Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Για όλα φταίει ο Πυράγγελος

Οχι. Δεν έφταιγε ο ήλιος, που, παρά το αεράκι, έστελνε θέρμη καλοκαιρινή, μεταφέροντας και στους ανθρώπους τη σύγχυση που έχει ήδη προκαλέσει στα δέντρα· ανθίζουν έξω απ’ τον καιρό τους χωρίς να ευθύνονται, αντίθετα μ’ εμάς, που ώς έναν βαθμό πληρώνουμε δικά μας σπασμένα. Ούτε και της στολής ήταν το φταίξιμο. Μια στολή φορτωμένη γαλόνια και ...

Αφυπνίζεται και πάλι η Ευρώπη των εθνών

Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για την όλο και πιο έντονη στροφή των ευρωπαικών λαών στα έθνη τους και την ταυτόχρονη απομάκρυνσή τους από την “κοινή” Ευρώπη, όπως αυτή σήμερα διαμορφώνεται. Ομως, η στροφή αυτή κάθε άλλο παρά παράδοξη είναι, όπως και κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητη, σε μία Ευρώπη που δεν είναι πλέον κοινή ...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ‘‘Οι άντρες των SS (που) απετέλουν διά την εποχήν τους το καύχημα της Λευκής Φυλής’’…

Πρώτο: Σε αυτή τη χώρα είμαστε λίγοι. Και ως εκ τούτου λίγο – πολύ γνωριζόμαστε…
    Δεύτερο: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός (!) Υγείας (!!!), «σιχαίνεται τους κομμουνιστές».  Ο Τάκης Μπαλτάκος (στον οποίο δοθείσης ευκαιρίας θα επανέλθουμε), γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Σαμαρά, «γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής».

Γάλα, ακρίβεια και ανταγωνισμός

Οι τιμές πολλών προϊόντων της καθημερινότητας είναι εξαιρετικά, μέχρι παράλογα, υψηλές. Εν μέσω κρίσης, αντί να μειώνονται, ακολούθησαν ανοδική πορεία. Πολλά δε προϊόντα πολυεθνικών πωλούνται στην Ελλάδα πιο ακριβά από ό,τι σε άλλες χώρες, αδικαιολόγητα... Το δε πιο εξωφρενικό είναι ότι ακόμα και ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό πωλούνται φθηνότερα απ' ό,τι στην Ελλάδα!

Πόλεμος Καταλονίας κατά Μαδρίτης και υπέρ ανεξαρτησίας

 Νόμισε ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την απόσχιση της Κριμαίας υπέρ του ενιαίου ισπανικού κράτους και εναντίον των εθνικιστών της Καταλονίας που θέλουν και μεθοδεύουν ανεξάρτητο καταλανικό κράτος, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γαρθία - Μαργκάλιο. «Κάθε τετραγωνικό εκατοστό της Ισπανίας ανήκει σε όλους τους ...

Αποκάλυψη: Γι’ αυτά τα βίντεο ο Ερντογάν «έκοψε» το ΥouΤube

Αυτό που θέλησε να κρύψει ο Ερντογάν με το κλείσιμο του youtube είναι οι συνομιλίες που καταγράφονται στα δύο βίντεο που παρουσιάζει το «Ποντίκι». Πρόκειται για συνομιλίες οι οποίες περιγράφουν το σχέδιο εισβολής της Τουρκίας στη Συρία. Ή, κατά μια άλλη ερμηνεία, την προσπάθεια του Ερντογάν να ξεφύγει από τα εσωτερικά πολιτικά του ζόρια αναζητώντας έναν εξωτερικό εχθρό.

In, out και down...

Στις αρχές της δεκαετίας του '50 ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ λόρδος Ισμέι είχε δώσει τον ακόλουθο ορισμό της Συμμαχίας «NATO must Keep the Americans In, the Russians Out and the Germans Down» (τo NATO πρέπει να διασφαλίζει την εμπλοκή των ΗΠΑ, τον αποκλεισμό της Ρωσίας και την υποταγή της Γερμανίας). Αν δεν υπάρξει απώλεια ελέγχου στη διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία, ο Ομπάμα έχει πετύχει και τους τρεις παραπάνω στόχους, όπως φάνηκε και από την επίσκεψή του στη Χάγη και στις Βρυξέλλες.

Ο Μαλιακός και το γάλα

Οσοι ταξιδεύουν στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης δεν γνωρίζουν ότι η ταλαιπωρία που ακόμη υφίστανται στον Μαλιακό είναι αποτέλεσμα της διαβρωτικής επίδρασης που έχουν τα μικροσυμφέροντα στη χώρα και έχει πολιτικές υπογραφές. Δεν θα θυμούνται ότι η ΠΑΘΕ έπρεπε να τελειώσει το 2006 με ζεύξη του κόλπου, έργο που σταμάτησαν τα συνασπισμένα σουβλατζίδικα της Φθιώτιδας, μαζί με τους τοπικούς άρχοντες κι έναν ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Κατεβείτε γρήγορα από τον PISA!»

