Κοινοτικοί Κανονισμοί και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Ανάπτυξης και θα πάρει την τελική της μορφή με την έγκριση του προγράμματος.

«Εγγυήσεις» χωρίς…εγγύηση

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΕ το λαό «τα χάλασαν». Με τους εργολάβους δεν τα χαλάνε. Τα διόδια ψηφίστηκαν και δεν γυρίζουν πίσω. Μην…εκτεθούν οι νομοθέτες μας με παλινδρομήσεις μπροστά στην παραεξουσία του χρήματος. Ωστόσο, ένας νόμος με νόμο καταργείται και μια υπογραφή με μια καινούρια αναιρείται. Το ξέρουν, αλλά κάλλιο να τα’ χεις καλά με το χρήμα, παρά με την ηθική.

Είσαι σε ένα κτίριο που φλέγεται ολόκληρο. Μένεις μέσα να γίνεις κάρβουνο ή φεύγεις να σωθείς;

Ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα υπερπολυτελές κτίριο και κατοικούμε σε αυτό. Κι ας ονομάσουμε τον πολυτελή αυτό πύργο, π.χ. Ευρωζώνη.
Το πως βρεθήκαμε εκεί, ας μην το αναμοχλεύσουμε καλύτερα.

Η Ήπειρος βαλτώνει…. «Παράγει» μετανάστες και ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό.. Γιατί;;;

Ένας παλιότερος πολιτικός της περιοχής, είχε πει κάποτε πως η Περιφέρεια Ηπείρου παράγει «πέτρες και ανθρώπους».
Ανθρώπους που και σήμερα όπως τη δεκαετία του 50 μεταναστεύουν ψάχνοντας μια καλύτερη τύχη μακριά...

Ερχονται υδροπλάνα σε 11 περιοχές της Ελλάδας [λίστα]

Στην τελική ευθεία για την κατασκευή τους μπαίνουν τα υδατοδρόμια, μετά και την ανάρτηση στη «Διαύγεια» της σχετικής εγκυκλίου της γενικής γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, με τις ...

Κυπριακό: Να μην επιβεβαιωθεί ξανά η «ιστορία των χαμένων ευκαιριών»

Ο ορισμός του Ευάγγελου Αβέρωφ για το Κυπριακό, ως η «ιστορία των χαμένων ευκαιριών», βρήκε την τραγική επιβεβαίωσή του με την κατάληξη του σχεδίου Άναν. Ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, αφού εξαπάτησε τη διεθνή κοινότητα και δεσμευόταν πως έχει την ειλικρινή βούληση να δεχθεί έναν επώδυνο συμβιβασμό για να λυθεί το θέμα, ...

Ο Δρίτσας υποψήφιος στον Πειραιά


Αλλάζει τα δεδομένα στον Δήμο Πειραιά η υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων.
Η υποψηφιότητα θα επικυρωθεί την προσεχή Κυριακή σε συνεδρίαση του Συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας».

Νέα στοιχεία για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ήρθαν στο φως κατά την έναρξη της όγδοης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας, που επαναλαμβάνεται, σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Ο Τσίπρας ενθουσίασε την Αριστερά της Ιταλίας»

Στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία αναφέρεται σήμερα η γερμανική FAZ, εκτιμώντας ότι ο έλληνας πολιτικός βρήκε πολιτική στήριξη στην ιταλική Αριστερά.
«Ο Τσίπρας ενθουσίασε την Αριστερά της Ιταλίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής συντηρητικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρεται στην ...

Κλαίνε μανούλες στο σταυρό

Θα κλάψουν μανούλες μετά την απόφαση της στροφής από το σύστημα της λίστας σε εκείνο του σταυρού και για τις ευρωεκλογές, απόφαση που είναι σωστή: κάθε φορά που μία τέτοια διορισμένη θέση γίνεται εκλεγόμενη, είναι ασφαλώς υπέρ της δημοκρατίας.

Πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ ενδιαφέρονται για έρευνες σε Ιόνιο - Κρήτη

Μικρές και μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων ονόματα όπως Chevron, και ExxonMobil, δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες κατά την παρουσίαση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην ετήσια έκθεση «Νorth American Prospects Expo» (NAPE), η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Χιούστον του Τέξας.

Μάχη παρασκηνίου για το γαλάζιο χρίσμα στην Αθήνα

Δεν στηρίζει Καμίνη η ΝΔ
Κακλαμάνης και Σπηλιωτόπουλος, συνεπικουρούμενοι από ΜΜΕ, παίζουν τα «ρέστα» τους.
Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να κριθεί οριστικά το γαλάζιο χρίσμα για την Πρωτεύουσα, καθώς αποτελεί ειλημμένη απόφαση του Μαξίμου να μην στηρίξει τον Γιώργο Καμίνη για μία ακόμη θητεία.

Με ενιαία κριτήρια η εισαγωγή φοιτητών ΑμεΑ στις σχολές

Την επανεξέταση του καθεστώτος εισαγωγής φοιτητών με αναπηρία σε ορισμένες σχολές των πανεπιστήμιων και ΤΕΙ της χώρας αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.
Σήμερα δεν ισχύει ενιαίο σύστημα, καθώς σε άλλα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν αποκλείουν φοιτητές με κάποια πάθηση (π.χ. πανεπιστήμια

Ποιες αντικειμενικές αξίες; -Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα βόρεια προάστια ξεπουλούν τα σπίτια τους όσο-όσο [Αναλυτικοί πίνακες]

Μια στις δύο πωλήσεις ακινήτων στα βόρεια προάστια στο 2013 πραγματοποιήθηκε σε τιμές κατώτερες των αντικειμενικών αξιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της REMAX, το 56% των πωλήσεων σε περιοχές, όπως το Μαρούσι, η Εκάλη, η Κηφισιά, τα Βριλήσσα, τα Μελίσσια, η Δροσιά και η Νέα...

Μεγάλες καταστροφές στην Μελβούρνη...

Κάηκαν 50 σπίτια-Μπορεί να απειληθούν κατοικημένες περιοχές, λέει η Μετεωρολογική Υπηρεσία...
Στον καπνό "πνίγηκαν" περιοχές της Μελβούρνης, σήμερα, από τις φωτιές που μαίνονται βορειοδυτικά της πόλης.

Ακίνητα, σκάφη και εμβάσματα στο εξωτερικό -Ολες οι ύποπτες λίστες που δεν προλαβαίνουν να ελέγξουν οι οικονομικές υπηρεσίες

Δεν προλαβαίνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τους ελέγχους που τους ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, αφού ο όγκος με τις λίστες και τους φακέλους που τους δίνονται είναι τεράστιοι. Χαρακτηριστικό είναι, όπως ...

Έχασα τα κοπλιμέντα...

Η κυρία Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραπονέθηκε σε συναδέλφους της ότι όλη αυτή η ιστορία που έγινε με την Επιτροπή Ισότητας για τις σεξιστικές επιθέσεις ανδρών βουλευτών προς γυναίκες βουλευτές είχε... παράπλευρες απώλειες:

Η εγκληματικότητα δε λείπει από την καθημερινότητα στην Ήπειρο!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στον Κατσικά Ιωαννίνων, οι οποίοι εμπλέκονται σε περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν, προχθές (09-02-2014), ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι ...

Ο Αδωνις στο Χάρβαντ

Τη δόξα του κ. Γ. Παπανδρέου πιθανώς θα ζήλεψε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης και είπε αμέσως «οk» στην πρόσκληση που του απηύθυνε η έδρα John F. Kennedy του ξακουστού Πανεπιστημίου του ...

«Λάθος οι μειώσεις μισθών»

Περιορισμένη ήταν η αποτελεσματικότητα της πολιτικής «εσωτερικής υποτίμησης» που υιοθέτησε η Ευρωζώνη προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, σύμφωνα με δύο οικονομολόγους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Συνεχίζεται η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας, Aναστασία Τσεμπερά, που καταθέτει για 7η συνεχή συνεδρίαση, εξετάζεται από την υπεράσπιση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Για 8η μέρα συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση για το έλλειμμα

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος της 5ης ειδικής ανακρίτριας, Ελένης Πεδιαδίτη, που χειρίστηκε την υπόθεση περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.
Η πειθαρχική έρευνα διενεργήθηκε από τον αρεοπαγίτη Ανδρέα Ξένο και στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του ...

Δεν εμφανίστηκε ο Σακκάς

O Κώστας Σακκάς δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα και αναζητείται πλέον από την αστυνομία καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν.
Ο Κώστας Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος πριν λίγους μήνες μετά από απεργία πείνας, με βούλευμα του

Γέφυρες ξανά στους... ΑΝΕΛ

Η υπόθεση Καρυπίδη συνεχίζει να ταλανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν, η επιλογή της ατυχούς (όπως αποδείχθηκε) υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν... έπεσε από τον ουρανό, αλλά ήταν απόρροια των αντιλήψεων κάποιων τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ρίξει γέφυρες στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Ανακαλύψτε ποιος είναι ο ρόλος του νερού και πόσο πρέπει να πίνουμε όταν γυμναζόμαστε

Ένας από σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν καθοριστικά στην αθλητική απόδοση και συνήθως υποτιμάται από τους αθλητές είναι τα επαρκή επίπεδα υδάτωσης του οργανισμού τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Φαβορί ο Ντίνος Σιάκαρης για επικεφαλής στο κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια

Εξετάζεται και η υποψηφιότητα των Γ. Ζάψα και Δ.Δημητρίου
Με τα μούτρα στη δουλειά έχουν πέσει στις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να συγκροτήσουν ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, απέναντι στο δίπολο Καχριμάνη-Γεροβασίλη. Σε αυτή τη φάση, αξιολογείται με πολιτικά χαρακτηριστικά η υποψηφιότητα του ...

Το κρύο δίνει τη λύση στο αδυνάτισμα

Η έκθεσή μας στο κρύο, σε σημείο μάλιστα να τρέμουμε, είναι τόσο αποτελεσματική όσο η μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα, όσον αφορά την απώλεια βάρους, υποστηρίζουν ερευνητές.