Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Γιατί αλλάζει η ώρα την Κυριακή;

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι η ώρα αλλάζει δύο φορές το χρόνο. Μάλιστα, συχνά διαμαρτυρόμαστε για τη μία χαμένη ώρα ύπνου, το Μάρτιο, με την εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Με στόχο την ψήφο διαμαρτυρίας

Ψίχουλα, κατά το ΚΚΕ, το κοινωνικό μέρισμα του «ματωμένου» πρωτογενούς πλεονάσματος
Για «ψίχουλα» κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας το «κοινωνικό μέρισμα» του «ματωμένου» – σύμφωνα με την κομματική κριτική – πρωτογενούς πλεονάσματος που μοιράζει η κυβέρνηση στην «ακραία φτώχεια», δηλαδή στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες αλλά και στους ένστολους.

Ο νέος ρεαλισμός

Τα θέματα μοιάζουν, αλλά είναι διαφορετικά. Το πρώτο θέμα: δικαστήριο αποφάσισε να μην προστατεύσει από τους πιστωτές μια επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας, τον ΔΙΑ, παρόλο που οι μέτοχοί είχαν συμφωνήσει με τις τράπεζες να γίνει αναδιάρθρωση των δανείων τους και αν βρεθεί -που ακούγεται ότι υπάρχει- να αγοράσει άλλος μέτοχος το πλειοψηφικό πακέτο, σε μία προσπάθεια να «σωθεί η επιχείρηση αλλά όχι ο επιχειρηματίας».

Πόσο αισιόδοξοι πρέπει να είμαστε;

 Δεν ξέρουμε πόσο το πολυνομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή, αν και εμφανίζεται από την κυβέρνηση ως αφετηρία εξόδου από την κρίση, θα είναι κιόλας...
Το βασικό κριτήριο για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ο μέσος πολίτης να αισθανθεί ένα ευνοϊκότερο κλίμα γι' αυτόν και την οικογένειά του. Και για να γίνει αυτό χρειάζονται πρωτοβουλίες της

Νομοθέτηση κατά συρροήν

 H κατεπείγουσα εισαγωγή και ψήφιση πολυνομοσχεδίων, χωρίς διαβούλευση και χωρίς καν να γνωρίζουν οι βουλευτές τι ψηφίζουν, χαρακτηρίζει την εποχή της κρίσης. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει δεκτή η κατεπείγουσα ψήφιση ενός νόμου, λόγω έκτακτης ανάγκης, αλλά η κατά σύστημα και κατά ...

Το πολυχρονεμένο μας κράτος..

Εχει ενδιαφέρον το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που κατέθεσε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης. Στο πρώτο άρθρο αναφέρει: «Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν και οι πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης... Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική».

Η ώρα αλλάζει…

Τα ξημερώματα της  αυριανής Κυριακής, η ώρα αλλάζει και το θερινό ωράριο τίθεται σε ισχύ.
Στις 03:00 π.μ. οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά

Επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου


Επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου -Αφιερωμένες στο ολοκαύτωμα των ελλήνων Εβραίων τωνΡωμανιωτών της Ηπείρου-

Κρίνεται το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν

Περίπου 52 εκατομμύρια τούρκοι πολίτες καλούνται αύριο στις κάλπες για να αναδείξουν τους δημάρχους και τα δημοτικά τους συμβούλια. Στην πραγματικότητα, θα αποφασίσουν για το πολιτικό μέλλον του Ρ. Τ. Ερντογάν. Ακόμη και η έκβαση των προεδρικών εκλογών το ερχόμενο καλοκαίρι εξαρτάται από την διατήρηση ή όχι της

Πολυνομοσχέδιο

Eχω θυμώσει πολύ

Θύμωσα με όλους αυτούς πού εξαργυρώνουν το μέλλον των παιδιών μου δίχως να με ρωτήσουν,έχω θυμώσει με όλους αυτούς που μοιράζουν υποσχέσεις δίχως αντίκρυσμα

Ο Στουρνάρας το ... βιολί του: «Η Ελλάδα πραγματοποίησε άθλο άνευ προηγουμένου»

Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να αντέξει στο θυμό και στην οργή που ανακύπτουν από τα λεγόμενα στην ολομέλεια της βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Ιδιαίτερα όταν μιλά ο Στουρνάρας (όχι πως τα άλλα προβατάκια εξαιρούνται). Κάθετος, όμως αυτός και συνεπής στις εντολές που εκτελεί, δεν απαντά σε καμία

Αυτοί είναι οι 75 δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι με «προβληματικά» πόθεν έσχες

Δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι που δεν κατέθεσαν πόθεν έσχες ή το κατέθεσαν με λάθη και παραλείψεις, βρίσκονται υπό εισαγγελική έρευνα
Παραδόθηκε στη Βουλή η περίφημη «λίστα Νικολούδη», όπου αναφέρονται τα ονόματα συνολικά 75

«Επιστροφή από τον Κάτω Κόσμο»

«Επιστροφή από τον Κάτω Κόσμο» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο αναφέρεται στα σχέδια της Αθήνας για επιστροφή στις αγορές. «Η Ελλάδα επιδιώκει με όλα τα μέσα να επιστρέψει στις αγορές. Με τον τρόπο αυτόν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να επιτύχει πολλούς στόχους», αναφέρει το ρεπορτάζ θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα εάν η χώρα είναι έτοιμη για μια τέτοια κίνηση και απαντώντας ότι πρόκειται «για ένα τολμηρό πείραμα».

