Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Μάθετε μια ξένη γλώσσα χωρίς χρήματα

Λίστα με ιστοσελίδες δωρεάν μαθημάτων ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών είναι σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρεση μιας θέσης εργασίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Το χρήμα στους τραπεζίτες

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, να ρίχνουμε πού και πού και καμιά ματιά στα πεπραγμένα των τραπεζών και των hedge funds χωρίς, φυσικά, να περιμένουμε να εκπλαγούμε από την όποια εξέλιξη. Και γιατί να εκπλαγούμε άλλωστε; Ό,τι έκαναν πριν από την κρίση, αυτά συνεχίζουν να κάνουν και τώρα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Μόνο τους πρόσφατα δημοσιευμένους

Μανώλης Γλέζος

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Βασίλης Γκουρογιάννης*
Οι ήρωες, μεταξύ των οποίων και ο Μανώλης Γλέζος, είναι άξιοι τιμής γιατί σε κάποια δεδομένη κρίσιμη στιγμή που κινδύνευαν τα αγαθά (υλικά και ηθικά) των πολλών έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα - γράμματα. Αλλά αυτό το παιχνίδι κορώνα - γράμματα όταν αφορά θέματα ζωής και θανάτου δεν έχει τις... 

«Αμφιβολίες για την Ελλάδα»

Η σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος στον ελληνικό προϋπολογισμό εξακολουθεί να είναι αντικείμενο των ρεπορτάζ και σχολίων του γερμανικού τύπου.
«Η Ελλάδα δεν προχωρά με την μείωση του χρέους όπως προβλέπει το πρόγραμμα», παρατηρεί η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε δημοσίευμά της με τίτλο ...

Εθνικό σχέδιο χωρίς διαβούλευση;

Προχθές, όπως πληροφορούμεθα από τα σχετικά ρεπορτάζ, παρουσιάστηκε στο EuroWorking Group ένα σχέδιο του εθνικού αναπτυξιακού προτύπου. Στηρίζεται στις γνωστές μελέτες του ΚΕΠΕ, του ΙΟΒΕ και της McKinsey. Και απ' ό,τι μαθαίνουμε, σχεδιάζεται να παρουσιαστεί σε πλήρη μορφή και επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup της 5ης Μαΐου!

Αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης -Παρακράτηση εντός του έτους για όλους

Νέα δεδομένα για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα φέρει ο επανασχεδιασμός που επιτάσσει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Στο εξής, θα γίνεται εντός του έτους η παρακράτηση για το σύνολο των αποδοχών όλων των

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου..


     ..ποιός είναι ο πιό βλαξ λαός στον κόσμο;
     Ποιός είναι ο λαός πού ενώ έχει εξαπατηθεί ξανά και ξανά και ξανά και ξανά, είναι έτοιμος να εξαπατηθεί και πάλι,
     ..αρκεί να του τάξουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες;

Οδηγός για μικρότερες δόσεις στα τραπεζικά δάνεια νοικοκυριών

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ
Ακόμη και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα μπορούν οι τράπεζες να ρυθμίζουν δάνεια νοικοκυριών κι επιχειρήσεων με βασικά κριτήρια τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» και τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη». Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης είναι με απλά λόγια τα απαιτούμενα μηνιαία έξοδα για ένα νοικοκυριό, προκειμένου τα μέλη του να ζουν αξιοπρεπώς.

Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε την Σαμπιχά! Διαβάστε το λόγο της τσιγγάνας στον ΟΗΕ

του Αναστάσιου Λαυρέντζου
Όσοι παρακολουθούν τα ζητήματα της Θράκης, γνωρίζουν ότι η μουσουλμανική μειονότητα η οποία ζει στην περιοχή, αποτελείται από τρεις διαφορετικές συνιστώσες: Τουρκόφωνοι, Πομάκοι και Ρομά (Αθίγγανοι). Από την πρώτη στιγμή που η Θράκη ενσωματώθηκε στην ελληνική επικράτεια, βασική επιδίωξη της τουρκικής πλευράς ήταν η ομογενοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών της περιοχής και η μετατροπή τους σε τουρκική εθνική μειονότητα, ώστε αυτή αργότερα να καταστεί εργαλείο της τουρκικής πολιτικής. 

