Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Kυβέρνηση Καραμανλή με 12 υπουργούς και χωρίς υφυπουργούς

Έξω από το γραφείο του, δεκάδες άνθρωποι. Για να περάσεις πλέον θα πρέπει κάποιος να σου ανοίξει ευγενικά διάδρομο. Η γραμματέας του προσπαθεί να είναι ευγενική με όλους. Κι εκείνος δεν είναι ο Καραμανλής ενός χρόνου πριν που έκοβε μαχαίρι την κουβέντα σε όσους του ζητούσαν να επιστρέψει...Τώρα λέει:

Το μήνυμα της προσάρτησης

Η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία έχει και τον χαρακτήρα της πρώτης έμπρακτης εναντίωσης της Μόσχας στην επέκταση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς Ανατολάς μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991.
Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς μετά το 1993 δεν συμβάδισε με κατοχύρωση ρόλου της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια όπως απεδείχθη από την πλήρη παράκαμψή της στη διαχείριση της σύγκρουσης στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η γκάφα

 Αν έχεις παρακολουθήσει ποτέ αγώνες πατινάζ θα το έχεις νιώσει: Αυτό το σφίξιμο το στομάχι για μια άγνωστή σου αθλήτρια, η οποία, παρά τη σκληρή προπόνηση χρόνων, «χάνει» την εξίσωση της τριβής, παραπατά και σωριάζεται στον πάγο. Τα παραπατήματα ενός κεντρικού τραπεζίτη αυτή την εποχή προσελκύουν μικρότερη συμπάθεια, όμως έχουν ασύγκριτα μεγαλύτερες επιπτώσεις από ένα τσαλακωμένο εγωισμό ή ένα χαμένο μετάλλιο: Δισεκατομμύρια δολαρίων χρηματιστηριακής αξίας γίνονται καπνός, και ο φόβος παίρνει σχεδόν αυτόματα τη θέση της «καταναγκαστικής» ευφορίας.

Και επιστροφή μισθών

Αγρίεψαν τα πράγματα. Από εκεί που το κράτος ήταν ξέφραγο αμπέλι, πάμε στο άλλο άκρο. Σε παράλογες τιμωρίες_ παράλογες για τον αναδρομικό χαρακτήρα τους. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά, θα απολυθούν.

Απεμπλοκή αλλά πώς;

Η θέση «ούτε νέο δάνειο ούτε νέο Μνημόνιο» είναι σωστή. Το θέμα είναι πόσο ρεαλιστική είναι με βάση τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας. Καλά είναι τα σενάρια αισιοδοξίας -εύλογη η πολιτική σκοπιμότητά τους- αλλά όταν δεν ακουμπάνε σε ρεαλιστικά δεδομένα, γίνονται μπούμερανγκ και κάνουν κακό στο φρόνημα της κοινωνίας. Τα κρίσιμα θέματα είναι δύο: η σημαντική μείωση του χρέους και η είσοδος της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Απεμπλοκή αλλά πώς;

Η θέση «ούτε νέο δάνειο ούτε νέο Μνημόνιο» είναι σωστή. Το θέμα είναι πόσο ρεαλιστική είναι με βάση τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας. Καλά είναι τα σενάρια αισιοδοξίας -εύλογη η πολιτική σκοπιμότητά τους- αλλά όταν δεν ακουμπάνε σε ρεαλιστικά δεδομένα, γίνονται μπούμερανγκ και κάνουν κακό στο φρόνημα της κοινωνίας. Τα κρίσιμα θέματα είναι δύο: η σημαντική μείωση του χρέους και η είσοδος της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Στόχος... 1.000.000 ψήφοι με 500 ευρώ για την καθεμιά!

 Φιλόδοξος, οφείλουμε να ομολογήσουμε, μας φαίνεται ο στόχος της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χωρίς προσχήματα ότι θα μοιράσει κατά μέσο όρο από ένα πεντακοσάρικο σε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους μία - δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές!

Μήνυμα Θεοχάρη: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Εκπλήξεις και νέοι κωδικοί.

"Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Ευχόμαστε μια καλή υποβολή. Κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να την κάνουμε ευκολότερη. "
Με αυτό το μήνυμα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων 2014
Ήδη κατά την πρώτη ώρα το Taxis είχε δεχθεί πάνω από 50 δηλώσεις.

Παπούτσι από το κόμμα σου

Οι Φροϊδιστές θα το ερμήνευαν με τη Θεωρία του Οικείου. Οι διαφημιστές με το «αυτό ξέρετε, αυτό εμπιστεύεστε». Ο παππούς μου θα έλεγε «το μουλάρι από κει που κατέχει δεν σαστίζει». Όλοι με το τρόπο τους περιγράφουν τη δυσκολία να ξεφύγουμε από τον μικρόκοσμό μας.

