Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Λίμνη… Υπάρχουν δύο σχέδια αλλά κανένα Προεδρικό Διάταγμα… Τώρα ετοιμάζει και τρίτο το Υπουργείο!!!

limni newΑνικανότητα, αδράνεια, αδιαφορία; Έλλειψη πολιτικής βούλησης; Ή χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός κράτους που δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά.. Κι ακόμη χειρότερα δεν γνωρίζουν στο ίδιο υπουργείο τι ακριβώς συμβαίνει για το ίδιο θέμα...
Τι πραγματικά ισχύει από όλα αυτά με το περίφημο Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης είναι δύσκολο να απαντηθεί.. Δέκα και πλέον χρόνια άλλωστε, το αρμόδιο υπουργείο στέκεται αδύνατο να δώσει μία οριστική και ξεκάθαρη λύση, σε ένα πρόβλημα που ανέκυψε από τις δικές του επιλογές...

Η κατάσταση δε, είναι μάλλον λίγο χειρότερη από αυτή που πιστεύαμε μέχρι σήμερα.. Κι αυτό γιατί την ώρα που τα Γιάννινα περιμένουν ένα Προεδρικό Διάταγμα, στις βασικές αρχές του οποίου έχουν συμφωνήσει οι τοπικοί φορείς, μετά κόπων και βασάνων, αποκαλύπτεται ότι το ίδιο το Υπουργείο είναι εντελώς μπερδεμένο.

Και αυτό γιατί ανακάλυψε δύο σχέδια προεδρικού διατάγματος από τις υπηρεσίες του και τώρα ετοιμάζει κι ένα τρίτο..

Ναι αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα.. Στην Ελλάδα που συζητά μεταρρυθμίσεις αλλά καλείται να τις κάνει με αυτό ακριβώς το κράτος, καθώς η συγκεκριμένη μάλλον δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Το γεγονός ότι στο Υπουργείο υπάρχουν δύο κείμενα προεδρικού διατάγματος και από τον υπουργό δόθηκε εντολή για την σύνταξη ενός τρίτου, αποκάλυψε, μάλλον άθελά του, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Σωκράτη Φάμελο και ο υπουργός ήταν αυτός που τον ενημέρωσε για την συγκεκριμένη κατάσταση. Ο Δήμαρχος βέβαια μετέφερε την αισιοδοξία και την βεβαιότητα ότι η διαδικασία «θα τρέξει γρήγορα», αλλά... έμεινε στην θεωρία.

Στην ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ. Φάμελο, αναφέρεται:

«Ένα από τα πρωταρχικά θέματα που τέθηκαν από το Δήμαρχο ήταν αυτό του Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης. Όπως είπε ο κ. Μπέγκας ενημερώθηκε από τον Υπουργό πως δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός νέου κειμένου, γιατί διαπιστώθηκε πως στο υπουργείο υπήρχαν δύο κείμενα προεδρικού διατάγματος. «Ο κ. Φάμελος είπε πως θα τρέξει γρήγορα η υπόθεση αυτή κι εμείς αυτό περιμένουμε να γίνει πράξη. Με δεδομένο όμως ότι θα έχουμε πλέον ένα νέο κείμενο, του ζήτησα πριν την τελική κατάληξη να ενημερωθούν πρώτα οι τοπικοί φορείς επ΄αυτού», είπε ο Δήμαρχος.
Πηγή:EpirusPost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!