Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Τρόικα: «Ξεχάστε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ»

Τρόικα: «Ξεχάστε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ»Του Ανδρέα Γεραλή
Γραμμή-γραμμή απέρριψε η τρόικα την επιδίωξη της κυβέρνησης να μειώσει κατά 30%-35% τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος βρέθηκε στην «καρδιά» των ελληνικών προτάσεων για τα αντίμετρα στη μείωση του αφορολόγητου και συντάξεων από το 2019.

Οι βασικοί εκπρόσωποι των δανειστών Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ντέλια Βελκουλέσκου (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) κράτησαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, σκληρή γραμμή και έφεραν σε δύσκολη θέση την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε ήταν η κοφτή απάντηση που φέρεται να έδωσαν στους Έλληνες υπουργούς: «Ξεχάστε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ»!
Επεσήμαναν, λοιπόν, ότι η ελάφρυνση για τη μικρή και τη μεσαία ακίνητη περιουσία μπορεί να προέλθει μόνο από την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές, στις οποίες έχει δεσμευτεί να προχωρήσει η ελληνική πλευρά μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Πατήστε εδώ και διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!