Βολές ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Οταν ο Κύρτσος έλεγε πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ανύπαρκτο

Υπό το πρίσμα των έντονων αναταράξεων που προκάλεσε η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου σκοπεύει στις 30 ημέρες που απομένουν μέχρι τις Ευρωεκλογές, να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να επικεντρωθεί στα ζητήματα της οικονομίας.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Τo τελευταίο αντίο στον γιαννιώτη ηθοποιό Μπάμπη Γούσια...


Το τελευταίο αντίο συντετριμμένοι είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του γιαννιώτη ηθοποιού Μπάμπη Γούσια ,στο Πέραμα Ιωαννίνων .Στις 12.00 τελέστηκε η κηδεία του στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και ακολούθησε η ταφή στο κοιμητήριο του χωριού.

"Ασχολούνται εργολαβικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ"...

Με έντονο τρόπο και μιλώντας για εργολαβική ενασχόληση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ απαντά με ανακοίνωσή του το κόμμα της συγκυβέρνησης στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που κάνει λόγο για εισαγγελική παρέμβαση στα οικονομικά του.

Οι Δημοσκόποι της “πλάκας” κρατάνε … πισινή!

Γιάννης Πρεβενιός
Ανά τακτά διαστήματα το τελευταίο καιρό τα βραδινά δελτία ειδήσεων παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που αφορούν τα ποσοστά των κομμάτων σε σχέση με τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές αλλά και τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν τα τελευταία πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου

ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΤΣΟΛΑΚΟΥ
Ο συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και η συνδικαλίστρια Αλκηστις Τσολάκου είναι τα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Γέλωτας Πικρός

Από τα παράθυρα όλων ανεξαιρέτως των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, οι εξάγγελοι της «ενημέρωσης» επιχείρησαν ακόμη μία φορά, να προσβάλουν τη νοημοσύνη μας. Οι γηπεδικού χαρακτήρα αλαλαγμοί των ψιττακών της Ελληνικής Τηλεδημοκρατίας

«Αιχμάλωτοι πολέμου οι παρατηρητές»

Φιλορώσοι αυτονομιστές κρατούν σε ομηρία στην πόλη Σλαβιάνσκ ομάδα στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ, διερμηνείς και ουκρανούς στρατιωτικούς. Ο επικεφαλής των αυτονομιστών τους χαρακτηρίζει «αιχμαλώτους πολέμου».

Ας σταματήσει ο φαύλος κύκλος των αυθαιρέτων

Σε περισσότερα από 1,8 δις. ευρώ αντιστοιχούσαν με βάση τα στατιστικά στοιχεία του ΥΠΕΚΑ τα έσοδα από τα αυθαίρετα μέχρι τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στους έξι μήνες εφαρμογής του νέου νόμου (Καλαφάτη), οι δηλώσεις που είχαν υποβληθεί αντιστοιχούσαν σε 700 εκ. ευρώ.

Βόρειοι και Νότιοι

Στη μάχη για το Κύπελλο
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μάχονται απόψε στις 20:00 στο ΟΑΚΑ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο ένας (Παναθηναϊκός) θα διεκδικήσει το 18ο Κύπελλο, ο άλλος (ΠΑΟΚ) το 5ο. Οι αριθμοί λίγη σημασία έχουν, αυτό που έχει σημασία είναι ότι απόψε το βράδυ στις 20:00 (ΟΤΕ TV) μπροστά σε 50.000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο,

Το σχέδιο της NASA για επανδρωμένη αποστολή στον Άρη


Πρώτα συλλαμβάνουμε και μελετάμε έναν αστεροειδή. Μετά, μαθαίνουμε να καλλιεργούμε ζαρζαβατικά και να τυπώνουμε εξαρτήματα στο Διάστημα. Τελικά, και αν φτάνουν τα χρήματα, πάμε και στον Άρη. Ο διοικητής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν ...