Χτίσ’ το να υπάρχει;

 Στη γωνία 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στην Αθήνα, ρημάζει εδώ και χρόνια ένα υπέροχο τριώροφο κτίριο. Πριν από τρία χρόνια εμφανίστηκε ένα τεράστιο πανό «Πωλείται», με την υπογραφή ενός ασφαλιστικού ταμείου. Φυσικά, σε περίοδο ύφεσης και με δεδομένες τις αγκυλώσεις ενός δημόσιου οργανισμού, το κτίριο θα ρημάζει για πολύ καιρό. Ισως μέχρι την τελική κατάρρευσή του. Ηδη προστέθηκαν ...

Ολο το σχέδιο Προβόπουλου για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων - Διαβάστε το νέο κώδικα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 
Τον Κώδικα Δεοντολογίας για τα «κόκκινα» δάνεια, έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για ένα σχέδιο 18 σελίδων που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και αποτελεί ουσιαστικά τις συστάσεις της ΤτΕ στις τράπεζες για το πώς πρέπει να κινούνται σε ότι αφορά τη χορήγηση των στεγαστικών δανείων, όχι μόνο σε φυσικά πρόσωπα αλλά και σε επιχειρήσεις.

ΣτΕ: «Νόμιμο» το κούρεμα των ομολόγων το 2012

«ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ»
Συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκρινε το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, που έγινε τον Μάρτιο του 2012, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ' αριθμ' 1116 και 1117/2014 αποφάσεις της.

Ευρώπη και Ρωσία στη νέα εποχή

Eπανερχόμαστε. Ποιες σκέψεις, αναλύσεις και προβληματισμοί αναπτύσσονται σήμερα στα ευρωπαϊκά κέντρα διαμόρφωσης πολιτικής; Αφορμή, ο 155ος Κύκλος Bergerdof που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ιδρυμα Koerber την περασμένη εβδομάδα, με τη συμμετοχή πολιτικών, ακαδημαϊκών, αξιωματούχων της E.E., αναλυτών think tanks και δημοσιογράφων.

Φτου και βγαίνουμε στις αγορές

Μετά βαΐων και κλάδων φωνάζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν ΣαμαροΣτουρνάριδες  αλλά και ο Χρυσοχοίδης ότι βγαίνουμε με τα ομολογά μας στις αγορές πριν τις ευρωεκλογές!!!
Οι Έλληνες όμως , λέει το Focus, έχουν φθάσει πάλι το 170% χρέος επί του ΑΕΠ»…

Αυτοί είναι ο πρώτοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Ελιάς [λίστα]

Αναμενόμενα ήταν τα πρώτα 15 ονόματα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών που ανακοίνωσε η Ελιά. Ο κατάλογος των πρώτων αυτών ονομάτων, γνωστοποιήθηκε μετά την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αδοξοι που ’ναι»

Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης σήμερα, και ας μνημονεύσουμε κάποιους από τους ποιητές «άδοξοι που ’ναι». Αδοξοι πλην απολύτως απαραίτητοι. Δίχως αυτούς δεν θα συνεχιζόταν χωρίς διακοπές η αέναη σκυταλοδρομία. Η αρχαιοελληνική ποίηση, π.χ., δεν είναι μονάχα η Σαπφώ, ο Αρχίλοχος, ο Σιμωνίδης· οι ξακουστοί. Είναι και οι ελάσσονες. Αν δεν γνωρίζαμε τη φωνή ...

Πολιτική αλητεία!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο πολιτικό γραφείο του κ. Κ. Μητσοτάκη κι απ’ έξω χαμός. Είδε το κοτσιδάκι του καθηγητή ο παλικαράς των ΜΑΤ κρυμμένος στην πανοπλία και την ανωνυμία του, ερεθίστηκε κι άρχισε τις γροθιές, κλωτσώντας σαν γαϊδούρι.
ΔΕΝ προσυπογράφουμε την πρακτική των καταλήψεων. Ούτε σε επίπεδο μαθητόκοσμου για την κοπάνα, ούτε σε επίπεδο απελπισμένων. Ωστόσο, των υπό ...

Καμίνης: «Ο Σπηλιωτόπουλος αντισυστημικός, όταν δεν έχει μιλήσει μία φορά στην Ολομέλεια;»

Για το όνειρό του για την Αθήνα - «μια αγορά όπως αυτή της Βαρκελώνης» -, για τα οικονομικά του Δήμου που «δεν μπορεί να είναι μια ζωή ζήτουλας», όπως είπε χαρακτηριστικά, για την εγκληματικότητα στην πόλη και για τους αντιπάλους του στις επικείμενες εκλογές - κυρίως δε για τον υποψήφιο της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο - μίλησε την Παρασκευή στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δεν έκρυψε τα λόγια του.

