Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Ονειρα θερινής νυκτός

Οπως απεφάνθη, προσφάτως σε συνέντευξή του, ένα ιερόν τέρας της εγχωρίου πολιτικής σκηνής, «η πολιτική είναι για να παράγει πολιτική» (Ευριπίδης Στυλιανίδης στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM). Πρόκειται, ασφαλώς, για ταυτολογία η οποία δεν σημαίνει τίποτε. Γι’ αυτό ακριβώς, όμως, το στυλιανίδειο απόφθεγμα περιέχει μια μεγάλη αλήθεια.

Αδοξο τέλος

 Οποια και να είναι η εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας και όποια η τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, ο Σαρκοζί έχει τελειώσει πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση, οι ανακριτικές αρχές δεν θα προχωρούσαν στη σύλληψή του χωρίς στοιχεία που να νομιμοποιούν την απόφασή τους.

Με ποιους θα πας...

Και τώρα που αποκλείστηκε η Εθνική μας, με ποιον θα είμαστε; Ποια ομάδα θα υποστηρίζουμε; Για ποια θα αγχωνόμαστε κι ας μην ξέρουμε παρά λίγα και επιπόλαια για τη χώρα της; Και με ποιας τα κατορθώματα θα ενθουσιαζόμαστε; Ολα τούτα τα ερωτήματα για τους μισούς ίσως είναι ...

Ο Φινλανδός ηγέτης παράτησε τη χώρα για την Κομισιόν!

Κοντεύει να προσλάβει διαστάσεις το φαινόμενο ως και πρωθυπουργοί μικρών ευρωπαϊκών κρατών να παρατούν σύξυλη τη χώρα τους για να εξασφαλίσουν μια χρυσοπληρωμένη θέση επιτρόπου στην Κομισιόν της ΕΕ! Τουλάχιστον οι πρωθυπουργοί του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου γίνονται πρόεδροι της Κομισιόν, αλλά ο... 

Εθνική συνεννόηση και απόλυτη επιβολή του νόμου

 Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε σε αυτήν τη χώρα με τον μαύρο και τον κόκκινο φασισμό της βίας, που τσαλαπατάει κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας. Ξεκίνησε σαν μια ελληνική ιδιομορφία, την οποία αποδεχθήκαμε όλοι μας. Τα τάγματα εφόδου που ξυλοκοπούν καθηγητές στα πανεπιστήμια, επειδή διαφωνούν με τις απόψεις τους, θεωρείται κάτι φυσιολογικό.

Η δύναμη της ανάγκης...

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά την πολιτική ένταση και την κοινωνική πόλωση, ο «διπολισμός» δεν διευρύνεται. Το είδαμε καθαρά στις ευρωεκλογές. Η ένταση ανεβαίνει χωρίς ο «διπολισμός» να ενισχύεται συνολικά ή ένας από τους «δύο πόλους του» να δημιουργεί συνθήκες αυτοδυναμίας. Η διαπίστωση αυτή αποκτά εξέχουσα σημασία, καθώς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το επόμενο οκτάμηνο δεν αποκλείεται...

Ξεπούλημα - Ξεσηκωμός!

Ξεπούλημα - Ξεσηκωμός!     ΠΡΩΤΟ: Όταν βγάζεις στο σφυρί μια επιχείρηση που σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2014, ο τζίρος της άγγιξε το 1,5 δισ. ευρώ, που τα (προ φόρων, τόκων κλπ) κέρδη της ανήλθαν στα 309 εκατ. ευρώ και που ο ετήσιος κύκλος εργασιών της κινείται κατά μέσο όρο στα 6 δισ. ευρώ, τότε αυτό που κάνεις δεν είναι απλώς ξεπούλημα. Κινείται στα όρια της κλοπής και της αρπαγής…

Σουρικατάνθρωποι..

     Στην φωτογραφία αριστερά βλέπουμε τον  ''πρωθυπουργό''  τον αντιπρόεδρο, και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ψιλοανάστατους, γιατί περιμένουν την αξιολόγηση των αφεντικών τους των τοκογλύφων,

«Θεμιτές οι μεταρρυθμίσεις…απαραίτητη η κοινωνική πολιτική!»


Του Γιώργου Δρακούλη
Όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρχαν «καρκινώματα» στο ελληνικό κράτος που αργά ή γρήγορα θα το καθιστούσαν οικονομικά δέσμιο σε δανειστές. Αλλά, εδώ και τέσσερα χρόνια κατ’ εντολή της Τρόικας «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».

Veni vidi Ποτάμι!

Veni vidi Ποτάμι!Πάμε Ποτάμι;
Εγώ πήγα! Με πλάνταξε το φλερτ της κυρίας Τζάκρη με τον ΣΥΡΙΖΑ κι αποφάσισα να πάω Ποτάμι. Τόσοι άλλοι πήγαν Ποτάμι αναζητώντας το νέο σε μια μακρόχρονη πορεία από κόμμα σε κόμμα - ο κ. Μαρκουλάκης, για παράδειγμα, καθώς και ο παλιός μου φίλος ο Αντώνης Καφετζόπουλος σαράντα κόμματα αλλάξαμε

“Έμφραγμα” απειλεί τη ΝΕΡΙΤ...

ΝΕΡΙΤ-ΦΕΚ Με "έμφραγμα" κινδυνεύει η ΝΕΡΙΤ. Οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί που μεταδίδει δεν είναι νόμιμοι, ενώ η εξαρχής αφαίμαξη του ποσού των 100 εκατ. ευρώ από τα συνολικά προσδοκώμενα έσοδα των 195 εκατ. ευρώ δεν επιτρέπει στη ΝΕΡΙΤ να λειτουργήσει κανονικά στη συνέχεια.

Άκου, συντρόφισσα


Αν θέλομε να είμαστε λιγάκι σοβαροί και να μην πετάμε στα σύννεφα θα παραδεχθούμε ότι ορθώς η κεντρική επιτροπή του Συ.Ριζ.Α. την στραβοκατάπιε πριν λιώσει, την καραμέλα για την «κατάργηση» και την «ακύρωση» των μνημονίων.

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Πιπιλή και Μακρή


Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Πιπιλή και ΜακρήΘερμό επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ανάμεσα στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή και την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Τέρμα τα γκάζια αγιε Πέτρο μου ... !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Έτσι για να θυμόμαστε ότι ζούμε στην Ελλάδα και γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά στους εθνικούς δρόμους και τους δρόμους των πόλεων!
- Τι είναι το ΣΤΟΠ στο δρόμο; Διαφήμιση για προφυλακτικά μάλλον…

Επίθεση στον καθηγητή Ν.Μαραντζίδη

Επίθεση στον καθηγητή Ν.ΜαραντζίδηΕπίθεση από αγνώστους δέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης ο καθηγητής του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στέλεχος του Ποταμιού, Νίκος Μαραντζίδης.