Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Πυρηνικές υποθήκες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια στην Ουάσιγκτον δεν περιλαμβάνονται στην ατζέντα οι παρενέργειες στη διασπορά πυρηνικών όπλων που μπορούν να έχουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο τη Συρία.

Ε.Ο.Κ. (Ε.Ε.) ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 
του Δημήτρη Τσοβόλα
Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλές δεκαετίες η Τουρκία έχει ως στρατηγικό στόχο την συνιδιοκτησία και την συνεκμετάλλευση σο Αιγαίο, κατά παράβαση του διεθνούς ...

Οχι άλλο κάρβουνο

Η προχθεσινή συζήτηση υποθέτω πως ήταν απόφαση της επιτροπής «Στρατηγικού Σχεδιασμού» της κυβέρνησης. Τολμώ δε να εικάσω πως δεν αποκλείεται να είναι και η πρώτη ιδέα του άρτι προσληφθέντος κ. Καρανίκα. Πάντως ο όλος χειρισμός της εκ μέρους των κυβερνητικών εταίρων παρέπεμπε στον αυθορμητισμό τον οποίον ...

Και το φαγητό από την… Κόρινθο στα Γιάννινα και τα Δολιανά!

FOTO KATSIKA1Από την Κόρινθο θα φτάνει στα Γιάννινα αλλά και τα Δολιανά, το φαγητό για τους πρόσφυγες!!!
Ο διαγωνισμός –με διαδικασίες fast track- είχε προκηρυχθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την προηγούμενη Πέμπτη,

Αντισυνταγματικές ιστορίες..


     Φίλο έξαλλο συνάντησε χθές το blog στον δρόμο, να μιλάει στο κενό.
     Ο φίλος αυτός είναι πασίγνωστος για το φοβερό ρεκόρ ταχύτητας με το οποίο το αίμα απ' όλο του το σώμα συγκεντρώνεται στο κεφάλι του δίνοντάς του ένα χρώμα μπορδοροδοκόκκινο, και ακολουθεί ο κακός χαμός.

Η Ε.Ε. δεν αντέχει άλλα «μπαλώματα»

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ
Εντάξει, όσο το όνειρο της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν ενεργό και κινητοποιούσε κράτη και λαούς, η πορεία της Ευρώπης προς την πολιτική ένωση ήταν βιαστική και, εν μέρει επιπόλαιη –όπως αποκάλυψαν οι πολλαπλές κρίσεις που εκλήθη να διαχειριστεί, αλλά και η ανεπάρκειά της να το κάνει.

Παπακαλιάτης

Το  ξέρω! Πολλοί από  εσάς για μερικά  πράγματα  δεν δίνετε  δεκάρα τσακιστή! Ομως  εγώ πεισμώνω. Και  ακολουθώ την συνείδησή μου!
Πρόσφατο παράδειγμα η τελετή  απονομής των ετήσιων βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου.  Οπου “σάρωσε”  η...

Μεγάλες ανατροπές σε εφάπαξ και επικουρικές - Πώς θα διαμορφώνονται τα ποσά

Μεγάλες ανατροπές σε εφάπαξ και επικουρικές - Πώς θα διαμορφώνονται τα ποσάΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ
Του Γιώργου Γάτου
Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα συγχωνευθούν τα Ταμεία Πρόνοιας (ΝΠΔΔ) που χορηγούν εφάπαξ ενώ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης - που θα τελεί υπό την πλήρη εποπτεία του κράτους (χωρίς τη συμμετοχή των εργοδοτών και των εργαζομένων στο Δ.Σ) θα ενοποιηθούν όλα τα Ταμεία που χορηγούν κύρια σύνταξη.

Ασφαλιστικό... ώρα μηδέν!

του Ανδρέα Πετρόπουλου
Το Ασφαλιστικό Σύστημα βρίσκεται σε οριακό σημείο, (αν όχι λίγο πριν την κατάρρευση) συμφωνούν πολιτικοί παράγοντες, καθηγητές και ειδικοί. Και αυτό ασχέτως της κατάληξης που θα έχει (και αυτή)...

Ο Βαρουφάκης θα «σταυρώσει» τον Τσίπρα, σε ομιλία του στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Παρασκευή

Ο Βαρουφάκης θα «σταυρώσει» τον Τσίπρα, σε ομιλία του στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Παρασκευή - MediaΤο Πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλήσει στο Jack Morton Auditorium, τη Μεγάλη...