«Σιχαίνομαι τους κομμουνιστές»...

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε»... (από το «Υστερόγραφο», του Μαν. Αναγνωστάκη)
    «Έχει χαρτί υγείας σπίτι του ο Τσίπρας;», φώναζε και τσίριζε στην τηλεόραση πριν από λίγες μέρες ο Γεωργιάδης. Τι λογικότερο για έναν υπουργό… Υγείας. Να κάνει πολιτική «αντιπαράθεση» επιπέδου χαρτιού υγείας…

Ο Σάββας Ξηρός προκαλεί και προειδοποιεί: Το καζάνι βράζει και με την πρώτη αφορμή θα εκραγεί

Πολλές αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει και ο Σάββας Ξηρός με το βιβλίο του «Πολιτική Ευθύνη». Μετά το σάλο που προκάλεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας με τα όσα έγραφε στο βιβλίου του, τώρα έρχεται ο «Μιχάλης» της 17Ν να πάρει τη σκυτάλη. Μάλιστα ο Σάββας Ξηρός προκαλεί και ... 

Θησαυρός 30 δισ. ευρώ στο υπέδαφος της Ελλάδας -Υπάρχουν 120 δημόσια μεταλλεία

Στα 30 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία του ορυκτού φυσικού πλούτου στο υπέδαφος της Eλλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος προανήγγειλε την εκπόνηση ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού για τις Ορυκτές Πρώτες Υλες.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αίφνης, και με αφορμή την απουσία του Γ. Παπανδρέου από τη Συνδιάσκεψη της «ελιάς», ο Βενιζέλος έθεσε θέμα κυβερνητικής σταθερότητας. Ουδείς κατάλαβε τον λόγο που ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως έκανε αυτή την ατυχή, και υπονομευτική της κυβερνητικής συνοχής, δήλωση. Σίγουρα δεν μπορεί να την έκανε επειδή φοβάται πως ο πρώην πρωθυπουργός θα ανατρέψει την κυβέρνηση. Αν κάτι τέτοιο ήταν στις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου θα το είχε ήδη κάνει αφού επηρεάζει περισσότερους από τρεις βουλευτές (του ΠΑΣΟΚ) που συγκροτούν τη δεδηλωμένη.

Η λιτότητα πήγε... περίπατο στο πρωθυπουργικό Gulfstream

Τι σέρβιραν σε Σαμαρά και συνεργάτες του
Η συμφωνία με την Τρόικα άλλαξε το κλίμα και στο πρωθυπουργικό Gulfstream, το οποίο μετέφερε τον Αντώνη Σαμαρά και τους στενούς του συνεργάτες στις Βρυξέλλες, για τη σύνοδο κορυφής.

Καταδικάστηκε εκ νέου ο Παύλος Ψωμιάδης

Σε τρία χρόνια κάθειρξη για απάτη καταδικάστηκε ο Παύλος Ψωμιάδης της ΑΣΠΙΣ. Δύο πολίτες από τις Σέρρες είχαν κινηθεί δικαστικά εναντίον του και γι’ αυτό η Δικαιοσύνη τον έκρινε ένοχο.

Οι αγωνίες των προοδευτικών

 Κάποτε ήταν «ηγεμόνας». Πολιτικός, κομματικός και ιδεολογικός. 
Η «ηγεμονία» του κράτησε πάνω από τριάντα χρόνια. Προσέφερε στον τόπο. Σε όλους τους χώρους. Και από κάθε μετερίζι. Πολλοί θεσμοί οφείλουν την ύπαρξή τους και την εμβάθυνσή τους σε αυτόν τον πολιτικό φορέα. Πολλές καινοτομίες. Πολλές ριζοσπαστικές ...

«Η Ρωσία αισθάνεται εξαπατημένη από τη Δύση»

Η προσάρτηση της Κριμαίας συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Εντούτοις μας βοηθά να κατανοήσουμε τη ρωσική στάση στην κρίση της Ουκρανίας, εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας Γκέρχαρντ Μάνγκοτ, μιλώντας στην DW.

Και επιστροφή των μισθών από όσους διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά

Η χρήση πλαστού τίτλου σπουδών ή άλλων πτυχίων από δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να διοριστούν, θα στοιχήσει τόσο τη θέση τους, καθώς θα ανακληθεί άμεσα ο διορισμός τους, όσο και στην τσέπη τους, επειδή θα ζητηθεί από το Δημόσιο να επιστρέψουν τους μισθούς που έχουν λάβει.

