Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

1 εκατ. € παραπάνω έκρυβε η Ρούλα

Γιώργος Ι. Δημητρομανωλάκης  στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 
Η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου έλαβε τα χρήματα σε λογαριασμό της στην Ελβετία από τον Γιώργο Κανδαλέπα, στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, σαν «οικονομική διευκόλυνση» - Δυσχεραίνει η θέση της
Σφίγγει, όπως όλα δείχνουν, ο κλοιός εισαγγελέων και ανακριτών γύρω από την οικογένεια του πρώην υπουργού Γιάννου ...

Ελιές και ... σπορέλαια!

Ενσωματωμένη εικόνα 2

Το συμβολικό κεφάλαιο ενός άνεργου πτυχιούχου

 Σε κάθε ελληνική οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος. Συνήθως είναι ένα «παιδί», 20, 25, 30, 30-κάτι χρόνων, που μπορεί να μην έχει προλάβει καν να μπει στον κόσμο της εργασίας· να σπούδασε 4, 5, 10 χρόνια, να κρέμασε τα πτυχία, τα μάστερ και τα ντοκτορά, και τώρα να αποστέλλει βιογραφικά, όλο και πιο μελαγχολικά. Δεν είναι υπόθεση, δεν είναι μεγεθυμένη προβολή, είναι εμπειρία καθημερινή και διαρκής, σε εκατοντάδες νοικοκυριά συνομηλίκων.

Θολό το πολιτικό τοπίο...

 Δύο μήνες περίπου πριν από τις ευρωεκλογές και αντί οι τάσεις του εκλογικού σώματος να ξεκαθαρίζουν και η εικόνα του πολιτικού σκηνικού της χώρας να αποσαφηνίζεται, οι ασάφειες πολλαπλασιάζονται. Η «νέα άφιξη», μάλιστα, του κ. Θεοδωράκη με το Ποτάμι, επέτεινε την εικόνα ενός αποσταθεροποιημένου πολιτικού ...

Η Γερμανία μέσω ΕΕ εναντίον... Γαλλίας, Αγγλίας και Ιταλίας

Οξύνονται οι αντιθέσεις μεταξύ των κρατών που συναπαρτίζουν την ΕΕ, καθώς η Γερμανία αισθάνεται πλέον απολύτως σίγουρη για την ηγεμονία της και έτσι έχει αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά όχι απλά περιφερειακές χώρες σαν την Ελλάδα ή την Πορτογαλία, αλλά τους μέχρι πρότινος κορυφαίους εταίρους της: τη... Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία! «Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν τη Γαλλία να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες της» ήταν ο κεντρικός τίτλος του οικονομικού τμήματος της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» την προηγούμενη Πέμπτη.

Καμιά πατρίδα για τους άνεργους

Είναι οξύμωρο και ακατανόητο για τον κοινό νου πώς γίνεται σε μια χώρα όπου οι άνεργοι έχουν φτάσει το 1,5 εκατομμύριο να υπάρχουν επιχειρήσεις που ζητούν προσωπικό και να μη βρίσκουν.  Είναι ακατανόητο πώς γίνεται την ώρα που μιλάμε για ανεργία στους νέους στο 67% και τα πτυχία που μοιράζουν οι παντοειδείς σχολές της χώρας να είναι εκατοντάδες χιλιάδες κι όμως η ζήτηση σε συγκεκριμένους κλάδους να μη βρίσκει ανταπόκριση.

Οι ΟΝΝΕΔίτες και ο…γερόλυκος (Παναγιωτόπουλος)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΠΑΜΕ να καταθέσουμε τα κομματικά μας λάβαρα. ‘Όσο η Ελλάδα μάς χρειάζεται όλους. Δεν είναι τα χρόνια μεταΒαρκιζιανά για να καταθέσουν τα όπλα οι ηττημένοι-είναι χρόνια κρίσης και όλοι είμαστε ηττημένοι. Κι αν «ευλογήσαμε» τον Άδωνη κι είπαμε δυο καλές κουβέντες για την πρακτική σου, δεν συμμεριστήκαμε τον παραμένοντα κομματισμό του.

