Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Εκδότες ante portas

Εκδότες ante portas
Με ρυθμό χελώνας (ίσως ακόμη και πιο αργά) προχωρούν για εκδίκαση στη Δικαιοσύνη δύο υποθέσεις χορήγησης παράτυπων δανείων που αφορούν εκδότες. Για τον έναν μάλιστα (που έκανε κωλοτούμπα...
στα έντυπά του για να στηρίξει την κυβέρνηση και τις επιλογές της) εστάλησαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς, όπως οι ίδιοι έλεγαν στα αρμόδια πταισματοδικεία, ένα σωρό έγγραφα (αναφορές, μαρτυρίες, πορίσματα ελέγχων κ.τ.λ.) που αναφέρονται σε ληξιπρόθεσμα δάνεια, σε παράνομες παρατάσεις αποπληρωμής δανείων, και όμως, οι υποθέσεις αυτές καθυστερούν. Τα έγγραφα, κατά τους οικονομικούς εισαγγελείς, προκύπτουν και από μηνυτήριες αναφορές της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και από το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, με την ένδειξη ότι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του συγκεκριμένου εκδότη «παραβιάζονται οι κανόνες των τραπεζών προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων». Εχει, μαθαίνω, διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από πταισματοδίκες, και ο συγκεκριμένος εκδότης ακόμη να κληθεί για εξηγήσεις. Γιατί άραγε υπάρχει τέτοια καθυστέρηση; (Ερώτημα που απασχολεί και τους οικονομικούς εισαγγελείς.)

Η δεύτερη υπόθεση αφορά έναν άλλον εκδότη («συγκροτηματάρχη»), ο οποίος αναμένεται εντός των ημερών να διαβεί την πύλη της οδού Πειραιώς (εκεί όπου εδρεύουν οι οικονομικοί εισαγγελείς) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα δάνεια που έχει πάρει, τον τρόπο δανεισμού και κυρίως γιατί καθυστερεί την εξόφλησή τους, παρ’ ότι ορισμένα από τα δάνεια έχουν γίνει «μη εξυπηρετούμενα». 
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!