Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Εγκλήματα λευκού κολάρου

Μια πίστα μετά το pulp fiction βρίσκουμε το είδος «εγκλήματα λευκού κολάρου», με πολλά δημοφιλή δείγματα, λογοτεχνικά και κινηματογραφικά. Τα γνωρίσαμε σαν αμερικάνικα, προερχόμενα από μια κοινωνία που σε πολλά δείχνει τον δρόμο στην ...

Εικόνα ασάφειας του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γίνεται με το ΠΑΣΟΚ. Στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι ένα κόμμα (με βάση τις δημοσκοπήσεις) που υπερβαίνει το 25% και διεκδικεί πρωτιά, ενώ στους κοινωνικούς χώρους και στις τοπικές εκλογές οι επιδόσεις του θυμίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ της προηγούμενης φάσης τού... 4%!

Eπίθεση σοκ του Τσίπρα στον Θεοδωράκη!

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
Aπό τον Δημήτρη Αλειφερόπουλο
«Μάχη ζωής ή Θανάτου» για την πορεία της χώρας χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο Αλ. Τσίπρας στην κομματική ομιλία του σε ευρεία σύσκεψη Οργανώσεων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Δημήτρης Παπαχρήστος*
Μέσα στη γενικότερη σύγχυση και τη φοβία που έχει περιπέσει ο ελληνικός λαός, εργαζόμενος και μη, έρχονται τα τηλεοπτικά μέσα να την επιτείνουν προβάλλοντας ό,τι λάμπει, κόντρα στην παροιμία που λέει ότι δεν είναι χρυσός.
Τα συγκυβερνώντα κόμματα και τα κόμματα της Βουλής είναι ξεπερασμένα. Πάνω από είκοσι οκτώ ομάδες,

Το όνειδος και η Δικαιοσύνη

Έχει καταγραφεί πολλάκις στον ελληνικό Τύπο ότι στη διαθήκη του ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήρισε τον γαμπρό του, Θεόδωρο Κατσανέβα, «όνειδος για την οικογένεια». Από αυτές τις καταγραφές ένας χρήστης του Διαδικτύου με το ψευδώνυμο «Diu» συμπεριέλαβε τη φράση στη συνεργατική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Μάχη με τον χρόνο για Ιόνια Οδό και Ε-65…

Τα αγκάθια που υπάρχουν και οι προτεραιότητες που δίνονται
Στις απαλλοτριώσεις που λαμβάνουν πλέον επείγοντα χαρακτήρα, οι αρχαιολογικές ανασκαφές και οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών, με στόχο να μην χαθεί ούτε μία μέρα στην κατασκευή των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Τεκμήριο διαβίωσης τα αυθαίρετα για 400.000 φορολογούμενους

Νέα φοροεπιδρομή
Νέα φοροεπιδρομή σε μεγάλη μερίδα πολιτών ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στα τεκμήρια διαβίωσης εντάσσονται και τα αυθαίρετα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», φέτος θα ισχύσουν σημαντικά αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης για 400.000 και πλέον φορολογούμενους που νομιμοποίησαν αυθαίρετες ...

Οι νέες τουριστικές τάσεις των Γερμανών

Καθοριστικές για τη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής των χωρών αλλά και των επιχειρηματιών είναι οι επισημάνσεις της έρευνας ReiseAnalyse για την τουριστική συμπεριφορά των Γερμανών.
Ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρή η επιθυμία των Γερμανών για διακοπές όσο σήμερα. Ποτέ δεν ταξίδεψαν τόσοι πολλοί Γερμανοί όσοι το 2013 και ποτέ δεν ταξίδεψαν τόσο συχνά. Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της τουριστικής ανάλυσης της Εταιρείας Τουριστικών Ερευνών FUR, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Άγριο ξύλο από τον Dijsselbloem στους κρατιστές της κυβέρνησης που κοροιδεύουν τους κουτόφραγκους

«ΜΟΛΙΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΣΤΟ EUROGROUP. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ.
Ως προαπαιτούμενο για τις συζητήσεις αναφορικά με την παροχή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα έθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Οι μάγισσες δεν είδαν το δικό τους μέλλον!

Έλυναν μάγια, έβλεπαν το μέλλον και… θησαύριζαν δυο πονηρές τσιγγάνες που κατάφεραν να «μαδήσουν» μια εύπιστη 34χρονη στην περιοχή του Γεροποτάμου Ρεθύμνου και να της αρπάξουν ό,τι είχε και δεν είχε! Το δικό τους μέλλον, όμως, δεν μπόρεσαν να το ...

