Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Το διάτρητο άλλοθι της πλάνης

Η αυτοαθωωτική φόρμουλα «ο όφις ηπάτησέν με, και έφαγον» συνοδεύει εξαρχής την ανθρωπότητα, σύμφωνα τουλάχιστον με την αφήγηση της Βίβλου, που οι καθ’ ημάς ναζιστές θα την πετούσαν σίγουρα στην πυρά. Κι όχι από το αρχαιοελληνοπρεπές φρόνημα που παριστάνουν πως έχουν, κρατώντας πυρσούς και ασκώντας συστηματικά την κρυπτεία.

Η κατάρα της ΕΔΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα φαινόμενο που θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει “κατάρα της ΕΔΑ”, με το οποίο βρέθηκε η Αριστερά αντιμέτωπη και την προηγούμενη φορά που υπήρξε αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, πριν από έξι σχεδόν δεκαετίες.

Η δύναμη των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Public Issue: Στο 26,3% η ΝΔ, στο 17,7% ο ΣΥΡΙΖΑ 
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση με βάση την ψήφο των πολιτών στον α΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών κάνει η public issue, αποτυπώνοντας τη δύναμη των κομμάτων.

Τι κρύβει η σιωπή για τον Γιώργο Τράγκα;

 Την εβδομάδα που μας πέρασε συνειδητοποίησα ότι μπορούν ακόμα να με εκπλήσσουν τα δημόσια πράγματα. Μόλις άκουσα την είδηση για τη δίωξη των φορολογικών αρχών εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων 10 εκατομμυρίων ευρώ, σκέφτηκα ότι το σκηνικό για τον δημοσιογράφο αυτόν αλλάζει οριστικά.

Καϊτεζίδης και Κυρίζογλου κατέθεσαν υπέρ Παπαγεωργόπουλου

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, συνεχίστηκε για 36η μέρα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών που ...

«Μητέρα των μαχών» οι ευρωεκλογές αυτής της Κυριακής

Οι ηγεσίες όλων των κομμάτων θέλουν σίγουρα να ξεχάσουν τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της προχθεσινής Κυριακής. Πώς να θέλει π.χ. η ΝΔ να θυμάται ότι αυτήν την αποφράδα ημέρα οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής πέταξαν έξω από τον δεύτερο γύρο τους δεξιούς υποψηφίους Αρη Σπηλιωτόπουλο και Γιώργο Κουμουτσάκο;

Ας τον κρίνουν οι "ειδικοί"…

Πολύ μας άρεσε αυτό που είπε ο Χατζηνικολάου. Πράγματι, η περίπτωση του Σαμαρά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από "ειδικούς".
«Καλά μου ακούγονται αυτά που λέει για τις 770.000 θέσεις εργασίας και για την

Όταν ο Μιχελάκης θεωρούσε άχρηστο περιφερειάρχη το Σγουρό

«Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Θεωρώ ότι είναι ένας κακός περιφερειάρχης, θεωρώ ότι δεν έχει πετύχει στο έργο του. Αντίθετα θεωρώ ότι υπάρχουν προβλήματα σοβαρά. Σίγουρα η περιφέρεια Αττικής χρειάζεται κάτι καλύτερο.

Προσοχή στο τυράκι!..

     Το τυράκι το προεκλογικό έχει πολλές όψεις.
     Μπορεί να έχει την όψη της υπόσχεσης.
     Ή της απειλής.
     Ακόμη και την  γνώριμη όψη του εκφοβισμού: ''μπουουου!..αποσταθεροποίηση!''

Ψηφίζοντας φασισμό

Η περιβόητη επόμενη των εκλογών ξημέρωσε. Τα exit polls δώσανε τη θέση τους στα εκλογικά αποτελέσματα, κι αυτά με τη σειρά τους μας καλούν είτε να μεταναστεύσουμε ομαδικά όσοι επιμένουμε, στην ελάχιστη έστω, πολιτική σκέψη, είτε να μαζευτούμε όλοι μαζί και να οργανώσουμε ένα reality με την πολιτική ζωή του τόπου. Θα σπάσει ταμεία. Θα γράψει Ιστορία. Θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημα του χρέους.

Κι όμως τα πράγματα εξελίσσονται


Τουλάχιστον στις αυτοδιοικητικές εκλογές του πρώτου γύρου, που είναι και ο καθοριστικός ως προς τον δεύτερο, η λογική του «δημοψηφίσματος» δεν πέρασε, παρ' όλη την επιτυχία των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και την Αττική. Δεν είχαμε με σαφήνεια την αίσθηση κάποιου ευρύτερου «ρεύματος

«Ναι, οι Έλληνες αποπληρώνουν τα δάνεια των κομμάτων» επιβεβαιώνει η Κομισιόν

Αναγνωρίζει η Κομισιόν ότι οι Έλληνες πολίτες αποπληρώνουν τα δάνεια των κομμάτων, αρνείται όμως να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το ποια κόμματα πήραν λεφτά και πόσα ήταν αυτά.

Μέτωπο δυσαρεστημένων

Στις αρχές του 20ού αιώνα η Ρωσία και η Βρετανία βρίσκονταν σε μετωπική σύγκρουση στην Κεντρική Ασία, αλλά η απειλή που συνιστούσε η Γερμανία στα ζωτικά τους συμφέροντα τις κα τέστησε από αντιπάλους συμμάχους.

Πού κερδίζει και πού χάνει ο Νίκος Γκόντας



Μπορεί ο πρώτος γύρος των εκλογών στο δήμο Ιωαννιτών να πέρασε στην ιστορία και οι Νίκος Γκόντας και Θωμάς Μπέγκας να πηγαίνουν με 804 ψήφους διαφορά στο δεύτερο γύρο, όμως θα είναι πραγματικά χρήσιμο να δούμε σε ποιες Δημοτικές

Τα... πάνω και τα... κάτω των δύο μονομάχων της Κυριακής στο δήμο Ιωαννιτών

Πού κερδίζει και πού χάνει ο Θωμάς Μπέγκας
 Μπορεί ο πρώτος γύρος των εκλογών στο δήμο Ιωαννιτών να πέρασε στην ιστορία και οι Νίκος Γκόντας και Θωμάς Μπέγκας να πηγαίνουν με 804

Καθαρίστρια βρήκε 11 εκλογικούς φακέλους κάτω από θρανίο -Σχηματίστηκε δικογραφία

Χθες το πρωί καθαρίστρια του σχολείου εντόπισε 11 αριθμημένους κλειστούς φακέλους με ψηφοδέλτια, οι οποίοι δεν είχαν καταμετρηθεί, σε ένα από τα τέσσερα εκλογικά τμήματα των Μακρισιών στο δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

«Καμία θυσία για το ευρώ»

Στη Γερμανία είναι το AfD που τηρεί αρνητική στάση έναντι του ευρώ, ωστόσο και σε άλλες χώρες ενισχύονται οι ευρωσκεπτικιστές, κυρίως στις χώρες της κρίσης, παρατηρεί σε σχετικό αφιέρωμα η γερμανική Handelsblatt.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Τα αποτελέσματα σε 108 εκλογικά κέντρα,για την "μάχη" του σταυρού στην παράταξη του Θωμά Μπέγκα

 Ακόμα δεν έχουμε τα τελικά αποτελέσματα στο δήμο Ιωαννιτών.
Πάρτε μια εικόνα από τα μέχρι τώρα "τελικά" αποτελέσματα για το ψηφοδέλτιο του Θωμά Μπέγκα:

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΣΕΠ: Εξι διαγωνισμοί για 1.549 νέες προσλήψεις

ΑΣΕΠ: Εξι διαγωνισμοί για 1.549 νέες προσλήψεις
Εξι διαγωνισμοί, που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 1.549 τακτικών υπαλλήλων, θα πραγματοποιηθούν από το ΑΣΕΠ μέσα στο καλοκαίρι.
Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές το υπουργείο Μεταφορών, η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ και η εταιρεία ΗΔΙΚΑ θα υποβάλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή τα αιτήματά τους, προκειμένου να αποσπάσουν την έγκρισή του και να προκηρύξουν τους διαγωνισμούς τους.

Άνθρωπέ μου, είσαι ναζί;

Άνθρωπέ μου, εσύ που μαζί με άλλους 180.000 πήγες την Κυριακή και ψήφισες στην Αττική τον χρυσαυγίτη Παναγιώταρο, είσαι ναζί; Γιατί αυτός που ψήφισες, ο Παναγιώταρος, είναι ναζί. Η’ μήπως δεν το ξέρεις ότι είναι ναζί; Ότι λατρεύει τον

Ελιά, Ποτάμι και Δράση στην πρώτη 5άδα των πιο φιλοευρωπαϊκών κομμάτων -Πού τοποθετούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Μπορεί η γενικότερη αίσθηση των Ευρωπαίων να είναι ότι οι Ελληνες ρέπουν προς έναν άτεγκτο «αντιευρωπαΪσμό», ωστόσο τα στοιχεία που καταγράφει και δίνει στη δημοσιότητα η ομάδα Euvox, καταδεικνύουν μια ενδιαφέρουσα, αλλά και παράδοξη εικόνα.

H φούσκα και το βόλι

Καλημέρα σας.
Oταν ο αείμνηστος δημαγωγός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου είχε χάσει τις δημοτικές εκλογές στα μέσα της δεκαετίας του ’80, με τη δεξιά να παίρνει τους τρεις συμβολικούς δήμους, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και το ΚΚΕ να σαρώνει στους δήμους της Αττικής, είχε δηλώσει το αμίμητο: «νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση».

Τα Leopard απειλούν τον Γκάμπριελ

Σε πρόβλημα για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τον πρόεδρό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξελίσσεται η υπόθεση της καταβολής 5 εκατ. ευρώ σε δύο πρώην σοσιαλδημοκράτες βουλευτές από την εξοπλιστική KMW. Η αντιπολίτευση ζητά από το

Περιπέτεια για την οικονομία οι εκλογές;

Συγκρουσιακό πεδίο που αρχίζει να παίρνει μπάλα και την οικονομία εμφανίζεται εν όψει των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, που δείχνει ότι η πολιτική κουλτούρα στην Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα στον εκσυγχρονισμό της.
Παρά τη χρεοκοπία, που μόνον τυπικά δεν έλαβε χώρα αλλά τα αποτελέσματά της φαίνονται ακόμα και

Ιδού η κυβέρνηση μας! Στο «σφυρί» βγάζουν την Ελαφόνησο!

Μετά το νομοσχέδιο της ντροπής που προσφέρει όλες τις παραλίες της Επικράτειας δώρο στους καταπατητές και στους αμφιβόλου προελεύσεως και δυνατοτήτων επενδυτές έρχεται και η «τελική λύση» του ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλάει ακόμα και εθνικές γαίες και νησιά ολόκληρα…

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Σκληρή μάχη Β.Κοσμά-Β.Χήτου για την πρωτιά στην παράταξη του Νίκου Γκόντα!


 Τα αποτελέσματα αφορούν 97 ET επί συνόλου 139 


Πρόσθετες αρμοδιότητες αποκτούν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Πρόσθετες αρμοδιότητες δίνει στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. ΤΑ ΓΕΦ  λειτουργούν εκτός εφοριών στις έδρες ή περιοχές Δήμων και εξυπηρετούν  τις ανάγκες τοπικών κοινωνιών.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Νέα αποτελέσματα στη σταυροδοσία της παράταξης του Θωμά Μπέγκα

Τα αποτελέσματα αφορούν 97 ET επί συνόλου 139

Γιάννης Μπουτάρης: Με ψήφισαν γιατί είμαι χορτασμένος και δεν έκανα αταξίες

Με την προοπτική της δεύτερης μάχης για το Δήμο Θεσσαλονίκης -με αντίπαλο τον Σταύρο Καλαφάτη- και ένα ποσοστό αρκετά ασφαλές (36,04%), ο Γιάννης Μπουτάρης δίνει τη δική του εξήγηση για τους λόγους που οι ψηφοφόροι τον επέλεξαν και σε αυτές τις εκλογές.

Μήπως τελικά ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές ελέω Ομπάμα;

Είναι γνωστός ο εγωκεντρισμός της φυλής μας να θεωρεί την Ελλάδα ομφαλό της γης και να πιστεύει πως ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω μας.
 Εχουμε εμείς εκλογές, όπως και κι άλλες 26 χώρες της Ε.Ε. Ελάχιστα όμως μαθαίνουμε για τις υπόλοιπες χώρες και τα διακυβεύματα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Κι αυτό γιατί απλά στις ...

Είσαι θεά Ελληνά μου !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ο Έλληνας δεν πιάνεται πουθενά! Αλλού κοιτάει το δήμο του, κι αλλού κοιτάει τον που…ο του! Πέρα από κάποια αναμενόμενα αποτελέσματα και τους δεδομένους κομματικούς επηρεασμούς, ορισμένα αποτελέσματα δεν τα καταλαβαίνω με τίποτε!

Προβληματισμός Γιατί έπεσαν έξω τα exit poll


Το παρασκήνιο, οι μυστικές συσκέψεις και ο πονοκέφαλος της επόμενης Κυριακής.
Το φθηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι, λέει ο «σοφός» ελληνικός λαός και αυτό, ενδεχομένως, ισχύει στην περίπτωση των δημοσκοπήσεων.

Κεφαλαιακή ασπίδα ενόψει «στρες τεστ»

Η Deutsche Bank προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 δισ. ευρώ. Στόχος του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού είναι, μεταξύ άλλων, η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων ενόψει των αυστηρών τεστ αντοχής.

Σαίξπηρ

Οπως το περίμενα. Ολοι νικητές! Οπως στις φοιτητικές εκλογές.
Ο Σαμαράς επειδή μεγάλο μέρος του χάρτη της χώρας «φόρεσε» γαλάζιο κοστουμάκι. Αλλά και επειδή ο Τσίπρας καθηλώθηκε. Ο Αλέξης επειδή ήρθε πρώτος στην περιφέρεια Αττικής και δεύτερος στην Αθήνα. Η ΠΑΣΟΚοελιά επειδή Καμίνης, Μπουτάρης, Σγουρός θα ...

Απεβίωσε η πρώην αντιπρύτανης ΑΠΘ Αθανασία Τσατσάκου...

Έφυγε χθες από τη ζωή η ομότιμη καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αθανασία Τσατσάκου, η οποία είχε διατελέσει αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού του ίδιου Ιδρύματος.

Αλλαγή σελίδας σε 31 δήμους -Ποιοι δήμαρχοι δεν επανεξελέγησαν [λίστα]

Aλλαγή σελίδας σε 31 δήμους της χώρας, καθώς οι νυν δήμαρχοί της, όπως έδειξαν οι κάλπες της πρώτης Κυριακής θα παραδώσουν τα κλειδιά της πόλης και θα επιστρέψουν σπίτι τους. Από τον β' γύρο αποκλείστηκαν 15 νυν δήμαρχοι ενώ ήδη από τον πρώτο γύρο 16 πόλεις της χώρας ...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-Νέα αποτελέσματα για τη σταυροδοσία στην παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων σε όλες τις περιφέρειες και δήμους της χώρας. Στην περιφέρεια Ηπείρουέχουμε μέχρι στιγμής τα παρακάτω αποτελέσματα στη σταυροδοσία του ...
...η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών στο ΑΠΘ...
Αντίθετη στη διαδικασία προεπιλογής των υποψήφιων πρυτάνεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εμφανίζεται η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών του Ιδρύματος καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

Οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ...

...στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών...
Η μάχη σε περιφέρειες και δήμους που οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν στον β' γύρο συνεχίζεται...

6 μέρες δωρεάν διακοπές για 120.000 εργαζόμενους και ανέργους - Οι δικαιούχοι

Eυκαιρία για δωρεάν διακοπές έως και 6 ημέρες δίνεται και φέτος σε εργαζόμενους, ανέργους και τις οικογενειές τους μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.
Για το νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ που ξεκινάει την 1η Αυγούστου 2014 θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες Κοινή Υπουργική

Πώς θα πληρωθούν έφοροι, δικαστικοί αντιπρόσωποι και γραμματείς

Από τις 26 Μαΐου
Περίπου 50.000 άνθρωποι μετείχαν στις εκλογές και θα λάβουν αποζημίωση ύψους 38 εκατ. ευρώ, από την Δευτέρα, 26 Μαΐου.
Για να λάβουν όμως την αποζημίωση, θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό τους στο Taxisnet (κλειδάριθμο), αλλά και το διεθνή αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Πώς θα «ρίξετε» την πίεση

 Η υπέρταση αποτελεί ένα αρκετά συχνό πρόβλημα υγείας, που πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους αλλά και τους ενήλικες, ακόμη και παιδιά και εφήβους. Αποκαλείται μάλιστα «σιωπηρός δολοφόνος», γιατί μπορεί να μην δίνει συμπτώματα, αλλά ξαφνικά να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.