Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Οι ΗΠΑ εξάγουν ρομπότ - οικοδόμους: Περνούν 3.000 τούβλα ημερησίως, ενώ οι άνθρωποι 500

Οι ΗΠΑ εξάγουν ρομπότ - οικοδόμους: Περνούν 3.000 τούβλα ημερησίως, ενώ οι άνθρωποι 500ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕΤ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ, ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΖΕΡ 
Το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί και η δουλειά κάνει τα ρομπότ που πλέον αναλαμβάνουν και οικοδομικές...
εργασίες, τις οποίες και ολοκληρώνουν σε χρόνο-ρεκόρ: ένα τέτοιο ρομπότ είναι σε θέση να περνάει έως και 3.000 τούβλα ημερησίως, τη στιγμή που ένας άνθρωπος είναι στα 500.
Τα ρομπότ SAM της αμερικανικής Construction Robotics έχουν ήδη αντικαταστήσει ανθρώπους-οικοδόμους σε έργα στις ΗΠΑ και ετοιμάζονται να έρθουν και στη Βρετανία.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι κατασκευαστές, το ρομπότ-οικοδόμος δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τον άνθρωπο-οικοδόμο, καθώς θα αναλαμβάνει τις πιο απλές εργασίες, όπως το σήκωμα τούβλων, η τοποθέτηση τσιμέντου και η τοποθέτησή τους στην επιθυμητή περιοχή.
Ο άνθρωπος θα κάνει σημαντικότερα πράγματα, όπως το στήσιμο του χώρου εργασίας, η τοποθέτηση τούβλων σε πιο «δύσκολα» σημεία και ο χειρισμός ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την αισθητική. Ο «εγκέφαλός» του χρησιμοποιεί ένα σετ αλγορίθμων, αισθητήρες που μετρούν τις γωνίες κλίσης και τον προσανατολισμό και ένα λέιζερ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!