Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

«Εκβιαστές» πολιτικοί, «αθώοι» ψηφοφόροι

 Σήμερα θα μιλήσουμε για «εκβιασμούς». Των «αθώων» ψηφοφόρων από τους  πολιτικούς. Ναι, σαν αυτόν που επιχείρησε ο Βενιζέλος, απειλώντας ότι θα πέσει η κυβέρνηση, αν το κόμμα του πάρει μικρό ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές.

Δημοκρατία τύπου ''συγκυβέρνησης''..

     Αυτή είναι η αφίσα που η δημοκρατική κυβέρνηση Ψευταρά απαγόρευσε σήμερα με Υπουργική Απόφαση, η οποία,
     ..απαγορεύει σε συνδικαλιστικές οργανώσεις επιστημονικών και λοιπών κλάδων, την ''μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτικό'',
     ..και άρα να βλάψει την κυβέρνηση, εν όψει βεβείως των εκλογών!

Στο γήπεδο του αντιπάλου

 Η δημοσκοπική εκτόξευση της Λεπέν στη Γαλλία και του Φάρατζ στη Βρετανία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ιδεολογική-προγραμματική αφωνία της ευρύτερης Αριστεράς σε όλες της τις εκφάνσεις στην ΕΕ. Από τα πρώην και νυν ΚΚ, τους σοσιαλιστές μέχρι και τους σοσιαλδημοκράτες- ...

Βρείτε που ζούσαν οι πρόγονοί σας πριν 1.000 χρόνια

Μία επαναστατική μέθοδος, που ανέπτυξε μία διεθνής επιστημονική ομάδα, αποτελεί ένα είδος γενετικού GPS, αφού, αναλύοντας το DNA, επιτρέπει τον γεωγραφικό εντοπισμό του χωριού που ζούσαν οι πρόγονοι κάποιου, ακόμη και πριν από 1.000 χρόνια.

Ο Βενιζέλος πιέζει τώρα τον... Σαμαρά να σώσει το ΠΑΣΟΚ!

 Με σαφήνεια περιέγραφε το χθεσινό ρεπορτάζ του «Εθνους» τις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου: «Εάν οι ψηφοφόροι δεν αντιμετωπίσουν ως "βασικό πυλώνα" σταθερότητας τη δημοκρατική παράταξη, θα θεωρήσει "αυτονόητη" τη συζήτηση ακόμη και για την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα».

Ο λόφος της Καστρίτσας αποκαλύπτει τα... μυστικά του!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα, που εκτελείται στην περιοχή μας και αφορά στην προστασία και ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου Καστρίτσας, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα παραδοθεί, σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, εντός του επόμενου έτους 2015.

Η υποτέλεια των Ελλήνων και το τρικ του αποπληθωρισμού

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Δημήτρης Καζάκης: Γιατί ο λαός μας έχει χάσει την αντρειοσύνη του σε μεγάλο βαθμό και ποιος ο λόγος που κανείς στην Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται για το ύψος του πληθωρισμού στην Ελλάδα που κατρακυλά όλο και περισσότερο.

Οι ψηφοφόροι θα πληρώσουν τα προεκλογικά σποτ των κομμάτων!

Οι πολίτες θα πληρώσουν για μία ακόμη φορά τον λογαριασμό των δωρεάν διαφημιστικών μηνυμάτων των κομμάτων στην τηλεόραση. Ο νόμος Σκανδαλίδη επιβάλλει τη μετάδοση των κομματικών σποτ δωρεάν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, μετακυλίοντας το κόστος στον προϋπολογισμό…

Αύξηση των αμυντικών δαπανών ζητά το ΝΑΤΟ

Με αφορμή την ουκρανική κρίση ο γγ. του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν ζητά από τις χώρες-μέλη αύξηση των αμυντικών δαπανών. Όμως πολλές χώρες είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να ενισχύσουν τα εξοπλιστικά τους προγράμματα.

«Ζαριά» σε θολό τοπίο...

Είχαμε επισημάνει ότι ο «σκληρός διπολισμός» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ που είχε «φιλοτεχνήσει» το Μαξίμου, εκτός των άλλων παρενεργειών που θα είχε για τη χώρα, στο τέλος θα εξελισσόταν σε μία αρνητική για το ΠΑΣΟΚ κατάσταση, καθώς θα ευνοούσε αντικειμενικά τον ισχυρότερο «πολιτικά πόλο» της κυβέρνησης, τη ΝΔ. Στο δίλημμα «σταθερότητα» ή «περιπέτεια» που θέτει τελικά ο κ. Σαμαράς, το «εκλογικό χαρτί» της σταθερότητας το «μαζεύει» με προνομιακό τρόπο η ΝΔ.

