Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Από το Κίεβο στην Αγκυρα

Η Κρίση στην Ουκρανία συμπίπτει με την κορύφωση της εσωτερικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία με ορατές επιπτώσεις στις περιφερειακές ισορροπίες. Μετά την ανεπιφύλακτη κατανόηση και υποστήριξη του Πεκίνου, ο Πούτιν εισέπραξε προχθές Δευτέρα την ευμενή ουδετερότητα του ...

Ουκρανία: Τι άλλαξε; Τι μένει ίδιο;

Ο πανικός από την ουκρανική αντιπαράθεση κράτησε όσο η χώνεψη του γεύματος της Καθαράς Δευτέρας. Οι αγορές βυθίστηκαν μπροστά στις «ψυχροπολεμικές» εικόνες, αλλά αναδύθηκαν σχεδόν αμέσως - ανέλαβαν δράση τα αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης και ...

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας ίσον... κέρδη μόνο για τις ΗΠΑ!

Ωμά τίθεται το ερώτημα: Υπάρχει περίπτωση να ξεσπάσει ευρύτερος πόλεμος στην Ευρώπη με την ανάμειξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ λόγω της στρατιωτικής παρέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία; Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Αποκλείεται! Η εξήγηση σαφέστατη: Κανένα ζωτικό συμφέρον των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γερμανίας δεν διακυβεύεται στην ...

«Αγκάθια» στον δρόμο για τις κάλπες

«Ζόρικα τα πράγματα» είπε προχθές κυβερνητικός παράγοντας μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις με την τρόικα... Ενώ ο Ντράγκι θεώρησε «πρόωρες» τις εικασίες για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Το πολιτικό πάντως «μήνυμα» είναι ότι οι εταίροι - δανειστές και οι εκπρόσωποί τους, με τη ... 

Φαντάσματα του παρελθόντος

Από το 1974 είχε να δει ο κόσμος εισβολή σε κυρίαρχο κράτος, που βρίσκεται στον χώρο ο οποίος ονομάστηκε «ευρωπαϊκός, από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια». Τα τελευταία σαράντα χρόνια αυτά γίνονταν στην Ασία (π.χ. Αφγανιστάν, Ιράκ) ή έστω στην αυλή της Ευρώπης (π.χ. Γεωργία).

Πάνω από 6.000 διαγραφές στα επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης

Στοιχεία για τις εγγραφές και διαγραφές μελών από τα μητρώα τους απέστειλαν στη Βουλή τα τρία μεγάλα επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τα στοιχεία ...

«Ειρηνικός» πόλεμος

Ας μην κομίσουμε άλλες γλαύκες στην Αθήνα. Γεμάτη είναι. Αλλά και πάλι, είναι πολύ πιο εύκολο να το λες από το να το τηρείς. Γιατί, με την Ουκρανία στο μυαλό και τον φόβο του πολέμου να παγώνει τη σκέψη, πώς να αποφύγει κανείς να μιλήσει ...

Ο Μαριάς "έφερε" τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Βουλή

Συζητείται αύριο στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά.

Τροπολογία στη Βουλή: Πότε απολύονται οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

Ανοίγει ο δρόμος για οριστική έξοδο από το Δημόσιο όσων υπαλλήλων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν κατόρθωσαν εντός οκταμήνου να επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις, με τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία αίρει τις απαγορεύσεις που ισχύουν προεκλογικά.

Λίστα «Forbes»: Πόσοι φτωχοί «παράγουν» έναν πλούσιο;

 Χτες, δόθηκε στη δημοσιότητα από το «Forbes» η ετήσια «λίστα των δισεκατομμυριούχων» του πλανήτη. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη της σχετικής λίστας από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά. Θα διαπιστώσει ότι:

Οι (επι)πλέοντες

 Ελέγχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ, (αν εν τέλει δεν τη γλυτώσει), ελέγχεται για αμέλεια και πείραγμα, και δεν ελέγχεται ο κ. Βενιζέλος! Γιατί; Μη δεν είχε τη Λίστα Λαγκάρντ επί μήνες σπίτι του; Δεν είναι αυτό (μια πονηρούτσικη) αμέλεια; Και κατά πόσον είναι βέβαιος ο ιερέας της ενορίας του πολυπράγμονος πολιτικού ότι ο Μπενύτο άφησε τη Λίστα απείραχτη να περιέχει ό,τι πολύτιμον περιείχε.

