Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Οι 17 ημέρες του Κιμούλη

Οι 17 ημέρες του ΚιμούληΠόσες ημέρες νομίζετε ότι άντεξε ο Γιώργος Κιμούλης (φωτογραφία) στη θέση του προέδρου του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος; Ή εν πάση περιπτώσει τον... άντεξαν εκεί; Μόλις 17!
Και θα αναρωτηθείτε τι έκανε αυτές τις 17 ημέρες ή τι του έκαναν ώστε να τον αναγκάσουν σε παραίτηση. Το τι έκανε ακριβώς δεν μπορώ να γνωρίζω, αν και όπως μου είπαν ο κ. Κιμούλης βρισκόταν συνεχώς εν μέσω διαφωνιών και... απαιτήσεων. Το μόνο για το οποίο ήταν βέβαιοι ήταν για την υποδοχή που έκανε στο Κέντρο Πολιτισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου (και άλλων πολιτικών και πρώην πρωθυπουργών) στις 13 Μαρτίου, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του πρέσβη ε.τ. Βασίλη Κασκαρέλη...

Εκείνο που έχει σημασία και μάλλον θα το αντελήφθησαν στο Μέγαρο Μαξίμου (όπου συνεχώς προτείνουν Κιμούλη για διάφορες θέσεις) είναι ότι ο κατά τ' άλλα εξαίρετος αυτός ηθοποιός δεν αντέχει την ευθύνη. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι τον είχε προτείνει προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας στην Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος (εξωθεσμική επιτροπή) και αφού απεδέχθη τη θέση εν συνεχεία παραιτήθηκε; Δεν αποκαλύφθηκαν τότε οι λόγοι της παραίτησής του, αλλά στην παραίτησή του από το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υπήρξε και επιστολή παραίτησης...


Ρωτώντας αριστερά
Οι λόγοι της παραίτησης επιμελώς αδιευκρίνιστοι, αν και την «πέφτει» στον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Μανωλόπουλο. Ο κ. Κιμούλης κάνει λόγο για... «μελλοντικές υπόνοιες αδιαφάνειας», αλλά δεν τις κατονομάζει, παρά το γεγονός, όπως σημειώνει, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτές. Ποιος άραγε του ζήτησε να συναινέσει σε διαδικασίες αδιαφάνειας; Ετσι ρωτώντας δεξιά και αριστερά (κυρίως αριστερά) με σκοπό να μάθω τους πραγματικούς λόγους που έκαναν τον κ. Κιμούλη να τα βροντήξει και να φύγει, με πληροφόρησαν να διαβάσω προσεκτικά την επιστολή παραίτησής του. Ολοι αυτοί πιστεύουν ότι το «μυστικό» της επιστολής Κιμούλη κρύβεται, ίσως, στα περί «ασαφούς τοπίου καλλιτεχνικής διεύθυνσης» που αναφέρει, καθώς τους επόμενους μήνες δεν αποκλείεται να προστεθούν νέα πρόσωπα τόσο από τον διεθνή όσο και από τον ελληνικό χώρο. Ή ακόμα παραιτήθηκε γιατί απλούστατα η θέση του προέδρου ήταν ολίγον... διακοσμητική (δεν είχε τις αρμοδιότητες που νόμιζε ότι θα είχε).

Ο εκλεκτός του Μαξίμου
Και για να τελειώνω με τον κ. Κιμούλη, απλώς σας υπενθυμίζω ότι το όνομά του ακούστηκε και για υπουργός Πολιτισμού (μάλιστα είχε επικοινωνία τότε για τον υπουργικό θώκο με τον Αλ. Τσίπρα). Προηγουμένως, μόλις ο κ. Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία, το όνομά του είχε παίξει και για καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Με δυο λόγια όταν αδειάζει «καλλιτεχνική θέση» ο κ. Κιμούλης είναι πρώτος στις προτιμήσεις του Μαξίμου. Και όταν δεν αδειάζει τέτοια θέση τον τοποθετούν ως ειδικό(;) και για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!