Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΟΥΓΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ...

ΦΕΛΝΙΚΟΣ  στο matrix24.gr
Έχω τη γνώμη πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει ν' αρχίσει να αναθεωρεί τα κριτήρια με τα οποία διορίζει τους υπουργούς του.
Ακόμη κι αν είχε κάποιες αμφιβολίες για το ποιοί/ές πρέπει να είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου η περίπτωση Κατρούγκαλου θα πρέπει να τον έχει κάνει να μετανιώσει για κάποιες επιλογές του.

Δεν φτάνει που, ως υπουργός Εργασίας ο Κατρούγκαλος τα έκανε σκατά με το ασφαλιστικό και έχει αφενός παρασολήσει ο κόσμος με τις ρυθμίσεις και αφετέρου δεν υπάρχει ούτε ένας, έστω και για δείγμα, ελεύθερος επαγγελματίας ή συνταξιούχος που να μην βρίζει την κυβέρνηση.
Δεν φτάνει αυτό, ήρθε και η πρόσκληση στον Ερντογάν και έδειξε πως το άτομο εκτός από επικίνδυνος για τη θέση που βρίσκεται -αυτή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών- είναι όχι απλώς αβδηρίτης, αλλά και κουτεντές.
Τι είπε ο αχαρακτήριστος πρώην κνίτης, μετέπειτα πασόκος και σήμερα συριζανέλ: Αν θέλουν οι Τούρκοι να κάνουν συγκέντρωση στη Θράκη για να μαζέψουν ψήφους για το δημοψήφισμα που κάνει στις 6 Απριλίου ο βεζύρης Ταγίπ, προκειμένου να γίνει σουλτάνος στη γείτονα χώρα, μπορούν ελεύθερα να το κάνουν.
Και όχι μόνον αυτό. Κατήγγειλε, αν είναι ποτέ δυνατόν, και όσες χώρες (Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία κ.α.) αρνούνται στον Ερντογάν να κάνει τις χώρες τους πεδίο επίδειξης της δύναμής του απέναντι στη αλλόδοξη και αλλόπιστη Δύση.
Και ερωτώ εγώ ο αφελής: Έχει η Ελλάδα Τούρκους μετανάστες ώστε να χρειάζεται η τουρκική κυβέρνηση να τους κινητοποιήσει για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 6ης Απριλίου;
Δεν γνωρίζει ο (έστω αναπληρωτής) υπουργός Εξωτερικών, ναι Εξωτερικών, ότι στην Θράκη υπάρχουν μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες και όχι Τούρκοι;
Δεν γνωρίζει ότι στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Αυστρία και αλλαχού υπάρχουν Τούρκοι μετανάστες, και μάλιστα πολλοί, ενώ στην Ελλάδα δεν έχουμε; Δεν το γνωρίζει; Αν όχι γιατί είναι υπουργός των Εξωτερικών; Αν ναι, γιατί λέει παπαριές που ούτε πρωτοετής φοιτητής διεθνών σπουδών δεν θα τις έλεγε;
Και για πόσο η ευήθεια του ανδρός θα παραμένει ατιμώρητη; Γιατί την ανέχεται ο πρωθυπουργός; Γιατί δεν τον απολύει; Του χρωστάει κάτι; Τον θεωρεί αγλάϊσμα της πολιτικής; Τέρας διεθνοπολιτικής μορφώσεις και ικανοτήτων; Έχει κάποιο ιδιαίτερο προσόν που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να διακρίνουμε; Ποιό είναι αυτό; Να μας το πούνε να το μάθουμε για να μην το κατηγορούμε άδικα το παιδί.
Εκτός κι αν συμφωνεί μαζί του, οπότε πάμε πάσο. Να μας το πει όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, να το ξέρουμε ώστε να κατευθύνουμε αλλού τα βέλη της κριτικής μας και όχι στον δύσμοιρο, στην περίπτωση αυτή, Κατρούγκαλο.
Επιπροσθέτως, γιατί δεν εξανίσταται ο προϊστάμενός του στο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς; Είναι δυνατόν ο δεύτερος τη τάξει στο υπουργείο του να λέει αυτά τα πράγματα και να μην απαιτεί από τον πρωθυπουργό την απομάκρυνσή του; Συμφωνεί με τις δηλώσεις του; Τον καλύπτει; Τον συγχωρεί επειδή δηλώνει δήθεν αμετανόητος κομμουνιστής; Τι ακριβώς συμβαίνει; Έχουν ξεπέσει τόσο οι εξωτερικές υποθέσεις και σχέσεις της χώρας ώστε ο πάσα ένας να λέει το μακρύ του και το κοντό του;
Είναι δυνατόν, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει το χαβά της στο Αιγαίο με συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις, την ώρα που σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες δηλώσεων αναθεωρητισμού των συνόρων σε Θράκη και Αιγαίο, την ώρα που ο Ερντογάν προκαλεί με ιταμό τρόπο την ΕΕ (και οι ηγεσίες της Ένωσης και κρατών μελών της προσπαθούν να τον συνετίσουν), είναι δυνατόν αυτή την ώρα ένας Έλληνας υπουργός -και μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών- να αποδοκιμάζει την Ολλανδία και να δίνει δίκαιο στην Τουρκία; Είναι δυνατόν; Μόνον σε μια χώρα ούγκανων και ούγκαλων μπορούν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.