Σε ξένους το 80% της ΕΤΕ έναντι 2,5 δις ευρώ την στιγμή που πληρώσαμε 9 δις για να την σώσουμε!

Με 4,5% δανείστηκε 750 εκατ. ευρώ η ΕΤΕ και με προίκα το ρευστό, προχωρά το σχέδιο παραχώρησης του 80% των μετοχών σε ξένους. Με δεύτερο ομολογιακό δάνειο και για την θυγατρική τουρκική Finansbank, υποδέχεται τους «γαμπρούς» της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δις ευρώ, όταν στο δημόσιο στοίχισε 8,68 δις ευρώ.

Στις Αφίδνες τα πρώτα λεωφορεία με οπαδούς του ΠΑΟΚ - Ελεγχοι και εκτροπή κυκλοφορίας

φωτογραφία: www.fcpaok.netΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ
Καραμπόλα λεωφορείων με οπαδούς του ΠΑΟΚ που μετέβαιναν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου σημειώθηκε νωρίς το πρωί, στην εθνική οδό έξω από το Βόλο.

Θεσσαλονίκη: «Ραγίζει» το Παλατάκι

ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΦΑΚΑΛΗ
Πρόβλημα καθίζησης του εδάφους αντιμετωπίζει το Κυβερνείο, όπως διαπιστώνει μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας νέα πληγή στο ιστορικό κτίριο. Η βασικότερη αιτία είναι η διάβρωση του εδάφους από την πλευρά της θάλασσας, η οποία κατατρώει μέρα με τη μέρα το ακρωτήρι του μικρού εμβόλου,

Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός γευμάτων σε μία δίαιτα

Πολλοί ρωτάνε πόσα γεύματα είναι σωστό να κάνει κάποιος ακολουθώντας ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.
Αυτό έχει να κάνει καταρχήν με την καθημερινότητα και τον προγραμματισμό του κάθε ατόμου.

Επιμένει ο Κ. Χατζηδάκης για την κλήρωση των θέσεων στις λαϊκές αγορές

Τις προωθούμενες αλλαγές στις λαϊκές αγορές που φέρνει το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνοντας προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων που αντιδρούν ότι «δεν πρέπει να νομοθετούμε υπερ τν λίγων. Στην κυβέρνηση και στο υπουργείο έχουμε ξεκαθαρίσει ότι κοιτάμε το γενικότερο συμφέρον».

Debate με όλους τους υποψήφιους θέλει ο Μπουτάρης

Αντίθετος με τη διεξαγωγή debate, με τη συμμετοχή μόνο με δύο υποψηφίους δημάρχους, είναι ο συνδυασμός “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”, με επικεφαλής το Γιάννη Μπουτάρη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται ότι ο κ. Μπουτάρης και τα μέλη της παράταξής του “σε καμία ...

Στην μάχη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ

Ενώ σιγοβράζει στο εσωτερικό του
Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που αποφεύγοντας να δώσει έκταση στη συζήτηση που ξεκίνησε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την κοινή εμφάνιση Γιώργου Παπανδρέου και Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, τη Δευτέρα, αρχίζει τις …περιοδείες ενόψει εκλογών.