Κοινωνικό μέρισμα και αμετροέπεια

Πληθαίνουν τα καλά λόγια για την Ελλάδα.
Η παραλία στην Ζάκυνθο ανακηρύχθηκε η καλύτερη παραλία, το τάδε ξενοδοχείο βρέθηκε στα καλύτερα 50 του κόσμου, ενω κάποια απο τα luxury hotels βρίσκονται στους καλύτερους οδηγούς του κόσμου. Και τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα,  τα λένε συνήθως, οι Αμερικάνοι οι οποίοι επιδιώκουν σταθερά να παραμείνει η χώρα στην Δύση. 

«Δυσανεξία» στο γάλα από κυβερνητικούς βουλευτές

Καζάνι που βράζει οι κοινοβουλευτικές ομάδες
Έτοιμος για ηρωική έξοδο ο Χαρακόπουλος, ενστάσεις και από άλλους βουλευτές προκαλεί η επέκταση του χρόνου ζωής του γάλακτος.
Συνθήκες κοινοβουλευτικού και πολιτικού θρίλερ δημιουργούν οι έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έναντι της επέκτασης του χρόνου διατηρησιμότητας του γάλακτος, που περιλαμβάνεται στη συμφωνία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση.

ΒΙΝΤΕΟ-Η τηλεοπτική «μονομαχία» του Άδωνι με τον Τράγκα

Επεισοδιακή ήταν η τηλεοπτική συνάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη με τον Γιώργο Τράγκα, στην εκπομπή του, «Ελεύθερος σκοπευτής». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα τους.

Από διαπιστώσεις… πήξαμε!

Από διαπιστώσεις και αυτοκριτική… κατόπιν εορτής, πάμε καλά: Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με τα οποία «οι αναλυτές του Οργανισμού προχώρησαν σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο και εκείνες της ασιατικής κρίσης το 2007, αλλά και της Αργεντινής στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ήταν τα μεγάλα σφάλματα του Ταμείου».

Δέστε στο ντους ένα ματσάκι ευκάλυπτο για απίστευτο άρωμα!

Υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που κάνουν τη ζωή μας πιο ευχάριστη και πιο χαρούμενη. Οι Ιταλοί στις ντουσιέρες τους κρεμούν κλωναράκια από ευκάλυπτο για φρεσκάδα και υπέροχο άρωμα!

Αυτή η Kαρχηδών πρέπει να καταστραφεί!

Εν πρώτοις, τρία ενσαντανέ: 1. Ουκρανοί ακροδεξιοί, νεάντερταλ, φασίστες και ναζιστές (ο κ. Καψής δεν μπόρεσε να διακρίνει τις μεταξύ των λεπτές διαφορές) μπούκαραν στη (δική τους) ΝΕΡΙΤ Κιέβου και πλάκωσαν στις μάπες και τις γροθιές τον εκεί Καψή Κιέβου. Κόλαση! Φουσκιές, τσιμπιές, δαγκιές,

Οι κ. Α. Σαμαράς και Σ. Παπασταύρου. Και τώρα τι;

Ο πόλεμος των 7 μηνών με την τρόικα τελείωσε.
Ενώ στην αρχή του Φθινοπώρου του 2013 όλοι έλεγαν ότι η αξιολόγηση θα είναι περίπατος εν τούτοις φθάσαμε αισίως στην Άνοιξη και μόλις την προηγούμενη Δευτέρα οι τροικανοι «έκλεισαν»  τις βαλίτσες τους και αποχώρησαν από την Αθήνα.

Οκτώ υπουργεία αγρόν ηγόρασαν

Η απλούστερη αδειοδότηση επιχειρήσεων «κολλάει» στη γραφειοκρατία του κράτους
Στην αναμονή έχουν αφήσει το υπουργείο Ανάπτυξης οκτώ συναρμόδια υπουργεία, καθώς δεν έχουν ακόμη αποστείλει, ως όφειλαν, τις προτάσεις τους σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στις οποίες πρέπει να εφαρμοσθεί το νέο,

Συμβιβαστική συμφωνία την τελευταία στιγμή

Επιτροπή, Συμβούλιο και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρήκαν ένα modus vivendi για την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών. Η διάσωσή τους δεν θα γίνεται μελοντικά με χρήματα φορολογουμένων. "Ιστορική συμφωνία".

