Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Οι ήρωες του 1821 στέλνουν μήνυμα...

Τιμή και δόξα σε όλους όσοι οραματίστηκαν, πίστεψαν και αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Οθωμανούς και τη σύσταση ενός ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Τιμή και δόξα στους Έλληνες Απόδημους που οργάνωσαν από τις παραδουνάβιες χώρες την εθνεγερσία.

Τιμή και δόξα στους φιλέλληνες που συνέδεσαν την επανάσταση με την αρχαία ελληνική Δημοκρατία και αγωνίστηκαν μαζί με τους επαναστατημένους Έλληνες για τη θεμελίωσή της.

Τιμή και δόξα στους απλούς ανθρώπους που δεν συνήθισαν το φέσι παρόλα τα 400 χρόνια επιβολής του.

Τιμή και δόξα στους ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι.

Η πραγματική τιμή, όμως, που μπορούμε να κάνουμε σε όλους αυτούς είναι να πάρουμε το μήνυμα που στέλνουν μέσα από τον αγώνα τους.

Ότι, δηλαδή, αξίζει να αγωνιζόμαστε και να θυσιάζουμε όσα αγαπάμε για την Πατρίδα.

Κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μας ταγοί το 2010 που ξέσπασε η κρίση. Τότε, όχι μόνο δεν θυσιάστηκαν για την πατρίδα, τουναντίον την θυσίασαν στο βωμό των προσωπικών τους φιλοδοξιών και της ματαιοδοξίας μιας πρωθυπουργικής καρέκλας.
Η δικαίωση του αγώνα του 1821 δεν έρχεται μέσω των στρατοκρατικών παρελάσεων και των λογυδρίων στις εξέδρες των επισήμων.

Παρά μόνο θα έρθει, όταν σεβαστούμε ο ένας τον άλλο, όταν συνειδητοποιήσουμε ότι εκτός των δικαιωμάτων έχουμε και υποχρεώσεις.

Όταν προστατεύουμε την ασφάλεια, την περιουσία και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και βούληση του καθενός συμπολίτης μας ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Όταν αγαπήσουμε και προστατέψουμε την Δημοκρατία.

Όταν αντιληφθούμε ότι ελευθερία είναι υπέρτατο αγαθό και πως πρέπει να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Χρόνια πολλά.

(Φωτο:Η σφαγή της Χίου, Ευγένιου Ντελακρουά)
Πηγή:http://kafxentiou.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!