Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Παπανδρέου-Γεννηματά

fofipapandreouΨήνεται (;) συμπόρευση
Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται να βρίσκεται η συνεργασία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Κινήματος και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, συναντώνται σήμερα -μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους σε άριστο κλίμα- στις τρεις μετά το μεσημέρι στη Βουλή.
Δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι στο σημερινό ραντεβού οι δύο ηγέτες θα καταλήξουν στο ανοιχτό θέμα της συμπόρευσης, ρισκάροντας μάλιστα την πρόβλεψη ότι θα καταλήξουν θετικά.
Ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει πρωτίστως στην αυτονομία του κόμματός του, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος. Εκεί φαίνεται ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη καλεί το Κίνημα να μετάσχει αυτόνομα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Στο ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, αναμένουν τον Γιώργο Παπανδρέου και στη συνάντηση που θα έχει η πρόεδρος του κόμματος με πρώην βουλευτές του από το 1974 μέχρι σήμερα το Σάββατο. Εκεί, έχουν προσκληθεί συνολικά 361 πρώην βουλευτές, αλλά και οι σημερινοί βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ‘ψήνεται’ και ειδικό συμβουλευτικό όργανο από πρώην βουλευτές που δεν ενδιαφέρονται να είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Στον βαθμό που οι προβλέψεις θα επιβεβαιωθούν και τόσο το Κίνημα, όσο και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου θα συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ερώτημα παραμένει τι θα πράξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο τελευταίος είχε σε ανύποπτο χρόνο αφήσει εμμέσως να εννοηθεί ότι θα αντιδρούσε, ακόμα και εγκαταλείποντας το κόμμα με το οποίο εκλέγεται επί δεκαετίες σε περίπτωση επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως, εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν τόσο ριζικές αντιδράσεις ούτε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ούτε από στελέχη της επιρροής του, που επίσης δεν δείχνουν ευτυχείς μπροστά στο ενδεχόμενο συμπόρευσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Κίνημα. Αντίθετα, μιλούν για συνέχεια στην προσπάθειά τους για ανασυγκρότηση της παράταξης, και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση, εμβάθυνση και διεύρυνση…
Πηγή: http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!