 «Παιδιά, μη μασάτε. Και ο PISA γέρνει»! Ευκαιρία για να θυμηθώ το λογοπαίγνιο (με τον κεκλιμένο διάσημο πύργο της Ιταλίας και τον διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ) του Κώστα Λεονταρίδη στο σχόλιό του στις 11 Δεκεμβρίου 2013 –δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των κάκιστων αποτελεσμάτων για την Ελλάδα στον διαγωνισμό του 2012–, μου έδωσε η πρόσφατη ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας να προετοιμάσει εγκαίρως τον διαγωνισμό PISA για το 2015.

Ολα για τις τράπεζες

Όταν η κυβέρνηση λέει «δεν έχω λεφτά» έχει συγκεκριμένο ακροατήριο. Τους συνταξιούχους από τους οποίους αρπάζει όσα έδιναν μια ζωή στα ταμεία τους, τους διαμερισματούχους που τιμωρούνται με τρελή φορολόγηση και γενικώς τους πολίτες που βλέπουν το κοινωνικό κράτος να συρρικνώνεται.

Αρση γερμανικού βέτο για νέο χρήμα

Τη μέρα που ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν την ανεξαρτητοποίησή τους από τις κρατικές ενισχύσεις, βγαίνοντας στις αγορές για πρώτη φορά από τη χρεοκοπία της χώρας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κέρδισε «άρωμα ανεξαρτησίας» στη νομισματική της πολιτική: της το πρόσφερε η «βασική μέτοχος» της, η Bundesbank. O πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γιενς Βίντμαν, σε μια ...

Παραδεχτείτε και καμιάν αλήθεια, ρε παλληκάρια…

Του Θανάση Νικολαΐδη  
(Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια)
ΔΕΝ είμαστε…Γεωργιαδιακοί-δεν υπάρχουν περιθώρια-με ιδεολογικές δεσμεύσεις απ’ το παρελθόν. Ωστόσο, κομματικά είμαστε (απ)ελεύθεροι. Με την συνειδησιακή μας ηρεμία, μπροστά στην Ελλάδα που υποφέρει. Και τι (της) κάναμε ένας-ένας; Κάτι…ψιλά. Κι όλοι μαζί; Την τραυματίσαμε θανάσιμα(;).

Νικήτας εναντίον Άρη: Παραιτήθηκε γιατί φοβάται να ψηφίσει στην Βουλή

Δίνουν και παίρνουν οι φαρμακερές ατάκες μεταξύ Νικήτα Κακλαμάνη και Άρη Σπηλιωτόπουλου.
Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα, ο Νικήτας Κακλαμάνης πέταξε μία φαρμακερή ατάκα που σηκώνει πολύ συζήτηση.

Στις 70.000 εκτιμάται ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Την Πέμπτη το πρωί ανακοινώνεται ο αριθμός των εφετινών εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ψαλιδίζονται κατά 4% οι εισακτέοι στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, οι οποίοι ήδη είχαν μειωθεί κατά 16% την προηγούμενη χρονιά.

Οδηγίες για τη διόρθωση λαθών στο χαράτσι ακινήτων

ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Στους δήμους θα πρέπει να απευθύνονται οι φορολογούμενοι για τη διόρθωση λαθών που έχουν γίνει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) λόγω υπολογισμού λανθασμένων στοιχείων ακινήτων (για την επιφάνεια, την ...

Γαργάλατα...

Στα βαθειά νερά της πολιτικής μπαίνει το Ποτάμι, δηλαδή ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης (διότι ο κ. Δήμου φέρεται να κρατάει κάποιες αποστάσεις, δυσαρεστημένος γαρ - περίεργον! διότι ο κ. Δήμου σπανίως είναι δυσαρεστημένος από κάτι κι ουδέποτε ξινός, αλλά πάντα προσηνής κι ευπροσήγορος!).

Αυτό είναι το πολυνομοσχέδιο

Το κείμενο αποτελείται από τρία άρθρα
Διανεμήθηκε στα κόμματα το σχέδιο συμφωνίας με την Τρόικα ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα - Αύριο κατατίθεται στη Βουλή.

Σταύρος Θεοδωράκης:Δεν είμαι απολιτίκ,το Ποτάμι λέει ξεκάθαρα ΝΑΙ σε μία Δίκαιη Ευρώπη (βίντεο)

 Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Φρόντζου Πολιτεία ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε με πολίτες που θέλησαν να ακούσουν τις θέσεις του κόμματός του αλλά και με δημοσιογράφους απο τα τοπικά Μέσα.