Stars

Αρχιμάστοροι! Ταχυδακτυλουργοί! Μάγοι! Μοναδικοί! Ολα αυτά τα επιφωνήματα επειδή είδα ολόκληρη την τετράωρη τελετή. Των Οσκαρ!
Πρώτα απ όλα κατάφεραν, με εξαιρετική επιδεξιότητα, να μετατρέψουν μια καραπληξάρα τεσσάρων ωρών σε πανάκριβο σόου. Με καλαμπούρια.Με άφθονα χαχανητά. Με πίτσες. Με τα καραγκιοζιλίκια της παρουσιάστριας. Με τους U2. Με τραγουδάκια. Και με άφθονες τουαλέτες και άλλα τόσα σμόκιν

Τα σκληρά παιχνίδια

Οι χειρισμοί της Δύσης στο ζήτημα της Ουκρανίας πρέπει να μας προβληματίσουν για το επίπεδο της ηγεσίας της και την ικανότητά της στη σφαίρα της γεωπολιτικής. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους χειρισμούς τους. Ενας βασικός κανόνας των διεθνών σχέσεων λέει πως δεν ...

Λύκοι σε (διαλυμένο) κοπάδι

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΝΑΙ οι δανειστές μας - είμαστε (κατα)χρεωμένοι. Αυτοί το’ ξεραν πού πάει το πράμα και μας παγίδευσαν. Εμείς χαθήκαμε στο «γλέντι» και παγιδευτήκαμε.
ΚΑΙ (μας) πλάκωσαν Τροϊκανοί ελεγκτές και μακρινοί παρατηρητές. Και, βέβαια, αλλιώτικά σκέφτεται ο «κουτόφραγκος» των αριθμών κι αλλιώτικα εμείς της…καρδιάς, του «περίπου» και του «πάνω-κάτω».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ε.Πα.Μ. Ιωαννίνων:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΑ «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ»


Στο χωριό Λιγκιάδες των Ιωαννίνων, τόπο μαρτυρίου της ναζιστικής θηριωδίας, θα βρεθεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ. «Θα καταδείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί», δήλωσε στην προς την Deutsche Welle ενόψει αυτής της επίσκεψης, τονίζοντας όμως πως:

Θα γράψει ιστορία η παρέα του Σταύρου Θεοδωράκη;

Αν ισχύει ο στιχουργικός αφορισμός του Διονύση Σαββόπουλου που θέλει να «φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα κι ιστορία οι παρέες», ο Σταύρος Θεοδωράκης, με «Το Ποτάμι» του, διαθέτει μια πολύ καλή παρέα, η οποία μπορεί να γράψει τη δική της ιστορία.

Σοκάρουν τα στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών

Μία στις τρεις γυναίκες στην ΕΕ έχει πέσει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής επίθεσης, σύμφωνα με τη μελέτη του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ένωσης που εδρεύει στη Βιέννη. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο «ρυθμός» της βίας κατά των ενήλικων γυναικών αλλά και των κοριτσιών κάτω των 15 ετών είναι ανάλογος και στις 28 χώρες-μέλη.

Γιόακιμ Γκάουκ: «Δεν αρνούμαστε το ηθικό χρέος»

«Εξυγίανση του κράτους και της οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί, εάν κανείς καταπιαστεί με βαθιές μεταρρυθμίσεις και τις εφαρμόσει. Και είμαι βέβαιος ότι σε αυτήν την περίπτωση η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα», ανέφερε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόακιμ Γκάουκ.