Χώρα παράλληλων οπαδικών μονολόγων

Τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών αναζητούν περισσότερο την αποκαλυπτική ατάκα παρά την τεκμηριωμένη παρατήρηση που θα μπορούσε να είναι «διδακτική» για το μέλλον. Ετσι το παιχνίδι παίζεται με όρους «η διαφθορά σας είναι χειρότερη από τη διαφθορά μας»

Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή

syrizaΓια τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ 
Οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσαν στη Βουλή την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της ...

Μαδημένες γάτες...

Ωδινεν όρος κι έτεκεν μυν. Με τυμπανοκρουσίες ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει αυτήν τη συνεδρίαση και κατέφθασε στην αίθουσα με στρακαστρούκες. Εφερε -βαρύ πυροβολικό- στη Βουλή 13 φακέλους! - ποιοι απ’ αυτούς ήταν απότοκα μνημονιακών υποχρεώσεων; Και για όσους δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί τα παρεπόμενά τους δεν έχουν θεραπευτεί, 15 μήνες τώρα, από άλλους νόμους; Κιχ...

Θέλουν και τα «κόκκινα» δάνεια για να κλείσει η συμφωνία...

Η τρόικα θέλει και τα «κόκκινα» δάνεια για να κλείσει η συμφωνίαΗ κόκκινη γραμμή της πλήρους προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι το τελευταίο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει η Κυβέρνηση προκειμένου να ελπίζει βάσιμα σε μια ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι και το Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Και τώρα “τι θα γένουμε χωρίς”... διαπλοκή;

Τελικά, τι απόμεινε μετά από αυτή τη φωτοβολίδα της κονταρομαχίας για τη διαπλοκή και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, “μέσα στο άκυρο”, κατά την προσφιλή έκφραση της νεολαίας;
 Μια πικρή γεύση στον πολλαπλώς δοκιμαζόμενο Έλληνα,  πως οι ...

Ωδινεν όρος, έτεκεν μυν

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ στο ΕΘΝΟΣ

Ο Τζώνης παρακολουθούσε χαμογελαστός διάφορα αποσπάσματα που προβάλλονταν στην τηλεόραση από τη συζήτηση στη Βουλή. Τα είχε δει αρκετές φορές ήδη, όμως κάθε εκπομπή θεωρούσε χρέος της να τα επαναλάβει, κυρίως αυτά με τις φωνές, τους τσακωμούς και τις αντιπαραθέσεις. Στράφηκε προς τον Κατάλευκο που στεκόταν παραπέρα:

Νέες οδηγίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις από το υπουργείο Παιδείας

Νέες οδηγίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 16 Μαίου, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Οι οδηγίες αυτές αφορούν το πως θα τοποθετηθούν οι υποψήφιοι στα εξεταστικά κέντρα, πως θα εξεταστούν με το νέο και πως με το παλαιό σύστημα...

Οι διαχρονικές παρεμβάσεις στο ΕΣΡ για τις άδειες και τα πρόστιμα

 λαμπριδης-2Αποκαλυπτικός για το ρόλο των συγκροτημάτων ΜΜΕ και τις πιέσεις που ασκούσαν προς την πολιτική εξουσία, είναι ο τέως πρόεδρος του ΕΣΡ. Βασίλης Λαμπρίδης, στο βιβλίο του «Αναμνήσεις και εκμυστηρεύσεις ενός δικαστή» (Εκδόσεις Ianos)....

Σύρος πρόσφυγας κάνει καριέρα στην Αλβανία

Ο 35χρονος Σαμέρ Νταρβίς διέφυγε από το κατεστραμμένο από τις βόμβες Χαλέπι με στόχο να φτάσει στην Ευρώπη μέσω του βαλκανικού διαδρόμου. Εδώ και τέσσερις μήνες ζει στην Αλβανία ως επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Νέες καινοτομίες μέσω κινητού τηλεφώνου βελτιώνουν την χρήση του αυτοκινήτου

Seat+AtecaΗ συνεργασία μεταξύ εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανιών αποβλέπει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που κάνουν ευκολότερη και ασφαλέστερη τη χρήση των αυτοκινήτων...

Το ψευδές δίλημμα

Γιώργος Λακόπουλος
Ήταν μια συζήτηση – παρωδία του κοινοβουλευτισμού. Θλιβερή από κάθε άποψη.

