Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

«Στα τέσσερα», αλλά στην καρέκλα…

Επειδή η διατήρηση της εξουσίας είναι αυτοσκοπός, οι σημερινοί κάτοχοί της δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να προκαλούν οι ίδιοι και στη συνέχεια να αποδέχονται κάθε (αυτο)εξευτελισμό

Ο Ομπάμα αντιπολίτευση;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Θα είχα νικήσει τον Τραμπ αν είχα τη δυνατότητα τρίτης υποψηφιότητας. Η δήλωση αυτή του απερχόμενου Ομπάμα αντιστοιχεί στις περισσότερες μετρήσεις της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν παύει να συνιστά μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά της χώρας τοποθέτηση.

PISA και άλλοι μύθοι

PISA και άλλοι μύθοι  Γράφει στο ΕΘΝΟΣ o Ιωάννης Στέφος 
Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων - ΣΥΡΙΖΑ
Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για το PISA. Η αρθρογραφία επικεντρώνεται στη χαμηλή βαθμολογική κατάταξη των Ελλήνων μαθητών. To λανθάνον μήνυμα που απορρέει είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακή δουλειά...

Τα κερατάκια των Χριστουγέννων

Οι ημέρες των εορτών είναι ιδιαζόντως ψυχαναγκαστικές. Αν τουλάχιστον έχεις υπερβεί το δέκατον ή ενδέκατον έτος της ηλικίας σου και έχεις αναγκασθεί να παραδεχθείς ότι ο Αγιος Βασίλης δεν υπάρχει. Οπότε και μπορείς να απαιτήσεις χωρίς πολλά πολλά από τον πατέρα σου το Play Station που επιθυμείς....

Διαφωνίες ΕΚΤ-Ρώμης για τη Monte Paschi

Banca Monte dei Paschi di Siena BMPS (Reuters)O ιταλικός τύπος αναφέρεται αναλυτικά σήμερα στη θέση της ιταλικής κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα της Monte dei Paschi di Siena, της τράπεζας της Τοσκάνης για την οποία αποφασίσθηκε η άμεση παροχή κρατικής βοήθειας.

Η παγίδα της κλιμάκωσης

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διανύουν μια πολύ δύσκολη φάση. Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι απρόβλεπτος και η Τουρκία αποσταθεροποιημένη. Ολα τα μέτωπα είναι ανοικτά. Η χώρα μοιάζει να βυθίζεται σε εμφύλιο και «φλερτάρει» με το χάος.

Φρούριο η Κολωνία ενόψει Πρωτοχρονιάς

defaultΠραγματικό φρούριο θυμίζει αυτές τις μέρες και ενόψει της Πρωτοχρονιάς ο σιδηροδρομικός σταθμός της Κολωνίας. Στόχος της ισχυρότατης αστυνομικής παρουσίας να μην επαναληφθούν τα έκτροπα της περασμένης χρονιάς.

Ζητείται... Χουντίνι!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Το κείμενο της επιστολής Τσακαλώτου που διέρρευσε αρχικά στον Τύπο και στη συνέχεια δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο του χθεσινού σημειώματος της στήλης για τον «πιο καλό μαθητή».

Στην δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες»… Τι δηλώνουν οι δώδεκα βουλευτές της Ηπείρου

bouli poten esxesΣτη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων των δύο τελευταίων ετών. Από το σύνολο των «πόθεν έσχες» αυτά που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι όσα αφορούν στην οικονομική χρήση του 2014, καθώς εκεί συναντάμε νέα πολιτικά πρόσωπα..

Ιδού το νέο Ασφαλιστικό: Τι συντάξεις θα παίρνουν οι νέοι ασφαλισμένοι - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Το χρονοδιάγραμμα του νέου ασφαλιστικού, οι "νέες» και «παλαιές» συντάξεις, από πότε ισχύει η "προσωπική διαφορά, περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας καθορίζοντας το νέο τοπίο στην ασφάλιση και τις συντάξεις....

Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών για

Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών για δύο έτη και συγκεκριμένα για το 2014 (χρήση 2013) και 2015 (χρήση 2014). Οι δηλώσεις ποθεν έσχες, που όπως έγινε γνωστό, αφορούν 604 πρόσωπα για το 2013 και 807 για το 2014, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής και θα παραμείνουν εκεί για ένα έτος.

Λεφτά υπάρχουν

«Τα γαλάζια σου γράμματα κάθομαι και διαβάζω», όχι δεν είναι αυτή η επιστολή. Γαλάζια γράμματα στέλνει ο κ. Μητσοτάκης στον χερ Σόιμπλε....

Το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης...

Καταθέσεις άνω των τριών εκατ. δολαρίων έχουν σε τράπεζες στο εξωτερικό ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και η
σύζυγός του και αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται στο πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης.

Σφίγγει ο κλοιός για τις 100 δόσεις

Σφίγγει ο κλοιός για τις 100 δόσειςΤου Σπύρου Δημητρέλη
Σε ναρκοπέδιο εξελίσσεται από την Πρωτοχρονιά του τοπίο της υπερφορολόγησης για τους πάρα πολλούς φορολογούμενους που ρύθμισαν τις οφειλές τους με την υπερπολύτιμη ρύθμιση των 100 δόσεων και επιθυμούν να την διατηρήσουν.

Υποταγμένοι , Υποτελείς

Για ένα  πράγμα η Ψωροκώσταινα  κατατροπώνει όλες  τις πρωτεύουσες και όλες τις πόλεις  της Ευρώπης.  Φυσικά  για την ασφάλειά  της.
Αν και  οι κρατικοί  μηχανισμοί  ξεχαρβαλωμένοι. Αν και η κρίση  διαπερνάει  κάθε  τετραγωνικό μέτρο  αυτής της  «τριτοκοσμικής»  γωνιάς της  γηραιάς Ηπείρου.