To μεγάλο στοίχημα για τελικό Κυπέλλου χωρίς επεισόδια

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παντού
Επί ποδός πολέμου η ΕΛ.ΑΣ. - Επιστρατεύτηκαν ακόμη και ελικόπτερα για την εποπτεία των φιλάθλων - Πότε θα φτάσουν στην Αθήνα και πώς θα μπουν στο ΟΑΚΑ - "Πονοκέφαλος" η αστυνόμευση των μεμονωμένων

«Μπρά ντε φερ» Βρυξελλών και Ουάσιγκτον-Νέο «πακέτο» μέτρων επί τάπητος

Άναψε φωτιές η έκθεση της τρόικας
«Ακονίζουν τα μαχαίρια» Βρυξέλλες και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενόψει της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους: Άνγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ έχουν συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα πέσει επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα.

Tο κόστος των εκλογών...

Πόσο θα κοστίσουν οι εκλογές του Μαίου ; Περισσότερα από 90 εκατομμύρια ευρώ, όταν είχαν προβλεφθεί 50 εκ. ευρώ! Οι τριπλές κάλπες που θα στηθούν, η πολλαπλή σταυροδοσία αλλά και τα ψηφοδέλτια τίναξαν την "μπάνκα" στον αέρα με τις δημοτικές , τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές να ξεπερνούν τελικά σε δαπάνη ακόμη και τη διπλή αναμέτρηση του 2012, οπότε δόθηκαν 86 εκ. ευρώ.

Μέρισμα ; Ούτε καν κέρασμα !

Γράφει ο συνεργάτης μας
 Θόδωρος Γαλανόπουλος
Μερικές φορές η ξεφτίλα είναι καταφανέστατη, αλλά όλοι εμείς οι πολίτες, είτε δεν θέλουμε να τη δούμε, είτε λόγω ανάγκης την αντέχουμε την παραβλέπουμε και προχωρούμε! Φυσικά και οι πιο πολλοί από εσάς θα ξέρετε πώς λειτουργεί το ρουσφέτι λίγο πολύ, αν όχι εσείς οι ίδιοι, κάποιος στην οικογένειά σας θα ακολούθησε αυτήν την πατροπαράδοτη διαδικασία! 

Ρωσικά μαχητικά κόβουν βόλτες πάνω από την Ουκρανία -Νέες κυρώσεις από την G7

Μέσα στο πολεμικό κλίμα, που παραμένει η κατάσταση στην Ουκρανία, οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να κινηθούν γρήγορα στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της κρίσης.

Στο Αγιον Ορος ο Μπαλτάκος -Για να πάρει... ευλογία για το νέο κόμμα

Περιοδεία σε μοναστήρια του Αγίου Ορους έκανε αυτές τις ημέρες ο Τάκης Μπαλτάκος. Μία επίσκεψη... προετοιμασίας για τα επόμενα βήματά του.

Εγκύκλιος-συγχωροχάρτι για τους «δικούς τους» έκπτωτους δημάρχους

Στο συρτάρι Μιχελάκη η ...διόρθωση
Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει από μια φαινομενικά «αθώα» παράλειψη στην εγκύκλιο 14 του Υπουργείου Εσωτερικών για τις δημοτικές εκλογές που καλύπτει τις άνομες πράξεις μιας σειράς δημοτικών αρχόντων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη για παράβαση ...

Ευαγγελάτος: “Με έκοψε ο Μαλέλης”

Ανακοίνωση
Μετά από  2,5 χρόνια κλείνει αυτός ο κύκλος συνεργασίας μου με τον ΣΚΑΙ.
Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκα όταν ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού, μού ανακοίνωσε ότι για την προεκλογική περίοδο αποφασίστηκε να περικοπεί  κατά το ήμισυ η εκπομπή που παρουσιάζω και να αντικατασταθεί από μια άλλη πολιτική εκπομπή.

Οι ευεργετικές δράσεις του μαύρου πιπεριού

Το μαύρο πιπέρι αποτελεί για πολλούς ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πιάτου τους. Ωστόσο, πέρα από το ότι δίνει μια πιο πικάντικη νότα στη διατροφή μας, φαίνεται ότι τα οφέλη της χρήσης του για τον οργανισμό μας είναι πολλά και ποικίλα.