Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Νέες αντιδράσεις από το κείμενο του Νίκου Δήμου


Ποικίλες αντιδράσεις και πολλά σχόλια έχει προκαλέσει το κείμενο του συγγραφέα Νίκου Δήμου, ο οποίος σχολιάζει ότι: «θα ωριμάσουμε όταν τα σχολικά μας βιβλία συμπεριλάβουν “δύσκολες αλήθειες”.
 Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR.

25η Μαρτίου 1944: Οι Εβραίοι των Ιωαννίνων οδηγούνται στο Άουσβιτς

Το Σάββατο της 25ης Μαρτίου του 1944 η διοίκηση της γερμανικής Βέρμαχτ απέστειλε διαταγή στα Γιάννενα με την οποία 1850 Εβραίοι κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν στο Άουσβιτς. Ακολουθεί το κείμενο της διαταγής στα ελληνικά και στο πρωτότυπο. Αρχειακό τεκμήριο αριθ. WΒ 2340 (5)

Ιδού οι αγορές, ιδού και το «πραγματικό» πήδημα

Η επόμενη μέρα της τρόικας και του 4ετούς εξευτελιστικού μαρτυρίου που βίωσαν η ελληνική οικονομία και η κοινωνία τι θα σηματοδοτήσει; Αυτό είναι το ερώτημα από οικονομολογικής πλευράς αλλά και η πρόκληση από πολιτικής.
Εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σκοπεύουν να παίξουν το χαρτί της σταδιακής απεξάρτησης από την τρόικα και τους εταίρους-δανειστές, τότε πρέπει να ...

Επίκαιρο, αφιερωμένο στους ραγιάδες αυτού του τόπου ...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ: Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ
Σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες στη χώρα.
Στην εκκλησία, στον κλίβανο, στο σπίτι, στ’ αργαστήρι
παντού, στο κάστρο, στην καρδιά, τ’ αποκαΐδια οι στάχτες.

Τιμές Γερμανίας, μισθοί Ελλάδας

Απτόητες συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής, παρά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση και τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων. Μάλιστα, την ώρα που η ύφεση έχει «τσακίσει» την αγορά, η μάχη στο μέτωπο των σούπερ-μάρκετ καλά κρατεί.

Η αντίδραση του Νίκου Παππά για το "τσογλάν μπόι"

Την αντίδραση του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκου Παππά προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «τσογλάν μπόι» που χρησιμοποίησε η Λιάνα Κανέλλη για τον Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή "Ανατροπή".

Η νέα ζωή και τα ταξίδια του Μιχ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα

-Ονειρό μου είναι να επιστρέψω στην Ελλάδα και να ασχοληθώ με τον τομέα των επενδύσεων καθώς υπάρχουν αρκετές γερμανικές εταιρείες που, παρά την κρίση που περνά η χώρα, επιθυμούν να επενδύσουν σε αυτή...

Ρήγας Φεραίος, ο κήρυκας της ελευθερίας


Ρήγας Φεραίος, ο Πρωτομάρτυρας, ο οραματιστής, ο κήρυκας του Ξεσηκωμού, ο πολιτικός νους, ο κατηχητής του γένους, αλλά και ο πνευματικός άνθρωπος με τις ανησυχίες, τις

Η ελευθερία του λόγου

Από την εποχή του Σωκράτη, που ήπιε το κώνειο επειδή έσπειρε καινά δαιμόνια, μέχρι τον Καζαντζάκη που η Εκκλησία ήθελε να τον αφορίσει για το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», η Ελλάδα παραδοσιακά υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου. Φτάνει αυτός που μιλάει να λέει αυτά θέλει να ακούσει ο Ελληνας. Αν δεν τα γουστάρει μπορεί από το να τον γιαουρτώσει, όπως γινόταν το καλοκαίρι των Αγανακτισμένων,

Μαγνήτης οι ελληνικές μετοχές

Το προβληματικό παιδί της ευρωζώνης επιστρέφει, υποστηρίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Ηandelsblatt, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ζήτηση που παρουσιάζουν οι ελληνικές μετοχές.
Από προβληματικό παιδί της ευρωζώνης η Ελλάδα εξελίσσεται σε μυστικό επιτυχίας για τους επενδυτές, παρατηρεί σε άρθρο της η Handelsblatt, παραπέμποντας στην πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου και στα υψηλά κέρδη που αυτό υπόσχεται.

Οι σκιαμαχίες για το γάλα

Η υπόθεση με το γάλα αναδεικνύει όλες τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και κυρίως την αδυναμία του να οργανώσει έναν στοιχειώδη διάλογο για μείζονα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, είτε από την πλευρά του παραγωγού είτε από τη σκοπιά του καταναλωτή.