Την Παρασκευή ξεκινάει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί ότι οι πρώτες καταβολές του κοινωνικού μερίσματος θα γίνουν στην προγραμματισμένη ημερομηνία
 Χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες περί επικείμενης τροποποίησης των κριτηρίων ...

Κάρολος Μαρξ


Στις 5 Μάη, προχθές, συμπληρώθηκαν 196 χρόνια από την γέννηση το 1818, στην πόλη Τριρ της Γερμανίας, του Καρλ Μαρξ, του θεμελιωτή του επιστημονικού σοσιαλισμού.
   Αν υποθέσουμε ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να συμπυκνωθεί η ζωή του Μαρξ σε μια φράση, ίσως η φράση που θα μπορούσε να επιλέξει κανείς για να διαπράξει αυτή την αυθαιρεσία, είναι η τοποθέτηση του ίδιου του Μαρξ, ότι πριν από αυτόν «οι φιλόσοφοι μονάχα εξηγούσαν με διάφορους τρόπους τον κόσμο, το ζήτημα όμως είναι να τον αλλάξουμε».

ΠΑΣΟΚ ή Ουκρανία; Ιδού η απορία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ
 "Θέλουμε η χώρα να βγει από τα αδιέξοδά της, από τα μνημόνια και να ακολουθήσει το δρόμο της σταθερότητας ή θέλουμε η χώρα το βράδυ των εκλογών να είναι μια χώρα η οποία θα υποστεί αυτά που υπόκεινται οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Ουκρανίας, της Τουρκίας;

Αλέξης Πότερ

Πολύ τα έχει στρογγυλέψει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πιάσει το μεγάλο κοινό. Είναι προφανές ότι δεν επιδιώκει πλέον τη ρήξη με το κατεστημένο, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να μετατρέψει τη χώρα σε παράδεισο. Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται σταθερά στον άξονα Αριστεράς/ Δεξιάς. Μετατρέπεται σε Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Κεντροαριστεράς. 

Μνημονίων Δεσμώτις

Κυρία Μέρκελ, ιδού η Αποικία σας
θα μπορούσε να πει ο κ. Σαμαράς στην κυρία Καγκελάριο λίγες μόλις μέρες πριν απ’ τις ευρωεκλογές.
Ποσοστό φτώχειας στη χώρα 32,3%!
Ποσοστό ανεργίας: πάνω απ’ το 30%. (Την ίδια στιγμή, τα επιδόματα ανεργίας μειώνονται. Το 2010 έπαιρνε επίδομα το 40% των ανέργων, σήμερα παίρνει μόνον το 15%!) - λίγο ακόμα και θα τους ξεκάνουμε τελείως.

Χανς Βέρνερ Ζιν: «Ποιο... πλεόνασμα; Τεράστιο το έλλειμμα της Ελλάδας»

«Η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανένα πρωτογενές πλεόνασμα, πρόκειται για μια πληροφορία που διαδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης και η οποία είναι λανθασμένη» δηλώνει ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος Χάνσ Βέρνερ Ζιν στην Deutsche Welle.

ΠαΣοΚ ή θάνατος!

Το τέλος έρχεται. Το κακό πλησιάζει. Είναι έτοιμες να ηχήσουν οι εφτά σάλπιγγες της Αποκάλυψης. Και οι εφτά πληγές του Φαραώ θα πέσουν όλες πάνω μας.
 Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Σύντομα, πολύ σύντομα. Σε λίγες μόνον ημέρες, αν, οι άφρονες, κάνουμε το τελευταίο και τραγικό, το οριστικό και αμετάκλητο λάθος και δεν ψηφίσουμε ΠαΣοΚ!...

Φωτεινή

Εγώ, ας πούμε, είμαι άνεργος και μέσα στην απελπισία μου επιστρέφω στα πάτρια εδάφη του Μαραθιά της Αμαλιάδας και του Νομού Ηλείας.
Και αποφασίζω να καλλιεργήσω ποτροκάλια και λεμόνια. Την ίδια πορεία ακολουθούν εκατοντάδες σαν κι εμένα. Αλλος φράουλες, άλλος ζαρζαβατικά, άλλος πατάτες, άλλος καρπούζια και άλλος πεπόνια. Ωραία;

Βίζα εργασίας από την Αυστραλία σε Ελληνες ηλικίας 18-30 ετών

Την Τετάρτη 14 Μαΐου θα υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για χορήγηση τουριστικής βίζας σε άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών, με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο.

