Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Κι όμως, αυτός ο θόρυβος κάνει καλό… στον ύπνο!

Κι όμως, αυτός ο θόρυβος κάνει καλό… στον ύπνο! - MediaΣυνήθως, όταν κοιμόμαστε ο οιοσδήποτε θόρυβος μπορεί να διακόψει τον ύπνο μας και να μας προκαλέσει προβλήματα.
 Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο λευκός θόρυβος (δηλαδή, ένας συνεχής θόρυβος, όπως αυτός από έναν ανεμιστήρα) μπορεί να βοηθήσει να κοιμόμαστε καλύτερα.
 
Τώρα, μια νέα έρευνα, σε μικρό δείγμα, είναι αλήθεια, υποστηρίζει ότι δεν είναι ο λευκός θόρυβος ευεργετικός για τον ύπνο, αλλά ο… ροζ!
 
Με τον όρο ροζ θόρυβος περιγράφεται κάθε διαρκής ήχος που μπορεί να έχει φυσικά αίτια, όπως ο ήχος που κάνει το νερό της θάλασσας.
 
Οι επιστήμονες, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι σε μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, ο ροζ θόρυβος όχι μόνο βοηθά σε καλύτερο και βαθύτερο ύπνο, αλλά λειτουργεί θετικά και στη μνήμη.
 
Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!