Αυξήσεις στην ΔΕΗ προβλέπει το πολυνομοσχέδιο www.dikaiologitika.gr

Αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας («ΕΤΜΕΑΡ»), που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ κατά 5 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το 2014 ...

Προσωπικό στοίχημα η ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ για τον Πρόεδρό του κ. Παπαγιαννίδη Δ.

Αναμένεται ανανέωση του στόλου και για την Περιφέρεια Ηπείρου
Στην τελική ευθεία βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, η επιτυχής ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Παπαγιαννίδη Δημήτριο.

Κατρούγκαλος: Ο αδερφός Σαμαρά πίσω από την ισοπέδωση της ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Αμεσες αιχμές για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει ο επικεφαλής του Κολλεγίου Αθηνώνκαι αδερφός του πρωθυπουργού, ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια ισοπέδωσης του δημόσιου αγαθού και της πλήρους «εμπορευματοποίησης» του «προϊόντος», πλέον, της ιδιωτικής Εκπαίδευσης, αφήνει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ποτέ δεν είναι αργά…

Του Θανάση Νικολαΐδη  
(Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια)
ΟΙ πολλοί είδαν την Ελλάδα να πεθαίνει και έσκυψαν πάνω της. Αυτός που λέμε λαός, με τα προτερήματα. Και με τις ενοχές του. Μέτρησαν στην ψυχή του, μέτρησε τα σφάλματά του και μεταμορφώθηκε σε σωτήρα από ολετήρα.
ΤΑ δυο (λεγόμενα) μεγάλα κόμματα και κατ’ εξοχήν ένοχα έβαλαν τα μαχαίρια στο θηκάρι τους. Κάθισαν στο ίδιο τραπέζι.

Θα εξαιρούνται από το φόρο υπεραξίας ακίνητα προ του 1995

Βελτιώσεις στο φόρο υπεραξίας των ακινήτων και στο φόρο υπεραξίας μετοχών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ενώ επανέλαβε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειώσει σταδιακά το φόρο εισοδήματος σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με απώτατο στόχο το 15%.

Ο Ερντογάν και η ελληνική νομή εξουσίας…

Όταν φτάνει ένα παιδί που πουλάει φιστίκια στα γήπεδα να γίνεται ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός μιας χώρας, τότε είναι απόδειξη ότι οι θεσμοί στη συγκεκριμένη χώρα λειτουργούν.
Ο πρωθυπουργός είναι ο Ταγίπ Ερντογάν και η χώρα η γειτονική μας Τουρκία, η

Η απαγόρευση του καπνίσματος ωφέλησε τα παιδιά

Η νομοθεσία που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είχε θετική επίπτωση στην υγεία των παιδιών, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Lancet.

Ο τέλειος…

Δεν είναι σίγουρο αν είναι ο χειρότερος, ..είναι όμως σίγουρο ότι είναι ο πιό δόλιος και ο πιό επικίνδυνος οιονεί δωσίλογος από την σύσταση του νέου ελληνικού Κράτους ως τις μέρες μας!
Κάθε φράση του, κάθε πράξη του, είναι μιά μελετημένη μαχαιριά στην πλάτη της χώρας, της κοινωνίας, των πολιτών.
Όλη του η πολιτική καριέρα υπήρξε μία επί ...

Άρχισαν τα ... όργανα. Ποιος θα ανεβεί στην πίστα

Είναι πολλοί δήμαρχοι και παρατρεχάμενοι που δεν τους "κολλάει" ο ύπνος. Και τα πιο έξυπνα πουλιά από τη μύτη πιάνονται. Έφτασε η ώρα να "ανοίξουν" το στόμα τους και να μας πουν πώς κατάφεραν και ...

Παραιτήθηκε απο την κυβέρνηση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος


Την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά υπέβαλε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

ΒΙΝΤΕΟ! Λιάπης - Σαμαράς - Γερουλάνος: Το τρίγωνο της αμαρτίας με ένα κενό € 14 εκ. στο ΥΠΠΟ!

Στο μάτι του κυκλώνα, που προφανώς στόχευε τον Κώστα Καραμανλή, βρέθηκε ο πρόεδρος ενός κρατικού οργανισμού και όχι ΜΚΟ, του "Εργο Πολιτών" και γνωστός δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου.

Ραχήλ Μακρή: Οσοι ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο να πάρουν σχοινί και να κρεμαστούν στο Σύνταγμα [βίντεο]

Μία δήλωση που θα συζητηθεί έκανε η Ραχήλ Μακρή. Ούτε λίγο, ούτε πολύ η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρότεινε… σχοινί για κρέμασμα σε όσους ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Εθνικά υπερήφανος

29 έχει ο μήνας. Πάει, πέρασε η 25η Μαρτίου. Εσύ τη μάζεψες τη σημαία από το μπαλκόνι, τη δίπλωσες προσεκτικά και την έβαλες στο συρτάρι μέχρι την επόμενη εθνική γιορτή, ή την άφησες να κρέμεται στον ιστό της και να κυματίζει με το φύσημα του αέρα, κάνοντάς σε, κάθε φορά που την αντικρίζεις, να «φουσκώνεις» από περηφάνια;

Πάρε τώρα που γυρίζει!..

