Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Είμαστε όλοι ρατσιστές

 Βαρύς τίτλος. Αν ψάχνεις τον εαυτό σου, σε βάζει σε σκέψεις. Αν είσαι τουρίστας στη ζωή, προσπερνάς. Είχε πέσει στην αντίληψή μου ένα υπέροχο σποτ για τον ρατσισμό. Μια κυρία δυσφορούσε στο αεροπλάνο που στη διπλανή θέση καθόταν ένας «έγχρωμος άνδρας». Ζητούσε επανειλημμένως από την αεροσυνοδό -με γκριμάτσες σιχαμάρας- να της αλλάξουν τη θέση.

Χιλιάδες λουκέτα στη βιοτεχνία το α' εξάμηνο - SOS εκπέμπουν τα επιμελητήρια

Χιλιάδες λουκέτα στη βιοτεχνία το α εξάμηνο - SOS εκπέμπουν τα επιμελητήριαΑγωνία για το μέλλον της μεταποίησης στην Ελλάδα εκφράζουν οι διοικήσεις των βιοτεχνικών επιμελητηρίων της χώρας, με ψήφισμα που συνυπέγραψαν έπειτα από κοινή σύσκεψη στον Βόλο, το οποίο εστάλη στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Εφορία «γδέρνει» και Ελληνες που ζουν στο... εξωτερικό!

Δεν φτάνει, όπως φαίνεται, η κατάρα της νέας μετανάστευσης λόγω της μνημονιακής κατάρρευσης της χώρας. Δεν αρκεί δηλαδή το έγκλημα του κράτους εναντίον της νεολαίας και της ελληνικής οικονομίας, καθώς υποχρεώνει δεκάδες χιλιάδες μορφωμένους νέους με πανεπιστημιακά πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά να ...

Ούτε τον ένα ούτε τον άλλο

Γίνεται εκποίηση και τούτο αποτελεί ιστορικό δεδομένο: η κυβέρνηση σαμαροβενιζέλων διαθέτει μπιρ παρά τον εθνικό πλούτο. Λέγοντας «εθνικό πλούτο» δεν εννοούμε μόνο την κρατική περιουσία αλλά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που περνούν σε ξένα χέρια.

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση οι... 180

  Οσο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, λόγω προεδρικής εκλογής, παραμένει ζωντανό, η κυβέρνηση (εν όψει και των δεσμεύσεων που έχει) δύσκολα μπορεί να «σταθεροποιήσει» την πολιτική κατάσταση, μετά ιδίως και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Αδοξη προεδρία

Αδοξη προεδρίαΓράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Κώστας Χρυσόγονος, 
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 
Η έναρξη των εργασιών του νέου Ευρωκοινοβουλίου συνέπεσε με τη λήξη της ελληνικής προεδρίας. Η παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, με την ευκαιρία αυτή, ήταν εξίσου άδοξη με την ίδια την προεδρία, η οποία αποδείχθηκε ...

Όχι στην έξωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο.

Αυτό το ψήφισμα αναμένει έγκριση από το Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών

Απίστευτο: Αραβες άφησαν «πουρμπουάρ» 2.000 ευρώ!

Φωτογραφία αρχείουΜε πουρμπουάρ ύψους 2.000 (!) ευχαρίστησαν πέντε Άραβες κεντρικό εστιατόριο στην Κω για την ευγένεια και τη φιλοξενία του.
Όπως γράφει η ιστοσελίδα kosinfo24, πέντε Άραβες, μαζί με πέντε γυναίκες αραβικής

Οι υπεύθυνοι στο σκαµνί!

Τέσσερα χρόνια µετά την είσοδο της χώρας µας στο µνηµόνιο, δεν υπάρχει Ελληνας, ούτε καν µεταξύ των λιγοστών εναποµεινάντων υποστηρικτών των επιλογών της τρόικας, που να µην παραδέχεται ότι η πολιτική την οποία επέβαλαν Βρυξέλλες και Βερολίνο στις κυβερνήσεις των Αθηνών είχε καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.