Η σημασία της επετείου της 25ης Μαρτίου

Τι συνέβη, άραγε, στις 25 Μαρτίου του 1821 και την έχουμε αναδείξει ως την ημέρα της εθνικής μας εορτής; 
Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ...

1821: Από τους Μαυροκορδάτους στους Μαυρογιαλούρους…


«Και παραδοθήκαμεν εις την τιμή εσάς των ομοθρήσκων μας Ρούσσων και Άγγλων και Γάλλων να μας σώσετε - κ' εσείς οι φιλάνθρωποι της πρώτες χρονιές πιάνατε ένα αθώον παιδί, ένα αρφανό, οπού γύρευε η τυραγνία να του πάρη την ζωή του και την τιμή του και θρησκεία του και με την βοήθεια του Θεού εσώθη·

Σε 3 στάδια η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Σε τρεις φάσεις θα διεξαχθεί η αξιολόγηση χιλιάδων δασκάλων και καθηγητών, ενώ, μετά την ολοκλήρωσή της, οι αξιολογητές θα καταχωρίζουν όλα τα σχετικά στοιχεία στο ψηφιακό δελτίο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού.

(Αντι)επετειακό

Eβλεπα στην τηλεόραση του «Mega» πλάνα απ’ την προεκλογική εκστρατεία του κ. Σταύρου Θεοδωράκη - αυτήν τη φορά στη Χαλκίδα. Το πλάνο πανοραμίκ, «αμερικάνικο», αργό, αγγελοπουλικό, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης εκινείτο πάνω-κάτω αργά, μονολογούσε σκεφτικός, θα ’λεγα φιλοσοφούσε, η κάμερα ζουμάρει διακριτικά, πηγαίνει για γκρο πλαν, όμως ...

ΗΠΑ και Ευρώπη οι κερδισμένοι της κρίσης

Υπάρχει ήδη ένας κερδισμένος από την κρίση στην Κριμαία: το εμπόριο μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Ίσως σταθεί ο καταλύτης για τη σύναψη του συμφώνου ελεύθερου εμπορίου για τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Πολιτική…μέριμνα

Του Θανάση Νικολαΐδη  
(“Φίλος μεν Πλάτων φιλτέρα δε η αλήθεια”)     
ΕΙΧΕ το Δημόσιο υπεράριθμους. Διέθετε κηφήνες, αλλά και ευνοιοκράτες πολιτικούς, με τον δρόμο ανοιχτό για το πολιτικό τους γραφείο. Για ευνοούμενους που στρώθηκαν στη «δουλειά». Με το τηλέφωνο στο χέρι για δημόσιες σχέσεις, με δοτή εξουσία απ’ το αφεντικό-η εξουσία «ρέει» σε κλειστό κύκλωμα χωρίς να αυξομειώνεται. 

Επτά εκατ. άνθρωποι τα θύματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Για το 2012, αναφέρει ο ΠΟΥ
Τουλάχιστον επτά εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2012 λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Γιατί αλλάζει η ώρα;

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι η ώρα αλλάζει δυο φορές το χρόνο. Μάλιστα συχνά διαμαρτυρόμαστε για την μια χαμένη ώρα ύπνου το Μάρτιο με την εφαρμογή του

Π. Σαξώνης: «Σε απλές σακούλες έδινα τα χρήματα στον Λεμούσια»

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία πρωτοδίκως καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου ...

Η μετεξέλιξη της ΝΔ σε νέα Ελλάδα, και η Λυδία λίθος των εκλογών

Γράφει στο aixmi.gr ο: Γιάννης Σιδέρης
Υπέρβαση της ΝΔ και σχηματισμό νέου κόμματος υπό την επωνυμία Νέα Ελλάδα, βρίσκεται στις προθέσεις του πρωθυπουργού, όπως διαρρέει το Μαξίμου στο οικείο ρεπορτάζ.
Τι ωραία που μοιάζουν όλα στα χαρτιά! Υπερβάσεις ιστορικής σημασίας έχουν γίνει στο παρελθόν στη Δεξιά παράταξη.

Νέα πρόταση των αγελαδοτρόφων για το γάλα

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ
Κοινή πρόταση για την άρση του αδιεξόδου στην υπόθεση του γάλακτος καταθέτουν ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Ελλάδος, η «Ένωση Φυλής Χολστάιν» και το ΘΕΣγάλα. «Καλοδεχούμενη κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία για το γάλα» δηλώνει από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Ρήγας Φεραίος και ο Μέσι

Στη σημειολογία μας υπάρχουν δυο λέξεις που τις μπερδεύουμε. Τα πρότυπα και τα είδωλα. Δεν είναι το ίδιο. Τα πρότυπα είναι πρόσωπα που δείχνουν πράξεις, που μεταφέρουν αξίες, που ελέγχονται στη δραστηριότητα τους. Τα είδωλα είναι «μαγικά», σχεδόν μεταφυσικά προσωπεία, ανεξέλεγκτα και αυταρχικά.

