Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών: Θα επιστρέφουμε στην Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα

Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών: Θα επιστρέφουμε στην Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες κάθε μήναΟ Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι η χώρα του ενδέχεται να αφήνει να φεύγουν για την Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα.
«Αν το θέλετε, μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο στους 15.000 πρόσφυγες που δεν σας στέλνουμε κάθε μήνα και να σας προκαλέσουμε ασφυξία», δήλωσε ο Süleyman Soylu, όπως μετέδωσε χθες Πέμπτη βράδυ το πρακτορείο Anadolu.
«Θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε παιχνίδια στην περιοχή χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας την Τουρκία», πρόσθεσε.
Ο Soylu επέκρινε την απαγόρευση σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, κυρίως στην Ολλανδία και τη Γερμανία, της διεξαγωγής εκδηλώσεων υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.
«Θα αλλάξει το σύνταγμα στη Γερμανία, στην Ολλανδία; (…) Είναι εσωτερικά μας ζητήματα (…) Γιατί ανακατεύεστε;» διερωτήθηκε ο Soylu απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους.
Επίσης ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία ότι εμπλέκονται στις διαδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το 2013 κατά του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan, στις φιλοκουρδικές διαδηλώσεις του 2014 και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. «Προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά που δεν έχουν τελειώσει», τόνισε.
Παράλληλα, να κάνουν από πέντε παιδιά, προέτρεψε τις τουρκικές οικογένειες επί ευρωπαϊκού εδάφους, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.
«Κάντε πέντε παιδιά, όχι τρία. Εσείς είστε το μέλλον της Ευρώπης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Στο νέο, τηλεοπτικό του διάγγελμα από το Εσκισεχίρ, ο Erdogan συμβούλεψε τους Τούρκους γονείς να φροντίσουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους στα καλύτερα σχολεία, στο πλαίσιο μιας ποιοτικής ζωής: «Διασφαλίστε ότι ζείτε σε καλές περιοχές, οδηγείτε τα καλύτερα αυτοκίνητα και μένετε στα καλύτερα σπίτια», είπε ο Ερντογάν.
Ο ίδιος εκτίμησε πως αυτή η νοοτροπία, των εν δυνάμει πολύτεκνων οικογενειών, είναι η καλύτερη απάντηση «στην αγένεια, την εχθρικότητα και τις αδικίες» που, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, έχουν υποστεί.
Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε αυτές τις «οδηγίες ζωής» τόσο στα περίπου 2,5 εκατομμύρια Τούρκων πολιτών που κατοικούν στην Ευρώπη και διατηρούν το δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία, όσο και στα πολλαπλάσια εκατομμύρια Ευρωπαίους, τουρκικής καταγωγής.
Ο Erdogan, πατέρας ο ίδιος τεσσάρων παιδιών, έχει και στο παρελθόν προτρέψει τις γυναίκες της Τουρκίας να γεννούν «τουλάχιστον τρία παιδιά», με στόχο την αύξηση και την δημογραφική ανανέωση του πληθυσμού.
 Πηγή:
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr
(Φωτογραφία: Emin Sansar/Anadolu Agency/Getty Images)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!