Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Αυθαίρετες ταυτίσεις...

Εχουμε επισημάνει κι άλλες φορές ότι στις αυτοδιοικητικές λ.χ. εκλογές τίποτα δεν είναι δεδομένο με βάση τους κεντρικούς πολιτικούς συσχετισμούς, γιατί εμπλέκονται τοπικά και προσωπικά χαρακτηριστικά, από τα οποία προκύπτουν άλλοι συσχετισμοί. Οσοι τα υποτιμήσουν, θα υποστούν το σχετικό πολιτικό κόστος.

Το Σκάνδαλο Max Merten και οι Απλήρωτες Γερμανικές αποζημιώσεις

Οι ανιστόρητοι νεοέλληνες δεν γνωρίζουν εκτός πολλών σημαντικών για την επιβίωση τους, ούτε και τα γεγονότα του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Όμως ξέρουν τα σκυλάδικα, να βγάζουν τα προσωπικά τους στην φόρα σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και να χειρίζονται το iPhone! Αναλύω παρακάτω με την βοήθεια των εφημερίδων, (όλα αυτά που διαβάζεις έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο τύπο αλλά και στον ηλεκτρονικό, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο) το γιατί δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Το πάρτι που δεν έγινε

Αν ζούσαμε σε ένα συμβολικό κόσμο, η υποχώρηση του ελληνικού κόστους δανεισμού σε χαμηλό ρεκόρ από υπογραφής Μνημονίου (Μάιος 2010), θα σήμαινε την ανάδυση από τον βούρκο της κρίσης. Η αγορά χθες διαμόρφωσε ενδεικτικό δεκαετές επιτόκιο για το Δημόσιο στο 7,2% - με το καπέλο πάνω από το αντίστοιχο γερμανικό να έχει συρρικνωθεί στις 555 μονάδες βάσης: Από επιτόκιο (ληστρικής) πιστωτικής, σε επιτόκιο στεγαστικού.

Δυναμική εκτροπής...

 Πού σταματά η ανέξοδη ρητορική και πού αρχίζουν οι δεσμεύσεις της ΕΕ τόσο ως προς την άμεση στήριξη της Ουκρανίας όσο και ως προς την ευρωπαϊκή ενταξιακή της προοπτική;
Την ώρα που συνθλίβεται από μια ...

Στηρίζουν τη χούντα της Αιγύπτου όλες οι μεγάλες δυνάμεις


Νέα κυβέρνηση ανδρεικέλων ετοιμάζει η στρατιωτική χούντα της Αιγύπτου. Ο απερχόμενος υπουργός Οικισμού Ιμπραήμ Μαχλάμπ, σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλ Αχράμ» του Καΐρου, αναμένεται να είναι η νέα πολιτική μαριονέτα του καθεστώτος. Πρόκειται για στέλεχος του κόμματος του Μουμπάρακ.

Βουλιάζει η ελληνική επαρχία: Εννέα περιφέρειες βρίσκονται κάτω από το 75% του μέσου ΑΕΠ της ΕΕ

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2011 εννέα ελληνικές περιφέρειες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το τέλος (;) της προληπτικής λογοκρισίας

 Πολύ σωστά ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης για τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, η οποία ίσχυε για δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Και όχι μόνο για τους λόγους που είπε στη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM (25.2.2012): «Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο.

Προεκλογικό «ρουσφέτι» της κυβέρνησης

Αμνηστία για παράνομες συμβάσεις
Η κυβέρνηση «ξεπλένει» τις αμαρτίες δημάρχων! Τρεις μόλις μήνες πριν από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση αποδέχτηκε στη Βουλή βουλευτική τροπολογία – που ήρθε ουρανοκατέβατα – η οποία θεσπίζει το ακαταδίωκτο σε ...

Χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία

 Το αν θα χαρακτηρίσει κάποιος «καταπέλτη», «χαστούκι» ή «κατραπακιά» για την τρόικα την έκθεση των δύο ευρωβουλευτών, που υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωβουλής, έχει να κάνει με το ποια και πόσα ξύλινα γράμματα διαθέτει για να στοιχειοθετήσει τον τίτλο του.

Πού χρησιμεύουν οι υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες αποτελούν ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά στη διατροφή του ανθρώπου, δηλαδή είναι ένα από εκείνα τα συστατικά της δίαιτας που παρέχουν ενεργεία στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μπράβο Σταύρο κι ένα κρίμα!

Τα φιλαράκια μου, πες το η παρέα μου, είναι ωραία. Και η δική σας το ίδιο. Στην Ελλάδα φύονται ωραίες παρέες. Τόχουμε. Τα τελευταία χρόνια, όποτε συναντιόμαστε μιλάμε κυρίως πολιτικά. Γκαζωμένοι ξεκινάμε. Απογοητευμένοι προχωράμε. Απαισιόδοξοι κοιτάμε προς το μέλλον. Δεν προερχόμαστε από ίδιους πολιτικούς χώρους ...

