Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Πολιτικές κόντρες για την κατάργηση της «διαγωγής»

Πολιτικές κόντρες για την κατάργηση της «διαγωγής»Την κατάργηση του χαρακτηρισμού της «διαγωγής» των μαθητών θα προωθήσει η κυβέρνηση με σχετική διάταξη που θα φέρει στη Βουλή.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός Κ. Γαβρόγλου το αναχρονιστικό μέτρο του χαρακτηρισμού της «διαγωγής» πρέπει να καταργηθεί καθώς πρόκειται για θεσμό που όπως ο ίδιος είπε «χρησιμοποιήθηκε ενάντια και στους αριστερούς αλλά θέλω να σας πω και σε πάρα πολλούς δημιουργικούς πολίτες αυτής της χώρας» και κάλεσε όλους τους βουλευτές όταν θα έρθει η σχετική διάταξη στη Βουλή να την ψηφίσουν.
Aπό την πλευρά της ΝΔ η Νίκη Κεραμέως δήλωσε για το θέμα «αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει την ηγεσία του υπουργείου είναι πώς θα μπορούσε να διασφαλιστεί η πιο ουσιαστική εφαρμογή της διάταξης και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να θωρακιστεί με δικλίδες αντικειμενικότητας και διαφάνειας. Αντί αυτού, επιλέγει την κατάργηση της διάταξης σε μια μηδενιστική και ανεύθυνη λογική».
Για το θέμα αυτό πήρε θέση και η πρώην υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύει ότι για την κυβέρνηση «η αριστεία είναι ρετσινιά». 
Πηγή:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!