Πουτάνες

Η λογική τους χυδαία. Εκπορνευμένη.
Χυδαία, βρόμικη και εντελώς προδοτική. ΜΙα λογική που στηρίζεται σε μερικές παραδοχές. Που έχουν διαπεράσει σαν αχτίνες λέιζερ, όλο τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμα και αυτές των (υποτιθέμενων) σκεπτόμενων, διανουμένων και των ταγών του απλού λαού

Τα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας με την τρόικα

Μόνιμοι φόροι και κρυφά μέτρα
 Τα δύσκολα δεν πέρασαν για την Κυβέρνηση με την συμφωνία και την αναχώρηση της τρόικα: Αντιθέτως μόλις τώρα άρχισαν, καθώς το «πακέτο» των συμφωνηθέντων παρεμβάσεων ενδεχομένως να περάσει από την Βουλή σε ένα νομοσχέδιο, την ώρα που τα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας αρχίζουν και αποκαλύπτονται.

"Στην Τουρκία δεν επιβάλατε κυρώσεις για την κατάληψη της Κύπρου"


Κατά τη συζήτηση για την ουκρανική κρίση στο γερμανικό κοινοβούλιο, ο Γκρέγκορ Γκίζι κατηγόρησε την καγκελάριο Mέρκελ ότι μετρά το διεθνές δίκαιο με δύο μέτρα και σταθμά

Οι πελατειακές σχέσεις ζουν και βασιλεύουν

“Οικοδομούμε την Νέα Ελλάδα, την Ελλάδα του αύριο” διακήρυξε προχθές ο πρωθυπουργός μαζί με την διανομή των 500 εκατομμυρίων ευρώ από ένα πλεόνασμα που δεν υπάρχει.
Την ίδια ημέρα ορίστηκε και επιτροπή στελεχών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης για να διανήμει το κοινωνικό μέρισμα στις εκλογικές πελατείες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το 'πε και το 'κανε ο Ερντογάν: Απαγορεύτηκε το Twitter στην Τουρκία

Ανέφικτη είναι η πρόσβαση στο Twitter από χθες αργά το βράδυ στην γειτονική Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν έκανε την απειλή του πράξη και απαγόρευσε τη χρήση του κοινωνικου δικτύου.   Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, απείλησε νωρίτερα την Πέμπτη ότι θα απαγορεύσει τη χρήση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι συνακόλουθες διεθνείς αντιδράσεις.

Μέσω Τaxisnet το «μέρισμα» των 500 ευρώ - Ποιοι θα το πάρουν

Όσοι έχουν την υποψία ότι μπορεί να δικαιούνται το εφάπαξ επίδομα, θα μπορούν από τα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο να μπαίνουν με τους κωδικούς τους στην ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί και να ενημερώνονται Ούτε καν αίτηση δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν τα περίπου 900.000 φτωχά νοικοκυριά που θα λάβουν το «μέρισμα» των περίπου 500 ευρώ, από το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.

Ο Θεοχάρης αποκάλυψε ποιος ήταν ο πρώτος που υπέβαλε δήλωση στο Taxisnet

Απάντησε σε ένα στοίχημα 
Αν κάποιο πρόσωπο του οικονομικού επιτελείου έπρεπε να πάρει βραβείο για τη δράση του στα social media, αυτός θα ήταν αναμφισβήτητα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. Ο κ. Θεοχάρης είναι πολύ ...

Νέα 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα η ΟΛΜΕ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της ενάντια στις επικείμενες απολύσεις εκπαιδευτικών, ενόψει της αυριανής λήξης της οκτάμηνης περιόδου της διαθεσιμότητας. Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις 23:00 έληξε η χθεσινή κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ...

Iσχυρά παυσίπονα από το δηλητήριο σαλιγκαριών

Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ
Παυσίπονα τα οποία βασίζονται στην πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δηλητήριο των θαλάσσιων «αρπακτικών» σαλιγκαριών Cone ανέπτυξε μία ομάδα Αμερικανών επιστημόνων.

38 ερωτήσεις - απαντήσεις για να συμπληρώσετε σωστά στο ίντερνετ τη φορολογική σας δήλωση

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) εξέδωσε οδηγίες για την υποβολή του Ε1 μέσω taxisnet. Συνέταξε 37 κρίσιμες ερωτήσεις και έδωσε άλλες τόσες απαντήσεις στο γρίφο της φορολογικής δήλωσης ώστε οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν λεπτομέρειες σχετικά με την συμπλήρωση των κωδικών των εντύπων Ε1 , Ε2 και Ε3.

STOP στην κλοπή των κινητών τηλεφώνων

«Φρένο» στη μάστιγα της κλοπής κινητών τηλεφώνων επιχειρεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με το νέο κανονισμό λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που θα θέσει σύντομα σε εφαρμογή.