Δίκη υπεξαίρεσης: «Ακόμη και τώρα, όποιος θέλει να κλέψει από το Δήμο, μπορεί να κλέψει»

«Ακόμη και τώρα, όποιος θέλει να κλέψει, μπορεί να κλέψει» κατέθεσε δημοτικός υπάλληλος, περιγράφοντας το διάτρητο σύστημα ελέγχου που επικρατούσε και -κατά τον ίδιο- εξακολουθεί να επικρατεί στα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΑΡΤΑ:Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τον δάσκαλο του 8ου Δημ.Σχολείου(video)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Αρτας η εξ αναβολής δίκη του δασκάλου που φέρεται να είχε βάλει συμμαθητές ενός 8χρονου μαθητή του να τον χαστουκίσουν προκειμένου να τον επαναφέρουν στην τάξη καθώς ο μικρός ήταν άτακτος.Το περιστατικό είχε αναστατώσει την μικρή κοινωνία της Αρτας και όχι μόνο.Ο δάσκαλος τέθηκε σε ...

ΜΕΣ΄ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ !...

Λαθρέμποροι (γενικώς)...

Νίκος Μπογιόπουλος στο enikos.gr
Μια ακόμα υπέροχη ιστορία «κάθαρσης» και «πάταξης του εγκλήματος» βρίσκεται σε εξέλιξη παράλληλα με εκείνη των ΜΚΟ: Η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Κατ’ αρχάς ως στήλη και ως άνθρωποι δεν αμφισβητούμε την επιτυχία των αρμόδιων διωκτικών αρχών στον εντοπισμό δράσης κυκλώματος, στο βαθμό φυσικά που αυτό αποδειχτεί και δικαστικά. Πολύ περισσότερο που  γίνεται λόγος για παράνομη διακίνηση καυσίμων η οποία, σε μια και μόνο περίπτωση, αφορά σε πάνω από 4,5 εκατομμύρια λίτραναυτιλιακού ντίζελ!

Τηλεοπτική δημοκρατία

Κατ' αρχήν είναι θεμιτές οι πολιτικές - προσω­πικές φιλοδοξίες. Θεμιτή είναι επίσης και η όποια (μεγάλη ή μικρή) ιδέα έχει ο καθένας για τον εαυ­τό του. Απόλυτα θεμιτή είναι και η βαθύτερη (ή ρηχότερη) διάθεση του καθενός να «κάνει κάτι» με τον τρόπο που αυτός κρίνει και μπορεί. Κά­τω από αυτό το πρίσμα, προφανώς, δεν έχουμε να πούμε τίποτε για το «Ποτάμι» που ξαφνικά (;) χθες εμφάνισε στην πολιτική σκηνή ο δημοσιο­γράφος Σταύρος Θεοδωράκης.

Kόντρα Κωνσταντοπούλου-Γρηγοράκου στη Βουλή... BINTEO...

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι την ώρα που συνεδριάζει η Ολομέλεια βρίσκεται σε εξέλιξη και η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΛΕΥΚΑ ΤΟΥ ΕΡΥΣΙΧΘΟΝΑ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ Η ΔΑΦΝΗ

Επειδή είναι πολλοί, από τους «58», που ρίχνουν το φταίξιμο στον Βενιζέλο για την …αποξήρανση της κεντροαριστερής ελιάς και διάφοροι φίλοι με ρωτούν τι έφταιξε, το μόνο που μπορώ να προσθέσω, σήμερα, σε όσα προηγουμένως έχω γράψει για το εγχείρημα, είναι και η ψυχαναλυτική διάσταση του προβλήματος που δεν είναι άλλη από την «εξουσιαστική βουλιμία» του ανδρός. Καταφεύγω λοιπόν στον μύθο του Ερυσίχθονα. Νομίζω είναι διδακτικός, ενώ αυτόματοι είναι και οι συνειρμοί που θα προκληθούν…

Ηχήστε οι σάλπιγγες

Ισως ουδείς άλλος θάνατος συγκλόνισε την Ελλάδα του 20ου αιώνα όσο εκείνος του εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά μια ημέρα σαν τη σημερινή, στην καρδιά της Κατοχής, το 1943 – τι σύμπτωση: ήταν η τελευταία χρονία που, σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, είχαμε ξανά πρωτογενές πλεόνασμα!...
Παρά τις τραγικές συνθήκες που ήδη επικρατούσαν, εκείνη την ημέρα ήταν που η χώρα ένιωσε ότι βυθίστηκε αληθινά στο πένθος. Και γι αυτό ο άλλος μεγάλος ...

(Αντι)μνημονιακά…σκουπίδια

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥΣ θέλαμε πεσμένους πάνω στην Ελλάδα για να τη σώσουν. Ωστόσο, έκαστος «εφ ώ ετάχθη», κατά τα ήθη και τις «παραδόσεις» του. Δεν αποκολληθήκαμε απ’ τους «ιδεολογικούς» σχηματισμούς (κόμματα) και (ακόμα) τα υπηρετούμε με πίστη. Πως δήθεν «κατεβαίνει» ακομμάτιστος ο τάδε και υπερκομματικός ο δείνα και στο βάθος…κόμμα.

Διαστημικός εντοπισμός ναυαγίων με ελληνική σφραγίδα

Έλληνες επιστήμονες εμπιστεύτηκε ο Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να ηγηθούν πολυμελούς κοινοπραξίας ευρωπαϊκών φορέων για την υλοποίηση ερευνητικού έργου διαστημικής τεχνολογίας.
Η εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών παρακολούθησης της Γης από το Διάστημα με σκοπό τον εντοπισμό ναυαγίων και

Κόκκινο

Με αφορμή  την  ταπεινωτική ήττα  των «Μπέμπηδων»  της Manchester United. Και με  αφορμή  τις ασυγχώρητες παραλείψεις όλων, σχεδόν, των ελλήνων  αθλητικογράφων και των sportcasters. Εχουμε και λέμε. Με ερωτήσεις-απαντήσεις:
Γιατί η Manchester, όπως και  η  Liverpool, έχουν αναδειχθεί,  ιστορικά, ανώτερες  απ όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Βρετανικής  πρωτεύουσας; Επειδή  Αγγλική  ...

ΜΚΟ καταπολεμούσε τον αναλφαβητισμό των μουσουλμάνων στη Βόρεια Κορέα

Στη σύλληψη του 50χρονου, Σωτήρη Κούκιου, πρώην μέλους και νόμιμου εκπρόσωπου Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, για οφειλές προς το Δημόσιο προχώρησαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πώς υποδέχθηκαν τα social media το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη

Προτάσεις για τον ύμνο του κινήματος, φωτογραφίες από το «συνέδριο», συνθήματα, προτάσεις για συμμετοχές αλλά και πολιτικά «καρφιά» επεφύλαξαν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Χαμός δημιουργήθηκε στα social media από τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε τη δημιουργία του κινήματος με τίτλο «Το Ποτάμι» με πρώτο βήμα τις ...

Μην τάξεις τ' άγιου κερί και του φτωχού αύξηση!

Από την περασμένη Δευτέρα, ήρθαν και έπιασαν δουλειά (δουλειά κι αυτή!) τα παλληκάρια της τρόικας.
Άρχισαν τη γύρα στα υπουργεία, έβγαλαν τα μπλοκάκια κι είναι όλο αυτιά   σε όσα τους εξηγούν και τους παρουσιάζουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί με τα επιτελεία τους.
Επί του παρόντος  όπως πληροφορούμαστε, οι επικεφαλής της τρόικας απλώς ακούνε. ρωτάνε και σημειώνουν. Άλλο αν οι δικοί μας  αυτή τη σιωπή την εκλαμβάνουν ως αποδοχή των θέσεων μας και θεωρούν πως οι συναντήσεις πάνε καλά.

Τι μπορεί να συμβεί αν δεν κοιμόμαστε αρκετά

Εξαιτίας του 24/7 σύγχρονου τρόπου ζωής, οι διαταραχές του ύπνου είναι πια ένα πολύ κοινό φαινόμενο.
Μερικές δεκαετίες πίσω, το 1942 πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο 8 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αριθμός ο οποίος έχει πέσει στις 6,8 ώρες, γράφει η Lauren F. Freedman στο Business Insider.

Δημόσιο: Τέλος στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

Δεν θα επεκταθεί η διαθεσιμότητα μετά το 2014, ούτε θα γίνουν απολύσεις. Την κατηγορηματική δήλωση έκανε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm τόνισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα επέκτασης του προγράμματος διαθεσιμότητας και απολύσεων μετά το 2014».

Ευτυχώς δεν μας έκαναν Ουκρανία

Βρίσκεται και αυτή στο κέντρο της πόλης. Σε μέγεθος είναι πολύ μεγαλύτερη από τις περισσότερες πλατείες, στη μέση της έχει έναν κίονα 52 μέτρων, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το άγαλμα της ελευθερίας, ενώ και το καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης βρίσκεται εκεί. Η Maidan Nezalezhnosti, η κεντρική πλατεία του Κιέβου, δεν διαφέρει από τις περισσότερες ευρωπαϊκές, όπως το Σύνταγμα.

