Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Λευκές σφαίρες

Τους βλέπουμε, χρόνια τώρα, στην οθόνη, μεγάλη και μικρή. Σε ταινίες και σε σίριαλ. Πρώτα πυροβολούν και ύστερα ρωτάνε και ψάχνουν. Και πυροβολούν για να σκοτώσουν. Οχι για να τραυματίσουν τον «αντίπαλό» τους, σημαδεύοντας ένα πόδι ή ένα χέρι του, ώστε κατόπιν να τον αφοπλίσουν εύκολα.

Λιτότητα στην Ελλάδα, ανάπτυξη στην Ε.Ε.;

H δυσμενής κατάληξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι σηματοδοτεί μια καμπή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Η άτεγκτη στάση των δανειστών δεν είναι καινοφανής, τέτοια ήταν από την αρχή. Ελαστικότητα έδειξαν μόνο όταν ήθελαν να προβάλουν το πρόγραμμά τους ως επιτυχημένο.

Ξέφυγε και το σιτάρι


Δεν μας φτάνουν όλα τα στραβά και τ’ ανάποδα που συμβαίνουν σε τούτη τη χώρα… Έχουμε και άσχημα νέα από την αγορά των σιτηρών καθώς η τιμή συγκριτικά με πέρυσι έχει ξεφύγει κατά 40%-50% κι ειδικότερα στο σκληρό σιτάρι, το οποίο και χρησιμοποιείται στην παρασκευή ψωμιού καθώς και στα ζυμαρικά.

Η νέα αποικιοκρατία

Σε άλλες παλαιότερες εποχές «αντιβασιλείς», έπαρχοι και αξιωματούχοι έφταναν από την μητρόπολη για να διοικήσουν τους πρωτόγονους ιθαγενείς, να δώσουν τα φώτα τους και να ρουφήξουν τον πλούτο τους. Σήμερα, όπως αρχίζει πια να γίνεται ξεκάθαρο από το ελληνικό παράδειγμα εποπτείας, η αποικιοκρατική διοίκηση γίνεται κατά κύριο λόγο από το πρόθυμο εγχώριο πολιτικό προσωπικό.

Η μεταμνημονιακή εποχή και ο ρόλος της τρόικας

Όχι σε πλήρη απεμπλοκή της Ελλάδας από την τρόικα προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζει ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας στην Κολωνία Γιούργκεν Μάτες.

Ο διχασμός των ψηφοφόρων

Πασχάλης Αλ. Τεμεκενίδης
Διχασμένο εμφανίζεται το εκλογικό σώμα εν όψει εξελίξεων με αφορμή τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία προτείνει η κυβέρνηση

Στην πρόταση της τρόικας για κατάργηση του κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ η κυβέρνηση αντιπροτείνει την αύξηση του ΦΠΑ μόνο στα ξενοδοχεία. «Η ρύθμιση των 100 δόσεων έχει κλείσει», λέει ο Βενιζέλος
Η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία έπεσε στο τραπέζι των... 

Θεσσαλονίκη: Ξετρύπωσαν δύο εργαστήρια που παρασκεύαζαν... βότκα Θεσσαλονίκης!

Δύο παράνομα εργαστήρια που παρασκεύαζαν και εμφιάλωναν βότκες - «μπόμπες» εντόπισε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.
Την Πέμπτη η αστυνομία ανακάλυψε ένα παράνομο εργαστήριο στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης και ...

Αγνωστες πτυχές της Αμφίπολης αποκαλύπτονται

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει η αρχαιολογική κοινότητα τη σημερινή ανακοίνωση στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία αναμένεται να φωτίσει τις πτυχές της Αμφίπολης. Οι επιστημονικές ανακοινώσεις για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά θα ...

Πόσο ψωμί «επιτρέπεται» να τρώτε στη δίαιτα

psomiΗ λάθος εντύπωση
Στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, η λέξη «ψωμί» φαντάζει απαγορευμένη, καθώς για πολλούς έχει συνδεθεί με τα περιττά κιλά. Στην πραγματικότητα το ψωμί είναι βασική πηγή υδατανθράκων, οι οποίοι πρέπει να αποτελούν το 50–60% των θερμίδων που λαμβάνουμε ημερησίως.