Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

75 κιλά προβοκάτσιας..

Είναι θεμιτός πιά κάθε σκεπτικισμός και αμβισβήτηση απέναντι σε όλα όσα το ''σύστημα'' και τα καθεστωτικά του ΜΜΕ πλασάρουν ως ''αλήθειες''.

Περί «εξόδου»...

 Η ανάρρωση της έξωθεν εικόνας της Ελλάδας έγινε ανεπαίσθητα και ορμητικά μαζί, όπως η ανάδυση σε πλήρη συνείδηση ύστερα από παρατεταμένο ύπνο. Οι διαδικασίες για τον πρώτο δανεισμό με ομόλογα είναι σήμερα σε πλήρη εξέλιξη - και ευφορία. Ξένοι επενδυτές «προσπερνούν» τη χρεοκοπία της Ελλάδας μετά από μόλις δύο χρόνια (χρόνο ρεκόρ) και την ξαναδανείζουν μετά από τέσσερα. Οι πληγές όμως που άφησε στην οικονομία και την κοινωνία περίπου 10 εκατομμυρίων απροετοίμαστων Ελλήνων θα χρειαστούν περισσότερο καιρό για να ξεχαστούν.

Απομόνωση ή στροφή;

 Η λογική των μέχρι στιγμής συμβολικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας είναι ότι πρόκειται για προειδοποίηση για μια απομόνωση υψηλού κόστους.
Η στρατηγική αυτή αμφισβητείται γιατί πολύ απλά οι όποιες ουσιαστικές εμπορικές και ενεργειακές κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Μόσχα θα έχουν υψηλότατο κόστος για τη Δύση, κυρίως για την Ευρώπη και μάλιστα σε μια κρίσιμη καμπή της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Ο αντιγερμανισμός σαρώνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ

Πρώτη και μοναδική φορά που τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών προκαλούν πολιτικό ενδιαφέρον. Αναμένονται πραγματικά με ανυπομονησία σε όλη την ΕΕ, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα αναφορικά με το προς τα πού βαδίζει η Ευρώπη - αν δηλαδή οι λαοί της Γηραιάς Ηπείρου σταδιακά αποδέχονται τη μετατροπή των χωρών τους σε επαρχίες του Τέταρτου Ράιχ της Γερμανίας ή αν αναδύονται πολιτικές δυνάμεις που θα αντισταθούν στην πορεία αυτή.

Οικονομο-εκλογικές προτεραιότητες


Η κυβέρνηση, εν όψει ευρωεκλογών, έχει σχεδιάσει καλά και εγκαίρως μία εκλογική πολιτική ατζέντα, την οποία υλοποιεί με σταθερότητα και προσήλωση, με βάση το «πρωτογενές πλεόνασμα». Η «υπόθεση Μπαλτάκου», ως απρόβλεπτη εξέλιξη, δημιούργησε μια «σύγχυση» την οποία το Μαξίμου επιχειρεί να διορθώσει.

Ενας άλλος δανεισμός είναι εφικτός;

 «Δανείζονται με 5%, αντί για το ισχύον 1,5%, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια, με δημόσιο χρήμα!», διαμήνυσε μέσω του twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά άρχισε το πάρτι του σαρκασμού, επειδή το «ισχύον 1,5%» είναι το επιτόκιο της τρόικας. Το πιο σαρκαστικό εύρημα ήταν η ...

Δύσκολοι καιροί για αξιολογητές

Εξαλλοι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ προ ημερών έξω από το υπουργείο Παιδείας σταματούσαν τα ταξί με τους σχολικούς συμβούλους, οι οποίοι πήγαιναν στο σεμινάριο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τους έβγαζαν έξω και τους προπηλάκιζαν ως «προδότες», «πουλημένους» κ.λπ.

Πάρε τα λεφτά και τρέχα!

 Τέσσερα χρόνια μετά, βγαίνουμε λοιπόν ξανά στις περίφημες αγορές. Και ενώ βγαίνουμε για 2 δις, πριν ακόμα ανοίξουν τα βιβλία, έχουμε έτοιμες τις προσφορές για 11, για 12, για 13 δις...

