Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

«Ντάισελμπλουμ, παραιτήσου» λέει ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομίας

«Ντάισελμπλουμ, παραιτήσου» λέει ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομίας - MediaΠολύ δύσκολη θεωρείται η παραμονή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ στη θέση του προέδρου του Eurogroup, καθώς... πολλαπλασιάζονται οι δημόσιες τοποθετήσεις αξιωματούχων από χώρες της Ευρωζώνης που ζητούν την απομάκρυνσή του μετά την προσβλητική του δήλωση ότι οι χώρες του Νότου έφαγαν τα χρήματα της ευρωπαϊκής βοήθειας σε «ποτά και γυναίκες».
 
Μιλώντας στο Bloomberg, o Πορτογάλος υπουργός Οικονομίας Μανουέλ Καλντέιρα Καμπράλ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η παραίτηση Ντάισελμπλουμ «θα είναι το καλύτερο για την Ευρώπη και το καλύτερο που μπορεί να κάνει», προσθέτοντας ότι «μόλις έχασε στις εκλογές και νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να προσπαθεί να κατηγορεί τους άλλους για τις δικές του αποτυχίες.
 
«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να επιτρέψουμε να διαιρεθεί το Eurogroup με αυτόν τον τρόπο και για αυτόν τον λόγο αυτό το άτομο πρέπει να φύγει», πρόσθεσε ο Καμπράλ. «Ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχουν κάνει Ευρωπαίοι σε υπεύθυνες θέσεις στο παρελθόν είναι να μην είναι ηγέτες και προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη χώρα τους κατηγορώντας άλλες χώρες. Αυτός είναι ο τρόπος να καταστραφεί η Ευρώπη», τόνισε ο Πορτογάλος υπουργός.
 
Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!