Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Το παλτό

Συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε αριθμούς και να μετράμε πόσες γυναίκες εκλέγονται σε δημοτικά συμβούλια, πόσες στη Βουλή, πόσες γίνονται υπουργοί. Πέρα από τα ποσοστά θα πρέπει να μας προβληματίσει ο τρόπος με τον οποίο ο πολιτικός κόσμος υποδέχεται τις γυναίκες. Το σνιφάρισμα ενός παλτού κατά τη διάρκεια της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι απολύτως ενδεικτικό.

Ναι, υπάρχουν και καλά

(Οι δημοσιογράφοι είμαστε τυχεροί για πολλούς λόγους, βασικά γιατί έχουμε μια υπέροχη δουλειά, που όμως περνά μια βαθιά και ανθρωποφάγα υπαρξιακή κρίση. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μου, σήμερα θέλω να αναφερθώ σε έναν επιπλέον λόγο της «τύχης» μας: γιατί υπαγόμαστε σε δύο Ταμεία, που -αν και σε καθοδική τροχιά, με σημαντικές λειτουργικές εκπτώσεις και σοβαρότατες μειώσεις στην ανταπόδοσή τους προς τους ...

2014 όπως 1812 και 1941;

Οταν ο Ναπολέων εισέβαλε στη Ρωσία το 1812, ο τσάρος Αλέξανδρος ο πρώτος επένδυσε στο στρατηγικό βάθος τής ήδη από τότε αχανούς χώρας του, που νομοτελειακά θα εξαντλούσε τον αντίπαλο. Το ίδιο στοίχημα έβαλε και κέρδισε και ο Στάλιν μετά την εισβολή της Γερμανίας τον Ιούνιο του 1941.

Ο βασικός νόμος της πολιτικής ζωής

Ε​​νας φίλος μου υπουργός είπε... Υπουργός Πολιτισμού, συγκεκριμένα. Σε χώρα της Ευρωζώνης. Το όνομά του όμως δεν είναι πρέπον να αναφέρω, διότι είναι προσωπικός φίλος μου. Αυτός, τέλος πάντων, μιλώντας σε ένα ραδιόφωνο, έκανε την εξής εύστοχη παρατήρηση: ότι, παραδόξως, αυτοί οι οποίοι σήμερα κατηγορούν τον Στουρνάρα επειδή μίλησε συμβαίνει να είναι εκείνοι που κάποτε κατηγορούσαν τον Προβόπουλο επειδή δεν μιλούσε.

Απαιτούνται 11 μέρες για να μάθουμε αν θα έχουμε εκλογές

Ψυχρολουσία αποτέλεσε σίγουρα για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του ο πρωθυπουργός δεν θα φανταζόταν ότι μόνο 5 από τους 24 ανεξάρτητους θα τάσσονταν στην πρώτη ψηφοφορία υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Επαγγελματίες δολοφόνοι..

     Πώς μπορείς να χαρακτηρίσεις εκείνους οι οποίοι ενώ ήδη ''δικάζονται'' για εγκλήματα εναντίον της χώρας και του λαού
     ..εξακολουθούν να μας ''δολοφονούν'', να βάφουν τα χέρια τους κι άλλο με αίμα, ενώ φεύγουν, απέρχονται, ελεεινοί και τρισάθλιοι, βρωμεροί και ματωβαμένοι;  

Ξενοφών Ζολώτας: «Αυτοί οι δύο θα χρεοκοπήσουν τη χώρα»

Περικλής Βασιλόπουλος 
Ήταν 3 Ιανουαρίου 1990, αργά το βράδυ και ενώ οι διάδρομοι της Βουλής ήσαν σχεδόν άδειοι, στο γραφείο του πρωθυπουργού της οικουμενικής κυβέρνησης Καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα επικρατούσε μια απίστευτη ένταση και υπερκινητικότητα.

Οι τροπολογίες της ντροπής

 Τον πιο θλιβερό τρόπο βρήκαν τα κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα για να επιβεβαιώσουν την παλιά ρήση του καθηγητή Μάνεση ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Σενάρια ή καθαρές λύσεις;

Ο πρώτος γύρος εκλογής Προέδρου «πάγωσε» τις κυβερνητικές προσδοκίες και έφερε εσωτερικές «αναταραχές». Και μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και ενδοπαραταξιακές στη ΝΔ γύρω από το «δέον γενέσθαι». Επανήλθαν στην επιφάνεια τα σενάρια για μια «συναινετική λύση» που εκτός από την εκλογή Προέδρου θα συμπεριλαμβάνει και ρητή ημερομηνία εκλογών εντός του 2015 (σε 6 ή 9 μήνες). Παραλλαγή είναι η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού».