Ρήγμα με ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ φέρνει η «Ελιά»

Με τη σκιά της απουσίας του Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε σήμερα το πρωί η συνδιάσκεψη για την δημιουργία της “Ελιάς”, του συνεργαζόμενου δηλαδή σχήματος του ΠΑΣΟΚ με άλλες μικρότερες δυνάμεις στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός, με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 11 χτες το βράδυ, δημοσιοποίησε τη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την αρνητική απάντησή του στην πρόσκληση να παραβρεθεί στη συνδιάσκεψη.

Aρχή από τις άγαμες

Από τις άγαμες θυγατέρες φαίνεται να ξεκινά η αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η κυβέρνηση, δηλαδή, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει μέρος ή και όλο το ποσό που αντιστοιχεί στη σύνταξη του θανόντα γονέα, που κόπηκε αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2013, στις ανύπαντρες θυγατέρες δημοσίων υπαλλήλων και ενστόλων.

Αμεση ανάλυση: Ποιοι είναι οι ναζί στην Ουκρανία;

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα -από blogs και (δυστυχώς) καθιερωμένα ΜΜΕ- οι Ναζί κυριαρχούσαν στις διαδηλώσεις της Πλατείας Μέιντεν του Κιέβου και άλλων πόλεων της Ουκρανίας. «Οι φασίστες ...

Με ύφος ηγέτη της Ελιάς ο Βενιζέλος

Λένε πως είναι έξυπνος "καθηγητής" αλλά βλάκας πολιτικός. Αυτά ισχύουν για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που ό,τι πιάνει στα χέρια του, το διαλύει. Είναι στο αίμα του η ... καταστροφή. Έτσι και σήμερα έδειξε το πολιτικό ποιόν του. Με θρασύτητα ξεκίνησε την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που μιλώντας περίπου ως επικεφαλής όλης της Ελιάς, αφού ...

8 Μάρτη 2014: Ανατολή VS Εξευρωπαϊσμού

Το μισό υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας και πέντε υπουργοί άμυνας του ΝΑΤΟ γένους θηλυκού συνιστούν μεγάλη αλλαγή στον  φεμινιστικό απολογισμό  της φετινής  Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Είναι φανερό, ότι η ανδρική κυριαρχία αμφισβητείται σοβαρά,  κυρίως από τη νέα γενιά των γυναικών που, διαθέτοντας αυτοπεποίθηση και υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ανταγωνίζονται επιτυχώς τους άνδρες,  όπου  τα ...

«Αιώνιοι», και οι δαπάνες για την…παιδεία

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ είχε συνήγορο το (λεγόμενο) Κράτος και του βγάλαμε τα μάτια. Ακόμα και στον (λεγόμενο) ευαίσθητο χώρο της παιδείας. Κάθε βαθμίδας, κι απ’ τον δάσκαλο μέχρι τον πρύτανη, απ’ το πρωτάκι μέχρι τον «αιώνιο».
ΚΑΙ ήταν απλό το κολπάκι. Δηλώνουμε εικονικά περίσσιους μαθητές, περισσότερα τα τμήματα, κλείνουμε το μάτι μεταξύ μας, κι ας κόψουν το λαιμό τους για να στείλουν περισσότερους δασκάλους και καθηγητές στο σχολείο μας.

Βγήκε το υποχρεωτικό new deal για τις ΑΠΕ - 30% η μείωση για τα φωτοβολταϊκά

Του Χάρη Φλουδόπουλου
 Αναρτήθηκε προς διαβούλευση η πρόταση του ΥΠΕΚΑ για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ που περιλαμβάνει το περίφημο “new deal” για τις τιμές των φωτοβολταϊκών και των άλλων ΑΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο εχει λάβει την έγκριση της εε και της τρόικας.

Μεταξύ ανδρών

Το τι αξίζει στο Δήμο Βερύκιο για τις ανεπίτρεπτες προσβολές με τις οποίες καταφέρθηκε εναντίον του Αύγουστου Κορτώ, μπορεί να το κρίνει ο καθένας αναλόγως των ανοχών που συγχωρεί η ηθική του. Εκείνο όμως που χωρίς καμία αμφιβολία αξίζει στον θιγόμενο συγγραφέα είναι ένας ειλικρινής και εγκάρδιος έπαινος:

Λουκέτο στο Δημόσιο...

Ξεκινούν 24ωρες πανελλαδικές απεργίες...
Σε κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των επερχόμενων απολύσεων στο...

