Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

«Στη φάκα» απατεώνας που θα... ξεδιψούσε την Ινδία

  50χρονος εμφανιζόταν σε εκπροσώπους εταιρειών διανομής εμφιαλωμένου νερού και τους ζητούσε συνεργασία με τη δική του εταιρεία, που δήθεν είχε έδρα στην Κύπρο, με σκοπό να κάνουν εξαγωγές νερού στην ΠΩΣ «ΦΕΣΩΣΕ» 17 ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ  
Το φυσικό, μεταλλικό νερό από την Κύπρο, που θα? ξεδιψούσε την Ινδία, ήταν μια καλοστημένη απάτη από γνωστό απατεώνα της Θεσσαλονίκης, που «φέσωσε» 17 άτομα μέσα σε τέσσερα χρόνια και απέσπασε συνολικά πάνω από 770.000 ευρώ.

50χρονος εμφανιζόταν σε εκπροσώπους εταιρειών διανομής εμφιαλωμένου νερού και τους ζητούσε συνεργασία με τη δική του εταιρεία, που δήθεν είχε έδρα στην Κύπρο, με σκοπό να κάνουν εξαγωγές νερού στην Ινδία (φωτό αρχείου)
Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σχημάτισε δικογραφία για απάτη κακουργηματικής μορφής κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα σε βάρος του 50χρονου Χ.Μ., γνώριμου των Αρχών από παλαιότερες απάτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 50χρονος εμφανιζόταν σε εκπροσώπους εταιρειών διανομής εμφιαλωμένου νερού και τους ζητούσε συνεργασία με τη δική του εταιρεία, που δήθεν είχε έδρα στην Κύπρο, με σκοπό να κάνουν εξαγωγές νερού στην Ινδία. Μάλιστα, για να γίνει πιο πιστευτός εμφάνιζε πλαστογραφημένες συμβάσεις με άλλες εταιρείες, γνωστές στον χώρο της εμφιάλωσης νερού, με τις οποίες δήθεν συνεργαζόταν.
Επιπλέον υποστήριζε ότι είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου γνώρισε αρκετούς επιχειρηματίες από την Ινδία, με τους οποίους και συνεργαζόταν.
Με ένα πλήθος πλαστών βεβαιώσεων και εγγράφων υποσχόταν άμεσο και μεγάλο οικονομικό κέρδος σε περίπτωση που τα θύματα αγόραζαν μετοχές της εταιρείας του και κάποιοι πείστηκαν.
Από το τέλος του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2015, με διάφορα προσχήματα, όπως γνωριμίες με ισχυρά πρόσωπα στον χώρο των εισαγωγών και των εξαγωγών, αλλά και με παραποιημένες συμβάσεις, εξαπάτησε 17 άτομα, από τα οποία και απέσπασε συνολικά 771.706 ευρώ. 
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!