Ποιος δήμαρχος μαζεύει τα σκουπίδια καλύτερα;

Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει τι κριτήριο πρέπει να έχει ένας πολίτης για να ψηφίσει περιφερειάρχη.
Αν τους δημάρχους τους ψηφίζεις επειδή ξέρουν τα προβλήματα της πόλης τους, τον περιφερειάρχη τον ψηφίζεις επειδή ξέρει τα προβλήματα της περιφέρειάς του; Προτού βγει περιφερειάρχης πώς τα γνώριζε;

Οργή για το εξώφυλλο στο βιβλίο του Κουφοντίνα -Ποιος βουλευτής ένιωσε αναγούλα μόλις το είδε [εικόνα]

Το πολυσυζητημένο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, που κυκλοφόρησε χθες με τον τίτλο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, αλλά και οργή για το εξώφυλλό του όπου παρουσιάζονται αντάρτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. Για ντροπή και αναγούλα μιλάει ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ δεν ειναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν το θυμό τους.

Ανακαλούνται από την αγορά κρουασάν

Είχαν μούχλα
Ανακαλούνται κρουασάν, στα οποία εντοπίστηκε μούχλα στην επιφάνειά τους, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας την οποία ερευνά ο ΕΦΕΤ.

Ευτυχείτε τηλεθεατές μου !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε τούτη τη χώρα, με λίγο θράσος και λίγη φαντασία, μπορείς να πουλήσεις στον Έλληνα ότι θέλεις! Τα περισσότερα δε μέσα από το χαζοκούτι που ακόμα και τώρα το θεωρούν οι πιο πολλοί, προφήτη Ηλία, μάντη Κάλχα, γέροντα Παΐσιο και κάτι περισσότερο από το «πιστεύω» και το «πατερ ημών» της θρησκείας μας!

Ο Αλέξης «Στο Νήμα»!

«Στο Νήμα» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ (ελληνογαλλικής παραγωγής) με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης...

7.500 ελληνικά εστιατόρια, καφέ και μπακάλικα στην Ευρώπη συγκεντρωμένα σε μια ιστοσελίδα

Στην Εσθονία μπορεί κάποιος να απολαύσει ελληνικές γεύσεις σε εστιατόρια, τόσο στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ταλίν, όσο και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, το Ταρτού. Στο Εκουαδόρ, το εστιατόριο «Σάμος», προσφέρει σε πακέτο, γαρίδες πιλάφι,

Ισραηλινοί στρατιώτες στο πλευρό φασιστικών ομάδων στην Ουκρανία

«Δεχόμουν εντολές από το Svoboda» δηλώνει Ισραηλινός πρώην στρατιώτης από την ταξιαρχία Givati. Βετεράνοι του Ισραηλινού στρατού συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια του Κιέβου, που οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου Γιανουκόβιτς, αποκαλύπτει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Οι 56 ελληνικές εταιρείες στην Ουκρανία που απειλούνται από την κρίση και τον πόλεμο

Η ρευστή κατάσταση στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των 56 ελληνικών συμφερόντων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, αφού τα πρώτα θύματα της κρίσης θα είναι οι εξαγωγικές εταιρείες.

Ολη η Αλήθεια για την ΕΡΤ !

Η Αλήθεια που δεν ειπώθηκε ποτέ....
Γράφει η Μαίρη Λαγανά
Γιά ποιο λόγο μπήκε στο στόχαστρο της Τρόικα και του εντολοδόχου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας...

Αισιοδοξία αλλα όχι εφησυχασμός

Ικανοποίηση, αλλά όχι εφησυχασμό για την πορεία του ελληνικού τουρισμού εκφράζει η υπ. Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της προς την Deutsche Welle στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού, ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Πού οδηγεί η κόντρα Προβόπουλου-Τόμσεν - Στα 3 δισ. η διαφορά για τα κεφάλαια των τραπεζών

Το υπ. Οικονομικών στήριξε απόλυτα τις θέσεις του διοικητή της ΤτΕ
Η διοίκηση της ΤτΕ αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να προχωρήσει σε ανακοινώσεις των stress tests - Στο Eurogroup θα θέσει ανοικτά και πάλι το θέμα ο Στουρνάρας .

