Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Μία μέρα με τα κινητά των πολιτών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Παλαιότερα όταν κάποιος πολιτικός, και δη μέλος της κυβέρνησης, ήθελε να αφουγκραστεί το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία θα έπρεπε να κάνει μια βόλτα στην πλατεία του χωριού του ή να κάνει περιοδεία στην επικράτεια. Τώρα πια και τα δύο είναι μάλλον... δύσκολο να γίνουν, διότι η οργή των πολιτών είναι πολύ μεγάλη και η εικόνα του δρόμου που περνά
μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου με τις κλούβες των ΜΑΤ και τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα.
Ωστόσο υπάρχει ένας πιο εύκολος τρόπος για να μάθουν οι πολιτικοί, και δη οι υπουργοί, που κάνουν τις δηλώσεις περί «εκτόξευσης της οικονομίας», «ανάπτυξης που θα τρίβουμε τα μάτια μας» και άλλα παρόμοια, πώς βιώνουν οι πολίτες τη σημερινή κατάσταση: Να ζητήσουν από δύο (δεν χρειάζεται περισσότερους) καθημερινούς ανθρώπους, εκπροσώπους της λεγόμενης «μεσαίας τάξης», τα κινητά τους. Και να τα κρατήσουν για μία ολόκληρη μέρα. Εκεί λοιπόν θα δουν τις κλήσεις που λαμβάνουν οι πολίτες μιας χώρας που είναι έτοιμη να υποδεχθεί μια... πρωτόγνωρη ανάπτυξη. Νωρίς το πρωί θα αρχίσουν οι κλήσεις. Από συγγενείς και φίλους; Οχι μόνο. Θα είναι κατ’ αρχάς η τράπεζα για το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο του δανείου ή για την επιταγή που είναι έτοιμη να «σκάσει».
Θα είναι ο συνάδελφος που ζητά δανεικά για να βγάλει τον μήνα, θα είναι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα απειλεί με διακοπή της σύνδεσης εάν δεν πληρωθεί, και τέλος θα είναι και η ΔΕΗ που σε λίγο καιρό μπαίνει στον «χορό» των εισπρακτικών εταιρειών, ασχέτως εάν ο πρόεδρός της βρήκε έναν πιο ευγενικό-τεχνοκρατικό τρόπο να το περιγράψει...
Αυτή είναι η καθημερινότητα που βιώνει το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών και αυτή η καθημερινότητα δεν έχει "δυστυχώς" καμία σχέση με τα όσα περιγράφονται στις τηλεοράσεις από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!