Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Ο Λάζαρος και τα μεταφυσικά προβλήματα για δυνατούς παίκτες

Η κατάθλιψη του Λαζάρου
Ο Αλβέρτος Καμύ έγραφε πως το μοναδικό και ουσιαστικότερο φιλοσοφικό ερώτημα είναι το πασίγνωστο του σαιξπηρικού «Αμλετ», «Να ζει κανείς ή να μη ζει;», πλησιέστερα μάλιστα στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο «Να υπάρχεις ή να μην υπάρχεις;».

Στο λυκόφως της επισφάλειας

Η Αννα κοντεύει τα σαράντα. Ευγενής, καλλιεργημένη, συγκροτημένη, με λόγο εστιασμένο και ακριβή. Απόφοιτος φιλολογίας, παιδί δημοσίων υπαλλήλων, τυπικό παιδί της ελληνικής μεσαίας τάξης. Για δεκαπέντε χρόνια ήταν κατώτερο και μεσαίο στέλεχος καλλιτεχνικών οργανισμών, οργάνωνε παραγωγές, φρόντιζε δημόσιες σχέσεις, έγραφε, συντόνιζε, δούλευε

Πώς οι γόνοι δύο ιστορικών στελεχών της Αριστεράς κατεβαίνουν στις εκλογές με «Ποτάμι» και Καμίνη

Τα παιδιά δύο ηγετικών προσώπων στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ακολουθούν την διαδρομή που χάραξαν οι πατεράδες τους και εισέρχονται στον στίβο της πολιτικής, αλλά σε νέες και διαφορετικές παρατάξεις.

Δεν φέρνει ψήφους το δάνειο


Υποκρίνεται τον πανευτυχή, τον ενθουσιασμένο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εμπλεος χαράς ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ότι οι ξένοι τού δάνεισαν 3 δισεκατομμύρια αγοράζοντας ελληνικά κρατικά ομόλογα πενταετούς διάρκειας με επιτόκιο 4,75%. Μία εκατοστιαία μονάδα λιγότερο δηλαδή από το 5,73% που δάνειζαν την Ελλάδα οι ξένοι τον Ιανουάριο του 2010 - τότε που έλεγαν και έγραφαν ότι η χώρα μας πλέει πλησίστια προς τη χρεοκοπία!

«Καρφιά» Μπόλαρη για την «υμνήτρια του ναζισμού» Βούλα Πατουλίδου

Τι της απαντά στο twitter για όσα είπε για τη Χ.Α.
Επίθεση μέσω twitter εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της κίνησης «συμμετέχω» Μάρκος Μπόλαρης στη Βούλα Πατουλίδου.

Το χρήμα των αγορών

Εχει ένα μεγάλο δίκιο ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. (Task Force) κ. Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος δήλωσε στο Spiegel ότι «το χρήμα [των αγορών] είναι ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας. Κανένας δεν μπορεί να πει εάν η Ελλάδα θα είχε αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα να βγει μόνη της στις αγορές χωρίς να χρειαστεί τη βοήθεια των χωρών της Ευρωζώνης».

Σύνταξη στα 70

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Τόνι 'Αμποτ φέρεται αποφασισμένος, σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, να προχωρήσει σε αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια.

Οι «αγορές»

Οι «αγορές» μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας και ορισμένοι τις έχουν θεοποιήσει, με το επιχείρημα πως έχουν κάποιο κρυφό... αλάνθαστο ένστικτο στον τρόπο που λειτουργούν. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως οι άνθρωποι των «αγορών», οι εκπρόσωποι δηλαδή διαφόρων funds, μας έχουν πλέον μάθει πολύ καλά. Οι άνθρωποί τους έχουν επαφές με όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, από την κυβέρνηση έως τον ΣΥΡΙΖΑ και ενίοτε παραπέρα.

Ποιον θα έβαζες διαχειριστή στα λεφτά σου;

Στο «ΘΕΜΑ» ήμασταν οι πρώτοι που είδαμε με συμπάθεια και απλή -αλλά δίχως συμπλέγματα- λογική την προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη να κάνει ένα πολιτικό ξεκίνημα.
Απλά αναγνωρίζουμε στον καθένα το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην κοινωνία και σε συνδυασμό με τα προσωπικά πλεονεκτήματά του (αναγνωρισιμότητα στην προκειμένη περίπτωση) να θέλει να συμμετάσχει στα κοινά, να μπει στην πολιτική.

Λίγοι ευχαριστημένοι, πολλοί δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κίνηση στα καταστήματα

"Σε πολλές πόλεις η εμπορική κίνηση παρουσιάζεται μειωμένη κατά -10% από πέρυσι, ενώ στις τουριστικές περιοχές παρατηρείται ικανοποιητική κίνηση λόγω Καθολικού Πάσχα και νωρίτερης έναρξης της τουριστικής περιόδου. Οι εικόνες στο κέντρο της Αθήνας δεν αρέσουν και δεν ωφελούν κανένα.