Ελένη

Τα ’χασα! «Θεούλη μου», είπα, «τι πλάσμα είναι αυτό;». Και όλα γύρω μου άλλαξαν. Ολες οι αθλιότητες, οι απατεώνες, τα τρωκτικά, όλα τα ακέφαλα δίποδα σκουπίδια εξαφανίστηκαν. Η Ελένη τούς ξαπόστειλε στο σκοτάδι της προϊστορίας και μια λάμψη από το υπερπέραν φώτισε το σύμπαν!
Το όνομά της, Ελένη Αντωνιάδου. Ηλικίας κάτι λιγότερο από 30 ετών. Από τα μάγουλα, τα χείλη και το βλέμμα της έστελνε αισιοδοξία. Η καταγωγή της, από τη Θεσσαλονίκη. Και με μια ιστορία που το μέγεθός της υπερκαλύπτει την Ελλάδα της ακλόνητης ελπίδας!

Εγκλωβισμός και υπέρβαση

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το αναμενόμενο «ναι» στην ένωση με τη Ρωσία που προέκυψε από το χθεσινό δημοψήφισμα, και η Μόσχα δεν δέχεται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τη σημερινή κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Ετσι οι συνομιλίες Κέρι - Λαβρόφ που συνεχίζονται τηλεφωνικά διεξάγονται στη σκιά ενός διπλού εγκλωβισμού που απαιτεί διπλή υπέρβαση:

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ «ΕΠΝΙΞΑΝ» ΤΑ ΜΗΝΤΙΑ

ΦΕΛΝΙΚΟΣ στο matrix24.gr
Πριν από την έναρξη του προγράμματος συνδρομής ΕΕ-ΔΝΤ, το οποίο δρομολογήθηκε την άνοιξη του 2010, υπήρχε ένας διττός φόβος που αφορούσε την «αφερεγγυότητα» και τη «μη βιωσιμότητα» των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας ως αποτέλεσμα της συνεχώς μειούμενης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και του μακροχρόνιου δημοσιονομικού εκτροχιασμού, λόγω της χαμηλής πραγματικής είσπραξης φόρου εταιρειών, με το δημόσιο έλλειμμα να αγγίζει το 15,7% του ΑΕΠ το 2009, έναντι – 6,5%  το 2007, και τον λόγο δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ να συνεχίζει την ανοδική πορεία του από το 2003, όταν είχε διαμορφωθεί στο 97,4%, αγγίζοντας το 129,7% το 2009 και το 156,9% το 2012.

Εγκαταλείποντας τα υποβρύχια στο Πολεμικό Ναυτικό

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη λύση της παράδοσης 4 υποβρυχίων στα Πολεμικό Ναυτικό και τη συνέχιση της κατασκευής τους από το υπουργείο, που θα ελέγχει υπεργολάβους, είναι απόλυτα εύλογη, με βάση αυτά που εχουν συμβεί μέχρι σήμερα.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των τσιγγάνων που εμπλέκονται σε νέα υπόθεση «μικρής Μαρίας»

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη, τις φωτογραφίες τριών τσιγγάνων, οι οποίοι εμπλέκονται σε νέα υπόθεση «μικρής Μαρίας», αφού συνεληφθησαν στην Κατερίνη με βρέφος που δεν ήταν δικό τους. Όπως ισχυρίστηκε το ζευγάρι των τσιγγάνων, ...

Γκάλοπ (με μαύρο κουτί).

Συγκλονιστικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα.
Από την Ουκρανία εξαφανίσθηκαν όλοι οι φασίστες. Ο κ. Παντελής Καψής μετέβη αεροπορικώς στο Κίεβο, ξεψάχνισε όλη την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και τα πέριξ, χωρίς να μπορέσει ούτε έναν φασίστα. Κατόπιν τούτου πυκνό μυστήριο καλύπτει τις εξελίξεις στην περιοχή βορείως της Κριμαία και νοτίως της Πολωνίας: τί έγιναν οι φασίστες; τους κατάπιε η γη; τους απήγαγαν ούφο; Μήπως οι ...

