Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Τετραπλό πλήγμα στην οικονομία από την καθυστέρηση στην αξιολόγηση

Τετραπλό πλήγμα στην οικονομία από την καθυστέρηση στην αξιολόγησηΤων Α.Παπαϊωάννου, Α. Μαυρούλη & Δ.Χριστούλια
Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η αβεβαιότητα που δημιουργούν η παράταση των
διαπραγματεύσεων, καθώς και οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των δανειστών ανοίγουν σοβαρές πληγές στην οικονομία και απειλούν να τη βυθίσουν στον ένατο χρόνο ύφεσης.
Το πρώτο δίμηνο του 2017, η επιδείνωση της πραγματικής οικονομίας είναι εμφανής και η κρίση χτυπά σε πολλαπλά μέτωπα. Στεγνώνουν τα κρατικά ταμεία, με συνέπεια να έχουν παγώσει οι πληρωμές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Υπάρχει άτυπη στάση πληρωμών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στην αγορά επικρατούν συνθήκες ασφυξίας, με 94 εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο κάθε ημέρα.
Η αβεβαιότητα έχει χτυπήσει την πόρτα των τραπεζών, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται η αντοχή τους -στα μέτωπα των καταθέσεων και των «κόκκινων» δανείων-, και τις εποπτικές Αρχές στη Φρανκφούρτη να προειδοποιούν πως, αν χαθούν κι άλλοι 3 μήνες, ο κίνδυνος μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης, με κούρεμα καταθέσεων, θα είναι ορατός.

Πατήστε εδώ και διαβάστε το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews.

1 σχόλιο:

  1. Η ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!