Η ακαταμάχητη λογική της υποταγής

Στέρεη λογική, τετράγωνη, ακαταμάχητη: “η Ευρώπη έχει τους κανόνες της.
Αν τους δεχθεί μένεις, αν δεν τους δεχθείς φεύγεις”. Η συνεπαγωγή είναι απλή: “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται τους κανόνες άρα οδηγεί την χώρα εκτός ΕΕ”. Το λένε και το γράφουν πολιτικοί της συγκυβέρνησης και περιώνυμοι αρθρογράφοι.

ΤΟ life style ΠΕΘΑΝΕ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΚ

του Κώστα Βαξεβάνη
Το Life style πέθανε.Όποιος δεν το πιστεύει,ας παρακολουθήσει τον Πέτρο Κωστόπουλο να ψήνει αρνάκι στο φούρνο με πατάτες,για υπερήλικες τηλεθεάτριες στο πρωινάδικο του Mega. ...

Εγκληματική αμέλεια και ευαισθησίες

 «Συνήθως συμβαίνει το εξής στη χώρα μας. Γίνεται ένα τραγικό γεγονός.
Ξεσπάει μια μεγάλη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης που κρατάει μερικές μέρες, λίγο περισσότερο - ανάλογα με την επικαιρότητα. Και στη συνέχεια το θέμα ξεχνιέται και η κατάσταση παραμένει ίδια. Είναι ευθύνη όλων μας να μην αφήσουμε να επαναληφθεί η κακή συνήθεια».

Πώς θα κερδίσουν οι υποψήφιοι μόρια στις Πανελλαδικές

Τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των εξετάσεων, παραθέτουμε συμβουλές από βαθμολογητές και καθηγητές με μακρά εμπειρία στον θεσμό των Πανελλαδικών.ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 
Μυστικά και συμβουλές προς τους υποψηφίους προκειμένου να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό μορίων στις φετινές Πανελλαδικές, αποφεύγοντας συνήθη λάθη, παρουσιάζει το σημερινό «Εθνος ΠΑιδεία».

Θεσσαλονίκη: "Οι γκριζομάλληδες" στην υπηρεσία Ελλήνων συνταξιούχων του γερμανικού δημοσίου αλλά και νέων από την Ελλάδα που μεταβαίνουν στη Γερμανία

Σύνταξη από το γερμανικό δημόσιο ύστερα από δεκάδες χρόνια εργασίας έχουν λάβει χιλιάδες Έλληνες που είχαν μεταναστεύσει στη Γερμανία και μετά την ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου επέστρεψαν στην Ελλάδα. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι χάνουν παροχές και απολαβές που δικαιούνται καθώς, λόγω απόστασης ή αλλαγής της νομοθεσίας, δεν ενημερώνονται επαρκώς για τα νέα δεδομένα.

Ξέσπασε σε κλάματα ο Μπούκουρας...

Πέταξε τα χαρτιά που είχε γραμμένη την ομιλία του  και ξέσπασε σε κλάματα, δηλώνοντας αθώος. Μέσα σε λυγμούς και δάκρυα ο Μπούκουρας παρακαλούσε τους συναδέλφους του στη Βουλή «Πείτε μου το έγκλημα που έχω κάνει»....

Πού ψηφίζω - Μάθε πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2014

Ειδική εφαρμογή έχει αναπτύξει το υπουργείο Εσωτερικών ώστε οι εκλογείς να μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου.
Ο εκλογέας μόνο με το όνομα του το επώνυμο αλλά και τα ονόματα των γονέων του και το έτος γέννησης του μπορεί μέσω του υπολογιστή του να δει πού θα ψηφίσει στις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές αλλά και για στις Ευρωεκλογές.

ΓΙΑΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΦΕΛΝΙΚΟΣ στο matrix24.gr
«Αν δεν πάει καλά η "ελιά" το ΠΑΣΟΚ θα φύγει από την κυβέρνηση», είπε ο Βενιζέλος και, στεντορεία τη φωνή, επανέλαβαν τα εξαπτέρυγά του ονόματι Γρηγοράκος και Κωνσταντινόπουλος. Θέλετε την πρόβλεψή μου; Τίποτε δεν θα γίνει. Ο Βενιζέλος την επομένη των εκλογών, ίσως και πριν από αυτές, θα βγει να ανασκευάσει τη δήλωσή του....

Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος κέρδισε τη μαθηματική Ολυμπιάδα χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος!

Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος έκανε περήφανους τους γονείς και τους καθηγητές του, αποδεικνύοντας τις εκπληκτικές δυνατότητές του...
Την Κυριακή (04-05-2014), διεξήχθη στο Πλέβεν της Βουλγαρίας ο διαγωνισμός για την 31η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών με την συμμετοχή 20 χωρών

Ρεν: Ισχύουν οι δεσμεύσεις για ελάφρυνση του χρέους

Τα χειρότερα έχουν περάσει, η ευρωζώνη δεν κινδυνεύει και η οικονομία της Ελλάδας άρχισε πάλι να αναπτύσσεται, διαπιστώνει μεταξύ άλλων ο Όλι Ρεν, αποφεύγοντας όμως να αποκλείσει οτιδήποτε για τις προοπτικές του χρέους.

Σιδηροδέσμιοι στη Βουλή Μπούκουρας - Γερμενής

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ
Με χειροπέδες οδηγούνται στην Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές, Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί, στο πλαίσιο της συζήτησης στην

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

ΣΕ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ 
 Σε υποτονικό κλίμα προσέρχονται στο ετήσιο ραντεβού με τις κάλπες σήμερα οι φοιτητές των πανεπιστημιακών και των τεχνολογικών ιδρυμάτων όλης της χώρας.

Κι όμως πρόκειται για oρκισμένους εχθρούς...

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Aπό τον Dashiell Hammett
Δυο κόσμοι χωριστά κι ένα κόμμα-αυτό της ΝΔ-που φλερτάρει με το 14%!
Την ώρα λοιπόν που στα χαζοκάναλα μπερδεύεται γλυκά η Eurovision με το τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο κυριαρχεί ο Αντώνης Σαμαράς-χωρίς τον Τάκη ...

Τον… πήρε «το Ποτάμι» τον Ευ. Βενιζέλο!

Σ.Χ.ΤΑΓΚΑΣ
Θυμώνει (για άλλη μια φορά) και εξανίσταται  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, που τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αφήνουν  το έσχατο δημιούργημά του, την ΕΛΙΑ, στο 4 και κάτι λίγο τοις εκατό.

Πού το πάει (το ΠΑΣΟΚ) ο Βενιζέλος...

Επιμένει η Χαριλάου Τρικούπη στο εκβιαστικό δίλημμα της πτώσης της κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν τα πάει καλά η Ελιά.
Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να θέτει εκ νέου χθες το θέμα κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, επιχείρησε να ...

Αλλάζουν τα όρια για το μέρισμα -Τι θα ισχύει για τα εισοδήματα και τι ποσό θα λάβουν οι δικαιούχοι

Θορυβημένο από την απόρριψη χιλιάδων αιτήσεων, λόγω υπέρβασης έστω λίγων ευρώ των εισοδηματικών ορίων, το υπουργείο Οικονομικών φέρνει άρον- άρον την Απόφαση με την οποία ...

Από τη φυλακή στη Βουλή με χειροπέδες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές θα μεταφερθούν με χειροπέδες στη Βουλή, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία. Οι προσωρινά κρατούμενοι ...

Δημόσιο: Καρατομούνται όσοι δεν πιάνουν τους στόχους

Υπό καθεστώς αυστηρής εποπτείας τίθενται οι κρατικές δαπάνες αλλά και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, προκειμένου να αποφευχθεί μελλοντικός εκτροχιασμός του προϋπολογισμού. Μάλιστα μέσα στους επόμενους δύο μήνες περνούν από... εξετάσεις όλοι οι ...

Η Γαλλία αντιδρά;

Είναι ίσως η πρώτη φορά που συμβαίνει στα χρόνια της κρίσης: ένας πρωθυπουργός, και μάλιστα εκείνος της Γαλλίας, τοποθετείται στην καρδιά του ζητήματος και ζητά την πτώση της ισοτιμίας του κοινού νομίσματος, η οποία είναι καταστρεπτική για τις περισσότερες οικονομίες του ευρώ.

Διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και… μακροζωία

 Το ασβέστιο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά, που πρέπει απαραίτητα να προσλαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή μας. Το ζητούμενο είναι αν παίρνουμε όσο χρειάζεται, μιας και νέα έρευνα έρχεται να πιστοποιήσει το γεγονός ότι μια πλούσια σε ασβέστιο διατροφή, μπορεί να αυξήσει την διάρκεια ζωής για τις γυναίκες.