Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Έχουμε πλεόνασμα!

Η ανακοίνωση της «Γιούροστατ» τα λέει όλα! Το περίφημο «πλεόνασμα» δεν είναι παρά ιλιγγιώδες… έλλειμμα και μάλιστα ύψους 23,1 δισ. ευρώ! Αλλά, η «Αγία Οικογένεια» της ειλικρίνειας και της φιλαλήθειας, αυτή η αδέκαστη ΕΕ, ομού μετά των στατιστικών υπηρεσιών της, δεν έχει κανένα λόγο να μην συμμετέχει σε αυτό το όργιο εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Παρατείνεται για 6 μήνες η κράτηση του Μιχαλολιάκου

Την παράταση της προσωρινής κράτησης του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που κατά την δικογραφία θεωρείται ο αρχηγός και διευθύνων νους εγκληματικής οργάνωσης , αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Από τη Βαϊμάρη... στις Βερμούδες!

Μέχρι την ανατροπή του Γιανουκόβιτς στις 21/2 η διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία φαινόταν να είναι ευρωπαϊκή υπόθεση, με το Τρίγωνο της Βαϊμάρης -το άτυπο σχήμα τριμερούς συνεργασίας Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας- να έχει και σωστά την πρωτοβουλία κινήσεων.

Η Θράκη βάζει δύσκολα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράγμα, αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, “Πομάκων, Τσιγγάνων και τουρκογενών”». Αυτές οι λέξεις, ειπωμένες από τον αναπληρωτή καθηγητή του Παντείου Δημήτρη Χριστόπουλο, συμπυκνώνουν την αντίληψη που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να εκφράσει διά του ευρωψηφοδελτίου του.

Με έλλειμμα 12,7% και χρέος 175,1% τελευταίοι στην ΕΕ!


Στην τελευταία και χειρότερη θέση όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ των 28 κρατών-μελών βρίσκεται η Ελλάδα αναφορικά με το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε χθες η Γιούροστατ, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, για το 2013.

Τέλος ο Ευαγγελάτος...

Παρελθόν από σήμερα και επισήμως ο Ευαγγελάτος, για το ΣΚΑΙ.
Απο την επόμενη Δευτερα, ο Σπύρος Μάλλης θα παρουσιάζει μια δίωρη απογευματινή εκπομπή. 
Τα περί αποκεφαλισμού του Ευαγγελάτου κυκλοφορούσαν εδώ και μέρες στο διαδίκτυο. 

Αριστοκρατική δυσανεξία

 Τα περισσότερα ευρωψηφοδέλτια παραμένουν ασυμπλήρωτα, αφού τα κόμματα θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους να τα εμπλουτίσουν με «βαριά» ονόματα. Υπάρχουν βέβαια πολλοί και αντιθετικοί τρόποι για να μετρηθεί η πολιτική βαρύτητα και ελκυστικότητα.

Χούντα, εκλογές και Παιδεία

Κουβεντιάζοντας με μια φίλη εκπαιδευτικό αφορμής δοθείσης της 21ης Απριλίου, έπεσα από τα σύννεφα ακούγοντάς την να μου λέει ότι στην ερώτηση «πώς η χούντα ήρθε στην εξουσία;» η απάντηση που δέχθηκε από τα παιδιά της τάξης της ήταν «με εκλογές» ή «με δημοψήφισμα».

Το κούρεμα είναι αναπόφευκτο

Μετά την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος οι περισσότεροι σχολιαστές εκτιμούν ότι ξεκινά πλέον η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος.

Πλεόνασμα ναι, αλλά με «νόημα»...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίσημη αναγνώριση του πρωτογενούς πλεονάσματος ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Διευκολύνει την πρόσβαση στις αγορές και δημιουργεί προϋποθέσεις για μια διευθέτηση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο και να διευκολυνθούν οι διαδικασίες ανάπτυξης της χώρας.

Ποιος κάνει «κόλπα» με το ελληνικό χρέος;

Το ευρω-φοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» επικρίνει και πάλι την Ελλάδα για «στατιστικά μαγειρέματα». Μήπως είναι όμως οι ίδιοι οι ευρω-σκεπτικιστές που «κάτι μαγειρεύουν»;

Δε σε ξέρω δε με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις..

     Ή:  ''ό,τι αρπάξει η νύφη στην καβάλα!'',
     ..ή: ''τώρα σ' ήβρα, τώρα στάσου!''.

