Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Η ΔΕΗ διαιρεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος να το φανταζόταν... Η αξιολόγηση, μου λένε, δεν κλείνει επειδή ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει ανοικτά δύο θέματα. Αυτό του Εργασιακού και αυτό του Ενεργειακού.
Για το Εργασιακά κάτι μου λένε πως θα γίνει, αλλά για το Ενεργειακό γίνεται ολόκληρη μάχη και μέσα στην κυβέρνηση και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δύο υπουργοί, οι Π. Σκουρλέτης και Ι. Τσιρώνης,  αντιδρούν, ζητούν να υπάρξει αντίσταση έως την τελευταία στιγμή, δεν θέλουν (τουλάχιστον έτσι λέει ο κ. Σκουρλέτης) «τον κανιβαλισμό της ΔΕΗ». Αντιθέτως άλλοι δύο υπουργοί, οι Γ. Χουλιαράκης και Στ. Πιτσιόρλας, θέλουν να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Και ζητούν όμως από τους θεσμούς ανταλλάγματα, κυρίως στα εργασιακά. Οπως μαθαίνω, οι δανειστές πιέζουν για πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ, ενώ οι «δικοί» μας πιέζουν να εξαιρεθούν από την πώληση τα υδροηλεκτρικά. Ανω-κάτω λοιπόν κυβέρνηση και κόμμα για τη ΔΕΗ.
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!