Είναι δυνατόν τη στιγμή που επιχειρείται να διαμορφωθεί μια ενίαια ευρωπαϊκή στάση απέναντι στον νεοθωμανισμό του Ερντογάν η Ελλάδα να διασπά το μέτωπο και μάλιστα ασκώντας κριτική σε μια χώρα, την Ολλανδία, που σηκώνει το βάρος της αντιπαράθεσης με την Τουρκία και η οποία μέχρι τώρα ήταν φίλα διακείμενη στην Άγκυρα και αντιμετώπιζε με καχυποψία την Αθήνα;
Δεν είπε κάποιος στον διπλωματικό αχμάκη Κατρούγκαλο ότι η κρίση στις σχέσεις Ολλανδίας - Τουρκίας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κερδίσουμε τη συμπάθεια και τη στήριξη των Ολλανδών, οι οποίοι, και δια του Ντάϊσεμπλουμ, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις κοινοτικές υποθέσεις, αλλά και στο ελληνικό Πρόγραμμα; Μόνον ένας σερσέμης Έλληνας θα είχε τη φαεινή ιδέα να βγει, έτσι στο ξεκούδουνο, και να στηρίξει τον Ερντογάν στη διαμάχη με τον Ρούτε.
Μόνον ένας κουφιοκεφαλάκης θα έσπαγε το ευρωπαϊκό εμπάργκο στην Άγκυρα και θα έδινε επιχειρήματα στους Τούρκους για συνεχίσουν την αντιευρωπαϊκή τους προπαγάνδα. Ας άφηναν κάποιον άλλον Ευρωπαίο να βοηθήσει τον Ερντογάν. Έπρεπε να δείξουμε ότι είμαστε εμείς αυτοί που κρατάμε ψηλά την σημαία των αξιών, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων στην Ευρώπη; Και μάλιστα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα κάποιου που απειλεί ανοιχτά και ευθέως τα δικά μας συμφέροντα ακόμη και τα σύνορα; Τι να πω.
Απορία: Γιατί έπρεπε να κάνει αυτές τις δηλώσεις ο Κατρούγκαλος; Επειδή τον ρώτησε κάποιος δημοσιογράφος; Και πρέπει σε ότι τον ρωτάνε να απαντάει; Του έχει λείψει η δημοσιότητα; Ήθελε τα εύσημα του τουρκικού τύπου επειδή ο ελληνικός δεν τον έχει περί πολλού; Γιατί πετάγεται εκεί που δεν τον σπέρνουν; Αυτή η μανία των δηλώσεων, από κάποιους κρατικούς αξιωματούχους, μού είναι ειλικρινά ακατανόητη.
Αν πάντως οι δηλώσεις συνιστούν κάποιο είδος υψηλής πολιτικής που εγώ δεν καταλαβαίνω, να ζητήσω συγγνώμη. Το θέμα είναι πως δεν είμαι ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει. Ή μάλλον για να το πω καλύτερα: ο μόνος που καταλαβαίνει τι κάνει είναι ο ίδιος ο Κατρούγκαλος και ενδεχομένως ορισμένοι άλλοι ομόδοξοί του, οίτινες θεωρούν πως οτιδήποτε είναι εναντίον των καπιταλιστών (της Δύσης) είναι καλό και κατ' επέκτασιν (πρέπει να) στηρίζουμε οποιονδήποτε και οτιδήποτε τους αμφισβητεί και τους επιτίθεται.
Αν είναι το αντικαπιταλιστικό καθήκον του Κατρούγκαλου να μας το πει ο βαθύνους υπουργός για να μην τον ψέγουμε αδίκως ή του κάνουμε κριτική για άλλα πράγματα. Να μας το πει όμως: το έκανα επειδή το διεθνιστικό και αντικαπιταλιστικό καθήκον μού το επέβαλε. Να μας το πει για να πετάξουμε τα γιαούρτια στου Μαξίμου, που τον έκανε -και τον κρατάει- υπουργό και όχι στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Και μην μου πει κάποιος, από την κυβέρνηση, για αρχές και ότι η Ελλάδα, με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί αν μου το πει είναι καλύτερα αύριο κιόλας να μεταναστεύσουμε. Αύριο κιόλας να πάμε στον σουλτάνο να του παραδώσουμε τα κλειδιά και να τον παρακαλέσουμε να αναλάβει και τα χρέη μας για να μην τρέχουμε εμείς στα Γιούρογκρουπ, τις Βρυξέλες το ΔΝΤ και τη Φρανκφούρτη. Δεν χρειάζεται να πούμε τον λόγο. Θα ήταν ως εκ του περισσού. Και τον καταλαβαίνουν όλοι. Ακόμη και τα ούγκανα και τα ούγκαλα.
Σε κάθε περίπτωση Κοτζιάς και Τσίπρας οφείλουν να μαζέψουν τον παπουτσομύτη υπουργό, μην έχουμε και τίποτε άλλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!