Μεγάλες ανακατατάξεις στην τοπική Νέα Δημοκρατία… Προς τη Β’ Αθηνών η Άννα Ασημακοπούλου

ANNA EKLOGES
Σημαντικές και σοβαρές ανακατατάξεις αναμένεται να υπάρξουν στο χώρο της τοπικής κεντροδεξιάς, στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Πατρίδα ή θάνατος»!

    Ο Φιντέλ Κάστρο στις 8 Γενάρη 1959 φτάνει στην Αβάνα. Ήδη η Επανάσταση έχει επικρατήσει από την 1 Γενάρη με την θριαμβευτική είσοδο του Τσε Γκεβάρα στην πρωτεύουσα. Ο Κάστρο δηλώνει: «Ζούμε μια αποφασιστική στιγμή της ιστορίας μας. Η τυραννία έπεσε.

Πιστοποιητικό Θανάτου :Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Από τον Θανάση Μαυρίδη
Το παραμύθι πλησιάζει σιγά - σιγά στο τέλος του!
Η Ελλάδα φαίνεται να μην αντέχει στη μεγάλη κατηγορία του ευρώ και κινδυνεύει να αποχαιρετήσει τα σαλόνια και να επιστρέψει στα αλώνια. Η χώρα είναι κατεστραμμένη και η αίτηση για την ...

Οι ανεύθυνοι ισόθεοι

Γιάννης Πανούσης
Κανένας λαός δεν επιβιώνει των ιδρυτικών του μύθων. Μιχ. Μοδινός, Τελευταία έξοδος Στυμφαλία
Ποιος αθώος έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει τους ένοχους άλλους στη μεταπολιτευτική μας δημοκρατία; Ποιος μπορεί να επικαλεστεί ανερυθρίαστα το τεκμήριο της αθωότητας;

Ποιος είναι ο Γ. Αποστολόπουλος που προσπάθησε(;) να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη

apostoΠερί μαρτύρων, μεσαζόντων και άλλων περίεργων φαινομένων
Κυριαρχεί στην επικαιρότητα η καταγγελία Χαϊκάλη ότι υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας του από – έτσι λέγεται και γράφεται- έναν Γ. Αποστολόπουλο που εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής στην ιστορία.

Με 7 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας!

Νέα δημοσκόπηση από τη Public Issue - Στη τρίτη θέση το "Ποτάμι"
Προβάδισμα επτά μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση!
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public...

Μετά το ματς το κατς

Μεγάλο success story! Για 164 - 165 - 167 κροσέ πήγαινε η κυβέρνηση, 160 ντιρέκτ έφαγε! Τέσσερα ως εφτά λιγότερα απ’ όσα δήλωνε ότι μπορεί να αντέξει. Ούτε τους αρνητικούς στόχους του δεν μπορεί να πιάσει ο κ. Σαμαράς. Διότι, σ’ αυτήν την υπόθεση, ο στόχος της κυβέρνησης, κατά τον ευφυή σχεδιασμό του διδύμου Σαμαράς - Βενιζέλος, ήταν ευθύς εξαρχής αρνητικός.

Ενδείξεις για ύπαρξη και άλλων κατασκευών στο Λόφο Καστά

Picture 0 for Ενδείξεις για ύπαρξη και άλλων κατασκευών στο Λόφο ΚαστάΤα πρώτα αποτελέσματα από την γεωφυσική διασκόπηση δίνουν στοιχεία για ενδεχόμενη ύπαρξη ανθρωπογενών δομών εντός του Λόφου Καστά
Ενδείξεις ότι υπάρχουν και άλλοι χώροι (κατασκευές),  εντός του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη πέραν του ταφικού μνημείου που έχει ήδη ανασκαφεί, προέκυψαν μέσω της γεωφυσικής διασκόπησης.

Απίστευτη κοροϊδία: Οι πολίτες προσφεύγουν κατά των φόρων αλλά δεν βρίσκουν το δίκιο τους γιατί... δεν προλαβαίνει η υπηρεσία!

Απίστευτη κοροϊδία: Οι πολίτες προσφεύγουν κατά των φόρων αλλά δεν βρίσκουν το δίκιο τους γιατί... δεν προλαβαίνει η υπηρεσία!ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ 1 ΣΤΟΥΣ 2
Της Μαρίας Βουργάνα
Με άδεια χέρια φεύγει σχεδόν ένας στους δύο φορολογουμένους που προσφεύγουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών αμφισβητώντας αποφάσεις επιβολής φόρων ή προστίμων της φορολογικής διοίκησης.

Η εξίσωση των προεδρικών εκλογών

Την περασμένη Τετάρτη, κυβερνητικός αναλυτής μού έδωσε μια πρώτη εκτίμηση για την τρίτη ψηφοφορία της εκλογής Προέδρου. Χωρίς να αναφερθώ στα επιμέρους επειδή οι εκτιμήσεις σε πρόσωπα πιθανόν να ανατραπούν, η ανάλυση έδινε 174 «ναι» και 119 «όχι», με την εκλογή να εξαρτάται από την ψήφο 7 αμφιταλαντευόμενων βουλευτών, εκ των οποίων 2 θα είναι αρκετοί για να ρίξουν την κυβέρνηση.

