Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Σύμβολο της Ελλάδας που θέλουμε

Οσοι βρέθηκαν στις πρόσφατες εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος περιγράφουν μια ατμόσφαιρα πανηγυριού που θύμιζε λίγο το πώς νιώθαμε στη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2004.

«Σοβαρός άνθρωπος» στην πολιτική

Κ​​άποιες συζητήσεις στη Βουλή ή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, τηλεοπτικά μεταδιδόμενες, δίνουν την εντύπωση στον πολίτη ότι διασώζονται ακόμα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας περιπτώσεις ανθρώπων σοβαρών. Ας συμφωνήσουμε σε κάποια στοιχειώδη κριτήρια «σοβαρότητας»: Κατορθώνουν να δίνουν στον ακροατή-θεατή τους την αίσθηση ότι είναι έντιμοι και νηφάλιοι.

Οι Τούρκοι μετανάστες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ερντογάν στην Κολωνία...

Οι Τούρκοι μετανάστες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ερντογάν στην ΚολωνίαΗ Άγκυρα χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου και ζητά «επαρκείς εξηγήσεις» από τη γερμανική κυβέρνηση...

Τσίπρας και Πάρος, το παράδειγμα

Θυμάμαι την υπόθεση του αεροδρομίου της Πάρου, την επιμήκυνση του αεροδιαδρόμου, δηλαδή, για να προσγειώνεται λίγο πιο μεγάλο αεροπλάνο (70 αντί 39 θέσεων, αυτό είναι όλο), να σέρνεται από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Και το «Κένεντι» στη Νέα Υόρκη να κατασκευάζαμε, ως χώρα, τόσα χρόνια δεν θα κάναμε...

Οι εκλογές στις ΗΠΑ και εμείς

Στέφανος Κωνσταντινίδης* 
Οι δύο βασικοί υποψήφιοι για τις αμερικανικές εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ, πήραν επίσημα το χρίσμα από τα συνέδρια των κομμάτων τους και ρίχνονται τώρα στη μάχη της προεδρικής εκλογής. Από εδώ και στο εξής όλα είναι δυνατά!..