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας ενόψει του τριημέρου

ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους και αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, θέτει από αύριο η Ελληνική Αστυνομία

Εμφύλιος στους «58» μετά το ρήγμα στην «Ελιά»

Νέα συνάντηση σήμερα
Σε εμφύλιο πόλεμο στο εσωτερικό των «58» εξελίσσεται το ρήγμα στην «Ελιά», που όπως φαίνεται δεν επηρέασε μόνο την Χαριλάου Τρικούπη.
Η νεότευκτη κίνηση, που κατά τα άλλα δίνει ραντεβού με την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς για μετά τις ευρωεκλογές, εμφανίζεται διασπασμένη, τώρα και …δημοσίως, με τα πρώτα «αλληλοχτυπήματα» να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Με το «μπαχτσίσι» …δουλειά γίνεται

Εξόχως διδακτική -πέρα από εξαιρετική δουλειά και καλογυρισμένη- ήταν η εκπομπή «360 μοίρες» της συναδέλφου Σοφίας Παπαϊωάννου, που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα: Η εξαιρετική συνάδελφος είχε την λαμπρή ιδέα να ασχοληθεί με Έλληνες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό… αλλά όχι όπου και όπου, εκείνους που αναζήτησαν την τύχη τους στην Τουρκία και για την ακρίβεια Κωνσταντινούπολη!

Τι θα συμβεί στους 150.000 Ελληνες που ζουν σήμερα στην Ουκρανία

Αγωνία, ανησυχία και φόβος επικρατεί στις τάξεις των 150.000 Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία και ειδικότερα στην περιοχή της Κριμαίας, αφού οι νεοναζιστές του Δεξιού Τομέα ελέγχουν πλέον τις εξελίξεις. Μάλιστα, όπως μετέδωσε και το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το τοπικό κοινοβούλιο και κυβερνητικό μέγαρο της Κριμαίας, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, κατέλαβαν πριν από λίγη ώρα ένοπλοι, όπως μεταδίδει, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για αποσχιστικές τάσεις στη ρωσόφωνη και ρωσόφιλη περιοχή.

«Μονόδρομος τα προγράμματα λιτότητας»

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να μαζευτούν τα ελλείμματα στις χώρες με κρίση, υποστηρίζει ερευνητική ομάδα οικονομολόγων υπό το οικονομικό ινστιτούτο Ifo. Δεν ελήφθησαν μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Η Ρέαλ σάρωσε (6-1) τη Σάλκε και «προκρίθηκε» στους «8»

Από δύο γκολ πέτυχε η τριπλέτα Μπενζεμά-Μπέιλ-Κριστιάνο Ρονάλντο - Στο Λονδίνο θα κριθεί η πρόκριση για Τσέλσι και Γαλατάσαραϊ μετά το 1-1 της Κωνσταντινούπολης Σάλκε - Ρεάλ 1-6
Μπορεί οι επισκέψεις της στη Γερμανία να μην της βγαίνουν

Ένταση στην Κριμαία

Την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου κατέλαβαν ένοπλοι στην Κριμαία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών της νέας ουκρανικής ηγεσίας και φιλορώσων οπαδών της απόσχισης της περιοχής.

Θεσσαλονίκη: Με έμφαση στα Σαρακοστιανά οι έλεγχοι στην αγορά

Με έμφαση στα Σαρακοστιανά θα πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο οι έλεγχοι στην αγορά από κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψε ο ΕΦΕΤ με την ...

Τι κερδίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

H αυλαία στο σίριαλ των πολύμηνων διαπραγματεύσεων ΔEΠA - Gazprom έπεσε χθες, με τις δύο εταιρείες να συμφωνούν τη νέα τιμή προμήθειας αερίου στο επίπεδο των 393 δολ./1.000 κυβικά μέτρα ή 15% χαμηλότερα σε σχέση με την τιμή που ίσχυε ως τώρα.

«Ο Π. Σαξώνης ήταν ένας από τους καλύτερους υπαλλήλους του δήμου»

"Ο Σαξώνης μιλούσε στον διάδρομο με τον Λεμούσια". Αυτό κατέθεσε υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών "συγκάτοικος" στο ίδιο γραφείο με τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη. Κληθείς -πάντως- να περιγράψει τις σχέσεις του άλλοτε ...

Τα οφέλη του πρωινού γεύματος

 Οι διαιτολόγοι πολύ συχνά τονίζουν τη σπουδαιότητα του πρωινού γεύματος τόσο για την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής όσο και για τη διευκόλυνση της προσπάθειας ατόμων που εφαρμόζουν προγράμματα απώλειας βάρους.