Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Επενδυτικός οργασμός στην Κρήτη, με πεντάστερα ξενοδοχεία και… αστεροσκοπείο

Επενδυτικός οργασμός στην Κρήτη, με πεντάστερα ξενοδοχεία και… αστεροσκοπείο - MediaΠολυτελή ξενοδοχεία και επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζονται αυτόν τον καιρό στην Κρήτη, γεγονός που δείχνει και τη βεβαιότητα που υπάρχει για αύξηση του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ξενοδοχειακός όμιλος Σπύρου Ράνη, προγραμματίζει επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ, αξιοποιώντας ιδιόκτητης παραλιακής έκτασηςν 170 στρεμμάτων, στην περιοχή της Ελούντας για τη δημιουργία νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας έως 1.200 κλινών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», εφόσον εξασφαλιστούν οι σχετικές άδειες, ο όμιλος σκοπεύει να συμπεριλάβει στις συμπληρωματικές εγκαταστάσεις και ένα...αστεροσκοπείο.
Παράλληλα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στην Ελούντα, δυναμικότητας 176 κλινών και ανοικτού θεάτρου σε έκταση 22 στρεμμάτων, της εταιρείας Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Α.Ε.
Την ίδια ώρα, στο Ηράκλειο θα λειτουργήσει τον Ιούνιο και το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με την ξενοδοχειακή ταυτότητα ibis styles του ομίλου Accor Hotels, σε μία επένδυση 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της επένδυσης αφορά στο γεγονός ότι το κτιριακό συγκρότημα θα έχει μεικτή χρήση, καθώς από το σύνολο των 8.000 τ.μ. του κτιρίου περί τα 3.000 τ.μ. θα καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του ξενοδοχείου, ενώ τα υπόλοιπα τ.μ. θα αξιοποιηθούν για καταστήματα κ.ά.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η εταιρεία MEKAS L.V. Investments ΑΕΞΤΕ προχωρεί τις διαδικασίες για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή Πρίνος Ρεθύμνου και ο όμιλος Καράτζη κατασκευάζει δίπλα στο ξενοδοχείο του Nana Beach μία νέα πολυτελή μονάδα. Νέο ξενοδοχείο κατασκευάζει και ο όμιλος Καλουτσάκη, ενώ ο όμιλος Γενιατάκη, που έφερε πέρυσι στην Κρήτη την ξενοδοχειακή αλυσίδα Carlson Rezidor Hotel Group, προγραμματίζει την κατασκευή δεύτερης μονάδας στο Λασίθι.
Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!