Ελβετική εταιρεία ερευνάται για τον κλεμμένο φάκελο του Σουμάχερ...

Ελβετική εταιρεία ερευνάται για τον κλεμμένο φάκελο του ΣουμάχερΆγνωστος προσπάθησε να πουλήσει το ιστορικό του παγκόσμιου πρωταθλητή έναντι 50.000 ευρώ...
Η έρευνα για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Μίχαελ Σουμάχερ επικεντρώνεται πλέον σε μια ελβετική εταιρεία ελικοπτέρων, στην οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που χρησιμοποιήθηκε από τον άγνωστο που επικοινώνησε με διάφορα μέσα ενημέρωσης, προσπαθώντας να πουλήσει το ιστορικό του παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλας 1 έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ.

Ο στόχος του Βενιζέλου...

Σε ζωντανή σύνδεση από τη ΝΕΡΙΤ, απίθανα πράγματα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθύνθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ σε μια ομιλία που έκανε σε όλους φανερό ότι ο αντι-πρωθυπουργός της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται σε...
τραγικό αδιέξοδο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει πολιτικό χρόνο…

Οι βαρύτατες οι ευθύνες της ΕΕΤΤ και η μεγάλη αποτυχία των ιδιωτών της TV

ΕΕΤΤ-ΑΈξι χρόνια προετοιμαζόταν η Digea, κοινή εταιρεία των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας της χώρας για τη ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης. Με προνομιακό ατού ότι ήταν η μοναδική εταιρεία που ανέλαβε το προσωρινό

«Παράθυρο» σύγκλησης της Ολομέλειας από την κυβέρνηση...

Ανοικτό» σε συνάθροιση των υπογραφών των βουλευτών, σε αίτημα για δημοψήφισμα ακόμη και αν υποβληθούν σε χωριστά κείμενα, εμφανίζεται το προεδρείο της Βουλής.

Κάτι ήξεραν!..

  Ατενίζοντας τον Ταϋγετο από την πάλαι ποτέ ''γη των ειλώτων'',

..δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς για την σημερινή μας κατάντια και να μη θαυμάσεις την οξυδέρκεια των αρχαίων μας προγόνων,

Ούτε με τον Κατρούγκαλο, ούτε με τον Ταμήλο!

Η υπεύθυνη στάση που επέδειξαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, επιστρέφοντας στην εργασία τους, αλλά και η ωριμότητα της πλειονότητας των συνδικαλιστών τους, που σταμάτησαν τις τυφλές κινητοποιήσεις και απομόνωσαν τις δυνάμεις που επενδύουν στην κοινωνική σύγκρουση, συνιστά ένα πολυσήμαντο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Μπλόκο ΟΤΕ στη Vodafone...

 
Του ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
newspaper@parapolitika.gr

Οταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος του Vodafone Group, Βιτόριο Κολάο, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα δεσμευόταν ενώπιον του Ελληνα πρωθυπουργού για επενδύσεις τουλάχιστον 1 δισ. € του ομίλου του στην Ελλάδα, κανείς δεν περίμενε ότι μερικούς μήνες

Η «πικρή ΔΕΗ» και οι μύθοι

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί και γραφεί πάρα πολλά για το θέμα της επιχειρούμενης διάσπασης της ΔΕΗ και τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», η οποία -στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της παραγωγής ενέργειας- θα αποκρατικοποιηθεί.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι

Σε εκκρεμότητα ένα εκατομμύριο δηλώσεις - Ποιες ώρες είναι λιγότερο "φορτωμένο" το TAXIS

Σε εκκρεμότητα ένα εκατομμύριο δηλώσεις - Ποιες ώρες είναι λιγότερο "φορτωμένο" το TAXISΤου Κωστή Πλάντζου
 Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την παράταση που δόθηκε, σημειώθηκε μείωση στον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων Ενα εκατομμύριο δηλώσεις μένουν ακόμα να υποβληθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για το οικονομικό έτος 2014.

Εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο για αξιολόγηση, απολύσεις, περικοπές

Εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο για αξιολόγηση, απολύσεις, περικοπέςΣτις 9 Ιουλίου και συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεια Κλαυθμώνος

Εννιά στους δέκα ανέργους δεν παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ

Εννιά στους δέκα ανέργους δεν παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ
Σε σύνολο 1.274.843 εγγεγραμμένων ανέργων μόνο οι 102.026 το δικαιούνται λόγω των αυστηρών περιορισμών της ισχύουσας νομοθεσίας Λιγότερο από το 10% των ανέργων ή 102.026 άτομα

«Χημικά–Σκουριές–Ακτές. Μαζί τα σταματάμε τώρα!»...

Skouries-xrisos-Xalkidiki Το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ώρα Μηδέν» αναλαμβάνουν δράσεις.

ΔΕΗ-ENERGA (και Θεοί πείθονται...)

Μήπως η συζήτηση για τη «μικρή ΔΕΗ» και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν έχει κάποια σχέση με την υπόθεση Energa-Aegean Hellas Power; Ιδωμεν...
Μέγα σκάνδαλο ή μέγα φιάσκο; - Σατανικές συμπτώσεις: Οταν έπεφταν οι υπογραφές το χρήμα έρεε... άσχετα στο εξωτερικό!..
- Η «Κ.Ε.» αποκαλύπτει όσα βρήκαν οι δικαστικές αρχές στο σκάνδαλο λεηλασίας δημοσίου χρήματος μέσω ΔΕΗ-Energa-Aegean (Hellas) Power.- Ο μίτος οδηγεί στο σκάνδαλο της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων 30 χρόνια πριν...-«Βόμβες» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο μέσω της «Κ.Ε.».

Αγορά diesel αυτοκινήτου στην Ελλάδα ή εθελοντής στο Αφγανιστάν;

ΠΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ;  
Από τον Νίκι Λάουντα
Καλώς ήλθατε στον άγνωστο κόσμο της πετρελαιοκίνησης.
Με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων να παρουσιάζουν αύξηση τον Ιούνιο και με τα μικρά πετρελαιοκίνητα να κερδίζουν την μερίδα του λέοντος, το νέο αγαπημένο σπορ των Ελλήνων οδηγών τους βρίσκει απροετοίμαστους-ως συνήθως- σε μία περιπέτεια με επώδυνο συχνά τέλος.

Φτιάξτε επίπεδους κοιλιακούς με 6 απλές τροφές

koiliakoiΔείτε ποιες είναι
Οι κοιλιακοί είναι ένα σημείο του σώματος που όλοι θα θέλαμε να είναι επίπεδο. Η γυμναστική είναι το βασικό εργαλείο για να το πετύχουμε. Υπάρχουν όμως και κάποιες τροφές που κάνουν την επιτυχία πιο σίγουρη.

Οι ακαθαρσίες των φαλαινών, «ευλογία για τους ωκεανούς»

Οι ακαθαρσίες των φαλαινών, «ευλογία για τους ωκεανούς»Μονπελιέ: Αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονταν παλαιότερα οι αλιείς και οι φαλαινοθήρες, οι φάλαινες όχι μόνο δεν μειώνουν τους πληθυσμούς των ψαριών, αλλά αντίθετα αυξάνουν την παραγωγικότητα των ωκεανών μεταφέροντας θρεπτικά συστατικά οριζοντίως και καθέτως.

Πώς να χειριστείς τις ιδιοτροπίες του παιδιού στο φαγητό

Πως να χειριστείς τις ιδιοτροπίες του παιδιού στο φαγητόΌπως οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά αναπτύσσουν κάποια αποστροφή για ορισμένες γεύσεις ή είδη τροφής, η οποία πρέπει να γίνεται σεβαστή. Της Τζέιν δεν της άρεσε το ψάρι από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασε και εξακο­λούθησε να μην της αρέσει σε όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.