Η ψηφιακή τηλεόραση δεν σβήνει την αναλογική!


digeaΤο ψηφιακό μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση παρατείνοντας προσωρινά τη συνέχιση εκπομπής του αναλογικού σήματος! Με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που ψηφίστηκε προχθές στη ...

Εκλογές, για να τελειώνουν οι αυταπάτες

Το διπλό –και από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση- χειροκρότημα που, έστω και αν ήταν χλιαρό, συνόδευσε την ανακοίνωση του αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, υπήρξε ένα ακόμη δείγμα της απόλυτης παράνοιας από την οποία διακατέχεται το πολιτικό προσωπικό της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Σπαζοκεφαλιά με την Ελλάδα

Η ΕΕ παρακολουθεί με αγωνία το πόκερ εξουσίας που εκτυλίσσεται στην ελληνική βουλή. Το μύνημα από το Βερολίνο είναι ένα: οι συμφωνίες θα πρέπει να γίνουν σεβαστές και από ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση.

Τοσοδούληδες

Χαρακτηριστικό αυτού του τόπου. Τα γεγονότα ν αρχίζουν ως δράμα και στο τέλος καταλήγουν επιθέωρηση «Δελφιναρίου». Και ακόμα πιο χειρότερα. Και πιο χαμηλότερα
Φανταστείτε λοιπόν. Να κριθεί η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την ψήφο του Παναγιώτη Μελά. Που τις τελευταίες τριάντα μέρες, περιφέρει το μπόι του από κανάλι σε κανάλι και από ραδιοφωνικό σταθμό σε...

Το πιο βρόμικο αντικείμενο στο σπίτι σας δεν είναι αυτό που φαντάζεστε...

epiplakouzina Βρίσκεται στην κουζίνα
Μία νέα μελέτη έρχεται να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε σχετικά με τα πιο βρόμικα αντικείμενα που υπάρχουν σπίτι μας. Σύμφωνα με αυτή, για το 40% των περιπτώσεων τροφικής δηλητηρίασης ευθύνεται η ανεπαρκής υγιεινή του σπιτιού μας.

Ας ψηφίσουν οι αγορές ...

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Αγαπητοί φίλοι είμαστε σε μια φάση που ούτε χαρούμενοι είμαστε με μια άφιξη Συριζα στην εξουσία, αλλά ούτε αντέχουμε άλλο αυτήν την υποτέλεια αυτής της κυβέρνησης! Βέβαια το έχω ξαναγράψει, ότι αυτός ο καλός δεξιός κύριος Δήμας δεν περπατάει!

ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Η απάντηση της Μακρή σε Τατσόπουλο και Ψαριανό που μύριζαν το παλτό της: Οι πιθανώς ανίκανοι μυρίζουν σαν τον σκύλο τουςΗ απάντηση της Μακρή σε Τατσόπουλο και Ψαριανό που μύριζαν το παλτό της: Οι πιθανώς ανίκανοι μυρίζουν σαν τον σκύλο τους
Η φωτογραφία που μυρίζει το γαλάζιο παλτό της Ραχήλ Μακρή ...

Πότε και πώς θα γίνονται οι αιτήσεις για το κουπόνι των 230 ευρώ για δωρεάν λάπτοπ ή tablet και ίντερνετ

Πότε και πώς θα γίνονται οι αιτήσεις για το κουπόνι των 230 ευρώ για δωρεάν λάπτοπ ή tablet και ίντερνετ 290.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη από το ΤΕΕ του προγράμματος «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» μέσω του οποίου θα χορηγηθούν σε 289.000 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωικό Μέρισμα, δωρεάν λαπτοπ ή τάμπλετ αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ για ένα χρόνο.

Σε τόνο πιο …προσωπικό

 
Αφορμή για προβληματισμό: Καταγράφεις μια πραγματικότητα.. Με πληροφορίες που αντλείς από κάθε πλευρά: Από το που διαμορφώνονται τα επιτόκια των ομολόγων μιας ρηχής αγοράς που «χειραγωγείται» με ελάχιστα εκατομμύρια ευρώ.. Το που βρίσκονται τα ταμιακά διαθέσιμα του Κράτους.. Το πως «γυρίζει» χρήμα από τα αποθεματικά ...

Πολιτική απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων

Πώς έγινε η απόπειρα χρηματισμού Χαϊκάλη

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, άτομο το οποίο υπήρξε σύμβουλος πρωθυπουργών και τραπεζιτών, τον πλησίασε στις 2 Δεκεμβρίου και του πρότεινε να ψηφίσει για πρόεδρο Δημοκρατίας με ανταλλάγματα.