Οι μέτοχοι της ιδιωτικής τηλεόρασης

Χωρίς μετοχικές ανατροπές τα μεγάλα κανάλια το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ. Μόνη αλλαγή η μεταβίβαση του 902 από το ΚΚΕ στη Nalotia Ventures. Η αγορά της ελεύθερης τηλεόρασης ελέγχεται από τους τρεις βασικούς μετόχους του Mega, Γ. Μπόμπολα, Β.

Απαγόρευση διαδηλώσεων λόγω Μέρκελ

Θα κλείσουν τρεις σταθμοί του μετρό
Και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Καλλιμάρμαρο
Σε απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ προχώρησε η αστυνομία. Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης ενώ θα κλείσουν και τρεις σταθμοί του μετρό.

Τόκοι δημοσίου χρέους: Η “βόμβα” για την οποία ουδείς ενδιαφέρεται…

Γράφει ο Γιάννης Σιάτρας (Οικονομολόγος)

Καθώς το πολιτικό σύστημα της χώρας αναζητά τρόπους για να εντυπωσιάσει το λαό και να τον εξευμενίσει ενόψει των επερχόμενων εκλογών, νέα σύννεφα συσσωρεύονται στον ουρανό, σύννεφα τα οποία θα προκαλέσουν μία νέα μεγάλη καταιγίδα και θα ωθήσουν τη χώρα σε νέες απώλειες, σε νέες προσβολές και σε νέες, μακροχρόνιες, εξαρτήσεις από τους δανειστές της.

Επικοινωνιακή φιέστα με κόστος 725 εκατ. ευρώ, η "επιστροφή στις αγορές"

Περί τα 725 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει στους έλληνες πολίτες η επικοινωνιακή φιέστα που οργάνωσε η κυβέρνηση με τον κωδικό "επιστροφή στις αγορές".
Όπως έγινε γνωστό, οι προσφορές για το πενταετές ομόλογο ανήλθαν σε 20,4 δισ. ευρώ, ισομερώς προερχόμενα – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - (από 10 δισ. ευρώ) από τις ΗΠΑ και από την Ευρώπη. Βέβαια, η προσφορά των 20,4 δισ. Ευρώ, όσο εντυπωσιακή κι αν ακούγεται δε λέει και πολλά πράγματα, καθώς και στην τελευταία έκδοση που ...

Το γεύμα στη Ραφήνα και οι δηλώσεις Μέρκελ στην πρώτη επίσκεψη της, το 2007

Ελάχιστοι ασφαλώς θυμούνται ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην πρώτη επίσκεψή της στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2007 εκθείαζε τα οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας και κυρίως την τότε ανάπτυξη του 4%. Βέβαια, από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και η Α. Μέρκελ δεν αντιμετωπίζει πιά την Ελλάδα ως ισότιμο εταίρο, αλλά ως προτεκτοράτο…

Βγήκαμε, αδέρφια!

  «Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές δονήστε σύγκορμα τη χώρα πέρα ως πέρα...». Βγαίνουμε στις αγορές, αδέρφια!
   Ντυθείτε, στολιστείτε, γλεντοκοπήστε. Πατριώτες, βγήκαμε στις αγορές! Για να πάρουμε δάνεια. Δάνεια... Σαν αυτά που μας οδήγησαν ως εδώ... Σαν αυτά που άλλοι τα τρώνε κι άλλοι τα πληρώνουν!

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Στην υλοποίηση του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με την καθιέρωση ποσόστωσης στη βαθμολόγησή τους προχωρά με ταχύτητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μέχρι τις 28 Απριλίου, οι αρμόδιοι σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν κάνει την προετοιμασία, για να συντάξουν έκθεση με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μια από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης.

Eγώ το Γκάλοπ


«Θα ψηφίσω Ποτάμι», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος. Γιατί; Μαζί θα τα φάνε;
«Χρυσαυγίτες με πολιτικά» χαρακτηρίζει όπου βρεθεί (σε πάνελ) κι όπου σταθεί (σε τουίτ) τους ΑΝΕΛ ο κ. Α. Παπαδόπουλος (πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ -  ο νυν πού βρίσκεται;). O άνθρωπος, ο κ. Α. Παπαδόπουλος, όσο συγκυβερνούσε με τον κυρ Μπαλτάκο (τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη κι όλη την ακροδεξιά και ...

Σε διαδήλωση για την επίσκεψη Μέρκελ καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ...

