Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Σοκ στην Ελλάδα του …2017

kinimaΣοκ προκάλεσαν όσα ακούστηκαν σε πολλούς από αυτούς που παρακολούθησαν την συζήτηση που πραγματοποίησε για τις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες στα Πετράλωνα, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Κι αυτό, γιατί είχαν την ευκαιρία να μάθουν μεταξύ πολλών άλλων ότι τα παιδιά της Μειονότητας στην Θράκη στερούνται Προσχολικής Αγωγής και πέφτουν θύματα διακρίσεων αναφορικά με το φύλο τους ακόμα και μέσα στην οικογένεια, ή να ακούσουν για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Αθήνα, όπου το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου δέχεται καθημερινά εκατοντάδες αιτήσεις για κάλυψη άμεσων αναγκών.
Οι δικαιούχοι, που βρίσκονται ανάμεσά μας, υποστηρίζονται καθημερινά με τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα, ενώ στον Κόμβο λειτουργεί και κοινωνικό πλυντήριο, προκειμένου πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ή νερό, να μπορούν να προσφέρουν καθαρά ρούχα στις οικογένειές τους. Στα στατιστικά της ντροπής, το γεγονός ότι από τους δικαιούχους που είναι καταγεγραμμένοι στο Κέντρο, τα 5.500 περίπου είναι παιδιά, για τα οποία και υπάρχει ανάγκη να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς και υγιούς διαβίωσης.

Πηγή:.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!