Τα δύσκολα έρχονται μετά τις ευρωεκλογές

Το ΔΝΤ, παρά τον συμβιβασμό του, δεν απέσυρε τις επιφυλάξεις του για το ελληνικό χρέος και το πρωτογενές πλεόνασμα
Ο πρώτος γύρος για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έκλεισε με επιτυχία, αλλά τα δύσκολα θέματα, όπως η ελάφρυνση του χρέους και οι σχέσεις του ΔΝΤ με την ευρωζώνη που αφορούν την Ελλάδα και τους δανειστές, μετατίθενται για μετά τις ευρωεκλογές. 

Κάνουν πράξη τον μεσογειακό τρόπο ζωής

Τι δείχνει η έρευνα που έγινε σε μαθητές δημοτικών των Ιωαννίνων
Σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα σε ότι αφορά τη σωματική τους διάπλαση αλλά και την αθλητική τους δραστηριότητα βρίσκονται τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 6-10 ετών από 7 δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Ιωαννίνων που συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια του προγράμματος «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» Medls.

Το πρόβλημα του Γιάννη και ... κάθε Γιάννη

ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΤΕ.
ΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ. Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ:

Πόσα χρήματα ξοδεύουν οι Ελληνες καταναλωτές για online αγορές


Σημαντική ανάπτυξη εμφανίζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των ηλεκτρονικών (on-line) αγορών στην χώρα μας και τούτο λόγω των χαμηλότερων τιμών σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα, ενώ οι καταναλωτές σταδιακά εξοικειώνονται ολοένα και περισσότερο με την τεχνολογία, όπως προκύπτει από μελέτη της Infobank Hellastat ΑΕ.

Εκπαιδευτικά διλήμματα...

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής
 Το πρόγραμμα PISA είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που ασχολείται με τον «εγγραμματισμό», δηλαδή στα απλά ελληνικά, με το ερώτημα «τι γράμματα μαθαίνουμε και πόσο χρήσιμα είναι». Ως γνωστόν, «άνθρωπος αγράμματος, ξύλον απελέκητον». Σκοπός του PISA είναι η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών συστημάτων των συμμετεχουσών χωρών με όρους επίδοσης των μαθητών.

Ομάδα εκβιαστών στα χέρια της αστυνομίας… Πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά Εκτύπωση

Μία ιδιαίτερη σοβαρή υπόθεση ερευνά τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ομάδα εκβιαστών που έπεσε στα χέρια της και η οποία πουλούσε προστασία σε μαγαζιά της περιοχής.

Μποϊκοτάζ

Η  φασαρία με το Γάλα  συμπυκνώνει   το  βασικό πρόβλημα της  χώρας. Από  την εποχή  της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου και της άγριας  δολοφονίας του Κυβερνήτη Καποδίστρια από  τους Μαυρομιχαλαίους!
Δηλαδή κοτζαμπάσηδες, προεστοί,  εξαρτημένοι, προσκυνημένοι. Τόσο ωμά, τόσο απλά. Με δυο λόγια  το εκάστοτε  κυβερνητικό προσωπικό ήταν και είναι  (πάντα) το ταμπούρλο πάνω στο οποίο  έπαιζαν το  δικό τους μοτίβο  οι  μεγάλες  δυνάμεις.

Το μυστικό της επιτυχίας των γερμανικών εξαγωγών

Ποιο είναι το μυστικό της γερμανικής επιτυχίας στο πεδίο των εξαγωγών; Σίγουρα η τεχνολογική πρωτοπορία, αλλά και η δίψα των γερμανικών επιχειρήσεων –μεγάλων αλλά και μικρομεσαίων- να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό.

Πάνω από τις 2400 μονάδες με Τζαμτζή, Κασσή και Nomura

Η τρέχουσα επικαιρότητα αξίζει μόνο για να γελάσεις. Πολλές φορές πικρά. Ο Βουλευτής της Ν. Δ Ι. Τζαμτζής μας αναλύει την αγορά γάλακτος, ( κόστος, μεσάζοντες ) λες και είναι τίποτα  μετοχές ή παράγωγο προϊόν. Θέλει και 8 χιλιάδες μισθό, λες και είναι ο Paul Formanko της Jp Μorgan !!

Χτυπά μ΄ένα σμπάρο, δύο …τριγώνια ο Ραγκούσης

Δεν θα μπορούσε να «λείπει» από την «μάχη» για το άνοιγμα του επαγγέλματος οδηγού ταξί. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, Γιάννη Ραγκούση, που αν και ...εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής αυτή την περίοδο, υπήρξε πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας και βρέθηκε στο στόχαστρο ουκ ολίγων για αυτό...