Το έθιμο του μπακαλιάρου στην 25η Μαρτίου

Από πότε άρχισε και γιατί
Ο μπακαλιάρος συνοδευμένος με σκορδαλιά αποτελεί το παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία έχει πια διπλή σημασία για τους Έλληνες, καθώς συμπίπτει από το 1838 με τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821.

O ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΒΔΙΩΤΗΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΛΑΚΕΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ

Μεγάλη εντύπωση έκανε η παρουσίαση των στοιχείων του Σπύρου Λαβδιώτη σε τηλεοπτική συζήτηση, για την κατρακύλα της ελληνικής κοινωνίας και το "κακό χάλι" που βρισκόμαστε σήμερα. Υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες πρέπει ...

Κανέλλη: Τσογλάν boy ο Τσίπρας, γελούσε με το χαστούκι του Κασιδιάρη στο ντοκιμαντέρ [βίντεο]

Εξαλλη με τον Αλέξη Τσίπρα είναι η Λιάνα Κανέλλη, που ξέσπασε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Στο Νήμα». Η βουλευτής του ΚΚΕ τον αποκάλεσε «Τσογλάν boy», αναφερόμενη στην αντίδρασή του στο περιβόητο χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη προς την ίδια, κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ.

Ποιοι είναι οι Ναζί στην ουκρανική κυβέρνηση;

ΑΥΤΑ ΤΑ ΝAΖΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ)
Του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας, που προήλθε από το πραξικόπημα, αναγνωρίστηκε από τις δυτικές δυνάμεις. Περιλαμβάνει πολλά μέλη από ρητά ναζιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων τρεις ηγέτες, οι οποίοι ...

Δολοφόνησαν με δύο σφαίρες στην καρδιά τον ακροδεξιό ηγέτη του Δεξιού Τομέα της Ουκρανίας [βίντεο]

Νεκρός έπεσε την περασμένη νύχτα, με δύο σφαίρες στην καρδιά, ο διάσημος και άγριος ακροδεξιός ηγέτης της οργάνωσης Δεξιός Τομέας Αλεξάντρ Μουζίχκο, ο οποίος είχε σπείρει τον πανικό στους οπαδούς του έκπτωτου Γιανουκόβιτς.

Η παρέλαση πριν 50 χρόνια και σήμερα

Αρχές δεκαετίας ’60. Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Δεκάδες χιλιάδες κόσμος την παρακολουθεί μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και εθνικής υπερηφάνειας. Πλήθη κατακλύζουν τη λεωφόρο Αμαλίας, από το Ζάππειο, και την Πανεπιστημίου, από τον Άγνωστο Στρατιώτη μέχρι την Ομόνοια.

Η χαμένη πτήση της Malaysia Airlines: Ετσι λύθηκε το μυστήριο με το εξαφανισμένο αεροπλάνο

Παγκόσμιος θρήνος επικρατεί τις τελευταίες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση της Malaysian Airlines και της κυβέρνησης της Μαλαισίας πως το μοιραίο Boeing 777 που αγνοούνταν εδώ και 18 ημέρες έπεσε στον Ινδικό ωκεανό και πως δεν υπάρχουν επιζόντες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ. ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ “ΦΗΜΕΣ” ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΝΔ!

Σάλος με υποκλοπές της Τιμοσένκο: Να σκοτώσουμε τους βρωμορώσους…

Αν είχε τη δυνατότητα , όπως ο Ερντογάν, να "σβήσει" τους διαλόγους της "περί των Ρώσων" η  καταδικασμένη πολιτικός της Ουκρανίας, θα το είχε κάνει με ... χίλια. Διότι έχει πρόβλημα. Σάλο έχουν προκαλέσει οι υποκλαπείσες ...

Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το 21;

 Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό – σίγουρα όχι σύντομα. Σήμερα πάντως ένα βιβλίο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του 21 θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του.
Ας πούμε μερικές ιστορικά εξακριβωμένες αλήθειες:

Δημοσκόπηση Lykavitos.gr

11.726 ψηφίσατε για τον Δήμο της Αθήνας! Τα τελικά αποτελέσματα (κάρτα) Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μεγάλη δημοσκόπηση του Lykavitos.gr για τον Δήμο της Αθήνας και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.