Η άνοδος της Άκρας Δεξιάς

Οι ευροεκλογές και η Άκρα Δεξιά
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
΄Οσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευροεκλογών, τόσο μεγαλώνει και η ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη σύνθεση που θα έχει το  επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω της ανόδου της Άκρας Δεξιάς σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Μεταξύ υπερβολών και αλήθειας

Με επίκεντρο το «πρωτο­γενές πλεόνασμα», εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση προωθεί μια πολιτική-επικοινω­νιακή τακτική με έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά. Από τη διανομή του «κοινωνικού μερί­σμα­τος», τον «συμψηφισμό του ΦΠΑ» και τις διάφορες «ελαφρύνσεις» (δικών της... προσφάτων ρυθμίσεων) μέχρι την προχθεσινή περιορισμένη και προστατευμένη «έξοδο στις αγορές».

Αλλαγές στο ασφαλιστικό από το 2015

Αλλάζει ριζικά το ασφαλιστικό τους επόμενους μήνες, καθώς θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015 οι μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης προόδου του ΔΝΤ.

Μπαλτάκου εγκώμιον…

Γράφει στο aixmi.gr ο: Θανάσης Γκότοβος
Υπάρχει κάτι θετικό από όλη αυτή την ιστορία της συνομιλίας ανώτατου κυβερνητικού στελέχους με τον εκπρόσωπο και μέλος μιας -κατά τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και όχι μόνο- «εγκληματικής οργάνωσης» που συμβαίνει να είναι και κόμμα στην ελληνική Βουλή. Και αυτό είναι η ανώμαλη ...

H ολετήρια δυναμική της μικρόνοιας

Αντιγράφω από το βιβλίο του Carlo Cipolla, Oι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας (εκδ. «Kέδρος», 2012):
«1. Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία.
2. H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου.

Το τούνελ που ακόμα είμαστε

«Είστε πολύ αισιόδοξοι για την ελάφρυνση του χρέους σας...», μου είπε χθες το πρωί ο ανώτερος υπάλληλος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που μου τηλεφώνησε αφού του μετέφρασα τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων, με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό είναι το νέο κόλπο των ληστών για να ΑΡΠΑΖΟΥΝ αυτοκίνητα!

Ήδη πολλοί πολίτες έχουν πέσει στη φάκα των ληστών, όπου «χτυπούν» με αυτό το κόλπο.
Ποιο είναι, λοιπόν, το σχέδιο; Απλό: Οι δράστες, συνήθως βάζουν στόχο αυτοκίνητα που βρίσκονται σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Ο πολίτης, ανυποψίαστος τοποθετεί τις σακούλες στο... 

Ενας Ελληνας μετράει τις επιδράσεις του Ηλιου στη Γη

«Διαβάζοντας» τον διαστημικό καιρό 
Στην καλλιτεχνική αναπαράσταση που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της NASA, απεικονίζεται πώς η ηλιακή δραστηριότητα επηρεάζει τις συνθήκες που επικρατούν τόσο στο κοντινό μας Διάστημα, όσο και στην ίδια τη Γη. Ο Ελληνας καθηγητής Διαστημικής Φυσικής Βασίλης Αγγελόπουλος,

Νέα οδηγία ΕΣΡ για την προστασία των θεατών

Νέα παρέμβαση του ΕΣΡ για τα τυχερά παιχνίδια. Παρατηρώντας πως «οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί εξακολουθούν να προβάλλουν άνευ απαιτούμενης άδειας παίγνια τα οποία έχουν χαρακτηριστικά τυχερών εκπομπών»,

Ερντογάν: Το twitter είναι φοροφυγάς

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατηγόρησε το Twitter για φοροδιαφυγή, μετά τη χρησιμοποίηση του δικτύου για τη δημοσίευση του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών που εμπλέκουν τον ίδιο και το περιβάλλον του σε πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς.

Γαλακτοβιομηχανίες σταματούν ήδη τη συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ψήφιση της διάταξης για επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος, οι αγελαδοτρόφοι δέχονται ήδη τις πρώτες αρνητικές επιπτώσεις.

Επιστροφή στις αγορές, έξοδος απ' το μνημόνιο;

 Η εκτίμηση των αγορών ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πια επένδυση υψηλού ρίσκου είναι το πιο τρανταχτό συμπέρασμα της επιτυχούς εξόδου στις αγορές - αλλά η Ελλάδα απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικά «αυτεξούσια».

Αποξηραμένα φρούτα και δίαιτα

Μια βασική οδηγία που θα δώσει ένας διαιτολόγος σε κάποιον που ξεκινάει μία δίαιτα είναι το να τρώει πολλά φρούτα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ιδιαιτέρως για ανθρώπους που βρίσκονται πολλές ώρες εκτός σπιτιού ή στο αυτοκίνητο.

