Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Bild: Ο Ομπάμα πίεζε υπερβολικά τη Μέρκελ για διάσωση της Ελλάδας

Φωτογραφία: Official White House Photo by Pete SouzaΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ
Την αποκάλυψη ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ασκούσε επί θητείας του ισχυρότατες πιέσεις στο Βερολίνο για να διασωθεί η Ελλάδα κάνει γερμανός διπλωμάτης στη Bild.

Ενόψει της συνάντησης της Ανγκελα Μέρκελ με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απόψε, ο Γερμανός διπλωμάτης αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από το παρασκήνιο με φόντο την ελληνική κρίση.
«Στην κρίση του ευρώ οι άνθρωποι του Ομπάμα ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο να μην αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει. Ζητούσε (από τη Γερμανία) να συμφωνεί σε όλο και περισσότερα πακέτα διάσωσης – υπό το φόβο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης» αναφέρει χαρακτηριστικά στη Bild.
Μάλιστα, ο εν λόγω διπλωμάτης δεν φείδεται κριτικής κατά του τέως προέδρου των ΗΠΑ λέγοντας: «Ο Ομπάμα ήταν ένας πρόεδρος που ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στους φίλους της Αμερικής από ό, τι στους αντιπάλους της Αμερικής».
«Και τώρα Tραμπ. Μια συνάντηση που είναι εξίσου σημαντική για την καγκελάριο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ» τονίζει το περιοδικό. Στην Ευρώπη, μπορείτε πάντα να νομίζετε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την εσωτερική πολιτική, λέει στη Bild πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλλά το αντίθετο ισχύει. Στις ΗΠΑ ανησυχούμε για την αστάθεια στην Ευρώπη και την άνοδο των λαϊκιστών».

Φωτογραφία: Official White House Photo by Pete Souza
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!