Σε διαδήλωση την Παρασκευή το απόγευμα, στις 17:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν η σάτιρα δίνει τη θέση της στη μισαλλοδοξία

Παρ' ότι είμαι  θιασώτης της  έξυπνης  και πρωτοποριακής σάτιρας καθώς θεωρώ ότι είναι μέσα στο DNA μας, η διακωμώδηση όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας, εν τούτοις σπάνια μπορώ να ανεχτώ το δήθεν χιούμορ και τα σατιρικά κείμενα που προβάλλονται μέσα από την τηλεόραση ή τη σύγχρονη επιθεώρηση  και η οποία καταφανώς βρίσκεται σε παρακμή και σε επίπεδο Δελφινάριου  προκαλώντας γέλιο μόνο σε ένα ειδικό και περιορισμένο κοινό με όπλο κυρίως τη βωμολοχία και  όχι κάποιο σπιρτόζικο και ευρηματικό κείμενο.

Η αϋπνία αυξάνει 54% τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Ο κίνδυνος εγκεφαλικού είναι πολύ μεγαλύτερος στους ανθρώπους που πάσχουν από αϋπνία, σε σχέση με όσους δεν έχουν προβλήματα ύπνου, σύμφωνα με μια νέα ταϊβανέζικη επιστημονική έρευνα.

Φοβισμένα … «σκιάχτρα»

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ* στο matrix24.gr
Οι απειλές που εκστομίζουν δεξιά και αριστερά οι Χρυσαυγίτες βουλευτές για επικείμενες αποκαλύψεις σχετικά με καταγεγραμμένες «συνομιλίες» τους με βουλευτές ή άλλους πολιτικούς παράγοντες, με σκοπό να εκθέσουν το πολιτικό σύστημα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά κραυγές κάποιων φοβισμένων «σκιάχτρων».

Επεσε στο νερό την ώρα της συνέντευξης!

Ανετη και χαλαρή η νεαρή δημοσιογράφος στο κατάστρωμα ενός πλοίου προσεγγίζει τον δήμαρχο μιας ολλανδικής πόλης για να του πάρει συνέντευξη για την τηλεόραση.

Πνιγμοί

Ας  υποθέσουμε  λοιπόν ότι πρόκειται περί οργανωμένης   συνωμοσίας και  σκηνοθετημένης συμπαιγνίας. Ας υποθέσουμε ότι  το «Ποτάμι»  είναι κατασκεύασμα  των  συστημικών Megaκαναναλαρχών. Ας  υποθέσουμε, ακόμα, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι   ενεργούμενο και  εγκάθετος  πασίγνωστου μεγαλοεργολάβου.

Δεν είναι όλα τα λιπαρά ίδια

Σίγουρα ακούγεται παράδοξο, αλλά δεν είναι όλα τα λιπαρά βλαβερά για την υγεία μας! Για τους περισσότερους, είναι πλέον κοινός τόπος ότι ο περιορισμός των λιπαρών μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. Ωστόσο, υπάρχουν λιπαρά που δεν θεωρούνται επικίνδυνα, και μάλιστα είναι απαραίτητα για την υγεία μας.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ ΠΟΖΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ

ΦΕΛΝΙΚΟΣ στο matrix24.gr
Ανεξαρτήτως πολιτικών ή όποιων άλλων διαφορών μπορεί να έχει κάποιος με την κυβέρνηση το χθεσινό τεστ εξόδου στις αγορές ήταν θετικό. Και είναι λάθος της αντιπολιτεύσεως να το χαρακτηρίζει «στημένο», «πλασματικό» και «επικοινωνιακό τέχνασμα».

Η Χρυσή Αυγή επιστρέφει στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα και εμποδίζει τα έργα ανακατασκευής

Η πολύπαθη παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα έχει μετατραπεί σε σημείο σύγκρουσης στην προεκλογική μάχη για το Δήμο Αθηναίων, αφού τις τελευταίες ημέρες οι γνωστοί στην περιοχή «αγανακτισμένοι» πολίτες επιχειρούν να εμποδίσουν τα έργα ανακατασκευής της.

Θέμα κατοχικού δανείου στη Μέρκελ...

Να θέσει θέμα κατοχικού δανείου στην Καγκελάριο Μέρκελ αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό.
Παράλληλα, θα αξιοποιήσει στο έπακρο το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» που αποκαλύπτει...