Σάλος από τη λογοκρισία του ΑΠΕ στη Μέρκελ

Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας
Σάλος έχει προκληθεί από το πρωτοφανές κρούσμα λογοκρισίας από το ΑΠΕ σε βάρος της Καγκελαρίου Μέρκελ και τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας με την εν ψυχρώ βάναυση αλλοίωση της ανακοίνωσης της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε να απαλειφθεί η φράση  «μέτρα λιτότητας» και να αντικατασταθεί από τη φράση «πρόγραμμα εξυγίανσης».

H Ουκρανία «βράζει», οι ΗΠΑ ανησυχούν και προειδοποιούν -Στο Κίεβο ο Μπάιντεν

Καζάνι που «βράζει» παραμένει η Ουκρανία, με ρωσόφιλους να καταλαμβάνουν διαδοχικά κυβερνητικά κτίρια στα ανατολικά της χώρας. Κατάσταση την οποία παρακολουθούν με ανησυχία οι ΗΠΑ.

Διαρροές!

Στον απόηχο της προεκλογικής εμφάνισης της Φράου Καγκελαρίου, Αυτοκράτειρας ελέω μνημονίου στο ελληνικό προτεκτοράτο, από τα υπόγεια του κυβερνητικού μεγάρου, η ομάδα της Αλήθειας, άρχισε λέει, τις διαρροές σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Γ. Μώραλης: Προτεραιότητα η ανάπτυξη για τον Πειραιά

“Ο Πειραιάς δεν πρέπει να κοιτάζει προς την Αθήνα, αλλά προς τη θάλασσα” - Στηρίζουν το ψηφοδέλτιο Μώραλη Αγραπίδης - Ανδριανόπουλος Τις προτεραιότητές του για τον Πειραιά αλλά και την αλληλουχία των γεγονότων που τον οδήγησαν στο να υποβάλλει τελικώς ...

Και τώρα, τρίτο Μνημόνιο

Τώρα που η καγκελάριος επέστρεψε στο Βερολίνο και οι διθύραμβοι ολοκληρώθηκαν, ας επιστρέψουμε στη σκληρή και απαισιόδοξη πραγματικότητα. Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση και πιθανότατα ένα τρίτο Μνημόνιο, παρά την επάνοδο στις αγορές. Η εκτίμηση ανήκει στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Ρεζά Μογκαντάμ, προϊστάμενο του γνωστού μας Πόουλ Τόμσεν.

Με νέα βίντεο απειλεί ο Παναγιώταρος...

Η ρητή απαγόρευση του νόμου, αλλά και οι έρευνες που διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών δεν φαίνεται να πτοούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αφού ο Ηλίας Παναγιώταρος έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις.

ΓΙΑΤΙ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ

ΦΕΛΝΙΚΟΣ στο matrix24.gr
Μέχρι και πριν προβληθεί το βίντεο με τη συνομιλία Κασιδιάρη - Μπαλτάκου, οι δημοσκοπήσεις, παρά τη σχετική εγκυρότητά τους, έδειχναν την ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να κλείνει, τη δύναμη της Χρυσής Αυγής να συμπιέζεται σε μονοψήφια νούμερα, το ΠΑΣΟΚ, και παρά τη μεταμόρφωσή του σε "ελιά", να κλαδεύεται εκλογικά, τη ΔΗΜΑΡ να έχει απωλέσει το 50% του ποσοστού που έλαβε στις εκλογές ...

Επεισόδια και συλλήψεις τα ξημερώματα στο ΑΠΘ -Αγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Ενταση επικράτησε τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, στην περιοχή του τουρκικού προξενείου.

Δεν λειτουργεί σχολείο γιατί λείπουν θρανία και καρέκλες

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, μέσα από τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 33ου δημοτικού Λάρισας.Όπως εξηγούν, ενώ το κτίριο έχει κατασκευαστεί, δεν προχωρά όμως η μεταφορά του σχολείου στο νέο χώρο γιατί λείπουν τα… θρανία και οι καρέκλες!

Πλώρη για βουλευτές από τα παράθυρα του Mega…

Σχολή υποψήφιων βουλευτών το Mega! Η Μαρία Σπυράκη, η οποία μέχρι και την περασμένη εβδομάδα εμφανιζόταν στο δελτίο ειδήσεων και ενημέρωνε για κρίσιμες αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, παραιτήθηκε για να κατέβει ως υποψήφια

Μάνος Χατζιδάκις- 20 χρόνια από το θάνατό του

Γράφει η Alma Libre
Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του σπουδαιότερου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, του Μάνου Χατζιδάκι.
Είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που υπήρξε ο Μάνος και που άφησε μια πολιτιστική κληρονομιά ανεκτίμητης αξίας στην χώρα μας.

Δείτε πότε τα παραπάνω κιλά μπορεί να μας είναι χρήσιμα

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, έρχονται να ταράξουν λίγο τα νερά σε σχέση με τον έλεγχο του σωματικού μας βάρους.