ΣτΕ: Οχι σε απροειδοποίητες κατασχέσεις

Η πενταμελής σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή της, έκρινε, ότι το Δημόσιο, το ΙΚΑ, κ.λπ. δεν μπορούν να προβαίνουν σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε Τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών, εάν προηγουμένως δεν έχει ...

Γιατί κλωτσάνε την καρδάρα;

Ειδικός στα θέματα που άπτονται της παραγωγής ,επεξεργασίας και  εμπορίας του γάλακτος δεν είμαι. Όμως όπως και οι περισσότεροι πολίτες, γνωρίζω τα βασικά. Ότι δηλαδή η λιανική τιμή του γάλακτος,  ενός βασικού διατροφικού προϊόντος που μπαίνει καθημερινά στα περισσότερα σπίτια, είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη και πως οι Έλληνες κτηνοτρόφοι που απασχολούνται με την παραγωγή του, δεν υπερβαίνουν τις 4000.

Μ. Κασσής: Καλύτερα αντάρτης, παρά μαριονέτα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε τη διαφωνία του για τις ρυθμίσεις αναφορικά με το γάλα «Καλό είναι να είμαι αντάρτης, παρά να είμαι τσολιάς, να φορέσω και μία φουστανέλα, να καθίσω εκεί και να ...

Άδωνις: Όποιος δεν ψηφίσει στη Βουλή, αναλαμβάνει την ευθύνη εξόδου από το ευρώ

Προειδοποίηση στους «αντάρτες» βουλευτές
 «Η ψηφοφορία είναι μια ιστορική στιγμή. Το θέμα είναι ποιος θέλει ο τόπος να πάει μπροστά, ή ποιος θέλει ο τόπος να γυρίσει στον εφιάλτη» υπογράμμισε o υπουργός Υγείας. Προειδοποίηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για γάλα και φάρμακα, απηύθυνε στους «αντάρτες» βουλευτές ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στίβεν Σιγκάλ: Ο Πούτιν είναι ο σημαντικότερος ηγέτης στον κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στίβεν Σίγκαλ τα βάζει με τους αντιπάλους του Πούτιν και ετοιμάζεται να μεταναστεύσει στη Ρωσία Δεν έφτανε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, τώρα και ο πρωταγωνιστής ταινιών δράσης, ο ήρωας των σκηνών με γνήσιο… ξύλο, Στίβεν Σιγκάλ είναι έτοιμος να μεταναστεύσει στη Μόσχα.

Απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Στις 3 και 4 Απριλίου
Σε 48ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Απριλίου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», με τη συνδικαλιστική κάλυψη της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Στα χέρια εισαγγελέα η δικογραφία για το κρίσιμο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009

Στα χέρια εισαγγελικού λειτουργού, βρίσκεται η δικογραφία για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009, όπως ενημέρωσε με έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο εισαγγελικός λειτουργός, μελετά την κατά νόμο υποβολή πρότασης στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Η γκάφα του ΔΟΛ και η συγγνώμη στον Περισσό

Ο «δαίμων του διαδικτύου» ήταν σύμφωνα με τον ΔΟΛ η αιτία που στα sites του συγκροτήματος αναρτήθηκε για λίγα λεπτά, το απόγευμα της Τετάρτης, ρεπορτάζ σχετικό με συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη από τις 26/2/2013, δηλαδή από το διάστημα πριν το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Δωρεάν WiFi σε 4.000 σημεία ανά την Ελλάδα από τον Νοέμβριο

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς χώρους δημόσιους χώρους που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα θα μπορούν να έχουν στα τέλη του χρόνου οι πολίτες μέσω των δημόσιων σημείων πρόσβασης WiFi στο διαδίκτυο που θα εγκατασταθούν στη χώρα, κατ' εφαρμογή της δέσμευσης του Πρωθυπουργού για δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε όλους τους πολίτες.

Εισήγηση για άρση ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου, Αντώνη Γρέγου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Εννέα στους 100 ασθενείς προσβάλλονται από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις!

Πολυμέτωπη μάχη για γιατρούς και ασθενείς
Το 2013 περίπου 205.000 Έλληνες μολύνθηκαν και με ενδονοσοκομειακό μικρόβιο, παρατείνοντας τη νοσηλεία τους λόγω της λοίμωξης

Φαγητό στο χώρο εργασίας

Η σύγχρονη εργασιακή καθημερινότητα έχει τα τελευταία χρόνια επιβάλλει και διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και διατροφής, με κύριο χαρακτηριστικό τα μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ των γευμάτων και την κατανάλωση ενός μόνο γεύματος στο σπίτι τις απογευματινές ή και βραδινές ώρες.