Ενδιάμεση Συμφωνία

Τα μεγάλα ανοικτά θέματα με την Τρόικα επιγραμματικά είναι τα εξής: Η συμφωνία στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος 2014 – 2015 (και περισσότερο του 2015), οι διαρθρωτικές μεταβολές που οφείλουμε από το 2013 και 2014 και βεβαίως το ζήτημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους. Οι δόσεις σε εκκρεμότητα από τους δανειστές μας είναι ένα ποσό γύρω στα 14,1 δις ευρώ (δόση 4ου τριμήνου 2013 και 1ου τριμήνου 2014).

Άδωνης :Καλά της κάνανε της 80χρονης...

Ένας ακόμη άθλιος, μετά τον Μιχελάκα,το πρωί στα κανάλια...
Οργίασαν τα ξεφτέρια της κυβέρνησης από το πρωί στα κανάλια. Mετά τον Μιχελάκα που απαγόρευσε τις ερωτήσεις στη ΔΤ, ο Γεωργιάδης είπε στην ...

Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής

Με ευρεία πλειοψηφία
Παναγιώτης Τσιμπούκης στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 
Με ποσοστό 70,67% - Ο Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε 29,33% - «Συγχαίρω τον νέο πρόεδρο και του εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στα καθήκοντά του για το συμφέρον της δικηγορίας», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος.

ΑΙΣΧΟΣ! Ο Μιχελάκας απαγόρευσε τις ερωτήσεις...

Νόμιζε πως επειδή πήγε στη κρατική τηλεόραση,δεν θα του έκαναν ενοχλητικές ερωτήσεις...
Απίστευτο θράσος!Δεν άφησε τους δημοσιογράφους της ΔΤ να κάνουν στοιχειωδώς τη δουλεία τους! Στην Μάριον Μιχελιδάκη της είπε ...

Διαγραφή σε 180.000 «αιώνιους» φοιτητές

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΟ
Στην εφαρμογή του νόμου που καταργεί τις χωρίς χρονικούς περιορισμούς σπουδές προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Οσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί προ του 2006 καλούνται να ολοκληρώσουν την προσπάθεια για την απόκτηση του πτυχίου μέχρι τον Ιούνιο

Στην Αθήνα ο γερμανός πρόεδρος

Την Αθήνα επισκέπτεται από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Η νηστεία ρίχνει την πίεση

Η υιοθέτηση μιας χορτοφαγικής διατροφής, όπως αυτής της περιόδου της νηστείας, σχετίζεται σήμερα με μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια μετα-ανάλυση 39 μελετών που περιλάμβαναν περίπου 22.000 άτομα και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine.

Πρωτοβουλίες Μ. Γλέζου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ενόψει της επίσκεψης του γερμανού προέδρου
Δύο επιστολές για το θέμα των γερμανικών οφειλών απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος ενόψει της επίσκεψης του γερμανού προέδρου Γιοακίμ Γκάουκ την Πέμπτη στην Αθήνα.
Στην πρώτη επιστολή την οποία απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ...

Δεκαοκτώ Δήμοι, δεκάδες υποψήφιοι… Όλα τα ονόματα, οι συσχετισμοί και οι μεγάλες μάχες της Ηπείρου

Η οικονομική κρίση μπορεί να έπληξε με ένταση το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δυσκόλεψε πολύ το έργο δημοτικών αρχών και δημοτικών συμβουλίων, όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξακολουθεί να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών και να ξυπνά φιλοδοξίες...

Πού πάνε τα αυτοκίνητα όταν πεθαίνουν; Η διαδικασία ανακύκλωσης που θα σας ανατριχιάσει -BINTEO-

Εχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει στα αυτοκίνητα που δίνετε για ανακύκλωση;
Ενα βίντεο, που θα σας κάνει να ανατριχιάσετε, παρουσιάζει όλη τη διαδικασία καταστροφής των παλιών αυτοκινήτων, προκειμένου να βγουν τα μεταλλικά κομμάτια που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Εσείς ξέρετε τι παλμούς πρέπει να έχετε όταν γυμνάζεστε;

Ποιος είναι ο καλύτερος ρυθμός και η ένταση για τη γυμναστική μας.
Αυτό θα το διαπιστώσετε αν βρείτε το σημείο που οι παλμοί σας να βρίσκονται σε επίπεδο 60-80% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας.