Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Μεταρρυθμίσεις που πονάνε…

Γράφει στο aixmi.gr ο: Θανάσης Γκότοβος
Το να κυβερνάς την Ελλάδα, ή μια άλλη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου, σήμερα κάτω από συνθήκες άγριας λιτότητας και «μεταρρυθμίσεων» ακραίας νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, είναι βέβαιο ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα όταν έχεις να ...

Βλάκας λαός

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι ένας πολύ συμπαθητικός νέος, καμιά τριανταριά χρονών, και αν δεν διακινδύνευα τον σεξισμό θα τον έλεγα και ωραίο. Είναι εύλογο όμως λόγω ηλικίας να έχει περιορισμένες προσλαμβάνουσες παραστάσεις, ή έστω, αν έχει ασυνήθιστα πολλές για την ηλικία του, οφείλει να είναι πιο συγκρατημένος και λιγότερο πατερναλιστικός (για να ...

Αποδέσμευση!

Αυτή κι αν ήταν «ιστορική» στιγμή! Ήταν το βράδυ της έλευσης του ευρώ στην Ελλάδα. Με τον κύριο Σημίτη, πρωθυπουργό τότε, να ποζάρει πανευτυχής, αφού είχε ήδη κάνει την πρώτη ανάληψη μέσω ΑΤΜ και με τον κύριο Παπαδήμο, τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, να χειροκροτεί για το... επίτευγμα.

Βράζουν οι εργολάβοι

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Πελώρια ερωτήματα στην κοινή γνώμη για τους χειρισμούς και το επίπεδο της διαχείρισης που έχουν επιφυλάξει στα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων, με συμβάσεις ΣΔΙΤ, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, εξακολουθεί να αφήνει αναπάντητα η κυβέρνηση, ιδίως τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και εμπλεκόμενες Περιφέρειες.

Ψάχνουν να βρουν λεφτά οι τράπεζες σε όλη την ΕΕ

Αναρωτιέται και στενάζει όλη η αγορά της πραγματικής οικονομίας: «Γιατί οι τράπεζες δεν δανείζουν λεφτά πια, απειλώντας με καταστροφή ακόμη και συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις επιχειρηματίες;». Η απάντηση είναι τραγικά σαφής: απλούστατα, επειδή δεν έχουν λεφτά! Γιατί η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται στον τομέα αυτόν; Υπάρχει επιπρόσθετη αιτία γι' αυτό.

Η Γαύδος, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, θα απέχει στις Ευρωεκλογές: Μιλούν για έγκλημα οι κάτοικοι

Δεν θα στηθούν κάλπες για την Ευρωβουλή στη Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης, καθώς, οι κάτοικοι αποφάσισαν να απέχουν από την ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές.

«Σταθερότητα» ο κοινωνικός Αρμαγεδδών

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Κώστας Χ. Χρυσόγονος
Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση, ως συνέπεια της υπερχρέωσης μετά την είσοδο στην ευρωζώνη και της καταστροφικής πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων από το 2010. Η πολιτική αυτή συνοψίζεται στην ευπειθή συμμόρφωση στα κελεύσματα της επικυρίαρχης τρόικας των δανειστών, δηλ. κατ' ουσία στη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.

«Οι Ευρωεκλογές…η ευκαιρία μας!»

Μια ανάσα πριν από τις Ευρωεκλογές, έπειτα από πέντε χρόνια με το ακανθώδες ζήτημα της οικονομικής κρίσης σε όλη την Ευρώπη και την φανερή αδυναμία των σημερινών ηγετών της να σταθούν με συνέπεια και αξιοσύνη στο ύψος των δυσμενών περιστάσεων, η σημασία τους είναι καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης.

Εκλογές και «ρίσκο» για τη χώρα

Ισως το μεγαλύτερο προεκλογικό λάθος τακτικής και στρατηγικής είναι ότι τα κυβερνητικά κόμματα σύρθηκαν τελικά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια λογική «δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο», με όλα τα χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών. Αυτό οδήγησε σ' έναν σκληρό «διπολισμό» με διλήμματα του τύπου «ΝΔ ή περιπέτεια», «ΣΥΡΙΖΑ ή καταστροφή».

190.000 ευρώ το μήνα πληρώνει ο ΟΠΑΠ για το κτίριο στο Περιστέρι!

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Γ. ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ: Με τα ενοίκια ενός χρόνου θα μπορούσε να αγοράσει το Μαξίμου!
Αρκεί το ποσό του ενοικίου για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος της διαφθοράς και της διαπλοκής που είχε στηθεί για δεκαετίες γύρω από την αγελάδα του ΟΠΑΠ που τάιζε όλο το εγχώριο αθλητικό, πολιτικό και κυρίως μηντιακό παρακράτος.

Φόβος, ο πρωτόγονος

Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία ψηφοφόροι έχουν στο ενεργητικό τους πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.
Από τις περισσότερες θα θυμούνται πως μετεκλογικά ένιωσαν «εξαπατημένοι». Στην πραγματικότητα, ελάχιστες φορές εξαπατήθηκαν στ’ αλήθεια.

Σόιμπλε κουκουλοφόρος

Μάλιστα. Δεν ήταν τελικά ιδέα του γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε ο σχεδιασμός για την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Οχι, εκείνος ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Απλώς, αναγκάστηκε να εκπονίσει ένα σχετικό σχέδιο επειδή κάποιος έλληνας πολιτικός του... “πέταξε”, λέει, την ιδέα! Ποιος έλληνας πολιτικός; Α, αυτό, δεν είναι δική του δουλειά να μας το πει...

Αδιέξοδη αναδίπλωση

Η ΕΕ προσέρχεται μεθαύριο στις κάλπες βαριά πληγωμένη από μια πολυετή κρίση, χωρίς κανένας πολιτικός σχηματισμός σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο να προτείνει συνολική εναλλακτική στρατηγική. Την άλλη Ευρώπη -ΕΕ και Ευρωζώνη- τη σχεδιάζουν και τη φαντάζονται think tank στο Βερολίνο, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο το αίτημα του ΥΠΟΙΚ...

... για τις καθαρίστριες...
Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών να παγώσει προσωρινά η δικαστική απόφαση με την οποία διατάσσεται η επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – ο απολογισμός

Ήταν μία πενταετία-σταθμός για το Ευρωκοινοβούλιο: ενισχυμένες εξουσίες, ηχηρές αντιπαραθέσεις στη «σκιά» της κρίσης, ξεχωριστές προσωπικότητες στα έδρανα των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.

Εγώ ο άλλος, εσύ

Σήμερα επίτρεψέ μου, με όλον τον σεβασμό, να μιλήσουμε εσύ κι εγώ σε προσωπικό τόνο. Κλαψουρίζει στα διαφημιστικά του σποτ το ΠΑΣΟΚ ότι σήκωσε μόνο αυτό το βάρος της πολιτικής των μνημονίων για να σώσει τη χώρα - ντροπή! Σηκώνει -κι όχι μόνο του, αλλά με τον κ. Σαμαρά μπλεγμένον στο κόλπο απ’ την αρχή, από τις Κάννες- το ...

Δημοτικές εκλογές: Οι δήμοι της μεγάλης «σφαγής» στο β' γύρο

Η αντίστροφη μέτρηση για το β γύρο των εκλογών έχει αρχίσει και  οι υποψήφιοι δήμαρχοι δίνουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής πτώσης.
Σε κάποιους όμως δήμους γίνεται πραγματική «μάχη» αφού τους υποψήφιους άρχοντες τους χωρίζουν ελάχιστες ψήφοι.

Ο φόβος της Σοσιαλδημοκρατίας μπροστά στις ιδέες της και η ΔΗΜΑΡ

Γιώργος Σιακαντάρης*
Η κυρίαρχη αφήγηση σήμερα στην Ευρώπη υποστηρίζει ότι έχουν πεθάνει οι μεγάλες αφηγήσεις, τα μεγάλα οράματα και το μόνο που απομένει είναι η εφαρμογή των απαιτήσεων της ελεύθερης αγοράς. Πίσω απ’ αυτή την κοινοτοπία του τέλους των αφηγήσεων κρύβεται η νεοφιλελεύθερη αφήγηση του τέλους της πολιτικής. Αυτή η αφήγηση υποστηρίζει ότι σήμερα ...

Τεχνίτες που κρατούν ζωντανή την παράδοση

Ο 37χρονος Χρ. Παπαδήμας είναι ο τελευταίος κατασκευαστής κουδουνιών για ζώα και έχει το εργαστήριό του στην Αμφισσα Στις πλάτες τους οι περισσότεροι κουβαλούν δεκαετίες δουλειάς. Σταθεροί στο ίδιο πόστο, είδαν τη ζωή τους να αλλάζει και το επάγγελμά τους να φθίνει στο πέρασμα του χρόνου. Ομως εκείνοι επέμειναν.

Ο 37χρονος Χρ. Παπαδήμας είναι ο τελευταίος κατασκευαστής κουδουνιών για ζώα και έχει το εργαστήριό του στην Αμφισσα

Το πρώτο 8πύρηνο φέρνει η Wind κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα

Αντί 299 ευρώ χωρίς συμβόλαιο ή σημαντικά φθηνότερα με συμβόλαιο διατίθεται άμεσα το πρώτο οκταπύρηνο smartphone στην ελληνική αγορά. Η αποκλειστικότητα του Huawei Ascend G750 που εξασφάλισε το δίκτυο της Wind Hellas για τα καταστήματά της εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για την διάθεση smartphone σε λογικές, χαμηλές τιμές μέσω της προώθησης της καινοτομίας και τις αποκλειστικότητες που της απέφεραν το περασμένο έτος σημαντικές πωλήσεις.

Βενιζέλος: Είναι δυνατόν να μην στηρίζει ο Παπανδρέου;

Στον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρθηκε το πρωί σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρώην πρωθυπουργός, «είναι βουλευτής εν ενεργεία και κρίσιμος για ότι κάνει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή».

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ POLLWATCH ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΦΕΛΝΙΚΟΣ στο matrix24.gr
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελική μέτρηση της πανευρωπαϊκής δημοσκόπησης του PollWatch, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 29,6% στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και η ΝΔ 26%. Την τρίτη θέση διεκδικούν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8%. Πέμπτη έρχεται η Ελιά με 6,5% και αμέσως μετά το ΚΚΕ με 6%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2%. 

Νόμιζε για 50 χρόνια ότι είχε αμερικανική υπηκοότητα, και τελικά την πήρε

Μαϊάμι, Φλόριντα
Ο 58χρονος Μάριο Χερνάντες που είχε πάει από την Κούβα στο Μαϊάμι όταν ήταν παιδί και έχει υπηρετήσει στον αμερικανό στρατό, ήταν υπάλληλος σε τέσσερις διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και ψήφιζε κανονικά σε όλες τις εκλογές εδώ και δεκαετίες κατάφερε τελικά, μετά από όλα αυτά, να πάρει και την αμερικανική υπηκοότητα.

Ποιος επιτέλους ευθύνεται για την φοροδιαφυγή; Ο X. Θεοχαρης ;

Ποιος επιτέλους ευθύνεται σε αυτόν τον τόπο για την μη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής;
Πριν από λίγες ώρες ο υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας  κατηγόρησε τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχαρη για αναποτελεσματικότητα στην σύλληψη της φοροδιαφυγής. 

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής

Η διαδικασία του β΄ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλάζει συγκριτικά με αυτήν που ακολουθήθηκε στον α΄ γύρο, αφού οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές αλλά και για τους δήμους και τις περιφέρειες στις οποίες δεν υπήρξε νικητής από τον πρώτο γύρο.

Ναι, ρε, αναποφάσιστoς!

 Για τον αρχηγό των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», έχω πει από παλιά τη γνώμη μου.Τέλος πάντων, όμως, ο τύπος κάνει έναν έντιμο πατριωτικό αγώνα. Έτσι, τουλάχιστον, μου φαίνεται εμένα.

Μπουτάρης: Χαλάλι οι 10.000 ψήφοι της Χρυσής Αυγής, ντρέπομαι για όσους την ψήφισαν (video)

Μετά τον Γιώργο Καμίνη και ο Γιάννης Μπουτάρης απέρριψε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το αν σκοπεύει να προσελκύσει όσους στον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή.

Γιατί αυτές οι ευρωεκλογές θα είναι διαφορετικές

ee3-586x330Της απεσταλμένης του matrix24.gr., στο Στρασβούργο Εβελίνας Νοδάρα 
Αναγκαία η συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές, σε μια Ευρώπη που αλλάζει και που πρέπει οι πολίτες της να συμμετέχουν ενεργά στις αλλαγές αυτές...

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΝΤΑ:Στην πρώτη πεντάδα  Βλέτσας, Χήτος, Κοσμάς, Γκίκας και Μάντζιος!!!

Από πότε ισχύει face control για τους ψηφοφόρους;

Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες περί… ανίερου και… βδελυρού, λέει, φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής προτείνω το εξής:
Μαζί με την ταυτότητα να δηλώνουμε, προσερχόμενοι στην κάλπη, και τι ακριβώς έχουμε ψηφίσει στη ζωή μας.

Τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Ιωαννιτών

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΩΜΑ ΜΠΕΓΚΑ:

Στην πρώτη πεντάδα Βίνης, Γκόλας, Βαρτζιώτη, Μπέγκα και Μανταλόβας

Γιατί οι "βόμβες" Κασιδιάρη έμειναν...απενεργοποιημένες; (VIDEOS)

Μετά τη "βόμβα" του Ηλία Κασιδιάρη, αναφορικά με τις συναλλαγές του με τον Μπαλτάκο και το βίντεο ντοκουμέντο με την συνομιλία των δυο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, είχαν προαναγγελθεί από τον βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος και άλλες παρόμοιες “βόμβες”, οι οποίες ωστόσο,

Γερμανία, η Γη της Επαγγελίας

Οι μετανάστες αναζητούν την δική τους «Εδέμ» στη χώρα της Μέρκελ
Μεταναστευτικά «κύματα» από Ιταλία (+52%), Ισπανία (+19%) δημιούργησαν ποσοστά-ρεκόρ για το 2013 - Μειωμένη κατά 9% η μετανάστευση από την Ελλάδα - 72.000 Πολωνοί και 50.000 Ρουμάνοι στη χώρα την περασμένη χρονιά - Στα 80,8 εκατ. ο πληθυσμός της χώρας

Ο Βενιζέλος μιλάει για τις Κάννες!

Βενιζέλος σε Guardian: To e-mail του Παπανδρέου που με έστειλε στην κλινική στις 4 τα ξημερώματα
 «Ηταν ένα δείπνο μόνο για 4 από τους 14, όπου κανείς δεν μίλησε και κανείς δεν έφαγε». Με μυθιστορηματικό τρόπο που παραπέμπει σε ατμόσφαιρα μυστηρίου η Guardian γράφει για το περίφημο δείπνο το Νοέμβριο του 2011, μέσα από την αφήγηση του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα. Κορυφώσεις, αγωνία, απόγνωση, όλα υπάρχουν στην εξιστόρηση του προερου του ΠΑΣΟΚ.

Η ακροδεξιά τέταρτο κόμμα στην Ολλανδία

Την τέταρτη θέση στις ευρωεκλογές της Ολλανδίας κατέλαβε το αντιευρωπαϊκό ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς έπειτα από τη νίκη των

Τζουμάκας: Στις ευρωεκλογές κρίνεται η πορεία ΕΕ και Ελλάδας

Σοσιαλιστικό Κόμμα
Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Στέφανος Τζουμάκας, τόνισε ότι «στις ευρωεκλογές κρίνεται ποια πορεία θα έχει η ΕΕ και η Ελλάδα». Στη διακαναλική συνέντευξή του ενόψει των ευρωεκλογών, ζήτησε την ψήφο των πολιτών γιατί όπως σημείωσε «έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε άλλη πολιτική».

Δεν υποχωρούν οι καθαρίστριες...

Στα άκρα πάει την κόντρα το υπουργείο Οικονομικών...
Μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μην εκτελέσει την

Ράσμουσεν στα Σκόπια: «Λύστε πρώτα το πρόβλημα του ονόματος και μετά ελάτε στο ΝΑΤΟ»

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν διεμήνυσε από τα Σκόπια ότι η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Λάτρεις του διαστήματος επαναφέρουν δορυφόρο-ζόμπι του 1978

Ουάσινγκτον
Διαστημικό σκάφος που εκτοξεύτηκε το 1978 και παραμένει ανενεργό εδώ και δεκαετίες θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει χάρη σε ιδιώτες λάτρεις του διαστήματος.
Η αποστολή ISEE-3 («Διεθνής Εξερευνητής Ήλιου/Γης») ήταν ...