Η κυβέρνηση επανέφερε την τροπολογία – σκάνδαλο για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Εκπρόθεσμα επανακατατέθηκε από τον υπ. Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η τροπολογία – σκάνδαλο για τον αναδρομικό ελέγχο των πόθεν έσχες, της περιόδου 1974- 2012 για όσους κατείχαν δημόσιες θέσεις, με την οποία άλλαζε προς το ευνοϊκότερο ο νόμος μειώνοντας τις ποινές.

Μετρητά: Ο πιο σίγουρος τρόπος απώλειας περιουσίας...

ΜΑΤΙΑΣ ΚΕΛΜ*
Πολλοί επενδυτές αποφεύγουν ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις, όπως μετοχές, εταιρικά ομόλογα και πολύτιμα μέταλλα. Αλλά οι ίδιοι έχουν και αμφιβολίες για τα κρατικά ομόλογα και τις τραπεζικές καταθέσεις, ιδιαίτερα μετά από την εμπειρία της τελευταίας χρηματοοικονομικής κρίσης. Μα δεν υπάρχει καμία ασφαλής επένδυση για την περιουσία μας; Οι πιο ανασφαλείς επενδυτές προτιμούν ως τελευταίο καταφύγιο να κρατήσουν την περιουσία τους ολοκλήρως ή μερικώς σε μετρητά, είτε στο σπίτι είτε σε μια τραπεζική θυρίδα.

Σοκ -Αναδρομικός φόρος 50% σε όσους πούλησαν σπίτια την περασμένη δεκαετία

Χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη αν υπάρχει ρητή εντολή από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ή αν συμβαίνει λόγω άγνοιας των εφοριακών, σε πολλούς φορολογουμένους που πούλησαν σπίτια την προηγούμενη δεκαετία, κατά τη διάρκεια

Οι 181 «Σοφοί» της ΔΗΜΑΡ

Στήριξη από προσωπικότητες Γραμμάτων και Τεχνών
Του Γιώργου Μελιγγώνη στο matrix24.gr
 Το συνεργατικό σχήμα «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία» στηρίζουν, με διακήρυξή τους, 181 προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια του Φώτη Κουβέλη να ανασυγκροτήσει την Κεντροαριστερά με πυρήνα τη ΔΗΜΑΡ.

Ανοίγουν προσωρινά τα φαρμακεία

ΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
Ανοίγουν από αύριο προσωρινά τα φαρμακεία, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των ασθενών, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του... 

Ε.Ε: Κακές επιδόσεις της Ελλάδας στην απονομή Δικαιοσύνης

Ρέντινγκ: «Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης ισοδυναμεί με άρνηση»
Στον πάτο της λίστας για τα συστήματα δικαιοσύνης σε ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται η Ελλάδα, όσον αφορά στην ποιότητα και την αποδοτικότητα, αλλά και στον χρόνο εκδίκασης υποθέσεων, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα αποτελεσμάτων της Κομισιόν.
  Η Ελλάδα παρουσιάζει τις χειρότερες επιδόσεις στην  ...

Νέο παζάρι διαπραγματεύσεων το απόγευμα

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι υπάρχει πιθανότητα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων απόψε.

«Αλήτες – ρουφιάνοι – δημοσιογράφοι» (2)

Στο προηγούμενο σημείωμα της στήλης (με αφορμή τη συζήτηση που οργάνωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον «Ενικό» για το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων), αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι πέρα και πάνω από την «αντικειμενικότητα» των συνολικά 25.000 δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, δηλαδή πέρα και πάνω από την ειλικρίνεια και την ευθύτητα με την οποία καταθέτουν την υποκειμενική τους άποψη, βρίσκεται η ισχύς και η διαπλοκή μεταξύ των τριών πλευρών του τριγώνου: «Οικονομική ελίτ – πολιτική εξουσία – μιντιακό κατεστημένο».

Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός!

Ενα από τα πλέον κρίσιμα «στοιχήματα» της χώρας μας στην προσπάθειά της να ανακάμψει οικονομικά και να σταθεί πάλι στα πόδια της είναι η προσέλκυση κεφαλαίων και η πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων, που θα της δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας. Η έκταση του παλαιού αεροδρομίου του ...

Καθαρό μήνυμα από τις ευρωεκλογές

Βλέπω ότι το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται μία επίπονη και επίμονη προσπάθεια από πολλές πλευρές, ώστε οι ευρωεκλογές να χάσουν το νόημά τους και το όποιο αποτέλεσμα να μην έχει κανένα καθαρό μήνυμα. Να εξελιχθεί δηλαδή μία αναμέτρηση, που πάντα είχε ένα κρίσιμο χαρακτήρα για τις πολιτικές εξελίξεις, σε ένα, πολιτικά άχρωμο, άοσμο και άγευστο πανηγυράκι.

Ανοίγεται στις ΗΠΑ η ελληνική αγορά ακινήτων

της Άννης Καρολίδου στο voria.gr
 Δίαυλο προσέλκυσης Αμερικανών επενδυτών ανοίγει για την εγχώρια κτηματαγορά επιχειρηματικό cluster Ελλήνων μεσιτών
  Από τον Φεβρουάριο, με την ενεργοποίηση του Real Estate Portal Europe (www.realestateportal.eu), άνοιξε ο δίαυλος για την προσέλκυση Αμερικανών επενδυτών στην ελληνική αλλά και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή κτηματαγορά. 

Aσφάκα Ιωαννίνων:Ηλικιωμένος έδωσε τέλος στη ζωή...... του πέφτοντας σε αρδευτικό κανάλι...(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ηταν μετά τις 11.00 σήμερα το πρωί, όταν ένας βοσκός που βρισκόταν λίγο έξω απο το χωριό Ασφάκα Ιωαννίνων ,σε περιοχή όπου υπάρχουν κοτοστάσια , είδε σε ένα αρδευτικό κανάλι να υπάρχει ένας...

ΒΙΝΤΕΟ-Η προσαγωγή του ιερέα που εξαπατούσε ανέργους

Εν ενεργεία ιερέας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ως εγκέφαλος κυκλώματος που εξαπατούσε ανέργους με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας.
Πριν από λίγο, ο ιερέας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, προσπαθώντας να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

"Σαν πήρα εναν κατήφορο στην άκρη στο ποτάμι ..."

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Θα έχετε αντιληφθεί ότι το πολιτικό επίπεδο της χώρας μας, δεν είναι απλώς χαμηλό, είναι τοσο κάτω που ούτε Χιλιανός ανθρακωρύχος δεν το βρίσκει! Καλά δεν μιλάμε ότι κατεβαίνουν για δήμαρχοι και περιφερειάρχες διάφοροι, όπως ο κος Βουδουρης και ο κος Σαμπαζιωτης που δεν αφήνουν το βουλευτικό τους αξίωμα, γιατί, όπως και να το κάνουμε, ένας μισθός βουλευτή δεν τον βγάζουμε εμείς ούτε σε ένα χρόνο! 

Το περπάτημα ενισχύει τη μνήμη μας

Το περπάτημα επί 40 λεπτά για μόλις τρεις φορές την εβδομάδα, είναι αρκετό για να διατηρήσει σε καλά επίπεδα τη μνήμη και τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων, δείχνει πρόσφατη έρευνα.
Η ήπια άσκηση, όπως προέκυψε, αυξάνει το μέγεθος του ...

Πώς η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε μεταφορικό κόμβο

Νέους εμπορικούς δρόμους, εντός και εκτός Ελλάδας, ανοίγει για τη Θεσσαλονίκη η πετυχημένη πρώτη σιδηροδρομική σύνδεσή της με την Αθήνα
Και δεύτερη εμπορική αμαξοστοιχία, που θα συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να δρομολογήσει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Προετοιμάζεται για ντιμπέιτ ο Τσίπρας...