     Διότι αφού πιστοί κι αμετανόητοι στις προεκλογικές παραδόσεις, οι υποψήφιοι και τα κόμματα κυρίως της συγκυβέρνησης (συνεργατών δωσιλόγων και σία), επιδίδονται στο σπορ του ταξίματος, των υποσχέσεων, του ρουσφετιού,

Ψηφιακά όλα τα δικαιολογητικά στο Κτηματολόγιο

«Για πρώτη φορά στη χώρα, θα καταγράφεται υποχρεωτικά σε ψηφιακή μορφή το σύνολο των εγγράφων και χαρτών, για όλες τις δικαιοπραξίες, όπου λειτουργούν Κτηματολογικά γραφεία», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης

Η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Ελενα» είχε διοριστεί με πλαστό πτυχίο -Την παύουν από τα καθήκοντά της [εικόνα]

Ανακαλούν το διορισμό της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Ελενα», καθώς, όπως αποκαλύπτεται το πτυχίο που είχε καταθέσει ήταν πλαστό. 

«Κροίσοι» στην... ουρά για τα 500 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος!

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΕΛΑΣ
Αν οι ελεγκτές της Φορολογικής Διοίκησης και του ΣΔΟΕ διαπιστώσουν ότι ένας φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα 5.000 ευρώ και την ίδια ώρα έχει ακίνητη περιουσια 2 εκατομμυρίων μάλλον δεν θα εκπλαγούν. Οταν όμως ζευγάρι με ακίνητη περιουσία 2,3 εκατ. ευρώ διεκδικεί το κοινωνικό μέρισμα τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά...

Νέες αλλαγές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ...

Στη θέση του Γλέζου στη Βουλή θα πάρει η Μάνια Παπαδημητρίου...
Νέες ανατροπές σημειώνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με την προσθήκη του Μανώλη Γλέζου, την οποία ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη.

Η δυστυχία να σε θεωρούν δεδομένο!

Ούτε μια μέρα δεν μας αφήνουν να χαρούμε και να γιορτάσουμε ( τρόπος του λέγειν)την επίτευξη  πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό.
Παρ' ότι η Eurostat και η Commission  επικύρωσαν το πλεόνασμα πάνω στο οποίο κτίσαμε πολλές ελπίδες και όνειρα,  ήρθε  πάραυτα η Wall Street journal,  να μας ειρωνευτεί για το επίτευγμα, αφήνοντας υπονοούμενα μήπως πρόκειται και πάλι για τα γνωστά Greek Statistics... και μάλιστα ανέπτυξε και ένα ολόκληρο  ...

Ευκαιρίες συνταξιοδότησης για μητέρες ανηλίκων

Ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης ισχύει για τις μητέρες ανηλίκων, που υπό προϋποθέσεις μπορούν να ανοίξουν ταχύτερα την πόρτα εξόδου και να αποφύγουν ανατροπές στα όρια ηλικίας. Μεγάλες κερδισμένες όσες πρόλαβαν  να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, καθώς διατηρούν το δικαίωμα εξόδου με ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Τώρα με την σταυροδοσία, να θυμόμαστε γιατί ψηφίζουμε…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ στο matrix24.gr
Οι ενστάσεις που εκφράστηκαν από στελέχη όλου του πολιτικού φάσματος όταν οι Σαμαράς-Βενιζέλος αποφάσισαν την υιοθέτηση της σταυροδοσίας και στις Ευρωεκλογές, ήταν πολλές και αρκετές εξ αυτών ήταν πολύ τεκμηριωμένες.

Οι Γυφτιές των κομμάτων !

Γράφει ο συνεργάτης μας
 Θόδωρος Γαλανόπουλος
Πρέπει κάποια στιγμή, όλοι μας, αριστερά και δεξιά, να καταλάβουμε ότι οι συμπολίτες μας που ζούνε μέσα στη χώρα μας, έχουν πολιτικά δικαιώματα, δεν θα είναι μόνο νεροκουβαλητές ψήφων, αλλά κάποιοι θα ζητούν και να πολιτεύονται!

Πότε θα βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και πού;

Πού θα βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; 
Στις μέρες μας παρατηρείται μία πολύ μεγάλη ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα και ιδίως σε επίπεδο online υπηρεσιών. Μεγάλα startups ή ήδη εδραιωμένες εταιρείες του χώρου, παρέχουν πρωτόγνωρη ευελιξία και πολύ καλές λύσεις για οποιονδήποτε ταξιδιώτη.

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΜΠΙΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΣΜΕ

ΦΕΛΝΙΚΟΣ στο matrix24.gr
Όσοι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να αναρωτιούνται γιατί έχει απαξιωθεί τόσο πολύ η πολιτική, ας κοιτάξουν τις πολιτικές και τις αθλητικές εφημερίδες και θα βρουν την απάντηση.
Οι πρώτες ασχολούνται με την Σαμπιχά και τον Αχμέτ Κουρτ και οι δεύτερες με τον Ντάνστον και τον Λάσμε.