    Πσσστ!..
     Και πού 'σαι;.
     Πρωθυπουργάρα...τώρα που θα βγείς στις αγορές για δανεικά,
      ..κοίτα μη σε πιάσει το τσιφούτικο!..Ξέρεις.. Εκείνο το τσουρούτικο το Καλαματιανό, και πας και πάρεις τσίμα-τσίμα να βγάλουμε τις εκλογές, κι έχει ο θεός!

Ζημίες 23 εκατ. ευρώ είχε το 2013 το Mega

Οι Megaλες ζημίες συνεχίζονται και το 2013. Η Τηλέτυπος την περασμένη χρονιά εμφάνισε ζημίες 23,9 εκατ. ευρώ έναντι 19 εκατ. ευρώ το 2012 και νέο μειωμένο κύκλο εργασιών ύψους 76 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία χρειάζεται επειγόντως κεφάλαια για να συνεχίσει να λειτουργεί και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στις τράπεζες και στους προμηθευτές προγράμματος.

Χαρίζουν τα ακίνητά τους...

Ένα φαινόμενο χωρίς προηγούμενο αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι επικεφαλής των περισσότερων υποθηκοφυλακείων της χώρας: Απελπισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην εξοντωτική φορολόγηση, τα «χαράτσια» και τα τεκμήρια, παραιτούνται, oπως διαβάζουμε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, από την  κυριότητα της ιδιοκτησίας τους και –ουσιαστικά- τα χαρίζουν στο Δημόσιο.

"Σκοτωμός" στο studio του iatropedia μεταξύ Άδωνι-Λουράντου!

Άδωνις:"Δεν είναι τρίχες τα όσα πετύχαμε"! Λουράντος: "Παραιτηθείτε"!
Ειρωνείες, αιχμές και εκατέρωθεν πυρά αντάλλαξαν διαδικτυακά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος για όλες τις αλλαγές που έρχονται στα φαρμακεία αλλά και την πώληση των φαρμάκων.

Αυτοδικία και ηλεκτροσόκ...

Της Έρρικας Βαλλιάνου 
Ο ιατροδικαστής τα είπε όλα. Για το πως βρήκε το θάνατο ο βαρυποινίτης.
Η δικαιοσύνη θα πει από ποιους.

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΦΥΛΑΚΗ!

Το μήνυμα που έστειλε χτες για το κακούργημα της απιστίας κατά του Δημοσίου ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολλούς αποδέκτες. Και όλοι όλοι είναι αριθμημένοι ένας προς ένας αναφέρουν καλά... πληροφορημένες πηγές από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικό θρίλερ ως την τελευταία στιγμή με το πολυνομοσχέδιο

Αρνήθηκε καταρχήν να υπογράψει ο Θανάσης Τσαυτάρης, καθώς είχε ενστάσεις σε διατάξεις για τη διατηρησιμότητα του γάλακτος - Υπέγραψε αφού έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις στο τελικό κείμενο - Διαβάστε όλο το παρασκήνιο Σε θρίλερ ως την τελευταία στιγμή εξελίχθηκε η κατάθεση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου καθώς ...

Η Κύπρος καταδίκασε την προσάρτηση της Κριμαίας

Η Κύπρος ήταν μεταξύ των 100 χωρών που υπερψήφισαν χθες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα που επαναβεβαιώνει «τη δέσμευση στην κυριαρχία, πολιτική ανεξαρτησία, ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της».

Eκτός θέματος...

Το 2012, περίπου τρία εκατομμύρια νοικοκυριά στη χώρα μας, ζουσαν σε σπίτια με μη επαρκή θέρμανση. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός. Και δραματικός. Τον εδωσε στην δημοσιότητα χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειναι σίγουρο, πως το 2013, τα νοικοκυριά αυτά θα έχουν αυξηθεί, θα μας το πει η ΕΛΣΤΑΤ του χρόνου !

Αττικό Μετρό: Μέσω διαιτησίας θα ξεμπλοκάρει η κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης

Τη δέσμευσή της για την ολοκλήρωση των έργων στο μετρό Θεσσαλονίκης επανέλαβε η «Αττικό Μετρό», η οποία επισημαίνει ότι έχει πληρώσει έως και το τελευταίο ευρώ των υποχρεώσεών της προς τον ανάδοχο,

Οι 7 τροφές-«βιάγκρα» για ανεβασμένες επιδόσεις

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι
Το καθημερινό στρες, η έλλειψη ύπνου και η κούραση είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που ρίχνουν τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών.
Το μυστικό για ανεβασμένη λίμπιντο και περισσότερες αντοχές μπορεί να βρίσκεται στην κουζίνα σας, όπως διαβάζουμε στο onmed.gr.