Φοιτήτρια κατέθεσε μήνυση γιατί «κόπηκε» σε ένα μάθημα


Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηρακλείου Κρήτης ως και παντός άλλου υπευθύνου και την κατά νόμο τιμωρία τους ζήτησε χθες, με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου δια του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπως γράφει η dimokratiki..gr, μια φοιτήτρια, κάτοικος Αφάντου, που “κόπηκε”, αδίκως όπως τονίζει, σε ένα μάθημα.

Πού να πετάξω τα ληγμένα φάρμακα;

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, έχουν τοποθετήσει ειδικούς πράσινους κάδους στα φαρμακεία όλης της χώρας.

ΦΑΣΙΣΤΟΡΑΜΑ !...


Όποιος, έστω και με πόνο ψυχής, έχει αποδεχθεί πως η Γη είναι σφαιρική και όχι επίπεδη και πως τους κεραυνούς δεν τους ρίχνει ο Δίας, μπορεί να καταλάβει το γιατί οι ψηφοφόροι της Χρυσής της Αυγής είναι φασίστες με την ίδια ευκολία που καταλαβαίνει πως κάποιος που τρώει κρέας μάλλον δεν είναι βετζετέριαν. Ακόμα όμως κι αυτός ...

Η σωστή προθέρμανση κατά την άσκηση προφυλάσσει τη σπονδυλική μας στήλη

Όταν δε φροντίζουμε επαρκώς την προθέρμανσή μας, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε ποικίλα προβλήματα που σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη, όπως είναι οι πόνοι στην πλάτη και τη μέση, καθώς επίσης και τραυματισμό των νεύρων.
Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η σπονδυλική στήλη αποτελεί το σύνδεσμο ανάμεσα στον εγκέφαλο και το υπόλοιπο σώμα, με το οποίο επικοινωνεί μέσω των νεύρων.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΞΕΡΑΘΗΚΕ Η «ΕΛΙΑ»…

ΦΕΛΝΙΚΟΣ στο matrix24.gr
Η νίκη που επέτυχε ο Βενιζέλος επί των «58» ήταν ολοκληρωτική. Δεν κατάφερε απλώς να τους διασπάσει και να τους διαλύσει, αλλά και ένα, μικρό έστω, τμήμα του να το καταστήσει «υπηρετικό», των δικών του επιδιώξεων, πολιτικό προσωπικό. Πίστεψαν, οι αφελείς, ότι, επειδή το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του ήταν (και δημοσκοπικά) στο καναβάτσο, θα μπορούσαν να επιβάλουν τους όρους τους και μετά τις ευρωεκλογές, με τη βοήθεια και του Σημίτη που ήταν ο ουσιαστικός μέντορας της Κίνησης, να παραμερίσουν και τον Βενιζέλο ώστε να γίνουν αυτοί αφεντικά στην Κεντροαριστερά.

«Προεδρικές» βολές κατά του «Ποταμιού»

Τσίπρας-Κουβέλης κατά Θεοδωράκη
 Του Γιώργου Μελιγγώνη στο matrix24.gr
Την ανησυχία που επικρατεί και στην Κουμουνδούρου και στην Αγίου Κωνσταντίνου αναφορικά με το «Ποτάμι» δεν έκρυψαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης, καθώς άφησαν σαφείς αιχμές σε βάρος της πολιτικής πρωτοβουλίας που ίδρυσε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης.

Πληρώνουμε τώρα, θα εκπέμψουν τον Απρίλιο!

Στην ημερομηνία 27 Απριλίου παραπέμπουν τα κυβερνητικά στελέχη για την έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, την οποία οι έλληνες πολίτες πληρώνουν κανονικά από την 1η Ιανουαρίου. Ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής, που ανέφερε αυτήν την ημερομηνία, είπε πως είναι η καταληκτική με βάση τη συμφωνία με την EBU! Δηλαδή, αν δεν υπήρχε η συμφωνία με την EBU, μπορεί και να μην εξέπεμπε; Απάντηση δεν υπάρχει.

Ο γερμανικός Τύπος υποκλίνεται στον Γκάουκ για τη συγγνώμη του προς τους Ελληνες

Τι γράφουν για τις αποζημιώσεις
Εντονο ήταν το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ για την επίσκεψη του προέδρου Γκάουκ στην Ελλάδα, αλλά και τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη «συγγνώμη» προς τον ελληνικό λάο για τις θηριωδίες των Ναζί κατά την περίοδο της Κατοχής.
Επιπροσθέτως σημειώνουν και το θέμα των αποζημιώσεων από το κατοχικό δάνειο, ένα ζήτημα τριβής ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και για τον... ελιγμό του Γερμανού προέδρου γύρω από το θέμα.