Ήταν μια συζήτηση-παρωδία του κοινοβουλευτισμού. Θλιβερή, από κάθε άποψη. Αποκαλυπτική για την ένδεια πολιτικών προσώπων κύρους και πολιτικού λόγου με περιεχόμενο που μαστίζει πλέον τη Γ' Ελληνική Δημοκρατία...

Φτωχοί πρωταγωνιστές, θλιβεροί κομπάρσοι


Όλα του γάμου (της κεντροαριστεράς) δύσκολα...

Ένα φλερτ χωρίς... πάθος και το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης οδηγούν τα βήματα της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη στο σημερινό ραντεβού «ανασύνταξης» της κεντροαριστεράς.

Η Κύπρος αποχαιρετά το μνημόνιο

Η Κύπρος αποχαιρετά το μνημόνιοΟι Κύπριοι θυμούνται πολύ καλά το σοκ που έζησαν πριν από τρία χρόνια. Ήταν Μάρτιος του 2013 όταν οι ευρωπαίοι εταίροι ζητούσαν θυσίες και σκληρά ανταλλάγματα από την Κύπρο για να την βοηθήσουν να επιβιώσει οικονομικά.

Τρεις τομές για τη Δικαιοσύνη

Διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει 57 χώρες!

Διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει 57 χώρες!Διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει 57 χώρες. Πουλούσαν εντόσθια κοτόπουλου σε φορμόλη στην Ινδονησία, ελιές με γαλαζόπετρα στην Ιταλία, κρέας πιθήκου στο Βέλγιο… ακόμα και κάμπιες στη Γαλλία.

Απλήρωτες εδώ και 8 μήνες οι καθαρίστριες του υπουργείου Εργασίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSIΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Απλήρωτες εδώ και 8 μήνες παραμένουν οι καθαρίστριες που αποτέλεσαν προεκλογικά για τον ΣΥΡΙΖΑ το σύμβολο της δικαιοσύνης και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Πετρόπουλος: Οι θεσμοί έχουν δεχθεί εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

Πετρόπουλος: Οι θεσμοί έχουν δεχθεί εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟΟι θεσμοί έχουν αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής πλευράς για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις στις τάξεις τους ειδικότερα από το ΔΝΤ.

Τα δύο σενάρια για το deal με τους δανειστές

Με «κλειδωμένο» πλέον το πακέτο μέτρων των 5,4 δις ευρώ έως το 2018 και με δύο σενάρια στο τραπέζι για το επώδυνο deal με τους δανειστές μπαίνει η κυβέρνηση στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

ΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ... ΚΥΡ


Χάος στον Πειραιά: Αγριες συμπλοκές ανάμεσα σε Αφγανούς και Σύρους... ΦΩΤΟΣ

Χάος στον Πειραιά: Αγριες συμπλοκές ανάμεσα σε Αφγανούς και ΣύρουςΤουλάχιστον οκτώ είναι τραυματίες, με τρεις να έχουν μεταφερθεί στο Τζάνειο νοσοκομείο και τους δύο να είναι σε σοβαρή κατάσταση σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα για τον χθεσινός απολογισμό της συμπλοκής μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά.

25 χρόνια από τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας

Στις 31 Μαρτίου 1991 έπαυσε να υπάρχει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Οι χώρες που ανήκαν στην πρώην ανατολική συμμαχία βρήκαν στη συνέχεια ασφάλεια στο ΝΑΤΟ, το οποίο όμως με τη σειρά του δεν κατάφερε να μεταρρυθμιστεί.

Απάντηση της Κουτζαμάνη στον Καμμένο: Η Εισαγγελία του ΑΠ εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της


Απάντηση της Κουτζαμάνη στον Καμμένο: Η Εισαγγελία του ΑΠ εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της - MediaΑπάντηση στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και στα όσα είπε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, δίνει με ανακοίνωσή της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Πιο συχνές οι αλλεργίες λόγω παχυσαρκίας και stress

alergΗ απορρύθμιση του ανοσολογικού συστήματος, λόγω πολλών αιτιών που ερευνώνται τα τελευταία χρόνια, προκαλεί σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, επίμονες αλλεργίες κάθε τύπου, καθ´ όλη τη διάρκεια του χρόνου....