Ο Μπαλτάκος, η Χρυσή Αυγή και τα Ομολόγα

Όσο κατακάθεται ο κουρνιαχτός ξεκαθαρίζει η εικόνα γύρω από την υπόθεση Μπαλτάκου-Σαμαρά.
-Ο κ. Μπαλτάκος δεν αποπέμφθηκε, παραίτηθηκε ευγενικά για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον επί 35 χρόνια φίλο του “Αντώνη”.

Αποχώρηση με ...κεραυνούς από Γιαννάκου

Αιχμές για Σαμαρά
Ενάντια στην απόφαση για σταυρό στις ευρωεκλογές αλλά και με αιχμές κατά του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωσε χθες, ότι δεν θα είναι υποψήφια η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

Κώστας Λαπαβίτσας: "Η κυβέρνηση θα σπαταλήσει 400 εκατ. για να ζητήσει τη ψήφο στις ευρωεκλογές"

Ο καθηγητής Οικονομικών, Κώστας Λαπαβίτσας, μιλά στο Κόκκινο για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Πυροτέχνημα με σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να βγεί για δανεισμό στις αγορές, μιλώντας στο Κόκκινο ο καθηγητής οικονομικών, Κώστας Λαπαβίτσας

Δημοσκόπηση Pulse πριν από την άφιξη Μέρκελ στην Αθήνα -Τι γνώμη έχουν οι Ελληνες

Υπερισχύουν οι αρνητικές απόψεις στη δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Pulse για την εφημερίδα Το Ποντίκι, αφού μόνο 1 στους 4 συμμετέχοντες

Τι κρύβει το πανηγύρι της έκδοσης ελληνικού ομολόγου

Γιατί οι επενδυτές που δεν πλησίαζαν τα ελληνικά ομόλογα το 2010 όταν το χρέος της χώρας ήταν στο 120% του ΑΕΠ, στριμώχνονται να τα αγοράσουν τώρα που έχει φτάσει στο 170% του ΑΕΠ;

H Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές «εν μία νυκτί»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle, ο γερμανός υφυπ. Οικονομικών Στ. Κάμπετερ αποφεύγει να κάνει λόγο για πλήρη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές, υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Βρε ούτε στη λαική αγορά !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ο σοφός λαός μας τον οποίον συχνά επικαλούμαι λέει: «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Πάντως ο Στουρνάρας που λέει ότι βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές, υπόσχεται ότι θα πάμε και με καλό επιτόκιο! Βασικά πρέπει να σας πω ότι δεν έχουμε δυνατότητα ως Έλληνες ούτε στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μας να πάμε!

Επική πρόκριση για Ατλέτικο και Μπάγερν κόντρα σε "Μπάρτσα" και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε με 1-0 την Μπάρτσα και άφησε την ομάδα του Μέσι εκτός ημιτελικών - Με 3-1 η Μπάγιερν έστειλε σπίτι της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Και όμως ο Μέσι και η παρέα του είναι εκτός ημιτελικών Τσάμπιονς Λίγκ αφού βρήκαν μπροστά τους μια εξαιρετική Ατλέτικο Μαδρίτης που μετά από 40 χρόνια βρίσκεται στους 4 της Ευρώπης.
Την ίδια στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ τόλμησε να προηγηθεί μέσα στο Αλιάντζ Αρένα για να απαντήσουν οι Βαυαροί με τρία γκολ.

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας

Εκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Αμερικής, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο της Αθήνας.

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ

Συλλογική σύμβαση με μηδενικές αυξήσεις στους ναυτικούς
Να μη προχωρήσει σε περαιτέρω κινητοποιήσεις ενόψει και των εορτών του Πάσχα αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Έτσι τα δρομολόγια των πλοίων, από αύριο στις 6 τα ξημερώματα, θα εκτελούνται κανονικά.

Σοκ από SMS προς τον Ηλιόπουλο της Χρυσης Αυγής: «Χτύπησα με το αμάξι έναν Πακιστανο και τον παράτησα»

 Νέα στοιχεία από κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά αρχεία των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της δικογραφίας.

Πόσες μυρωδιές μπορείτε να αναγνωρίσετε

Η ανθρώπινη μύτη μπορεί να ξεχωρίσει περίπου τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο μυρωδιές και ίσως ακόμη περισσότερες, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ερευνητές από τις ΗΠΑ.