Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Στιβάνια νούμερο 53, για ρεκόρ Γκίνες, έφτιαξε νεαρός τεχνίτης στο Ηράκλειο

stivani-53Με παραδοσιακή τεχνική για έναν πανύψηλο Σητειακό
Είναι τόσο ψηλός που μοιάζει με γίγαντα και το μέγεθός του προκαλεί δυσκολίες αφού δεν μπορούσε να βρει πουθενά τον κατάλληλο παραδοσιακό στιβανά για να του φτιάξει...
στιβάνια στο νούμερό του, δηλαδή στο … 53.
Ο λόγος για έναν Κρητίκαρο από τη Σητεία που μάταια έψαχνε ανάμεσα σε όλους όσοι γνωρίζουν την τέχνη στο νησί. Μέχρι που έπεσε σε έναν νεαρό άξιο τεχνίτη που δεν δίστασε να αναλάβει την πρόκληση.
Πρόκειται για τον Μανώλη Καλλέργη «Μπραγκάρο» από το Μεταξοχώρι που κατόρθωσε να δημιουργήσει με παραδοσιακές τεχνικές και μεράκι για τη δουλειά του ένα ζευγάρι χειροποίητα στιβάνια στην κυριολεξία για ρεκόρ Γκίνες, αφού πρόκειται για τα μεγαλύτερα που κατασκευάστηκαν ποτέ στην Κρήτη.
Ο ίδιος ανακοίνωσε το κατόρθωμά του, δικαίως υπερήφανος,  στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook προκαλώντας τον θαυμασμό των φίλων του.

stivania

Πηγή: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!