Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

H Ουκρανία σπαράσσεται. Ορισμένες σκόρπιες σκέψεις (ίσως όχι και τόσο σκόρπιες...):

1) Ο τίτλος του άρθρου ήταν: «`Η τώρα ή ποτέ για την Ουάσιγκτον». Ιδού μερικά αποσπάσματα:
«Ο αμερικανικός στόχος στην Ουκρανία και τις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είναι να επιβάλουν τον έλεγχό τους στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους αυτών των χωρών (...). Η ελίτ της Ουάσιγκτον βλέπει όλον τον κόσμο όπως ο πρώην πρόεδρος Ρίγκαν έβλεπε τη Λατινική Αμερική (...).

Αυτή η νόσος χτυπά μόνο νέους

Το 30% των νέων της Ε.Ε., ηλικίας 25 έως 34 ετών, εργάζεται σε δουλειά που απαιτεί χαμηλότερα προσόντα από αυτά που κατέχει - επτά χρόνια μετά το πέρας των σπουδών τους είναι σε προσωρινή δουλειά ή σε διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που σπούδασαν (από το ευρωπαϊκό συνέδριο για την απασχόληση των νέων, στη Θεσσαλονίκη).

Τα 10 πιο περίεργα και ανεξήγητα γεγονότα

Μέσα σε ένα βίντεο
Υπάρχουν κάποια γεγονότα, που έστρεψαν το βλέμμα της ανθρωπότητας πάνω τους και μερικά από αυτά παραμένουν ακόμη ανεξήγητα έως σήμερα 


Οι κλέφτες

Ρώτησα κάποιους εξ αυτών που ήλεγξαν μερικές από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) για τον τρόπο και τον λόγο διάθεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τη δεκαετία 2000-2010.
Η απάντηση που πήρα ήταν απλή και ξεκάθαρη: «Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τόσο εξόφθαλμη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Η απόλυτη απάτη σε βαθμό που αν βγουν όλα, θα πέσει στα σίγουρα η κυβέρνηση και θα τρανταχτεί συθέμελα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και άλλων κομμάτων».

Κλήρωση κατά παραγγελία, «φουλ» για Γαλλία!

Καλύτερη κλήρωση δεν μπορούσε να περιμένει η Εθνική Ελλάδας! Ο Φερνάντο Σάντος είχε και πάλι το... κοκκαλάκι της νυχτερίδας και η τύχη του έκανε το χατήρι στην κλήρωση των προκριματικών του Euro 2016, αφού από το 2ο και 3ο γκρουπ δυναμικότητας, που θα περιμέναμε δυνατούς αντιπάλους, κληρωθήκαμε με την Ουγγαρία και την Ρουμανία...

Το ισοζύγιο καλών - κακών νέων

 Εντάξει! Να χαρούμε το δίδυμο πλεόνασμα που πέτυχε η ελληνική οικονομία, αλλά όχι και να το πανηγυρίσουμε. Είναι σημαντικό –αν μη τι άλλο αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε– αλλά δεν είναι βιώσιμο. Κι αυτό διότι οι παλιές δομές του κράτους και της οικονομίας παραμένουν ανέπαφες. Τα πλεονάσματα είναι αποτέλεσμα της λιτότητας και όχι δημιουργίας νέου πλούτου, αυτού που είναι αναγκαίος για να αναστηθεί η χώρα.

Η αμαρτωλή «μητέρα» των ΜΚΟ -Σπατάλες, χρέη και κανένα έργο

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για το «χορό» των εκατομμυρίων με τις ανεξέλεγκτες κρατικές χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων χωρίς απόδοση λογαριασμών και έργου. Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις για το τι συνέβαινε σε αυτό το «πάρτι» είναι η υπόθεση της «Εργο Πολιτών», της αμαρτωλής... μητέρας των ΜΚΟ που ...

Ξαφνικός έρωτας...