Πότε έφυγε το «έξυπνο χρήμα» απ’ το Χρηματιστήριο;

Πάνος Παναγιώτου
Μπορεί η ανακοίνωση της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής να προκάλεσε μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά η τεχνική ανάλυση του όγκου συναλλαγών και της πορείας του Γενικού Δείκτη τιμών φανερώνει πως  το «έξυπνο χρήμα» είχε αρχίσει να κλείνει τις θέσεις του πολύ νωρίτερα,  ήδη από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Τι υλικό θα δώσουν οι ΑΝΕΛ το μεσημέρι...

Στη συνέντευξη Τύπου για τον "χρηματισμό" του Χαϊκάλη
Σήμερα, στη μία το μεσημέρι, οι ΑΝΕΛ πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση χρηματισμού του Χαϊκάλη.

Κασσής: Θα πάμε σε εκλογές - Ποιοι τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Κασσής: Θα πάμε σε εκλογές - Ποιοι τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟΗ χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, εκτίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, ενώ, παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών της ΔΗΜΑΡ έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαϊκάλης: Μου πρόσφεραν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια να ψηφίσω Πρόεδρο

Βόμβα έριξε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.
Αποκάλυψε πως έχει δει υλικό με προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή εν ενεργεία και συγκεκριμένα του Παύλου Χαϊκάλη και πως τα στοιχεία όλα είναι στον Εισαγγελέα.

Bloomberg: Η σκληρή λιτότητα αποδεκάτισε τους Έλληνες

Ακόμη και το νεοφιλελεύθερο πρακτορείο προτείνει ανοικτά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.  Στην επισήμανση ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και του αποτελέσματος ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών οποιοσδήποτε έρθει στην εξουσία το επόμενο έτος δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα ...

Φορολογικό σοκ το 2015 για όσους εισπράτουν ενοίκια, μισθωτούς με μπλοκάκι και αμοιβές φοιτητών

blokakiΕξωπραγματικά ποσά φόρων θα κληθούν να πληρώσουν το 2015 χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων και εργαζόμενοι με "μπλοκάκια", οι οποίοι φέτος απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα καθώς επίσης και χιλιάδες φοιτητές και άνεργοι μη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, οι οποίοι απασχολήθηκαν φέτος περιστασιακά σε κάποια

“Βόμβα” Λαζόπουλου: Έχω δει χρηματισμό βουλευτή – Τα στοιχεία βρίσκονται στον εισαγγελλέα

Στην αποκάλυψη ότι έχει δει υλικό όπου καταγράφεται η προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή προχώρησε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.  

Πώς η εκλογή του Προέδρου «καταστρέφει» τα δάση

Με προκάλυμμα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει την χαριστική βολή στα δάση, όπως υποστηρίζει η οργάνωση WWF Ελλάς.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα...

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα έχει σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Bloomberg: Προχωρήστε σε διαγραφή ελληνικού χρέους

Οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να προχωρήσουν τώρα σε διαγραφή χρέους της με αντάλλαγμα την υλοποίηση βαθιών μεταρρυθμίσεων, καθώς καμία κυβέρνηση στη χώρα δεν θα μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερη λιτότητα το επόμενο έτος, αναφέρει άρθρο γνώμης του πρακτορείου Bloomberg.

Η «βόμβα» από το περιβάλλον Καραμανλή για την εκλογή ΠτΔ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι από την Τετάρτη το βράδυ, μετά την πρώτη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τις 160 ψήφους που συγκέντρωσε ο Σταύρος Δήμας, εξελίσσονται πολλά στο ...

Ρέντσι: Εύχομαι οι Έλληνες να λύσουν τα θέματά τους

Picture 0 for Ρέντσι: Εύχομαι οι Έλληνες να λύσουν τα θέματά τουςΟ Ιταλός πρωθυπουργός ευχήθηκε να συνεχίσει η Ελλάδα την πορεία προς την έξοδο από την κρίση
Η περίπτωση της Ιταλίας είναι διαφορετική από εκείνη της Ελλάδας, είπε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο!

O Πολιτιστικός Συλλογος Γορίτσας Ιωαννίνων πραγματοποιεί δράση συγκέντρωσης διάφορων ειδών διατροφής, ρουχισμού και όχι μόνο.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε παραμένει ανεκτίμητη η αξία της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Επιστολή του Κορκίδη στον Μεϊμαράκη

Επιστολή του Κορκίδη στον ΜεϊμαράκηΤην ανάγκη να «να επανέλθει σύντομα η ομαλότητα» και η Βουλή «να σεβαστεί το γεγονός ότι έξι στους δέκα Έλληνες, δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές» τονίζει με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενόψει της προεδρικής εκλογής, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.