Θέλει πραγματικά η Γερμανία να αποκηρύξει το ναζιστικό της παρελθόν;

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Αθήνα υποδεχόταν τον πρόεδρο της Γερμανίας, αξιότιμο κ. Γιόαχιμ Γκάουκ, έχοντας προηγουμένως διασφαλίσει -μέσα από την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών- ότι εκείνος δεν θα ενοχληθεί από τυχόν… περίεργους, που θα θελήσουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της κυβέρνησής του έναντι της Ελλάδας. Έμενε, λοιπόν, στην ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία να πράξει κάτι τέτοιο, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, και στην επίμονη άρνηση του Βερολίνου να συζητήσει, έστω, το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Τόνια: Δεν έχει γίνει δουλειά…

Μπορεί από τη θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ χθες να ξεχώρισε ο καβγάς μεταξύ της Τόνιας Αντωνίου και του Κώστα Σκανδαλίδη, με αφορμή τις αιτιάσεις του δεύτερου περί ΠΑΣΟΚ που «πέθανε, όπως το ξέραμε», η πρώην βουλευτής του κόμματος όμως, είχε νωρίτερα εστιάσει σε ένα κρίσιμο θέμα, που πέρασε στα …ψιλά.

Μαρκογιαννάκης: Μου έδωσαν λάθος σημειώσεις -ΒΙΝΤΕΟ-

«Δεν θέλω να ρίξω τις ευθύνες αλλού αλλά οι υπηρεσίες της Βουλής μου έδωσαν ένα σημείωμα με τους βουλευτές των κομμάτων. Μου έδωσαν 17 ανεξάρτητους βουλευτές ενώ ήταν 15. Και το 125 ήταν τελικά 127...

Γιατί μπορεί να δούμε τις επόμενες ημέρες στη Βουλή τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Την επόμενη Πέμπτη έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στην επιτροπή δεοντολογίας όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας από τον εισαγγελέα, προικισμένου να δώσουν τις δικές τους ... 

101η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κάντε κλικ επάνω στο κείμενο για μεγέθυνση

Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας κήρυξε ο Καμμένος

Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κήρυξε από την Καλαμάτα, όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ευρωσκεπτικιστής, τονίζοντας την πίστη του «στην Ευρωπη των εθνικά κυρίαρχων κρατών».

Η Corolla του μέλλοντος με καύσιμο το υδρογόνο (video)

Μπορεί την προσοχή να τράβηξε το Aygo, όμως στο περίπτερο της Toyota στη Γενεύη έχει κι άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα! Όπως για παράδειγμα το FCV Concept, ένα όχημα με καύσιμο το υδρογόνο που κάνει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα. Πρόκειται για ένα μεσαίο sedan με ...

H υπερθέρμανση του πλανήτη οδήγει σε εξάπλωση της ελονοσίας

«Η νέα έρευνά μας δείχνει ότι με την προϊούσα παγκόσμια υπερθέρμανση, η ελονοσία θα σκαρφαλώσει τα βουνά και θα εξαπλωθεί σε νέες περιοχές πιο μεγάλου υψόμετρου. Και επειδή σε αυτές τις πιο ορεινές περιοχές οι πληθυσμοί δεν έχουν την προστατευτική ...

Π. Νικολούδης: Εγκληματική δραστηριότητα κατά τραπεζών

Κατάθεση-βόμβα κατά των εφοριών που είναι υπεύθυνες για τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και κατά ενός νέου είδους εγκληματικότητας που αναπτύχθηκε κυρίως την περίοδο 2007-2009 στον χώρο των τραπεζών, με πρωταγωνιστές τις ίδιες τις διοικήσεις τους, έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της

Γαλαξίας διαλύεται σαν λουλούδι στον άνεμο

Ο σπειροειδής γαλαξίας ESO 137-001 μοιάζει με λουλούδι που χάνει τα πέταλά του στον άνεμο σε αυτή την εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble.
Ολόκληρος ο γαλαξίας κινείται προς την πάνω δεξιά πλευρά της εικόνας με ταχύτητα 7,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα. 

Ποτίστε τα φυτά σας με καφέ!

Την επόμενη φορά που θα πιείτε καφεδάκι στο σπίτι, αφήστε λίγο και για τα φυτά σας!
Ο καφές περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του ασβεστίου, του αζώτου, φωσφόρου και άλλων ορυκτών,  που κάποια από τα φυτά σας, ειδικά αυτά του εσωτερικού χώρου θα αγαπήσουν.