 Ο Όλι Ρεν μας είπε χθες, ότι «τα τελευταία δυο χρόνια πετύχαμε πολλά  στον τομέα των δημοσιονομικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε τις προάλλες πως «από άποψη δημοσιονομικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά επί πολλά, πολλά χρόνια».

Κοντράστ (και μια…πρόταση)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΝΑΙ το σκοτάδι χειροπιαστό. Για τα σπίτια με κομμένο το ηλεκτρικό μιλάμε. Τις κάποιες (πολλές) χιλιάδες συνανθρώπους μας με το κερί μη σκοντάψουν, χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση.
ΚΑΙ, βέβαια, κοιτώντας τον αναξιοπαθή στο σκοτεινό του σπίτι, δεν πάει το μυαλό σου στην υποκρισία του πένητα. Δεν μένεις…σκόπιμα στη σκοτεινή τρώγλη για να σε λυπηθούν, δεν προσποιείσαι, κι έχεις δώσει πειστικά τα «διαπιστευτήρια» της δυστυχίας σου.

Νέο γεωπολιτικό πόκερ, αλλά με ποιους παίκτες;

 Οι Αμερικανοί πήγαν να φύγουν από την Ευρώπη, αλλά στον... δρόμο κατάλαβαν ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Η κρίση στην Ουκρανία δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο πως η Ευρώπη από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα ασφάλειας. Η Ε.Ε. είναι σχετικά επαρκής όταν διαχειρίζεται θέματα «ήπιας δύναμης» (soft power), αλλά ...

Οι Τούρκοι ομολογούν πως πνίγουν τους μετανάστες στο Αιγαίο

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Να πως οι Τούρκοι, διακινητές παράνομων μεταναστών, οι σύγχρονοι "δουλέμποροι", τους πνίγουν στο Αιγαίο για να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα με το μικρότερο, γι αυτούς, κόστος!

Άλεξ Ρόντος: «Η εξουδετέρωση των ναρκών ήταν το πιο σέξι θέμα στον πλανήτη»

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», υποστηρίζει ότι τον έχουν μπλέξει «για κανένα λόγο».
«Δεν είμαι ούτε μυστήριος, ούτε μυστηριώδης, απλώς αγαπώ την Ελλάδα, διατηρώ την ελληνική ιθαγένεια και θέλω η χώρα μου να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη διεθνή σκηνή», λέει χαρακτηριστικά.

Μ’ ένα pulp κι έναν λυγμό

Η ζωή αντιγράφει την τέχνη, η τέχνη καθρεφτίζει τη ζωή, η τέχνη προεικονίζει το μέλλον. Ολα ισχύουν. Το σκέφτομαι όταν βλέπω ταινίες του Κεν Λόουτς, του Μάικ Λι, του Πάολο Σορεντίνο, του Γιάννη Οικονομίδη· αυτοί μου έρχονται στον νου πρόχειρα, κυρίως επειδή πρόσφατα ξαναείδα το Il Divo μαζί με το νέο Grande Belezza του Σορεντίνο και το Μικρό Ψάρι του Οικονομίδη.

Aυτοαμνηστευμένοι δήμιοι

Η καταστροφή είναι δεδομένη, το ίδιο και η απόγνωση. H πρώτη δεν είναι για όλους ευδιάκριτη, η δεύτερη ακόμα δεν κραυγάζει. Eπιτείνεται συνεχώς η οικονομική ανισότητα, η άδικη μεταχείριση των πολιτών από το κράτος – και η αδικία είναι το πιο εύφλεκτο υλικό, προσάναμμα για το χάος.

Ελληνίστρια παρουσίασε το 1ο Ελληνο - Κροατικό λεξικό

Τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη "Η πίστη κουνάει βουνά, θα τα κουνήσω!" την ενθάρρυναν να συνεχίσει, όταν λύγιζε από τις ατέλειωτες ώρες μελέτης. Η αγάπη της για την ελληνική γλώσσα την ώθησε να αναλάβει μια δύσκολη αποστολή, μία ...

Ζωγραφίζει πίνακες με τη… γλώσσα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γεύεται καλύτερα τη δημιουργικότητα
Στους δρόμους της Κεράλα στην Ινδία δεν είναι ασυνήθιστη η εικόνα υπαίθριων… ζωγράφων που για λίγα χρήματα δημιουργούν πορτρέτα τουριστών ή ...

Τρέχουν να μαζέψουν τον δεξιό «τραχανά»

Να μαζέψει τον δεξιό «τραχανά», που έχει παρα-απλωθεί, επιδιώκει το κλειστό «κονκλάβιο» του Σαμαρά με στόχο μια διαχειρίσιμη ήττα στις διπλές κάλπες του Μαΐου, αλλά οι αντάρτες δεν «μαζεύονται».
Στο πλαίσιο της στρατηγικής συσπείρωσης της βάσης ξαναπαίζουν το θέατρο σκιών της χριστεπώνυμης Δεξιάς με εφεδρεία τον καθαιρεμένο Παναγιώτη Ψωμιάδη και με τον Σαμαρά να ψέλνει το «Πάτερ Ημών» στο Άγιον Όρος μαζί με τους επίσημους υποψηφίους.

Βακτήριο της ακμής βρέθηκε να προσβάλλει... αμπέλια

Νέος ξενιστής
Δεν είναι μόνο οι έφηβοι που τρομοκρατούνται από αυτό το διαβόητο μικρόβιο: Στο πρώτο παράδειγμα ανθρώπινου μικροβίου που μεταπηδά στο βασίλειο των φυτών, Ευρωπαίοι ερευνητές αναφέρουν ότι ο κύριος υπεύθυνος της ακμής προσβάλλει και τα αμπέλια.

Πρόταση για Βουλή με 250 και Γερουσία

Πρόταση για μικρότερη Βουλή, 250 βουλευτών και ταυτόχρονη ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας προσανατολίζεται να θέσει στον δημόσιο διάλογο η κυβέρνηση πριν από τις ευρωεκλογές, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Το Ληξούρι... μετακινήθηκε από τον χάρτη -

Τι συνέβη μετά τον δεύτερο σεισμό 
Οσο και αν φαίνεται παράξενο, το Ληξούρι έχει μετατοπιστεί κατά 20 εκατοστά από τη Χερσόνησο της Παλικής, ως αποτέλεσμα (κυρίως) του δεύτερου μεγάλου σεισμού που έπληξε το νησί, αλλά και του πλήθους των μετασεισμών που προκλήθηκαν τις επόμενες ημέρες.

Στάση εργασίας τη Δευτέρα ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, με αφορμή την παρουσίαση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 26 Φεβρουαρίου.

Οι εκπληκτικές χρήσεις του κρεμμυδιού!

Το κρεμμύδι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, πιστεύεται ότι μπορεί να προλάβει τον καρκίνο, το διαβήτη , ακόμη και το κοινό κρυολόγημα. Αλλά, δεν είναι μόνο αυτά που μπορεί να κάνει. Οι ιδιότητες που το καθιστούν ως ένα superfood, είναι αυτές που το κάνουν σπουδαίο και για άλλα πράγματα, από την επούλωση του δέρματος μέχρι και τον καθαρισμό μετάλλων.

Διάσκεψη των ευρωπαίων ΥΠΕΞ στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και στα αποτελέσματα των επαφών του στις έξι πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, για τις οποίες ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αποφυλακίζονται κατάδικοι με προβλήματα υγείας

Για ποιες περιπτώσεις ισχύει
Το κατώφλι της φυλακής θα μπορούν να διαβαίνουν οι κατάδικοι που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή στην Τετάρτη (25/2).

Κύπρος : Οι αμερικανικοί σχεδιασμοί, με δεδομένο τον Αναστασιάδη, προωθούν λύση τουρκικών προδιαγραφών

Το νέο διεθνές πλαίσιο του Κυπριακού  
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Ένα νέο διεθνές περιβάλλον διαμορφώθηκε τον τελευταίο καιρό που επηρεάζει άμεσα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ιδιαίτερα στην περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Τα στοιχεία που το συνθέτουν είναι πολλά αλλά το πιο σημαντικό έχει να κάνει με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Μετά από μια σειρά αποτυχίες, οι Αμερικανοί ...

«Αντίο Λένιν» λένε οι Ουκρανοί -Γκρεμίζουν τα αγάλματά του σε όλη τη χώρα [βίντεο]

Οτιδήποτε θυμίζει Ρωσία δεν γλιτώνει από την οργή των διαδηλωτών στην Ουκρανία. Αγάλματα του Βλαντιμίρ Λένιν αποκαθηλώνονται σε όλη τη χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες, σε μία ακόμη εκδήλωση κατά της επιρροής που της Ρωσίας στη χώρα.

Φημολογείται απομάκρυνση Θεοχάρη με εντολή Πρωθυπουργού

Λέτε να αρχίσει να σοβαρεύει η Κυβέρνηση;
Κέρδος από τους εκβιασμούς και τις κατασχέσεις δεν έχουν μόνο οι κακοποιοί έχουν και οι δήθεν νομίζοντας νομιμοποιημένοι εκβιαστές του κράτους.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον μισθό του Θεοχάρη γενικού γραμματέα εσόδων ξέρουμε όλοι ποιος είναι; Αυτός που εάν δει έστω και 0,50 λεπτά του € στον λογαριασμό σου στην τράπεζα δίνει εντολή να στο κατασχέσουν καταπατώντας το σύνταγμα και τους νόμους και σύντομα πιστεύω θα είναι υπόλογος στην δικαιοσύνη μαζί με τους υπόλοιπους.

Στις κάλπες από το πρωί 41.980 δικηγόροι...

Την ψήφο των 41.980 δικηγόρων της χώρας ζητούν σήμερα, Κυριακή, και αύριο, Δευτέρα, οι 131 υποψήφιοι πρόεδροι  και οι 1.299 υποψήφιοι  σύμβουλοι των 62 Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους.

Βενεζουέλα: 10 νεκροί από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Στους 134 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια
 Οι θάνατοι δύο ακόμα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 10 από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και ξέσπασαν οι μαζικές διαμαρτυρίες στη χώρα.

Πρόστιμα έως 500 ευρώ για ανασφάλιστα οχήματα

Στην επίδοση κλήσεων ύψους 500 ευρώ για τα επιβατηγά οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα θα προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε βάρος των οδηγών, ιδιοκτητών και κατόχων που θέτουν σε κυκλοφορία ή οδηγούν ανασφάλιστο όχημα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιώργος Σπανός για την υπόθεση με το λαθρεμπόριο καυσίμων

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Γιώργος Σπανός για την υπόθεση με το λαθρεμπόριο καυσίμων. Στο άκουσμα της απόφασης συγγενείς κατηγορούμενων, εργαζόμενοι της ΕΤΕΚΑ και οπαδοί του Ατρομήτου που είχαν συγκεντρωθεί έξω απο την Εισαγγελία Πειραιά, αντέδρασαν με οργή. Δημιουργήθηκε ένταση με ... 

Οι 3 ρυθμίσεις για τις τράπεζες που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

Το νομοσχέδιο για τις τράπεζες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά τη συμφωνία με την τρόικα και τη δημοσιοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών.
Τα τρία βασικά σημεία τα οποία θα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο είναι:

Βενιζέλος: «Ηρθε η σειρά του κράτους να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη»

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Βαγγέλη Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Χάστε βάρος τρώγοντας μπαχαρικά

 Ένα σημαντικό στοιχείο για μία γυναίκα για να χάνει εύκολα βάρος είναι η καλή λεμφική της λειτουργία.
Η δυνατότητα δηλαδή του οργανισμού να αποβάλλει τις τοξίνες– τα παραπροϊόντα του μεταβολισμού, που μπορεί να συσσωρεύονται, μειώνοντας τις ενοχλητικές κατακρατήσεις σε υγρά και όχι μόνο.