"Σκάνδαλο πίσω από την ρόδα του Συντάγματος που δεν...γυρίζει"

Σε φιάσκο πρώτου μεγέθους για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και για τον επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Χρήστο Τεντόμα εξελίσσεται η περίφημη «ρόδα»...

Πώς θα αναπροσαρμοστούν 2,9 εκατ. κύριες συντάξεις


Πώς θα αναπροσαρμοστούν 2,9 εκατ. κύριες συντάξειςΗ διαδικασία αναπροσαρμογής αφορά τις κύριες συντάξεις (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής...

Τράπεζες αντί για Ψυχάρη στη διοίκηση του ΔΟΛ

ΔΟΛ ΨΥΧΑΡΗΣΠρος αλλαγή ιδιοκτησίας οδεύει ο ΔΟΛ. Η αδυναμία του Σταύρου Ψυχάρη να ανταποκριθεί στην κάλυψη των υποχρεώσεων του οργανισμού, σε συνδυασμό με την αυστηρότητα που...

«Παράθυρο» για μονιμοποιήσεις και μισθολογικές αυξήσεις συμβασιούχων σε Δήμους

«Παράθυρο» για μονιμοποιήσεις και μισθολογικές αυξήσεις συμβασιούχων σε Δήμους«Παράθυρο» για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων των δήμων και παροχή μισθολογικών αυξήσεων με απλές δικαστικές αποφάσεις ανοίγει τροπολογία που περιελήφθη στο νομοσχέδιο για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό και ψηφίστηκε πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές.

Οι Χριστουγεννιάτικες περιοδείες των υπουργών

Να αλλάξουν το κλίμα επιχειρούν στο Μαξίμου και η διετία στην εξουσία να συμπέσει με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ξεκινούν οι "εξορμήσεις" των υπουργών στην περιφέρεια. Στην Κόρινθο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην Πάτρα ο Νίκος Παππάς

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ...

ΦΕΛΝΙΚΟΣ  στο matrix24.gr
Προ δεκαημέρου, στο άρθρο μας με τίτλο ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, μεταξύ άλλων σημειώναμε: "Δύσκολα, η ηγεσία της ευρωζώνης θα δεχθεί να τιμωρηθεί ένα κράτος μέλος της επειδή προέβη σε μια ενέργεια η οποία δημοσιονομικά δεν έχει επίπτωση στο πρόγραμμα εξυγίανσης στο οποίο βρίσκεται.

Οι φαρμακευτικές χρήσεις του μελιού

melissokomeiaΘεραπευτικές ιδιότητες 
Το μέλι έχει και πολύ σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες ειδικά αν δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Είναι μια από τις πιο σημαντικές υπερτροφές που βρίσκεται σε κάθε σπίτι και χαρίζει νοστιμιά σε φαγητά και ροφήματα.

Ένας νεοδιπολισμός νερό στο μύλο της ακροδεξιάς

Φοβάμαι ότι τα όσα γίνονται τελευταία, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, γύρω από το θέμα με τις έκτακτες παροχές του Α. Τσίπρα, της αντίδρασης του Σόιμπλε και της «δήλωσης μετανοίας» της Αθήνας, θα έχουν ιδιαίτερα αρνητική επίπτωση στον τρόπο με τον οποίο βλέπει ο μέσος πολίτης τα πολιτικά πράγματα...

Ρωσία, μέτρια και μοιραία !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Μερικές άπλες σκέψεις θέλω να μοιραστώ μαζί σας για τα διεθνή γεγονότα! Η εικόνα μιας χώρας , δεν είναι μόνο το μέγεθος της, η οικονομική της αυτοτέλεια και η στρατιωτική της ισχύς!

Από τις εκλογές έως την «εκλογική ετοιμότητα»

Νικόλ Λειβαδάρη
Σε λιγότερο από έναν μήνα, στις 20 Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει έναν χρόνο στην ηγεσία της ΝΔ. Και μαζί κλείνει κι έναν χρόνο ζητώντας σχεδόν καθημερινά εκλογές «εδώ και τώρα».

Επενδυτές: ζοφερό το 2017 για την Ελλάδα

Bilder der Krise in Zentrum von Athen (DW/Irene Anastassopoulou)Οι επενδυτές Ματίας Βάικ και Μαρκ Φρίντριχ προβλέπουν ζοφερό το 2017 για την Ελλάδα. Θεωρούν ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνει ελάφρυνση ή κούρεμα του χρέους. «Μετατίθεται συνεχώς η χρεοκοπία της».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ... ΚΥΡ

28-12-16-2

Επιστολή Τσακαλώτου: Αναδίπλωση για τις παροχές

Φωτογραφία: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert...Αφοσίωση στις δεσμεύσεις του Μνημονίου 
Σε σαφή αναδίπλωση της παροχολογίας προχώρησε η κυβέρνηση με την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Άρχισε η επέλαση του χιονιά...

Άρχισε η επέλαση του χιονιά - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες (Βίντεο)Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες...
Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει όλη τη χώρα, από σήμερα μέχρι και την Πρωτοχρονιά,  έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και το "τσουχτερό" κρύο σε ορεινές ημιορεινές περιοχές και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πώς βλέπουν οι Γερμανοί το 2017...

Παρά τη γενικευμένη κρίση στην Ευρώπη και τον κόσμο η Γερμανία διατηρεί μια καλή γενική εικόνα. Ωστόσο, η αγωνία και ο φόβος των πολιτών για το μέλλον δεν έχουν εξαφανιστεί.