Οι έξι στους δέκα δεν κοιμούνται αρκετά

Εάν περάσατε την νύχτα στριφογυρίζοντας στο κρεβάτι δεν είστε οι μόνοι. Περίπου οι έξι στους δέκα δεν κοιμούνται αρκετή ώρα το βράδυ, πολύ περισσότεροι σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Τι παίζεται στις ευρωεκλογές για την ελληνική οικονομία

«Αν υλοποιούσαμε στη Γερμανία ή στη Γαλλία τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, θα είχε γίνει εξέγερση στη Βόρεια Ευρώπη», είναι η μεγάλη αλήθεια που είπε την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος των Συντηρητικών για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο κ. Γιούνκερ διεξάγει προεκλογική εκστρατεία, οπότε προτιμά τις αποστασιοποιημένες διαπιστώσεις, ενώ θα έπρεπε να απολογείται διότι ως πρόεδρος του Eurogroup στο αποκορύφωμα της κρίσης ήταν βασικός συντελεστής των αποφάσεων.

Μεγάλη κομπίνα με μεταχειρισμένα ΙΧ – Σπείρα άρπαζε τις προκαταβολές και εξαφανιζόταν

Επτά άτομα κρύβονταν πίσω από τη σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με «μαϊμού» αγγελίες μεταχειρισμένων ΙΧ μέσω διαδικτύου. Συνολικά είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν 130 πολίτες, αποσπώντας του περισσότερα από 250.000 ευρώ.

Πύρρειος νίκη

Ο όρος δυστυχώς είναι ο μόνος που εκφράζει την ελληνική πραγματικότητα: όταν ένας “νικητής” έχει ματώσει τόσο πολύ για να νικήσει ώστε δεν μπορεί πια να συνεχίσει, τότε η νίκη του είναι “Πύρρειος”, σαν εκείνη για την οποία ο Πλούταρχος έγραψε ότι ο ίδιος ο Πύρρος είπε: “ακόμα μια νίκη σαν αυτή και θα χαθούμε...”

Η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη είναι σύζυγος του υποψήφιου ευρωβουλευτή Χριστόπουλου -Τι έγραψε γι'αυτόν

Η γνωστή από την ΕΡΤ δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη είναι σύζυγος του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά τις δηλώσεις του εναντίον της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Δημοψήφισμα

Σχετικά  με το Δημοψήφισμα. Περί Euro και Δραχμής.  Θέση  του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Αλέκου Αλαβάνου. Και του  Γιώργου Παπανδρέου.  Τότε που  γκρεμίστηκε ο ίδιος από  τον θώκο  της πρωθυπουργίας και  εξορίστηκε  από  την προεδρία του κόμματός  του. Θέση και  δική μου. Θέση  κάθε  σκεπτόμενου πολίτη. Θέση  που αποδεικνύει  τις  ...

Aνοίγει τώρα η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ανάβει επίσημα και το πράσινο φως για την έναρξη των συζητήσεων, σε επίπεδο Eurogroup, για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Αυτή ήταν άλλωστε η συμφωνία που είχε επιτευχθεί ενάμιση χρόνο νωρίτερα στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012.

Κουβέλης: «Καλό το πλεόνασμα, αλλά...»

Νέα οικονομική πολιτική ζητεί η ΔΗΜΑΡ 
Του Γιώργου Μελιγγώνη στο matrix24.gr
Τη σημασία της επιβεβαίωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος αναγνώρισε, με δηλώσεις του, ο Φώτης Κουβέλης, ζητώντας παράλληλα μία νέα συμφωνία με τους εταίρους, αλλά και συνολική αλλαγή πολιτικής.

Πού και πώς θα γίνουν οι 14.000 προσλήψεις στο δημόσιο

Εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης
Καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας - Θράκης - Οι νέες προσλήψεις θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2014Ολοταχώς προχωρά ο σχεδιασμός για τις 14.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο μέσα στο 2014, τις οποίες ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. 

Ρεάλ - Μπάγιερν 1 - 0

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που είδαμε φέτος ήταν αναμφισβήτητα και το χθεσινοβραδινό, ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπάγιερν. Μεγάλη κατοχή της μπάλας από τη γερμανική ομάδα, αλλά το γκολ το πέτυχε η Ρεάλ, η οποία θα μπ[ορούσε να πετύχει και περισσότερα του

5.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Σύντομα το Δημόσιο θα προσλάβει πάνω 5.000, από τους οποίους οι 3912 θα είναι εποχικοί και 1.320 μόνιμοι υπάλληλοι.
Ειδικότερα οι προσλήψεις θα γίνουν στη ΔΕΗ, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η ιστοσελίδα που «φοβίζει» τους πολιτικούς

Ελέγχει τα όσα λένε και εντοπίζει τις ανακρίβειες
Χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των πολιτών προκειμένου να ελέγχουν την ακρίβεια των όσων λένε οι πολιτικοί, φιλοδοξεί να γίνει μια ιστοσελίδα.