Όλα τα βασικά θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, αλλά και τα διακυβεύματα των Ευρωεκλογών, μελετά προσεκτικά τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη ...

Σε αναζήτηση … ζωτικού χώρου


Βαγγέλης Δουράκης στο matrix24.gr
Ρίχνεις μια «πλάγια» ματιά στα τεκταινόμενα στον διεθνή χώρο: Δημοψήφισμα στην Κριμαία για ένωσή της με την Ρωσία. Τηλεφώνημα Ομπάμα – Πούτιν και επιστροφή στις «ψυχροπολεμικές» σχέσεις για Ανατολή και Δύση. «Χαμένο» επί 9 ημέρες ένα μαλαισιανό Μπόινγκ με τους επιβάτες του: Οι έρευνες λέει στρέφονται τώρα στον ρόλο που μπορεί να διαδραμάτισε ο πιλότος στις όποιες ...

ΒΙΝΤΕΟ-Χαμός με τον Άδωνι και Έλληνες φοιτητές στο Λονδίνο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να μιλήσει σε Έλληνες φοιτητές στο Imperial College και με την πρώτη του λέξη (στα αγγλικά), προκάλεσε λεκτικούς διαξιφισμούς στο κοινό.

Ξεκινά η διάθεση του ομολόγου της Πειραιώς...

Άμεσα, πιθανότατα σήμερα ή αύριο Τρίτη– θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση, ύψους 500 εκατ. ευρώ, του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Στελέχη της τράπεζας που βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις παρουσίασης της έκδοσης, σημειώνουν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.

H Κριμαία ψήφισε Ρωσία και πανηγυρίζει: Το 96,6% ψήφισε «Ναι» στο δημοψήφισμα για την ένωση με την Ρωσική Ομοσπονδία

Η ένωση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία εγκρίθηκε από το 96,6% των ψηφισάντων, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Ιερέας εξαπατούσε ανέργους, τάζοντάς τους δουλειά

Ο ιερέας, ο οποίος έχει συλληφθεί, έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια εγκληματική δράση
Ένας 30χρονος ιερέας στη Θεσσαλονίκη φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, που εξαπατούσε άνεργους πολίτες που αναζητούσαν θέσεις εργασία.

Ανοικτά μέτωπα - συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Με βασικά ανοικτά μέτωπα σε τέσσερα υπουργεία, ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα- και μετά από συζητήσεις 14 ωρών- ένας ακόμη μαραθώνιος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας. Αισιοδοξία εκφράζει η ελληνική πλευρά.

ΕΚΤ: ξαναστήνοντας την μπάλα στη σέντρα

 Μερικές φορές η δουλειά ενός κεντρικού τραπεζίτη μοιάζει τόσο εύκολη όσο η σύνταξη μιας πρότασης και η εκφώνησή της. Ενισχύεται, για παράδειγμα, επικίνδυνα το ευρώ επειδή διεθνείς επενδυτές (Κινέζοι;) αγοράζουν το ενιαίο νόμισμα και τοποθετούνται σε ευρωπαϊκές αξίες; Αρκεί να βγει το βράδυ ο Μάριο Ντράγκι, να διατυπώσει κωδικοποιημένες επιφυλάξεις (του τύπου «η ισχυροποίηση του ευρώ σχετίζεται όλο και περισσότερο με τη σταθερότητα των τιμών») και η ισοτιμία του κοινού νομίσματος υποχωρεί πειθήνια.

Ο ελληνικός καφές ελιξίριο νεότητας για την καρδιά μας

 Είναι συνυφασμένος με την παράδοση μας. Αγαπημένη γεύση των μεγάλων αλλά και των νεότερων. Μιλάμε για τον ελληνικό καφέ, ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα του Έλληνα.